Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Karta "EURO<26" |
Czy ktoś z Was korzysta z kart "Euro<26"? Jeżeli w skład tej karty wchodzi polisa ubezpieczeniowa to czy daje ona możliwość korzystania z usług służby zdrowia zakontraktowanej z NFZ?? Czy obejmuje ona zniżki na przejazdy autobusami etc.? Czy funkcja ID Student jest w ogóle przydatna czy może nasze społeczeństwo ( i to nie tylko lokalne) dalej nie korzysta z dobrodziejstw ewolucji?;) Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Karta "EURO |
|
Gdybyś zechciał zauważyć... Pytam o praktyczną stronę karty w naszym kraju... Żadne uregulowania prawne (włącznie z treścią umó na polisy ubezpieczeniowe) nie traktują na tej stronie o ubezpieczeniu zdrowotnym w opraciu o kontrakty NFZ. Jak wiadomo - reklama dźwignią handlu..., ale trzeba jeszcze wykazać się analitycznym myśleniem w podejmowaniu decyzji. Pozdrawiam Cię.
|
|
Ja czasem korzystam z karty Euro<26, kupiłem ją przed wyjazdem za granicę ze względu na polisę ubezpieczeniową. Do końca nie rozumiem o co pytasz jeśli chodzi o usługi służby zdrowa zakontraktowane przez NFZ, ale wydaje mi się że ta polisa nie ma zbyt wiele z tym wspólnego. Jest to polisa NW, czyli dostajesz odszkodowanie z tytułu nieszczęśliwego wypadku i pokrycie kosztów leczenia za granicą związane z takim wypadkiem. W Polsce nie skorzystasz z usług np. lekarza rodzinnego posługując sie kartą. Jeśli chodzi o student ID, kata euro<26 student tak naprawdę nie jest dokumentem potwierdzającym status studenta i nie może by używana zamiennie z legitymacją studencką, owszem może pomóc w stwierdzeniu tego, że jesteś studentem ale tak naprawdę zależy to tylko od dobrej woli osoby której ją okazujesz. Np. nie udało mi się kupic studenckiego biletu kolejowego okazujac ta karte. Jeśli zależy ci na karcie która jest dokumentem potwierdzającym status studenta i można jej używac jak legitymacji studenckiej polecam ci kartę ISIC, zapewnia ona również zniżki (na całym świecie, ale w Europie mniej niż EURO<26) zawiera też w sobie polisę ubezpieczeniową
|
|
Ja tam jestem zadowolony. Zakupiłem kartę z ubezpieczeniem i po 2 tygodniach złamałem rękę. Odszkodowanie było 6 razy większę niż w PZU ;) Dowiedz sie kim jestes i pozostan soba...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |