Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
oto dowód na likwidację niezależności sądów |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: oto dowód na likwidację niezależności sądów |
|
|
Na stronie http://www.szkolkinivea.pl/nursery/image/3795.html zostały zamieszczone fotografie młodych piłkarzy MŁKS. Wejdź na stronę, zagłosuj i odszukaj swojego kolegę ze szkoły, swojego syna, wnuka, siotrzeńca, sąsiada,wychowanka czy ucznia:) Nasz sukces zależy od Waszej wytrwałości!!! TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.
|
|
|
Rowerek panowie ! Ja już niedługo się przesiadam :)
|
|
|
Doszedłem do wniosku , że nie ma co walczyć z wiatrakami , Don Kichotem nie jestem . Fan klub marudy , towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się mocno . Nie będę komentował waszych postów , ponieważ to nie ma sensu a i nie da się walczyć na kilku frontach jednocześnie . Muszę ci przyznać tym razem marudo rację i dać ci satysfakcję : TO starcie wygrałeś ! Co do waszych komentarzy to NIE OŚMIESZAJCIE SIĘ ! Piszecie bzdury nie znając stanu prawnego . Ostatni raz wam wyjaśnię : Zamieszczenie linków prowadzących do stron zewnętrznych : zasadniczo dopuszczalne jest zamieszczanie na własnej stronie internetowej linków prowadzących do innych stron internetowych . Oczywiście dużo zależeć będzie także od ewentualnego kontekstu lub celu w jakim takie linki zamieszczamy . Zamieszczenie linków najczęściej nie wiąże się z uzyskaniem zgody administratora strony , do której link prowadzi . Link , jest to element nawigacyjny ułatwiający przemieszczanie się pomiędzy stronami internetowymi . Przemieszczenie się umożliwiają domeny internetowe , czyli elementy adresu DNS wykorzystywanego do nazywania urządzeń w Internecie . DNS (ang. Domain Name System , system nazw domenowych) to z kolei system serwerów , protokół komunikacyjny oraz usługa zapewniająca zamianę adresów znanych użytkownikom Internetu na adresy zrozumiałe dla urządzeń tworzących tą sieć komputerową . Dzięki wykorzystaniu DNS nazwa mnemoniczna , np. pl-pl.facebook.com , może zostać zamieniona na odpowiadający jej adres IP . Można zatem stwierdzić w uproszczeniu , że link to nic innego jak określona domena internetowa wykorzystująca elementy adresu DNS . Zgodnie z powyższą definicją link samodzielnie nie podlega ochronie prawnej . LINK Z OPISEM NIE MOŻE STANOWIĆ NARUSZENIA DOBRA OSOBISTEGO . W związku z powyższym w opisanej powyżej sytuacji nie doszło do naruszenia prawa , ponieważ sam link jest tylko odnośnikiem do strony internetowej portalu regionalnego 4lomza i mylomza . Za treści tam umieszczone odpowiada administrator portalu , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu . Gdyby doszło do skopiowania , a następnie przetworzenia danych czy umieszczenia ww artykułu na INNYM portalu / stronie internetowej bez zgody administratora czy autora reportażu , wtedy mówimy o naruszeniu prawa . Gdyby doszło do skopiowania i umieszczenia zdjęcia , bez zgody autora i zamieszczenia go na INNEJ stronie internetowej , wtedy mówimy o złamaniu praw autorskich . Gdyby doszło do udostępnienia danych osobowych bez zgody osoby zainteresowanej , mówimy o naruszeniu prawa . Tu dane udostępnia portal , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu . TU , żadna z powyżej opisanych sytuacji NIE MIAŁA MIEJSCA . Podany link z opisem nie zawierał sam w sobie i nie kierował do treści naruszających obowiązujące prawo , zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje , zawierających treści naruszające prawa i dobra osobiste osób trzecich , dyskryminujące płeć , rasę , narodowość , język czy religię oraz nawołujące do przemocy . Zaistniała sytuacja nie nosi znamion czynu zabronionego . STRANSKY
|
|
|
ja się przesiadam ze względów zdrowotnych, pustaku
|
|
biess(pieczny) , SORRY ! STRANSKY
|
|
Zezul poczytaj i uważaj..... Art. 81. [Ochrona wizerunku osoby] 1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie. 2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku: 1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych; 2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza. na linkach do zdjęć przedstawionych przez Ciebie nie spełniam żadnych z tych funkcji.... nie jestem koordynatorem to nawet społeczna odpada. A link do zdjęć jest tak samo traktowany..... zastanów się nad tym co piszesz..... więcej nie bedę zabierać głosu w dyskusji z Tobą..... chyba że gdzieś indziej... .
