sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
oto dowód na likwidację niezależności sądów

http://www.youtube.com/watch?v=MEBbIq2atrw

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: oto dowód na likwidację niezależności sądów

Można by na dodatek tak, jak w tytule:

http://www.youtube.com/watch?v=l-PaBO-Evg8

http://www.youtube.com/watch?v=2BCPfRqE-v8&feature=related

Na stronie http://www.szkolkinivea.pl/nursery/image/3795.html zostały zamieszczone fotografie młodych piłkarzy MŁKS. Wejdź na stronę, zagłosuj i odszukaj swojego kolegę ze szkoły, swojego syna, wnuka, siotrzeńca, sąsiada,wychowanka czy ucznia:)
Nasz sukces zależy od Waszej wytrwałości!!!

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

http://www.stoppodwyzkomcenpaliw.pl/

decyzja należy do Was.....

Rowerek panowie ! Ja już niedługo się przesiadam :)

http://www.youtube.com/watch?v=Y3fFdqzk_Wg&feature=related

Doszedłem do wniosku , że nie ma co walczyć z wiatrakami , Don Kichotem nie jestem .
Fan klub marudy , towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się mocno .
Nie będę komentował waszych postów , ponieważ to nie ma sensu a i nie da się walczyć na kilku frontach jednocześnie .

Muszę ci przyznać tym razem marudo rację i dać ci satysfakcję : TO starcie wygrałeś !

Co do waszych komentarzy to NIE OŚMIESZAJCIE SIĘ !
Piszecie bzdury nie znając stanu prawnego . Ostatni raz wam wyjaśnię :

Zamieszczenie linków prowadzących do stron zewnętrznych : zasadniczo dopuszczalne jest zamieszczanie na własnej stronie internetowej linków prowadzących do innych stron internetowych . Oczywiście dużo zależeć będzie także od ewentualnego kontekstu lub celu w jakim takie linki zamieszczamy . Zamieszczenie linków najczęściej nie wiąże się z uzyskaniem zgody administratora strony , do której link prowadzi .

Link , jest to element nawigacyjny ułatwiający przemieszczanie się pomiędzy stronami internetowymi . Przemieszczenie się umożliwiają domeny internetowe , czyli elementy adresu DNS wykorzystywanego do nazywania urządzeń w Internecie . DNS (ang. Domain Name System , system nazw domenowych) to z kolei system serwerów , protokół komunikacyjny oraz usługa zapewniająca zamianę adresów znanych użytkownikom Internetu na adresy zrozumiałe dla urządzeń tworzących tą sieć komputerową . Dzięki wykorzystaniu DNS nazwa mnemoniczna , np. pl-pl.facebook.com , może zostać zamieniona na odpowiadający jej adres IP .
Można zatem stwierdzić w uproszczeniu , że link to nic innego jak określona domena internetowa wykorzystująca elementy adresu DNS . Zgodnie z powyższą definicją link samodzielnie nie podlega ochronie prawnej .
LINK Z OPISEM NIE MOŻE STANOWIĆ NARUSZENIA DOBRA OSOBISTEGO .

W związku z powyższym w opisanej powyżej sytuacji nie doszło do naruszenia prawa , ponieważ sam link jest tylko odnośnikiem do strony internetowej portalu regionalnego 4lomza i mylomza . Za treści tam umieszczone odpowiada administrator portalu , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu .

Gdyby doszło do skopiowania , a następnie przetworzenia danych czy umieszczenia ww artykułu na INNYM portalu / stronie internetowej bez zgody administratora czy autora reportażu , wtedy mówimy o naruszeniu prawa .
Gdyby doszło do skopiowania i umieszczenia zdjęcia , bez zgody autora i zamieszczenia go na INNEJ stronie internetowej , wtedy mówimy o złamaniu praw autorskich .
Gdyby doszło do udostępnienia danych osobowych bez zgody osoby zainteresowanej , mówimy o naruszeniu prawa . Tu dane udostępnia portal , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu .

TU , żadna z powyżej opisanych sytuacji NIE MIAŁA MIEJSCA .

Podany link z opisem nie zawierał sam w sobie i nie kierował do treści naruszających obowiązujące prawo , zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje , zawierających treści naruszające prawa i dobra osobiste osób trzecich , dyskryminujące płeć , rasę , narodowość , język czy religię oraz nawołujące do przemocy .

Zaistniała sytuacja nie nosi znamion czynu zabronionego .

STRANSKY

http://www.youtube.com/watch?v=q80BAs4QjQQ&feature=related

ja się przesiadam ze względów zdrowotnych, pustaku

biess(pieczny) , SORRY !

