sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Njalepsza trasa Łomża- Poznań

Witam
poradzcie coś w kwesti wyboru najlepszej trasy dojazdu do Poznania.
1-szy wariant to Łomża- Warszawa- Łowicz- i autostradą do Poznania
2. ominąć Warszawę przez Mińsk i Grójec
3. Ostrołęka- Płock- Konin etc

a może jakiś inne, lepsze propozycje?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Njalepsza trasa Łomża- Poznań

Polecam 3 wariant, ja jak studiowałem w Poznaniu jeździłem właśnie ta trasą.

Sorry, ale jechać z Łomży do Poznania przez Grójec, to jak do Warszawy przez Białystok! Bez sensu.

Przez Warszawę jechałem tylko dwa razy i stwierdziłem, że za duży ruch i masa korków.

Dziesiątki razy jeździłem drogą przez Ostrołękę, Płock, Konin i uważam, że to najlepsza trasa do Poznania i do Niemiec.

POZDR

Łomża- Wyszków i omijasz Warszawę przez Serock Nowy Dwór Mazowiecki Wyszogród Sochaczew i w Sochaczewie wskakujesz na trasę Warszawa- Poznań....studiuje w Łodzi i często tamtędy jeżdżę fragment drogi Wyszków-Nowy Dwór jest taki sobie, ale znikome natężenie ciężkiego tranzytu i później już naprawdę ładnie..polecam:P

3) wariant jest najlepszy

Zdecydowanie 3 wariant

a koniecznie musisz autkiem?
Pociąg z Wawy tylko 3 godz.
jesli tak, to wariant 3, tylko w Gostyninie na tym ich rondzie, nie jedz na Kutno a daj w prawą na Krośniewice.Kwestia gdzie w Poznaniu, czy myslisz wbijać sie w Koninie na autostradę, czy przez Wrześnię i Swarzedz.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Napewno najkrótsza trasa to ta przez Warszawę , Sochaczew, Łowicz , Stryków i dalej A2.
Najspokojniejsza i chyba najlepsza to ta przez Wyszków, Serock, Nowy Dwór,Wyszogród, Łowicz i Stryków a dalej tak jak wyżej.
Jest fajny skrót, kilka kilometrów przed Sochaczewem, kierunek na Nieborów, droga lokalna ale w dobrym stanie, malo uczeszczana, wyjeżdża się przed samym Łowiczem. Trasą na Gostynin jechałem tylko raz , nie bardzo mi odpowiadała a teraz jak jest 200 km autostrady to strata czasu.
Jazda przez Grójec to raczej nienajlepszy pomysł!Chociaż gdyby potem jechać na Rawę Mazowiecką, Brzeziny i Stryków to może i miałoby sens? Ale tam jest tranzyt TIRów a więc towarzystwo raczej nieciekawe. Ja polecam tę przez Wyszogród.

Tomy 01, nie zorguj się, jest tak jak napisałem.
Sprawdzane na wszystkie sposoby.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Ja się nie zorguję, każdy jeździ jak chce. Wolny kraj, wolny wybór!

oki dzieki bardzo za podpowiedzi,

To co proponuja Megan_5 i tomy01 tylko z N. Dworu nie do Wyszogrodu ale w lewo na Błonie przez p. Kampinoską. Droga przez puszczę jest wyremontowana i się jedzie super.

Jesli nie szkoda Ci 33 zł (a może teraz już więcej) i jedziesz rano to wariant numer 1

Łomża leży na Mazowszu !

Dzięki BSN za info, że ta fajna trasa przez Puszczę Kampinoską jest ok, bo dziury tam były straszne! Jak skończą remont drogi Błonie - Łowicz to to będzie super traska!

3) najlepsza

hmm każdy jeździ jak mu wygodnie ...zaproponowałam trasę na Łowicz-Stryków, bo jeżdżę nią kilka razy w miesiącu i naprawdę super...mijasz Warszawę, mało TIRów i fotoradarów:) a ze Strykowa do Poznania to już droga jak na polskie warunki marzenie :) spróbuj będziesz miał porównanie:P

pozdrawiam:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org