|
|
Autor: znajomy88 (37.30.84.---) Data: 20-03-12 10:18 napić się z umiarem gitara gra Autor: Kama30 (---.elomza.pl) Data: 20-03-12 10:35 iść do psychologa - to mogą być objawy depresji..nie pić bo kac powoduje wieksze tego typu dolegliwosci... Autor: wpm (---.dip.t-dialin.net) Data: 20-03-12 10:53 Do pracy isc, i niemyslec o milionach.Tylko uczciwie pracowac a zobaczysz ze zycie nabierze sensu. Autor: Majkaaa (---.lomza.mm.pl) Data: 20-03-12 11:13 Dobry psycholog wskrzesi w nim sens życia Każdy człowiek posiada własną filozofię, która dla innego nic nie znaczy. ___________________________________________________________ "Mój" były prawnik człowiek ma za sobą około 90 lat nadal aktywny zawodowo i społecznik mawia: "To Głupoty" - "Same Głupoty" DLACZEGO ? ... ...Nikt tu nie nie dostrzega problemu poza człowiekiem który w tym problemie jest jak potencjalny topielec rozwodnionego i zabagnionego bagna życia społecznego życia w cywilizacji śmierci - konkurencji, gdzie człowiek człowiekowi wilkiem, spirali przemocy konfliktów również społecznych gdzie toczy się nieustanna walka człowieka z człowiekiem. ... Nikt tu nie pyta co się stało. ... Nikt tu nie pyta człowieka kto mu doła wykopał. ... Nikt tu nie pyta człowieka kto go zdołował - zadołował jak "grabarz". ... Nikt tu nie pyta kto człowiekowi życie odbiera zniechęcając go do życia. Oni się tylko za was modlą i napychają sobie kabzy a wasze życie społeczne - cywilizacyjne toczy się dalej po równi pochyłej staczając się razem z nimi na dno również dno religijne nie tylko na Ziemi Łomżyńskiej O czym to świadczy ... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
|
|
Autor: megan (---.146.36.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl) Data: 20-03-12 11:52 Klasyki... Mr_Andrzeju, Zmniejszając odrobinę zdjęcia, będziesz mniej krzykliwy, a bardziej czytelny. Proszę"? ____________________________________________________________ To nie ja jestem krzykliwy to jest krzykliwa fałszywa - zdradliwa religijna rzeczywistość o której obłudzie mówi się już bez ogródek i bez owijania w "bawełnę" powszechnie we wszystkich mediach na całym świecie A katolickie media to bagatelizują lub nazywają atakami na KOŚCIÓŁ (?) nie mówiąc o tym co tak naprawdę w tym KOŚCIELE jest atakowane katolickie media zachowują się jak złoczyńcy których obrona jest atak - niebezinteresowny atak. Nie jestem autorem obrazków. Te obrazki są automatycznie przypisane i ja nie mam wpływu na ich rozmiar zamieszczam je w originale tak jak zamieścili je ich autorzy nie manipuluję ani obrazem ani słowem w tym co jest zamieszczone pod imieniem mojego patrona w duchu którego te obrazki zamieszczam nie mając wpływu na ich graficzną wielkość i kompatybilność - to nie fotomontaż to rzeczywistość. Mi też te zdjęcia przeszkadzają a raczej przeszkadza tu nam wszystkim trudna do akceptacji rzeczywistość która tych zdjęć dotyczy. Chętnie widział bym tu inne zdjęcia ale będę szery jaka prawda takie zdjęcia O czym to świadczy ... Kasia..
