poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
największy lekarz łapówkarz

myśle że nikt nie chwali ginekologa P...E nawet jeśli idziesz prywatnie to jesteś potraktowany po chamsku ponadto kobieta będąc w ciąży musi się zgłaszać do niego co 2 tygodnie wręczyć typowi 100zł za każdą wizyte zwolnienie wystawi na 2 tygodnie nie to co w warszawie na 1 miesiąc bez mała -uważa że profesor z warszawy który wystawił owe zwolnienie jest po prostu zwykłym pajacem --co sądzicie ??? wiadomo o kim mowa

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: największy lekarz łapówkarz

Po prostu szanuje swoją pracę!

jest pożdnym chłopem najlepszym w swojej branży w Łomży.

jasne za ta 100 warto pogadac

A kto przymusza do chodzenia do takiego lekarza o jakim pisze goral..Ludzie co wy wypisujecie sami na siebie jakimi jesteście głupcami a co pod przymusem was tam ktoś prowadzi ,dobry temat dla pana Ziobry.Liczcie się z tym .ze możecie spotkać sie w jednej celi jak dajecie i sie sami do tego przyznajecie .

po prostu taka prawda nie zakładałbym tego wątku gdyby nie incydent zresztą jeszcze widocznie się pani nie zraziła

Znowu banda kretynow pochwala korupcje

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Myślę goral.., ze masz cos osobiście do wspomnianego lekarza?
Najlepiej zgłos sie do lekarza i załatw sprawe po męsku , albo idź na policję.:))))
Troche smieszny jesteś z tym postem. Chodź sobie do lekarza który daje po 60 dni zwolnienia i doopy nie zawracaj.
I ciekawie rozumujesz - zwolnienie nie z powodu niezdolności do pracy, tylko za kasę. Jedynie przelicznik Cie wkurza. Dobry jesteś. :))))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Acha, wyprzedzajac posty innych : nie znam tego przypadku, interesuje mnie jedynie postawa kilku osob, ktore sie tutaj wypowiedzialy i te wlasnie postawe skrytykowalem.

Najpierw niektorzy chwala korupcje (i/lub) korzystaja z jej "urokow" a potem narzekaja ze Polska to kraj bez perspektyw...

Słuchaj, przecież nikt nie zmusza Twojej żony (dziewczyny, itp), do "chodzenia" do tego lekarza. Jeżeli wszyscy tak postąpią powinien "paść śmiercią głodową".

Pozdrawiam
MirekO

a o jakiej korupcji tu mowa? Lekarz bierze za wizytę 100zł to korupcja? To jego cennik za prywatna wizytę i tyle.

W temacie jest Lapowkarz- znaczy ze temat jest o korupcji.

goral w Łomży jest tyle gabinetów lekarskich do wyboru i koloru, prywatnych i w przychodniach, nikt Cie na siłę nie pcha właśnie do tego.
Możesz korzystać z państwowej służby zdrowia zaoszczędzisz na wózek dla Dzidzi.
Pozdrowienia dla Ciebie, Twojej Żony i Maleństwa

DiDi

Czy to nie ordynator , tzn pan i władca na oddziale? Czy kobieta chce czy nie to tam się znajdzie. O chamstwie tego ..... nie raz słyszałem. Ale wiem też , że Bóg jest nierychliwy ale sprawiedliwy. Pożyjemy , zobaczymy.

moja żona zaszła w ciążę wcześniej miała wypadek samochodowy nie ze swojej przyczyny poszła do owego lekarza założyć kartę ciąży - poniewarz owy lekarz często odbiera porody. Lekarz stwierdził krwiaka na macicy i przepisał porządną mase leków na podtrzymanie ciąży itp. było ich naprawde dużo. spoko przepisał to przepisał ale moja teściowa miała problemy też ginekologiczne i w łomży niestety nic nie potrafili zrobic więc znalazła sie w warszawie na saszerów w wojskowym szpitalu tam dopiero profesor rozwiązał sprawe. Dlatego też jak dowiedziaem sie o krwiaku postanowiłem jechać na konsultacjje do tego profesora ,postawił inną diagnoze absolutnie wykluczył leki które pszepisał lekarz w łomży twierdząc że leki zaszkoszą dla płodu ktory jest w szczegulnym stanie rozwoju. profesor z MSW wypisał zwolnienie na 28 dni nie pytając nawet czy jest potrzebne zalecił lerzenie ibadanie usg wiec po co jechać do warszawy jak może żona zrobić badanie u lekarza u kturego ma karte założoną wiec pojechała jakos sie zwolnienie kończyło w poniedziałek. weszła do lekarza prywaynie płacąc mu normalnie za wizyte --- co dostała jako przyszła matka? mase ponaglen -llaczego to ona sie sie pilnuje swojego lekarza tylko szuka jak rozwiązać swój problem u innego lekarza co prawda o wiele wyższym stopniu niż u tego co ma karte wyszła z płaczem lekaż o stówe bogatszy zadnych info tylko ze jak chce zwolnienie to za 3 dni więc jak tu sie nie wkur....

goral1624- masz rację, ja osobiście każdą diagnozę konsultuję w innym mieście. Jeżeli te leki zagrażały dziecku, a nie było potrzeby ich stosować zgłoś sprawę na policję, niech i w Łomży się skończy dziadostwo!!!!!!!!!!!!!!!

a ja chodze do tych paralitykow i krotko rachunek poprosze jak sie sadzi a takl bylo ostatnio to nie zaplacilem i czekam kiedy ktorys odmowi mi przyjecia w gabinecie oj czekam:)

Cholera i dalej nic o korupcji. :)))))

Goral naprawdę jest tyle lekarzy, że co Ty masz za problem?

U wszystkich ma ordynator odbierać ??? jakaś paranoja.

To co pisze doctorr jest ciekawsze :)))) Rachunek prosze ha ha ha

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Bo Góral moze teraz jest kobietą. Żle go przerobili i teraz musi latać po lekarzach.

Ten lekarz powinien przyznać się do błędu, przeprosić i bez komentarza dalej kontynuować leczenie...ale czy to możliwe? Nie. Nasi lekarze są wszechwiedzący!:)

G a z e l a

Bo fistaszek teraz napewno jest analfabetą i nie trzeba go przerabiac ja tobie nic nie zrobiłem i mnie krytykujesz a ten lekarz mojej żonie jak w postach

Nic nie zrobileś? A dzieciaka żonie. Chyba, że nie twój.

Najciekawsze że tak na prawde to nie wiadomo kto miał racje czy lekarz z lomzy czy ten profesor... to ze profesor to nie znaczy ze sie nie myli...

Ale temat powiła goral1624, nie chcesz do niego chodzić to spadaj ale jasne jak się chce zaistnieć na forum to każdy temat dobry!!!
od 12 lat jestem pacjentką dr. P... , odebrał 2 moje porody w tym jeden bardzo trudny, miałam moment zwątpienia, ale gdy odwiedzilam gabinety innych lekarzy odechciało mi się zmian. Proszę mnie zamknąć za łapówkarstwo jestem do dypozycji, za to że dałam kwiaty, a może to nie łapówkarstwo a podziękowanie za troskliwą i fachową opiekę. Raczej "kwiatków" nie dajesz przed planowanym porodem lecz po, to co dajesz łapówkę czy dziękujesz.
Na koniec w odpowiedzi dla goral1624 odpowiem chwalę dr. P... i wszystkim polecam
pozdrawaim

Zapomnialem dopisac, żeby ustalic wlasciwą diagnozę pan "góral" powinien zawieźć żonke do trzeciego lekarza, który mógłby ewentualnie potwierdzić którąś ze wczesniejszych diagnoz, chyba że postawił by trzecią zupełnie inną... goral wtedy by juz kompletnie zbzikował...

kobieta "elmar" zachowuje się podobnie jak ludzie którzy bronią doktora G. dziesiątki osób oskarżają go o łapówkarstwo, ale ci co dostali od niego skuteczną pomoc zawsze bedą go bronić...

A co do częstości wizyt goral1624, jeżeli nie zależy ci na zdrowiu dziecka to po co chodzisz do ginekologa idz od razu rodzić do szpitala. Wciągu dwóch tygodni może dojść do bardzo wielu zmian w płodzie, dzięki częstym wizytom i tylko dlatego dziś mam zdrowe dziecko więc sama wyberaj

a wiec spoko elmar życze tobie żebyś to samo przeżyła wtedy bedziesz ostrożniejsza i sie głębiej zastanowisz żona u niego była 2 razy a za 2 razem wyszła z płaczem --- dlaczego więc wszyscy uważacie że to extra fachowiec

Wg mnie nie powinien się tak zachować. powinien uczynic wszystko aby wesprzeć psychicznie pacjentkę a nie ją przygnebić tudzież zdenerwować. Moja opinia.