STRANSKY

Zezul poczytaj i uważaj.....

Art. 81.
[Ochrona wizerunku osoby]

1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.

2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych;
2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.

na linkach do zdjęć przedstawionych przez Ciebie nie spełniam żadnych z tych funkcji.... nie jestem koordynatorem to nawet społeczna odpada. A link do zdjęć jest tak samo traktowany..... zastanów się nad tym co piszesz..... więcej nie bedę zabierać głosu w dyskusji z Tobą..... chyba że gdzieś indziej... .

Autor: znajomy88 (37.30.84.---)
Data: 20-03-12 10:18

napić się z umiarem

gitara gra

Autor: Kama30 (---.elomza.pl)
Data: 20-03-12 10:35

iść do psychologa - to mogą być objawy depresji..nie pić bo kac powoduje wieksze tego typu dolegliwosci...

Autor: wpm (---.dip.t-dialin.net)
Data: 20-03-12 10:53

Do pracy isc, i niemyslec o milionach.Tylko uczciwie pracowac a zobaczysz ze zycie nabierze sensu.

Autor: Majkaaa (---.lomza.mm.pl)
Data: 20-03-12 11:13

Dobry psycholog wskrzesi w nim sens życia

Każdy człowiek posiada własną filozofię, która dla innego nic nie znaczy.

"Mój" były prawnik człowiek ma za sobą około 90 lat nadal aktywny zawodowo i społecznik
mawia: "To Głupoty" - "Same Głupoty"

DLACZEGO ? ...

...Nikt tu nie nie dostrzega problemu poza człowiekiem który w tym problemie jest jak potencjalny topielec rozwodnionego i zabagnionego bagna życia społecznego życia w cywilizacji śmierci - konkurencji, gdzie człowiek człowiekowi wilkiem, spirali przemocy konfliktów również społecznych gdzie toczy się nieustanna walka człowieka z człowiekiem.

... Nikt tu nie pyta co się stało.
... Nikt tu nie pyta człowieka kto mu doła wykopał.
... Nikt tu nie pyta człowieka kto go zdołował - zadołował jak "grabarz".
... Nikt tu nie pyta kto człowiekowi życie odbiera zniechęcając go do życia.

Oni się tylko za was modlą i napychają sobie kabzy a wasze życie społeczne - cywilizacyjne toczy się dalej po równi pochyłej staczając się razem z nimi na dno również dno religijne nie tylko na Ziemi Łomżyńskiej

O czym to świadczy ...

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

no można...
http://www.youtube.com/watch?v=ofA3URC1wyk

Kasia..

.....pamięć już nie ta.... miało być tak:

Albo tak ;-) :

http://www.youtube.com/watch?v=7PdwNB50YTU

Autor: megan (---.146.36.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl)
Data: 20-03-12 11:52

Klasyki...

Mr_Andrzeju, Zmniejszając odrobinę zdjęcia, będziesz mniej krzykliwy, a bardziej czytelny. Proszę"?

To nie ja jestem krzykliwy to jest krzykliwa fałszywa - zdradliwa religijna rzeczywistość o której obłudzie mówi się już bez ogródek i bez owijania w "bawełnę" powszechnie we wszystkich mediach na całym świecie

A katolickie media to bagatelizują lub nazywają atakami na KOŚCIÓŁ (?) nie mówiąc o tym co tak naprawdę w tym KOŚCIELE jest atakowane
katolickie media zachowują się jak złoczyńcy których obrona jest atak - niebezinteresowny atak.

Nie jestem autorem obrazków.
Te obrazki są automatycznie przypisane i ja nie mam wpływu na ich rozmiar zamieszczam je w originale tak jak zamieścili je ich autorzy

nie manipuluję ani obrazem ani słowem w tym co jest zamieszczone pod imieniem mojego patrona w duchu którego te obrazki zamieszczam nie mając wpływu na ich graficzną wielkość i kompatybilność - to nie fotomontaż to rzeczywistość.

Mi też te zdjęcia przeszkadzają a raczej przeszkadza tu nam wszystkim trudna do akceptacji rzeczywistość która tych zdjęć dotyczy.

Chętnie widział bym tu inne zdjęcia ale będę szery jaka prawda takie zdjęcia

O czym to świadczy ...

Kasia..

Andrzeju, Swoją nienawiść okazujesz słowem z każdym zdaniem, z każdym kliknięciem, w każdej myśli a nawet oddechu. Po co jeszcze ten krzyk obrazkowy, jesteś wystarczający czytelny.

