Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pierwsze owoce wizyty Karola Nawrockiego w Białym domu |
Administracja Trumpa inaczej niż Bidena. Polska bez restrykcji na sprzedaż kart GPU Administracja Donalda Trumpa wycofuje się z limitów na sprzedaż kart GPU do testowania sztucznej inteligencji - poinformował wicepremier i minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski. Decyzja ustępującego prezydenta Joe Bidena wprowadziła niemałe zamieszanie w relacjach polsko-amerykańskich. Przypomnijmy, że w styczniu - tuż przed odejściem z Białego Domu administracji Joe Bidena - Polska została wpisana na listę krajów drugiej kategorii w systemie ograniczeń eksportowych. Oznaczało to, że choć miała dostęp do amerykańskich półprzewodników, był on ograniczony. Limit dla Polski wynosi 50 tys. chipów rocznie, z możliwością zwiększenia do 100 tys. Dla porównania, kraje pierwszej kategorii, takie jak Niemcy, Wielka Brytania czy Francja, nie mają żadnych restrykcji w tym zakresie. Decyzja ta wywołała zaskoczenie w Polsce. Eksperci, tacy jak prof. Piotr Sankowski z Uniwersytetu Warszawskiego, podkreślali, że ograniczenia te mogą utrudnić Polsce rozwój sztucznej inteligencji. W swoich mediach społecznościowych prof. Sankowski pokazał mapkę i napisał: \"Żółte kraje powinny zapomnieć o rozwoju własnej superinteligencji. Limity mają wystarczyć jedynie do zwykłych zastosowań AI\". - Bardzo dobra decyzja amerykańskiej administracji o wycofaniu się z nieprzemyślanego ograniczenia w handlu półprzewodnikami. Koniec z podziałem świata na kategorie bez jasnego klucza. Szybki rozwój AI godnej zaufania jest w naszym wspólnym interesie - zaznaczył Dariusz Standerski, wiceminister cyfryzacji. A to, nie chwalący się, KAROL sprawił paplakom na pohybel — Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pierwsze owoce wizyty Karola Nawrockiego w Białym domu |
Pamiętacie jeszcze debatę w tfuskowo-bodnarowej TVP? Tę w której Stankowski załatwił na amen sznepfową? Pamiętacie krzywego ryja smerfa ważniaka? Powiedzmy sobie otwarcie, nie ukrywajmy, nie bójmy się PRAWDY - rotacyjnego pajaca na krzywy uśmiech wyjącego do kandydata Karola: CO PAN ZAŁATWIŁ? no jak to co załatwił? no koalicjant Gawkowski musi informować drugą osobę w państwie co Karol Nawrocki załatwił?! To tak jak kiedy dziennikarz dopytywał drugą osobę w państwie, co z posiadaną wiedzą o alarmującej fali powodziowej zrobiła ruda wrona? wówczas na krzywy uśmiech hoojownia dopytywał co dziennikarz zrobił! No to trolle forumowe do dzieła: krytykować Donalda Trumpa. — Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Kolejny raz informuję- Lobo to rzekomy Pisowiec i rzekomy katolik. Czyli oszust ... paplak- Podlasie nie jest ciemne! ”Tu jest Polska!” A nie Polin! ”Tu jest Polska!” A nie Polin! ”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin! Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin
|
|
No i w porzo - a teraz wypie.rdalaj ruska onuco .... — Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Trolle ze strony platfusów chcą nas przekonać, że decyzja o zniesieniu restrykcji została podjęta już dawno. I to jest prawda, decyzja została podjęta już dawno, aby pan Trump mógł się spotkać z panem Nawrockim, i żeby pan Nawrocki mógł tej informacji użyć w kampanii wyborczej. Bo tak działają Amerykanie. — Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
co ta ruska qrwizja z rusPubliki sakiewicz robi debilom we łbach :0 Pierwsze owoce są takie że barany ta decyzja BYŁA JUŻ W KWIETNIU !!! kiedy to wasz alfons \" Nie wiedział NIC\" i hotelował z pewną magister dziennikarstwa! 120 lat zaborów, dwie wojny światowe, 45 lat ruskiej okupacji i 10 lat syfu kaczyzmu niczego się ten naród nie nauczyło. Niczego. Od wieków Kato-debile dają się upodlać.
|
|
Karol chyba tych wyborów nie wygra. Na to wszystko wskazuje. Przegra, ale minimalnie w moim przekonaniu. __________________________ www.sprytnabestia.pl/prace-licencjackie-dietetyka
|
|
oby tak było :D
|
|
Gawiedzi die nie dosłyszało się , a Karol chyba się przejęzyczył Alfons załatwił chipy z ameryki a fakt że raczej chipy bez „Z” cipy. 120 lat zaborów, dwie wojny światowe, 45 lat ruskiej okupacji i 10 lat syfu kaczyzmu niczego się ten naród nie nauczyło. Niczego. Od wieków Kato-debile dają się upodlać.
|
|
Te owoce są naprawdę takie same. W moim przekonaniu Nawrocki te wybory przegra po prostu. ____________________________ https://poznan.pte.pl/
|
|
Masz wolne 400 tysięcy Euro? Możesz spróbować wygrać wybory Prezydenckie w Polsce. Że niemożliwe? Ech, człowieku małej wiary... Ktoś spróbował: [urlhttps://tiny.pl/vt78m-9v Sprawa powoli się rozkręca. Jak to mawiają - jest rozwojowa... Ktoś opłacił straszną ilość ogłoszeń. Ogłoszenia reklamowały wice-Tuska a krytykowała Mentzena i Nawrockiego - i to w sposób który miał obrażać i grać na najniższych instynktach. Reklamy nie były podpisane przez żaden z komitetów. Powiązania osób które wedle WP i OKO to realizowały są jednoznaczne. Mleko się rozlało... Wyszło chyba przypadkiem jako przygrywka dla \"wariantu Rumuńskiego\". I o tym właśnie są te wybory aby takich numerów nie było. — Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu zrobili swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Karol przegra te wybory. W moim przekonaniu to jest rzecz niemal pewna w moim przekonaniu. Tak ja to wszystko teraz ja to widze teraz. _________________________________ zielonatablica.pl/pisanie-prac-po-hiszpansku/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |