sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uwaga na jedzenie w "Baranowskim"

Uwaga!!
Po ogólnym zatruciu gości weselnych na przyjęciu weselnym w Hotelu "Baranowski", trwającym do godz. 24:00, najbardziej bulwersujące jest tłumaczenie hotelu i obsługi, iż zatrucie nastąpiło w domu, po zjedzeniu resztek ciasta wziętych z uroczystości. Oświadczam, że jako gość wyjechałam z przyjęcia weselnego o godz. 22:00. Ja, wraz z rodziną nie spożywaliśmy resztek weselnych, a tylko potrawy serwowane przez hotel i również ulegliśmy zatruciu. Czekamy na kolejne szokujące wyjaśnienia hotelu i przestrzegamy innych, aby uważali, gdyż mogą przysporzyć sobie kłopotów za własne pieniądze, korzystając z usług gastronomicznych hotelu.

Peace, love and harmony

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uwaga na jedzenie w "Baranowskim"

Potwierdzam! Wczoraj na Oddziale Zakaźnym naszego szpitala przebywały dwie osoby z tego przyjęcia.

SKANDAL! Nasłać tylko Sanepid na takich pseudo-restauratorów. Catering mają wyśmienity :P

tak jest wszedzie resztki podaja z jednego przyjecia na drugie zlewki i patrza jak wszyscy to wpiepszaja i sie po cichu smieja ze zlewki smakuja gosciom tak tez jest w rysiu jak nie pojdzie na weselu to moze na chrzcinach albo na komunii wiem o tym bo moje kolerzanki chodzą obsługują wesela i tak na przykład napoje w dzbanku zlewają jak już nie ma pomaranczowego juz to wlewają do pomaranczowego grejfrut i idzie wszyscy piją ze smakiem jeszcze jeden przykład naprzykad udka faszerowane zostaną to zamrarzaja i jest na inne przyjecie i jedzenie idzie w obród tak jest i tak sie bogaci ryś

w Rysiu to praktylują od 10 lat nie polecam nikomu.pozdrawiam

stary32

Na takie teksty trzeba mieć dowody po prokurator autora może bardzo ,,wynagrodzić".

moze sie otruliscie od plynu do szyb, ktory jest tam w zwyczaju by uzywac go do polerowania sztuccow by "ladnie lsnily" jak to ktos kiedys tam powiedzial....

obserwator prokurator i sanepid to sie powinien rysiem zająć

stary32

Prokuratotor najpierw z urzędu powinien zareagować na doniesienia o powyższych nieprawidłowościach. Takie jest nasze prawo.

Czemu nasyłać Sanepid? Czy oni nie wiedzą, co należy do ich obowiązków? Czyżby reagowali dopiero po "nasłaniu"? Gdzie są lekarze, którzy kierują ludzi do szpitala ZAKAŹNEGO z objawami zatrucia? Dlaczego do dzisiaj nie było kontroli Sanepidu w kuchni Baranowskiego? Moja żona również zatruła się na przyjęciu weselnym, które odbyło się 2 sierpnia w tymże Hotelu. Po zgłoszeniu problemu do Sanepidu, ten nie zareagował, a co mówić o reakcji z urzędu.
Tłumaczenie, że ktoś zatruł się resztkami jest bezsensowne, bo ani ja, ani żona nie spożywaliśmy akurat ciasta i nic stamtąd nie mieliśmy na wynos. Jedliśmy, tylko na sali, a już w niedzielę były problemy.

ble

Obserwator11 - Dowodów jest dużo, tym nie należy się przejmować.

Goście weselni po kolei trafiają do szpitala (pod kroplówkę).
Podejrzewamy salmonellozę.

I rzeczywiście, to obowiązek hotelu, dopilnować świeżości potraw i higienicznych warunków w kuchni NA BIEŻĄCO.

Peace, love and harmony

moja siostra 2lata temu miała tam wesele sałatki stare jakby tygodniowe smierdziały ogólnie jedzenie okropne nieśfierze również obsługa okropna, goscie z wesela wyszli głodni niesugerujcie sie nazwa BARANOWSKI

Bylem tam na weslu rok temu i takze wyszedlem głodny. jedzenie marne a o porcjach nie wspomne. NIE POLECAM !

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Witam:)

Po sprzedaniu hotelu wraz z restauracja przez p. Baranowskiego, poziom w w/w hotelu spadł. Tak jak mówiliśćie, jedzenie się pogorszyło, ilośći również, nawet kelnerzy nie są ci sami. Dlaczego?? Prawdopodobnie to nowy właściciel..który zapewne nie jest z Łomży, dla którego najważniejszy jest jak największy zarobek, przy jak najmniejszym własnym wkładzie finansowym. Co do zatrucia?? Jeżeli każdy z nas będzie liczył na Sanepid,czy też inne instytucje PAŃSTWOWE to się przeliczy. Jeżeli ktoś sam na własna reke nie zainteresuje sie tą sprawa, to wszystko ucichnie i będzie tak jak kiedyś- polska rzeczywistosć..

pzdr:)

Z tego co mi wiadomo, kontrola była wczoraj. Całe kontrowersje wynikają podobno z tego, że w tym samym czasie odbywały się tam dwa wesela - wszyscy chorzy bawili się akurat na tym, z którego zabrano jedzenie.

Czy ktoś wie, ile czasu czeka się na wyniki z Sanepidu? Sam aż jestem ciekaw, co wykażą.

["Z tego co mi wiadomo, kontrola była wczoraj. Całe kontrowersje wynikają podobno z tego, że w tym samym czasie odbywały się tam dwa wesela - wszyscy chorzy bawili się akurat na tym, z którego zabrano jedzenie. "]

A co to ma do rzeczy?
Jeśli nawet goście zostali poczęstowani, to gospodarze zrobili to z WŁASNYM jedzeniem. W końcu za nie zapłacili i to bardzo drogo.

Tłumaczenie, że ktoś zatruł się resztkami jest bezsensowne, bo ani ja, ani żona nic stamtąd nie mieliśmy na wynos. Jedliśmy, tylko na sali, a już w niedzielę były problemy.

Okazuje się, że chorzy są na obydwu weselach. Jak na razie hotel i obsługa milczą w tej sprawie, umywając ręce. Mamy tu do czynienia z poważną epidemią i zaniedbaniem.

Peace, love and harmony

!!! chorują osoby z obydwu przyjęć 8 osób z przyjęcia z którego nie brano jedzenia na wynos leży na oddziale zakaźnym i to one trafiły pierwsze do szpitala już w niedziele, z drugiego przyjęcia w szpitalu wylądowały 2 osoby, dużo osób cierpi też w domach to nie przypadek, hotel stara się to zatuszować to się nie mieści w głowie !!!!!!!!!!

melosmiacz - resztki nie mają tu nic do rzeczy, gdyż chorują osoby, które ich nie jadły. Po dłuższych przemyśleniach możemy spokojnie podać nazwę potrawy, która przysporzyła nam kłopotów oraz uargumentować wybór. Co do drugiego wesela: nie wydaje się to dziwne, że tamtejsi goście również cierpią na zatrucie? Czy winą także były domniemane "resztki"? Wątpię. Nie mam pojęcia, skąd ma Pan te "przypuszczenia" na temat kontroli sanepidu i omawianego przyjęcia weselnego, lecz brzmi to jak agresywny odzew ze strony hotelu.

Peace, love and harmony

Pewnie, że skutkiem zatrucia są resztki, ale te resztki, które zostały podane gościom weselnym z innych, wcześniejszych przyjęć. Gdyby potrawy były świeże, odpowiednio przygotowane i odpowiednio przechowywane, nie byłoby problemu. TO RESZTKI z poprzednich przyjęć są powodem cierpienia tak wielu ludzi.

Nie róbmy ze mnie adwokata "Baranowskiego", bo nim nie jestem. A skoro chorują także ci z drugiego wesela, to rzeczywiście diametralnie zmienia to postać rzeczy.

W takim układzie zwracam honor.

Peace, love and harmony

witam!
oświadczam ze ja jako 1 trafiłam na oddział zakaźny i każdy może sobie pisać głupoty ale Baran ostro przegiął połowa ludzi z obu wesel sie zatruła w tym ja ! naprawdę ostro sie nacierpieliśmy wszyscy! co najlepsze okazało sie ze to rzeczywiście Salmonella !!! wszyscy są zbulwersowani nigdy nie lubiłam tego lokalu ale teraz przegięli pale na całego uważajcie na serio bo to ludzie bez żadnych moralnych zasad wobec innych ludzi jeżeli ktoś zamówił tam sobie sale na wesele to radze dobrze sie zastanowić bo ja za darmo bym tam wesela nie zrobiła !!!!
to po prostu nie do pomyślenia co oni tam wyprawiają!!!!
Baranowski jednym słowem beznadziejny lokal na maxa !!!!

Madziula19

omg Jacy wy jesteście. ..wpiepszacie się. tam gdzie nie trzebaa a co to was obchodzi co tam było omg jacy ludzie w tej łomży są ciekawi a może te osoby na weselu kłamią...specjalnie zeby hotel zbankrutował ....zazdrosni jestescie ze temu hotelowi sie najlepiej powodzi w lomzy po prostu zale z was i tyle nie macie dowodow a juz wydzieracie moRdyy bez kitu troche powagi zachowujecie sie jak 5-latki ......

Ludzie o czym mówimy ? Hotel dał ciała i stara się to ukryć. O kontrolach SANEPID wiedzą na dzień przed więc nie mają co się martwić "rączka rączkę myje".
Pomyśleć że kiedyś w takim przypadku wkraczał SAEPID zamyklał lokal i ew. zawiadamiał prokuratora i po wyjaśnieniu otwierali. Teraz im dali czas na mycie i pozbycie się dowodów więc nie ma podstaw do karania.
Oto polska właśnie !!!

kto wogóle ten temat wymyślił ;Uwaga na jedzenie w baranowskim ...
To że 2 osoby się zatruły to nikt nie wie na razie od czego ...więc na weselu mogły za dużo sie na wpier....ać i pomieszać jedzenie i to cała sprawa a nie tam żadne zatrucie ciekawe czym może goscie byli .....'inni '

Madziula19- moja rodzina też leży w szpitalu. Poproszę Cię o kontakt. Mój e-mail jest w moim profilu.

Madziav poczytaj sobie dokładnie wątek, w tym wypowiedzi osób ktorych rodziny sa w szpitalu. nie mowa o 2 osobach, ale o całych rodzinach.

a co do sanepidu to rzeczywiscie jakims cudem lokale zawsze wczesniej sa powiadamiane o kontroli. i zazwyczaj uchybien brak...

sie madzia wkurw.. ale nawet nie przeczytala :)

madziu to wlasnie jest typowo polskie, nie znac tematu a drzec ryja !

pozdrawiam

Ps. no chyba ze masz cos wspolnego z tym ze hotelem :)

Ja moge powiedziec tyle ze w baranowskim jest wszystko jak nalezy sam obslugiwalem jako kelner wiele uroczystosci, ale jesli chodzi o wesela itp. to jesli takiemu klientowi zalezy na niskiej cenie to niech nie dziwi sie ze dostanie zlewki z poprzednich imprez. A z sanepidem to bywalo tak ze nasze obiekty cateringowe w lomzy godzine wczesniej wiedzialy o "niespodziewanej" kontroli sanepidu. bywalem w wielu lokalach i widzialem wiele rzeczy od "kuchni". Jezeli sa zainteresowani moge powiedziec jak jest co przyrzadzane i w jakim hotelu.

Łomża Guerillas

Co ty Greg gadasz. Baranowski jest tani ????? To jeden z droższych lokali w Łomzy. Nie dziwił bym sie w Rysiu ale tutaj. Za taką cenę od osoby powinni trzymać poziom. Baranowski to tylko nazwa i może ładny lokal zreszto to kwestia gustu, jednym sie podoba innym nie. Jedzenie mieli zawsze do bani. Niewiem skąd mają kucharzy ale nawet porządnie nie potrafili zrobić kotleta schabowego.

Tak sorry mala korekta wiadomo ze w baranie jest drogo, ale chodzilo mi o takie zwykle przyjecia szarych ludzi. Wierzcie mi kiedy obslugiwalem 2 lata temu festiwal kuchni swiata to widzialem do czego zdolni sa kucharze z baranowskiego. Zal mnie sciska jak slysze ze za czasow baranowskiego bylo lepiej, kto slyszal to wie jak ten pan traktowal pracownikow. nie znam w lomzy zadnego lokalu ktory wydawalby tyle pieniedzy na szkolenie personelu co baranowski. A w rysiu u pana goska jest taki swietnie jak i u niego na żwirowni

Łomża Guerillas

wiecie co niech niektóre osoby zastanowią sie co piszą !!! to ze pracujecie bądź macie coś wspólnego z Baranem nie świadczy ze macie go tak bronic i zwalać winę na niewinnych ludzi ............ którzy zostali zaproszeni żeby sie dobrze bawić spędzić milo czas i zawsze dobrze wspominać ten dzień a wy zrobiliście z tego dnia najgorszy dla wielu ludzi !!! śmiecie jeszcze mówić publicznie ze robicie dania z poprzednich imprez to znaczy jak wy to napisaliście resztek bo ktoś chce mniej za płacić!!! co wy pier.. nie ważne jaka jest cena to wy sie na nią zgadzacie a jedzenie zawsze ma być świeże a nie kur jakieś resztki i to ma być 3 gwiastkowy hotel sory ale w niejednej wiejskiej remizie jest lepiej !!!

współczuje tym ludziom którzy będą mieli tam jakoś imprezę !!!

