Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Naprawa cyfrówki |
Gdzie w Łomży mogę zanieść aparat cyfrowy do naprawy..?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Naprawa cyfrówki |
Nie sądzę aby tu w Łomży mógł Ci ktoś naprawić cyfrówkę. No chyba, że odwrotnie baterie włożyłeś ;) Żartuję oczywiście :) Ale coś Ci powiem. Zanim zaniesiesz ją gdziekolwiek do serwisu pomyśl, poczytaj w necie, posprawdzaj, zadzwoń do firmowego serwisu i wypytaj... Piszę tak gdyż jakiś czas temu zepsuła mi się właśnie cyfrówka firmy NIKON. Z tego co się orientowałem wysiadł w niej główny element światłoczuły, a więc naprawa, że tak powiem nieopłacalna. Gwarancji już nie miałem, gdyż aparat zakupiłem z 5 lat temu i to nie w Polsce a na zachodzie... Ale, pomyślałem sobie, że przecież ja tej części nie uszkodziłem, nie miałem na nią wpływu, nie dotykałem, itp... Zadzwoniłem do serwisu NIKONa. Pani wysłuchała, doradziła przysłanie im aparatu z dokładnym opisem usterki. Zatem wysłałem im aparat z opisem na stronę A4 :) Po 3 tygodniach przysłali aparat. Naprawiony, zepsuty element wymieniony, działa jak dawniej, zdjęcia robi jak dawniej. Koszt naprawy 0 zł. Zapłaciłem tylko za przesyłkę. Zatem zalecam dokładne rozeznanie się w temacie. Pośpiech, to często zły doradca :) Pozdrawiam.
|
|
mozesz twoja cyfroweczke zaniesc do zakladu fotograficznego Syrenka na dworcu pks Tam facet wysyla aparaty do bialegostoku i moga wykonac dla ciebie wycene naprawy jezeli bedzie dla ciebie za drogo to mozesz odebrac sprzet spowrotem a jak cena bedzie ci odpowiadac to naprawiasz i dodatkowo masz od tej firmy gwarancje na naprawe tak wiec chyba warto sam przetestowalem
|
|
Przejdź się do firmy UNIFACTOR w Łomży i zapytaj o p. Zbyszka (serwis)
|
|
Cmyku nie zapłaciłeś nic , bo to była wada fabryczna . Miałem tą samą sytuację z Nikonem , którego przywiozłem z USA i wymienili mi matrycę za darmo. Na stronie nikona były opisane modele i roczniki (byc może jeszcze są) , które miały zamontowane wadliwe matryce. Pozdro
|
|
Roler: wiem o tym wszystkim, wadzie fabrycznej u Nikon'a. Dlatego radziłem dobrze się zorientować w temacie 'powstałej userki'. Pozdrawiam.
|
|
kazdy zaklad fotograficzny wysyla aparaty do naprawy do czarnej białostockiej bo to jest najblizszy punkt naprawy ale nie naprawia on aparatow ktore sa na gwarancji. Jesli jest na gwarancji to skontaktuj sie z serwisem. adres i numer kontaktowy masz na gwarancji.
|
|
Autor: JayCop2004 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 23-11-07 11:22 Przejdź się do firmy UNIFACTOR w Łomży i zapytaj o p. Zbyszka (serwis) Serwis rtv itp jest, ale w UNITECHNIKU na starym rynku. naprawiaja wszystko, co mozna podlaczyc do pradu. "pan Zbyszek" wlasnie tam pracuje. w UNIFACTORZE to se mozesz co najwyzej podkladke pod myszke kupic.
|
|
Ja miałam zepsutego Canona s1is , okazało się, że z ich winy uszkodzona jest matryca i...Wymienili mi na nowiusienki s5is :) na żytniej w warszawie... Dziękuję za uwagę :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |