środa, 23 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Matura z Historii Sztuki.

witam. potrzebuje materialow dotyczacych historii sztuki : notatki, publikacje, ksaizki w wersji elektronicznej. prosilbym o kontakt na maila albo na forum. pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Matura z Historii Sztuki.

a ty myślisz że ktoś za darmo da ci to wszytko....

ainashi1t

proponuję zakup sztuk świata :P w takie notatki trzeba włożyć sporo pracy więc lepiej już zacznij się uczyć

Mam sporo notatek do matury z H.S. ale niestety nie mam obecnie dostepu do skanera i nie ma mnie teraz w Łomży, więc nawet gdybym chciała to nie jestem w stanie pożyczyć :). A z literatury polecam przede wszystkim książki Sztuka i Czas Barbary Osińskiej (obie częśći), Słownik Terminologiczny Sztuk Pięknych PWN i Style w Architekturze W. Kocha no i tak jak już wcześniej wspomniano cykl Sztuka Świata... Poszukaj książek w antykwariatach (szt.świata jest na Dmowskiego), lub też spytaj w księgarni na Dwornej....
Polecam też nie zwlekanie z nauką, wiem z własnego doświadczenia, że jeśli chodzi o ten przedmiot, to lepiej wziąść się za niego jak najszybciej przed maturą, a nie w ostatniej chwili bo jest to zbyt ogromny zakres wiedzy do zapamiętania i później sporo się miesza, przez co mi samej parę procencików w wyniku poleciało :). Baaardzo ważne jest ćwiczenie umiejętności analizy dzieł sztuki i pisania pracy... Pozdrawiam, i życze powodzenia w nauce tego pięknego przedmiotu :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org