czwartek, 17 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
groźny wypadek na ulicy Stanisława Małachowskiego

„Przed godziną 7. rano w czwartek, 3. lipca 2025 r., oficer dyżurny Komendy Miejskiej Policji w Łomży otrzymał pilne zgłoszenie o groźnym wypadku na ulicy Stanisława Małachowskiego (1736 – 1809), marszałka Sejmu Czteroletniego od 1788 roku i współtwórcy tekstu Konstytucji 3 maja 1791”.

„14-latek nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu jadącemu prawidłowo jezdnią w aucie marki Dacia 71-letniemu kierowcy, który okazał się także trzeźwy”.

Autor tych bredni to oczywiście nasz ulubiony redaktor Mirosław R. Derewońko.

Jak powiedział inny klasyk z województwa podlaskiego: \"Możemy robić sobie z tego heheszki, można by uznać, że to jest śmieszne, ale to jest tragiczna sytuacja!\"

Przypuszczam, że zaszła jedna z dwóch okoliczności:

Redaktor pisał, będąc ponownie w stanie wskazującym na spożycie.
Redaktor pisał, posługując się urządzeniem elektronowym zwanym ChatGPT i nie sprawdził ponownie tekstu.

W pierwszym przypadku trudno coś sensownego poradzić poza: „Bo pić to trzeba umić”.

Natomiast w drugim porada jest prosta: „Ucz się Mirek, ucz - nauka to potęgi klucz”.

A tak na serio, Mirek powiedz mi, ale tak szczerze:

Jaki wpływ na dojście do niebezpiecznego zdarzenia drogowego z udziałem hulajnogi oraz samochodu ma fakt, że Stanisław Małachowski (1736 – 1809), był marszałkiem Sejmu Czteroletniego od 1788 roku i współtwórcą tekstu Konstytucji 3 maja 1791???

Czy z twego tekstu można domniemywać, że 14-latek okazał się trzeźwy?

Mam nadzieję, że chłopak przeżyje ten wypadek bez poważnego uszczerbku na zdrowiu.

Tak czy owak, nasz ulubiony redaktor Mirosław R. Derewońko nawet po pijaku pisze znacznie lepiej niż Maliszewki na trzeźwo.

Bo szczęście to jest takie coś, co trzeba mieć, żeby było
Cytat własny (copyright ©)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: groźny wypadek na ulicy Stanisława Małachowskiego

Nie jest tajemnicą
że dość często piszesz
paplak po spożyciu czegoś

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

“Bez Boga człowiek ulega odczłowieczeniu”

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org