I jeszcze Wniosek jaki mi się nasuwa na myśl. Moze poprostu ma za duzo pacjentek skoro nie dba o wszystkie? Selekcja naturalna...

nie wszyscy uwazaja ze to extra fachowiec... oj nie wszyscy

Ciagle nie moge zrozumiec tych bzdur tutaj pisanych.
Jest coś konkretnego , to napiszcie albo idźcie do prokuratury, na policje, do proboszcza i gdzie tam jeszcze chcecie.
Przy okazji napiszcie cos konkretnego, bo ciagle czytam o subiektywnych odczuciach gorala i jego zony. Każdy ma do nich prawo.
Ale w tym co czytam, nic nie ma ekstra, w zasadzie oprócz smedzenia nic nie wynika.
Żona płacze, kurde może ona tak ma , ze beczy z byle powodu.
Niech idzie do lekarza , który rozweseli.
Jak się nie podoba np obsługa w sklepie X, to zasuwajcie do sklepu Y i nad czym ta dyskusja?
To , ze sklep X ma dużo klientów? Albo ze ceny wysokie? Macie kochani wybór, są jeszcze sklepy Z, W, J, K.......
Nikt nie pisze , że to extra fachowiec, ja jedynie twierdze , zę to co goral pisze , to o niczym jeszcze nie swiadczy. I to za mało, aby ocenić człowieka.

zgadzam sie z toba. dlatego chodze do lekarza y a nie x. jednoczesnie uwazam ze dr x nie jest fachowcem- mialam z nim do czynienia w szpitalu i na pewno jego podejscie do mnie nie bylo fachowe.moi znajomi tez nie maja dobrego zdania. ale to wszystko subiektywne opinie. nie chodze do ytego pana i mam nadzieje nie miec z nim do czynienia...

ale widzisz kulig tak naprawde nie wiesz kiedy trafisz do szpitala a tam nie masz wyboru z x, y, z. przychodzi do ciebie jakis tam xxx i jak nie masz znajomosci albo innych argumentow to roznie moze byc.

takie zycie

My tu nie oceniamy człowieka,ani lekarza lecz jego zachowanie. A chyba przyznasz Kulig ,że nie zachował się on w profesjonalny sposób?

G a z e l a

gazela a czy zachowanie i fachowość nie należy do człowieka ,bo z twojej wypowiedzi wynika że mówisz o ufo.Tak właśnie wyglada zrozumienie czytanych postów przez ciebie oj coś nie tak z tobą.

teściowo.
W takim razie większością psychologów dziecięcych też jest coś nie tak, skoro uparcie twierdzą, że nie powinno się oceniać dziecka, tylko jego zachowanie, z czym oczywiście się zgadzam :)

Temat jest: największy lekarz łapówkarz

No i co na ten temat moglismy usłyszeć?????
A no,
że żona jest w ciąży
że żona płakała,
że była 2 razy u lekarza P
ze wizyta kosztuje stówę
że żona miała wypadek,
że krwiak macicy
że tesciowa leczy sie w Warszawie
że to wojskowy szpital
że profesor daje wiecej zwolnienia
że zmienił leki,
że cos innego rozpoznał
że lekarz z Łomży jest nieprzyjemny
że według jednych nie jest fachowcem
że według drugich jest fachowcem
i tak , dalej i tak dalej

Kochani !!!!
Co sie tyczy tematu?????
Chyba , ze lekarz i ze z Łomży
Szczerze mówiąc śmiać mi się chce. :)))))))

goral, bardzo emocjonalnie i nerwowo do tego podchodzisz, co prawda masz prawo, ale ja obiektywnie patrzac, dostrzegam tez inne aspekty sprawy
zgaduje, ze chodzi o P, o ktorym mysle
jakies 5 lat temu mialam z nim dosc czesty kontakt i
-nie byl nigdy nieprzyjemny, chociaz na kolana przede mna nie padal, zreszta nie tego oczekiwalam, powiedzialabym, ze podchodzil do sprawy fachowo
-chodzilam prywatnie, to placilam, gdyby mnie nie bylo na niego stac, to pewnie bym poszla do tanszego
-gdy szlam po recepte, nie bral ode mnie pieniedzy
-na ostatniej wizycie byl bardzo mily, chociaz wiedzial, ze juz nigdy do niego nie przyjde
-opisane wydarzenie przez gorala...lekarz ma przepisac pacjentce zwolnienie i zrobic? skierowac? na badania zalecone przez innego, mimo, ze diagnoze doktor P postawil inna, pacjentka tego oczekuje, bo zaplacila 100
ale jesli lekarz jest przekonany o slusznosci swojej diagnozy? moze wowczas sie poczul urazony, ze pacjentka przyszla sobie do niego za te 100 kupic zwolnienie i skierowanie
moglo tez byc, ze doktor P sie pomylil, wowczas zachowal sie baaardzo nieladnie, zreszta w pierwszym przypadku wybuch tez nie jest usprawiedliwiony, ale twoje oskarzenia o lapowkarstwo tez nie

zawsze sa 2 strony medalu, ale, mimo moich dobrych wspomnien o panu P uwazam, ze dobry lekarz skierowalby na badanie, przedluzyl (na wrazie czego) to zwolnienie do czasu badan, ew. nastepujacej po nich wizyty i wtedy powiedzial, co wedlug jego wiedzy z badan wynika

mam nadzieje goral, ze twojej zonie bedzie dopisywalo zdrowie, jesli ma jakies watpliwosci, to niech zmieni lekarza, bo po co sie stresowac, szczegolnie w ciazy, ty tez tematu przy niej nie rozdrapuj od nowa i od nowa, bo to tez extra stres dla niej, lepiej niech przestanie myslec o tym, moja kolezanka rodzila u innego P, byla zadowolona

ps. czesc Gazelo, jak sie masz?

to ja bella:o)

Bella!!! Wszelki duch...!!! A już myślałam,że zapomniałaś o nas zupełnie:)Zaczyna się robić swojsko na tym naszym forum.
Pozdrowionka:)

G a z e l a

skoro zalozyles temat to walnij jego nazwiskiem skoro jestes pewnien tego co mowisz...

od jak dawna dr bierze stówkę?Ja półtora roku temu płaciłam 70 zł.

W ciąży byłam pacjentką pana doktora i bardzo tego żałuję. Może nie był ona niemiły dla mnie, ale dla niego liczy się tylko kasa a nie pacjent.
I bardzo mnie zawiódł podczas porodu.
Nigdy nie pójdę do niego prywatnie.
Bardzo dużo przez niego łez wylałam, na szczęście skończyło się dobrze.

Gazelo
tak czasem rzuce okiem na forum, ale rzadko, bo tematy zazwyczaj dla mlodocianych

a, i pomylilam sie we wczsniejszym poscie, kolezanka chodzila nie do innego P, tylko do O

Kiedy wreszcie doczekamy się Polski, gdzie np. taka wizyta u lekarza nie będzie powiązana z oczekiwaniem jakiegokolwiek napiwku, prezentu, czy łapówki? Kiedy wreszcie będzie można przeprowadzić zwykłe transakcje i załatwić wszelkie sprawy swobodnie, otwarcie i już bez tego przysłowiowego 'pół litra'?
Tu, w Stanach jak i na całym zachodzie, to jest po prostu nie do pomyślenia, a łapówki, przekupstwo i podobne nadużycia to zwykle ograniczone są tu tylko do polityków i świata przestępczego - a i te coraz bardziej energicznie się tu zwalcza.

Sądząc po tym i podobnym mu wątkom na tym forum, to chyba jeszcze duuużo wody upłynie w naszej Narwi zanim to sie odwróci, albo jak Nasz Papież JPII tak pięknie to ujął (odpowiadając, zdaje mi się, na pytanie: "Kiedy księża będą mogli się żenić"? ... podczas Jego ostatniej wizyty w Waszyngtonie): "It's a long road to Tiperary".
Wielkie NIESTETY.

wychu
PS. Także fajnie ponownie tu widzieć moją 'stanową' sąsiadkę, bellę, ale cosik mi się wydaję, że nasz Maciek to już w ogóle przestał tu zaglądać ..:(.

Nie zgadzam sie z Tobą Maja 123. Ja byla pacjetka doktora P. i nie odnioslam takiego wrazenia ze najwazniejsza jest kasa. Nie rozumiem tez dlaczego mowi sie lapowkarz skoro chodzi o prywatny gabinet.

Jeszcze nic nie przeczytałem o łapówcę , którą przyjął.
I na dokładkę najwiekszą.
Może nadrabia ilościa - też nic nie przeczytałem.
Na taki "zaszczytny" tytuł nalezy zasłużyć, a ja tu nic w uzasadnieniu nie mogę wyczytać

Proponuje zmienic tytuł na : Jęki, stęki oraz luźne dumki o lekarzu P

temat do wiekszosci wypowiedzi ma sie nijak- fajne slowo nijak

akurat w tym wypadku nie pisalo sie na temat:o))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org