Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowy typ demokracji, demokracja udawana |
Nowy typ demokracji, demokracja udawana, czyli dla ciemnego luda? Oprócz istniejących gdzieś demokracji ludowej, demokracji walczącej, demokracji liberalnej i demokracji, to w Polsce istnieje tak naprawdę jedynie demokracja udawana (JA nazwałem ją na pół gwizdka)! Rzekomo mamy demokrację, ale niestety to jest tylko połowa demokracji, bo możesz wybierać ale gdzie drugie pół, czyli możliwość być wybranym, dajmy na to na posła? Co to to nie, mogliby startować tacy, co się „elitom” nie podobają (jak na ten przykład JA), choćby w okręgach jednomandatowych. Mają startować tylko tacy, co ich wodzowie partii namaszczą i jeszcze usadowią na miejscach biorących! (Jak na ten przykład, daleko nie szukając - sprzątaczka). Należysz do niszowej partii, zagłosowało na ciebie 300 tys. ludzi ale w skali kraju nie ma ta partia 5%? No to obliż się smakiem, na twoje miejsce wskoczy „demokrata” z poparciem 2 tys., ale z dużej partii! Innymi słowy, ta nasza demokracja udawana polega na tym, że z kilkunastu milionów ludzi może wystartować do wyborów parę tysięcy? Promil? Czyli tylko ten promil żyje w pełnej nie udawanej demokracji, bo może wybierać i być wybieranym! O reformie systemu wyborczego jakoś cicho, widać elitom taka demokracja udawana odpowiada i ciemnemu paplaczemu ludowi też! Za PRL to chociaż nie udawali! ![]() Tak że tegies …. =================== z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowy typ demokracji, demokracja udawana |
Znów napisał sobie nam tu paplak że popiera Nawrockiego jako #Lobo Ale to nie może być prawda przecież ... Bo w religii katolickiej są niuanse- paplak który nie pojmiesz swoim komuszym łbem ... Zaloguj się więc jako jakiś Rumcajs no i zmień cytat z Pisma św. na jakiś przyśpiewek. O góralu na ten przykład /któremu nie żal wracać do ... hal/
|
|
ten psychicznie niezrównoważony prowokator Autor: Lobo Tak że tegies ….to DEBIL ! obiektywny realista
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |