sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sprzedam tanio walizkę lekarzowi...

W związku z planowanymi masowymi wyjazdami łomżyńskich lekarzy na Zachód za chlebem, sprzedam walizkę. Tanio, wszak są biedniejsi od swoich suwalskich kolegów, których zadowoliła 800-złotowa podwyżka.

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sprzedam tanio walizkę lekarzowi...

Ja dorzucę parę groszy na drogę!!! Zarabiam mało ale sumienie każe mi wspomoc potrzebującego.

Ja mogę oddać swoją prawie nową książeczkę "rozmówki poilsz-inglisz" :)

ja oddam mapę Londynu:)

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

ja kupie im na poczatek chleba na ktory nie maja

a ja im dam potężnego KOPA W DUPĘ "na szczęscie"

bagrmosen

aj halina ja to miałem napisać ;)

Mam dolara na szczęście w portfelu,ale też oddam potrzebującym-lekarzom i szerokiej drogi....Nikt nie jest na tym świecie niezastąpiony.

Lekarzu pokaz co masz w garazu!!!!!

Pozdrawiam:
Grey

a ja postaram się o dobre buty z cholewkami, bo przecie Oni nie mają czym jeżdzić...

W suwałkach dostali netto 800 zł odliczając podatki to bedzie coś koło 500 zł. A o Łomży jak zwykle zapomnieli

@maciocha

buahahahaha... proponuję zajrzeć do słownika i zobaczyć, co znaczy słowo netto...
poza tym łomżyńscy lekarze też dostali taką propozycję (800 PLN netto) i jej nie przyjęli... w końcu są lepszymi fachowcami niż ci z Suwałk, nieprawdaż?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

tak tylko to nie chodzi o te 500 czy 800 zł a o zapewnienie dalszego wzrosty pensji, w Suwałkach do 2010 zobligowali się do podwyżki zarobków do trzech średnich krajowych, a w Łomży oferują tylko pieniądze do końca roku a co dalej ....

trzy średnie krajowe?

buehehe... jedna sprawa, że to pustosłowie (bo oczywiście pieniędzy na takie podwyżki nie będzie)
druga sprawa, że taka płaca to już lekka przesada... trzy średnie krajowe to ponad 7 koła... chyba niewiele ludzi w tym kraju tyle zarabia...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

a ty ile zarabiasz?

maciocha czy ty uważasz, że pieniądze w Suwałkach otrzymali od rządu?
Religa powiedział wyraźnie nie ma pieniędzy w budżecie, powiaty i województwa same mają martwić się o kasę dla lekarzy, uważam że każdy gest ze strony urzędujących powinien być rozpatrzony, ale cóż jak żądać to od razu średniej krajowej. pazernośc nie ma granic.

elmar, a tobie ile (i w którą stronę) brakuje do średniej krajowej?

mp powodzenia w angli :P

;)

"trzy średnie krajowe?

buehehe... jedna sprawa, że to pustosłowie (bo oczywiście pieniędzy na takie podwyżki nie będzie)
druga sprawa, że taka płaca to już lekka przesada... trzy średnie krajowe to ponad 7 koła... chyba niewiele ludzi w tym kraju tyle zarabia."

a trzecia, to że po 2010 mieliby zapewnione coroczne podwyzki (jesli nie byloby jakiegos krachu) poniewaz jesli zarobia 3xSREDNIA_KRAJOWA, to w kolejnym roku SREDNIA_KRAJOWA bedzie juz wyzsza, conajmniej o podwyzki jakie dostali aby miec pensje rowna 3xSREDNIA_KRAJOWA. W kolejnych latach to samo :)

Zeby to mialo jakis sens (chyba ze ta deklaracja ciaglych podwyzek jest celowa) powinni obiecac pensje rowna 3 x srednia krajowa liczona z pominieciem plac lekarzy.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org