|
|
Andrzeju, Swoją nienawiść okazujesz słowem z każdym zdaniem, z każdym kliknięciem, w każdej myśli a nawet oddechu. Po co jeszcze ten krzyk obrazkowy, jesteś wystarczający czytelny. Miłego dnia http://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
OSOBY PRZEDSTAWIONE NA ZDJĘCIU TO OCZYWIŚCIE TEN BRZYDAL MARUDA I DLATEGO GO ZADNA PANNA NIE CHCE I OTO SAMOTNY CZLOWIEK :) KTORY KUPUJE SOBIE CIUCHY PO 1 ZŁ W SKLEPACH :) NIBY MA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ A NAWET OKULARY MA PRZESTARZAŁE I AUTO GRUCHOT :) OTO CALA PRAWDA Z JAKIM NIEWYPARZONYM JĘZOREM MAMY TU DO CZYNIENIA NA FORUM I KTORY SPRAWIA ZE SCHODZI NA PSY W SŁOWNICTWIE :) OTO NASZ SZANOWANY NAUCZYCIEL ,PRZEZ KTÓREGO MAŁE DZIECI STAJĄ SIĘ CHULIGANAMI I MAJĄ NIEWYPAŻONY RYJ OD JEGO TEKSTÓW :) to nie jest pisanie o mnie???
|
|
Następnie wzdłuż Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i prosto aż pod terminal "A"
|
|
Kto jeszcze dostał premie? www.abantonino.blog.onet.pl -Szukasz pracy zobacz
|
|
Autor: biess(pieczny) (---.157.techtel.pl) Data: 20-03-12 13:01 OSOBY PRZEDSTAWIONE NA ZDJĘCIU TO OCZYWIŚCIE TEN BRZYDAL MARUDA I DLATEGO GO ZADNA PANNA NIE CHCE I OTO SAMOTNY CZLOWIEK :) KTORY KUPUJE SOBIE CIUCHY PO 1 ZŁ W SKLEPACH :) NIBY MA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ A NAWET OKULARY MA PRZESTARZAŁE I AUTO GRUCHOT :) OTO CALA PRAWDA Z JAKIM NIEWYPARZONYM JĘZOREM MAMY TU DO CZYNIENIA NA FORUM I KTORY SPRAWIA ZE SCHODZI NA PSY W SŁOWNICTWIE :) OTO NASZ SZANOWANY NAUCZYCIEL ,PRZEZ KTÓREGO MAŁE DZIECI STAJĄ SIĘ CHULIGANAMI I MAJĄ NIEWYPAŻONY RYJ OD JEGO TEKSTÓW :) to nie jest pisanie o mnie??? biess - nie o tobie mowię i dobrze napisane jest " osoba przedstawiona na zdjęciu to ten brzydal maruda " gdyby też było tam zdjęcie marcina najmana to też bym mowił że to maruda, ale kim naprawde jest maruda to sam nie wiem :) dlatego mowię ,że piszę to żartem widać to nawet po emotkach które wstawiłem .
|
|
|
A może jakiś utwór byś polecił w taki słoneczny dzień?
|
|
Autor: grubaryba (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 20-03-12 13:27 Tego zdjęcia już wystarczy! ____________________________________________________________ Szanowny przedmówco Też odczuwam dyskomfort wobec treści prezentowanej na zdjęciach. Zaproponuj inne bardziej wymownie zdjęcia pokazujące to czego te obecne zdjęcia dotyczą Jestem otwarty na rozsądne - poważne propozycje jako że i prawda której dotyczą nie jest śmieszna. piszesz : "Tego zdjęcia już wystarczy!" Czy aby na pewno tu o zdjęcie zdjęcia Tobie chodzi ? Poza tym zdjęciem według Ciebie wszystko jest w porządku z tym kogo i czego zdjęcie dotyczy ? Czy aby na pewno ? O czym to świadczy ... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Tak, piszesz poprawną polszczyzną, jednak piszesz w sposób trudny. Nie potrafię czytać Ciebie wzrokowo nie zagłębiając się gdzieś pomiędzy. Piszesz że nie krzyczysz, mój odbiór jest inny, choć zaprzeczasz, pozwól że pozostanę przy ocenie własnej.
|
|
bies.. ;) dziękuje W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
czy ktos moze wie gdzie "bez łaski" przyjmują na praktyki fryzjerskie, jakieś miłe kobiety w salonach, miła atmosfera, może któraś z dziewczyn, która ma za sobą praktyki mi pomoże ?