Madziula19

Greg4Real --- szarych ludzi ?

co ty soba reprezentujesz tym co piszesz ?

chlopie jestes dno !

Greg4Real leżysz i srasz pod siebie i wpierd..asz to gówno, dlatego ty ... nie jesteś szary... a kolorowy-bo brązowy..

MadziaV.. pierwszo słyszę, że od "więc na weselu mogły za dużo sie na wpier....ać i pomieszać jedzenie " można zartruć się sarmonellą ... za to słyszałam,że jak ktoś się byle czego nawpier....ala to byle co gada- i byle co pisze

...

Uściślijmy:

Po 1-sze Baranowski to nie lokal w Łomży tylko w Piątnicy

Po 2-gie Baranowski tylko z nazwy bo został sprzedany dawno dawno temu ludziom z Warszawy.

Po 3-cie zostawili nazwę bo wcześniej dobrze prosperował hotel i był naprawdę na wysokim poziomie ot co..

Po 4-te faktcznie jest drogo i kiepsko, więc nie dziwie się temu zatruciu. Moja noga tam już napewno nie stanie

Po 5 - to nie jest hotel, a kompleks gastronomiczno-hotelowy. Nie ma żadnej gwiazdki, nie jest objęty taką klasyfikacją.

nie jedzcie tam zurku w chlebie , oblesne to troche

Z byle sraczki problem robić. Trzeba było popijać neutralizatorem, to zatrucia by nie było.

do: szuka

nie zdajesz sobie sprawy z powagi tego zajścia, ludzie trafili do szpitala, hotel wszystkich lekceważy, sanepid w Łomży tez nie widzi żadnego problemu i działa na zwłokę, to jest skandal !!! więc nie wyskakuj z jakąś "sraczką" masowe zatrucie to poważny problem

KIEDYŚ PRZYCHODZĘ Z KOLEGAMI do Baranowskiego (karczma) a kelner wita nas tekstem "Czegoo tu szukacie?!" my zdziwienie i żeby na dworze nie padało a nam nie chciało się pić i żeby nasza taksówka nie pojechałą wyszlibyśmy hamsko.

Ja to nie wiem nie rozumiem nic jak takie miejsca trwają... : }}}}}}}}}

Latam, Skaczę i jeżdżę

Autor: do_nek (---.elomza.pl)
Data: 09-08-08 19:37

do: szuka

nie zdajesz sobie sprawy z powagi tego zajścia, ludzie trafili do szpitala, hotel wszystkich lekceważy, sanepid w Łomży tez nie widzi żadnego problemu i działa na zwłokę, to jest skandal !!! więc nie wyskakuj z jakąś "sraczką" masowe zatrucie to poważny problem

A ja myślę, że trzeba TVN24 tym zainteresować. Ot co na skrzynkę Kontakt tV:)
www.tvn24.pl od razu i sanepid się wszystkim rzetelnie zajmie.

wiekszosc lokali w łomży z sanepidem sie jakoś dogaduje na boku zawsze gdy ma być kontrola wszyscy wiedza wcześniej....... i wszystko da sie ukryć wiem z własnego doświadczenia ;/

;)

Rozmawiałem z osobami, które zostały zatrute salmonellą. To straszne, że lokal odpowiedzialny za coś takiego nie czuje obowiązku naprawy swego wizerunku i zgodnie z kodeksem cywilnym zadośćuczynienia za wyrządzone krzywdy i szkody.

Skandalem jest także to, że oficjalnie nie przeprosili nikogo, a podobno wciąż prowadzą wewnętrzną kontrolę, by znależć winnego zaniedbania i zatrucia gości weselnych.

Wiem, że zatrute osoby pozwą restaurację Baranowskiego z pozwu cywilnego, ale Gdzie jest prokuratura? Gdzie sanepid?
Dlaczego takimi zatruciami te instytucje nie interesują się z urzędu???

To wszystko przeraża mnie - bo za kilka dni mamy także wesele w Baranowskim. Za późno na rezygnację, ale boimy się czy u nas też czegoś nie podadzą. Na wszelki wypadek zrezygnujemy z ryby.

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org