Miłego dnia

http://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo

OSOBY PRZEDSTAWIONE NA ZDJĘCIU TO OCZYWIŚCIE TEN BRZYDAL MARUDA
I DLATEGO GO ZADNA PANNA NIE CHCE
I OTO SAMOTNY CZLOWIEK :)
KTORY KUPUJE SOBIE CIUCHY PO 1 ZŁ W SKLEPACH :)
NIBY MA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ A NAWET OKULARY MA PRZESTARZAŁE I AUTO GRUCHOT :)
OTO CALA PRAWDA Z JAKIM NIEWYPARZONYM JĘZOREM MAMY TU DO CZYNIENIA NA FORUM
I KTORY SPRAWIA ZE SCHODZI NA PSY W SŁOWNICTWIE :)
OTO NASZ SZANOWANY NAUCZYCIEL ,PRZEZ KTÓREGO MAŁE DZIECI STAJĄ SIĘ CHULIGANAMI I MAJĄ NIEWYPAŻONY RYJ OD JEGO TEKSTÓW :)

to nie jest pisanie o mnie???

Następnie wzdłuż Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i prosto aż pod terminal "A"

Kto jeszcze dostał premie?

www.abantonino.blog.onet.pl -Szukasz pracy zobacz

Autor: biess(pieczny) (---.157.techtel.pl)
Data: 20-03-12 13:01

OSOBY PRZEDSTAWIONE NA ZDJĘCIU TO OCZYWIŚCIE TEN BRZYDAL MARUDA
I DLATEGO GO ZADNA PANNA NIE CHCE
I OTO SAMOTNY CZLOWIEK :)
KTORY KUPUJE SOBIE CIUCHY PO 1 ZŁ W SKLEPACH :)
NIBY MA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ A NAWET OKULARY MA PRZESTARZAŁE I AUTO GRUCHOT :)
OTO CALA PRAWDA Z JAKIM NIEWYPARZONYM JĘZOREM MAMY TU DO CZYNIENIA NA FORUM
I KTORY SPRAWIA ZE SCHODZI NA PSY W SŁOWNICTWIE :)
OTO NASZ SZANOWANY NAUCZYCIEL ,PRZEZ KTÓREGO MAŁE DZIECI STAJĄ SIĘ CHULIGANAMI I MAJĄ NIEWYPAŻONY RYJ OD JEGO TEKSTÓW :)

to nie jest pisanie o mnie???

biess - nie o tobie mowię i dobrze napisane jest " osoba przedstawiona na zdjęciu to ten brzydal maruda " gdyby też było tam zdjęcie marcina najmana to też bym mowił że to maruda, ale kim naprawde jest maruda to sam nie wiem :) dlatego mowię ,że piszę to żartem widać to nawet po emotkach które wstawiłem .

Zawstydził niejednego kierowcę:
http://zerkaj.tk/obrazek.php?510

A może jakiś utwór byś polecił w taki słoneczny dzień?

Autor: grubaryba (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 20-03-12 13:27

Tego zdjęcia już wystarczy!

Szanowny przedmówco
Też odczuwam dyskomfort wobec treści prezentowanej na zdjęciach.

Zaproponuj inne bardziej wymownie zdjęcia pokazujące to czego te obecne zdjęcia dotyczą

Jestem otwarty na rozsądne - poważne propozycje jako że i prawda której dotyczą nie jest śmieszna.

piszesz :
"Tego zdjęcia już wystarczy!"

Czy aby na pewno tu o zdjęcie zdjęcia Tobie chodzi ?
Poza tym zdjęciem według Ciebie wszystko jest w porządku z tym kogo i czego zdjęcie dotyczy ?
Czy aby na pewno ?

O czym to świadczy ...

Treść jest ukryta

Tak, piszesz poprawną polszczyzną, jednak piszesz w sposób trudny.
Nie potrafię czytać Ciebie wzrokowo nie zagłębiając się gdzieś pomiędzy. Piszesz że nie krzyczysz, mój odbiór jest inny, choć zaprzeczasz, pozwól że pozostanę przy ocenie własnej.

bies.. ;) dziękuje

czy ktos moze wie gdzie "bez łaski" przyjmują na praktyki fryzjerskie, jakieś miłe kobiety w salonach, miła atmosfera, może któraś z dziewczyn, która ma za sobą praktyki mi pomoże ?

mój głos już mają

W górę :)

Myślę że wykładowca o tytule naukowym dr. hab. który streścił jak powstawał katolicyzm i spędził pół swojego życia na studiowaniu różnych religii ma więcej pojęcia niż ty kobiecyinstynkcie, tyle w temacie

W odniesieniu jak wyżej.

taa...