|
|
mój głos już mają
|
|
W górę :)
|
|
Myślę że wykładowca o tytule naukowym dr. hab. który streścił jak powstawał katolicyzm i spędził pół swojego życia na studiowaniu różnych religii ma więcej pojęcia niż ty kobiecyinstynkcie, tyle w temacie
|
|
W odniesieniu jak wyżej. taa... Prawdziwe lustro a w prawdziwym lustrze wyraźnie widać prawdziwy bałagan - Czyj to bałagan ? (retoryczne) Widać na zdjęciach. Nie to co w beznadziejnym radio nadzieja które jest jak lustereczko w znanej bajce Była taka audycja w tym beznadziejnym radio nadzieja dotycząca tego kolektywnego kapłańskiego towarzystwa wzajemnie adoracji "Kapłani świadkowie wiary" (?) CURVA* Wiary - Swojej własnej wiary. Nie do wiary. * CURVA - to słowo leżące u podstaw cywilizacji nie tylko Łacińskiej vel Rzymskokatolickiej z którego to słownika pochodzi. O czym to świadczy ... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
niech sprawdza ci którąś cewke w instalacji moze padla
|
|
Naśladujmy św. Józefa w codziennej pracy! Józef zaangażował całą swą energię fizyczną, emocjonalną, duchową i intelektualną w pozornie bezsensowną przygodę.
|
|
wybrałem się ze swoją dziewczyną w sobotę do aromy i wrażenia mamy pozytywne. Jedzenie mają dobre, na porcje nie można narzekać. Kuchnia to chyba śródziemnomorska a nie orientalna, zawsze to coś innego w łomży. Lokalizacja ciekawa, można tam zostawić na parkingu samochód i wybrać się na spacer do lasku przy ładnej pogodzie. Ładny wystrój, spokojna muzyka, szczerze polecam.
|
|
Jeżdzą chyba jakieś busy prywatne z przystankiem na okęciu. Kiedyś wyjeżdzały z dworca może na miejscu zapytaj.
|
|
Musisz szukać CHirurga szczękowego! nie stomatologa, stomatolog robi po jednym zębie, natomiast tamten wymienia całą szczękę. powodzenia życzę, kiedyś ktoś taki przyjmował na Prusa 8 ale nie wiem czy aktualnie ten gabinet jeszcze się tam znajduje. Kasia..
|
|
- Jako chrześcijanie z szacunkiem odnosimy się do ciał osób zmarłych oraz do miejsc, gdzie znajduję się ludzkie groby – czytamy w oświadczeniu. - Otaczamy szacunkiem groby, cmentarze, miejsca spoczynku ciał zmarłych – bez względu na ich narodowość czy przynależność religijną. Stąd też wydarzenie, które miało miejsce w Wysokiem Mazowieckiem odbieramy z wielkim bólem i smutkiem - napisał ks. Jan Krupka. taa... Żywym zdrowie odbierają nie szanując ich życia a co dopiero zmarłym którym nieraz dali fałszywe świadectwo grzebiąc ich swą obłudą w niesławie albo złej sławie zakłamanej przez siebie zwykłej prostej prawdy której nie szanują nawet w słowie Bożym które powszechnie deprawują robiąc na nim swoje religijne święte - nietykalne interesy. Zagrywki dyplomatyczne nie umniejszą zła wyhodowanego ich arcy kapłańską odwieczną CURVA * nauką CURVA * wiary za której owoce są odpowiedzialni mimo tego że tą odpowiedzialność z siebie zrzucają i przerzucają na innych szukając dla siebie usprawiedliwienia którego dla Nich (dal Kapłanów) niema. * jedno z podstawowych pojęć i słów cywilizacji również cywilizacji Łacińskiej vel Rzymskokatolickiej ze słownika której je zapożyczyłem. O czym to świadczy ...
|
|
Edvajzer jako polemike mozna by tu chyba przestawiac odwrotne historie. 1. Wiele osob (poza Lomza zwlaszcza) pracuje w trakcie studiow, dorabia i zdobywa doswiadczenie. 2. Studia nie tylko nie sa potrzebne w kazdej pracy, ale w niektorych sa wrecz zle widziane. 3. Z sensem wybrane studia zdecydowanie pomagaja w zdobyciu pracy. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Autor: grubaryba (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 20-03-12 16:29 I znowu to samo! _____________________________________________________________ taa ... ... to samo - jakie to żenujące prawda(?) No przecież nic się nie zmieniło. Samo nic się nie zmieni - czekam na propozycje jestem otwarty na pozytywne zmiany w przeciwieństwie do Nich (do kapłanów) O czym to świadczy ...
|
|
Nie masz co robić?? Wstawiasz na forum śmieszne obrazki?? hehe ostro
|
|
Jak w temacie. Potrzebuję torbę o nietypowych wymiarach. Wiecie jaki zakład krawiecki podejmie się uszycia?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |