piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pierwsze owoce wizyty Karola Nawrockiego w Białym domu

Administracja Trumpa inaczej niż Bidena.

Polska bez restrykcji na sprzedaż kart GPU

Administracja Donalda Trumpa wycofuje się z limitów na sprzedaż kart GPU do testowania sztucznej inteligencji - poinformował wicepremier i minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski. Decyzja ustępującego prezydenta Joe Bidena wprowadziła niemałe zamieszanie w relacjach polsko-amerykańskich.

Przypomnijmy, że w styczniu - tuż przed odejściem z Białego Domu administracji Joe Bidena - Polska została wpisana na listę krajów drugiej kategorii w systemie ograniczeń eksportowych. Oznaczało to, że choć miała dostęp do amerykańskich półprzewodników, był on ograniczony. Limit dla Polski wynosi 50 tys. chipów rocznie, z możliwością zwiększenia do 100 tys. Dla porównania, kraje pierwszej kategorii, takie jak Niemcy, Wielka Brytania czy Francja, nie mają żadnych restrykcji w tym zakresie.

Decyzja ta wywołała zaskoczenie w Polsce. Eksperci, tacy jak prof. Piotr Sankowski z Uniwersytetu Warszawskiego, podkreślali, że ograniczenia te mogą utrudnić Polsce rozwój sztucznej inteligencji. W swoich mediach społecznościowych prof. Sankowski pokazał mapkę i napisał: \"Żółte kraje powinny zapomnieć o rozwoju własnej superinteligencji. Limity mają wystarczyć jedynie do zwykłych zastosowań AI\".

- Bardzo dobra decyzja amerykańskiej administracji o wycofaniu się z nieprzemyślanego ograniczenia w handlu półprzewodnikami. Koniec z podziałem świata na kategorie bez jasnego klucza. Szybki rozwój AI godnej zaufania jest w naszym wspólnym interesie - zaznaczył Dariusz Standerski, wiceminister cyfryzacji.

A to, nie chwalący się, KAROL sprawił

paplakom na pohybel

Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata …

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA
===================================================

- po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza ….

tak że ten tegies …

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pierwsze owoce wizyty Karola Nawrockiego w Białym domu

Pamiętacie jeszcze debatę w tfuskowo-bodnarowej TVP?

Tę w której Stankowski załatwił na amen sznepfową?

Pamiętacie krzywego ryja smerfa ważniaka?

Powiedzmy sobie otwarcie, nie ukrywajmy, nie bójmy się PRAWDY - rotacyjnego pajaca na krzywy uśmiech wyjącego do kandydata Karola:

CO PAN ZAŁATWIŁ?

no jak to co załatwił? no koalicjant Gawkowski musi informować drugą osobę w państwie co Karol Nawrocki załatwił?!

To tak jak kiedy dziennikarz dopytywał drugą osobę w państwie, co z posiadaną wiedzą o alarmującej fali powodziowej zrobiła ruda wrona? wówczas na krzywy uśmiech hoojownia dopytywał co dziennikarz zrobił!

No to trolle forumowe do dzieła: krytykować Donalda Trumpa.

Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata …

tak że ten tegies …

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Kolejny raz informuję-
Lobo to rzekomy Pisowiec
i rzekomy katolik. Czyli oszust
...
paplak- Podlasie nie jest ciemne!

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

No i w porzo - a teraz wypie.rdalaj ruska onuco ....

tak że ten tegies …

Trolle ze strony platfusów chcą nas przekonać, że decyzja o zniesieniu restrykcji została podjęta już dawno.

I to jest prawda, decyzja została podjęta już dawno, aby pan Trump mógł się spotkać z panem Nawrockim, i żeby pan Nawrocki mógł tej informacji użyć w kampanii wyborczej. Bo tak działają Amerykanie.

tak że ten tegies …

co ta ruska qrwizja z rusPubliki sakiewicz robi debilom we łbach :0

Pierwsze owoce są takie że barany ta decyzja BYŁA JUŻ W KWIETNIU !!!
kiedy to wasz alfons \" Nie wiedział NIC\" i hotelował z pewną magister dziennikarstwa!

120 lat zaborów, dwie wojny światowe, 45 lat ruskiej okupacji i 10 lat syfu kaczyzmu niczego się ten naród nie nauczyło. Niczego. Od wieków Kato-debile dają się upodlać.

Karol chyba tych wyborów nie wygra. Na to wszystko wskazuje. Przegra, ale minimalnie w moim przekonaniu.

oby tak było :D

Gawiedzi die nie dosłyszało się , a Karol chyba się przejęzyczył Alfons załatwił chipy z ameryki a fakt że raczej chipy bez „Z” cipy.

120 lat zaborów, dwie wojny światowe, 45 lat ruskiej okupacji i 10 lat syfu kaczyzmu niczego się ten naród nie nauczyło. Niczego. Od wieków Kato-debile dają się upodlać.

Te owoce są naprawdę takie same. W moim przekonaniu Nawrocki te wybory przegra po prostu.

Masz wolne 400 tysięcy Euro? Możesz spróbować wygrać wybory Prezydenckie w Polsce.

Że niemożliwe? Ech, człowieku małej wiary... Ktoś spróbował:

[urlhttps://tiny.pl/vt78m-9v

Sprawa powoli się rozkręca. Jak to mawiają - jest rozwojowa...

Ktoś opłacił straszną ilość ogłoszeń. Ogłoszenia reklamowały wice-Tuska a krytykowała Mentzena i Nawrockiego - i to w sposób który miał obrażać i grać na najniższych instynktach.

Reklamy nie były podpisane przez żaden z komitetów. Powiązania osób które wedle WP i OKO to realizowały są jednoznaczne. Mleko się rozlało...

Wyszło chyba przypadkiem jako przygrywka dla \"wariantu Rumuńskiego\".

I o tym właśnie są te wybory aby takich numerów nie było.

Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu zrobili swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata …

tak że ten tegies …

Karol przegra te wybory. W moim przekonaniu to jest rzecz niemal pewna w moim przekonaniu. Tak ja to wszystko teraz ja to widze teraz.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org