Prawdziwe lustro a w prawdziwym lustrze wyraźnie widać prawdziwy bałagan - Czyj to bałagan ? (retoryczne) Widać na zdjęciach.

Nie to co w beznadziejnym radio nadzieja które jest jak lustereczko w znanej bajce

Była taka audycja w tym beznadziejnym radio nadzieja dotycząca tego kolektywnego kapłańskiego towarzystwa wzajemnie adoracji
"Kapłani świadkowie wiary" (?) CURVA* Wiary - Swojej własnej wiary. Nie do wiary.

* CURVA - to słowo leżące u podstaw cywilizacji nie tylko Łacińskiej vel Rzymskokatolickiej z którego to słownika pochodzi.

O czym to świadczy ...

niech sprawdza ci którąś cewke w instalacji moze padla

Naśladujmy św. Józefa w codziennej pracy!

Józef zaangażował całą swą energię fizyczną, emocjonalną, duchową i intelektualną w pozornie bezsensowną przygodę.

wybrałem się ze swoją dziewczyną w sobotę do aromy i wrażenia mamy pozytywne. Jedzenie mają dobre, na porcje nie można narzekać. Kuchnia to chyba śródziemnomorska a nie orientalna, zawsze to coś innego w łomży. Lokalizacja ciekawa, można tam zostawić na parkingu samochód i wybrać się na spacer do lasku przy ładnej pogodzie. Ładny wystrój, spokojna muzyka, szczerze polecam.

Jeżdzą chyba jakieś busy prywatne z przystankiem na okęciu. Kiedyś wyjeżdzały z dworca może na miejscu zapytaj.

Musisz szukać CHirurga szczękowego! nie stomatologa, stomatolog robi po jednym zębie, natomiast tamten wymienia całą szczękę. powodzenia życzę, kiedyś ktoś taki przyjmował na Prusa 8 ale nie wiem czy aktualnie ten gabinet jeszcze się tam znajduje.

Kasia..

- Jako chrześcijanie z szacunkiem odnosimy się do ciał osób zmarłych oraz do miejsc, gdzie znajduję się ludzkie groby – czytamy w oświadczeniu. - Otaczamy szacunkiem groby, cmentarze, miejsca spoczynku ciał zmarłych – bez względu na ich narodowość czy przynależność religijną. Stąd też wydarzenie, które miało miejsce w Wysokiem Mazowieckiem odbieramy z wielkim bólem i smutkiem - napisał ks. Jan Krupka.

taa...

Żywym zdrowie odbierają nie szanując ich życia a co dopiero zmarłym którym nieraz dali fałszywe świadectwo grzebiąc ich swą obłudą w niesławie albo złej sławie zakłamanej przez siebie zwykłej prostej prawdy której nie szanują nawet w słowie Bożym które powszechnie deprawują robiąc na nim swoje religijne święte - nietykalne interesy.

Zagrywki dyplomatyczne nie umniejszą zła wyhodowanego ich arcy kapłańską odwieczną CURVA * nauką CURVA * wiary za której owoce są odpowiedzialni mimo tego że tą odpowiedzialność z siebie zrzucają i przerzucają na innych szukając dla siebie usprawiedliwienia którego dla Nich (dal Kapłanów) niema.

* jedno z podstawowych pojęć i słów cywilizacji również cywilizacji Łacińskiej vel Rzymskokatolickiej ze słownika której je zapożyczyłem.

O czym to świadczy ...

Edvajzer jako polemike mozna by tu chyba przestawiac odwrotne historie.

1. Wiele osob (poza Lomza zwlaszcza) pracuje w trakcie studiow, dorabia i zdobywa doswiadczenie.

2. Studia nie tylko nie sa potrzebne w kazdej pracy, ale w niektorych sa wrecz zle widziane.

3. Z sensem wybrane studia zdecydowanie pomagaja w zdobyciu pracy.

Autor: grubaryba (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 20-03-12 16:29

I znowu to samo!

taa ...

... to samo - jakie to żenujące prawda(?)

No przecież nic się nie zmieniło.

Samo nic się nie zmieni - czekam na propozycje jestem otwarty na pozytywne zmiany w przeciwieństwie do Nich (do kapłanów)

O czym to świadczy ...

Nie masz co robić?? Wstawiasz na forum śmieszne obrazki?? hehe ostro

Jak w temacie. Potrzebuję torbę o nietypowych wymiarach. Wiecie jaki zakład krawiecki podejmie się uszycia?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org