czwartek, 07 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Chrzanowski vs Muzyk stoją obok siebie na odsłonięciu pomnika co tam się działo może ktoś robka tajemnicy zdradzi

Paplik: oczywiście, że drugi, ten starszy. Może z racji wieku jest bardziej doświadczony życiem. Wie, że nie każdy musi mieć wiarę mocną jak on sam gdy zakładał sutannę. A poza tym, gdy ktoś w takim momencie przychodzi z takim wyznaniem do konfesjonału to już dla niego duży plus i nie powinno mu się rzucać jeszcze kłód pod nogi jak to zrobił młody.

Ale... jak to młody... mało jeszcze zna życie. Jak będzie miał 60 to wtedy będzie spełniał swoją posługę jak należy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Chrzanowski vs Muzyk stoją obok siebie na odsłonięciu pomnika co tam się działo może ktoś robka tajemnicy zdradzi

Podejrzewam, że w Zakopanem(gdybyś był) jeszcze łatwiej byłoby ją znaleźć, niż w Łomży. Na Krupówkach do słupa byś jedną dużą kartkę przykleił: "ŁOMŻA - poszukuję Kasi z Łomży". Duży napis ŁOMŻA, żeby zainteresować łomżyniaków ;-) I na 90% byś ją w ten sposób znalazł. Bo co późnymi wieczorami można robić w Zakopanem? Albo pić w chacie, albo pić na Krupówkach ;-)

Re: Chrzanowski vs Muzyk stoją obok siebie na odsłonięciu pomnika co tam się działo może ktoś robka tajemnicy zdradzi

ulica jest dla samochodów a chodnik dla pieszych. to pieszy powinien czekać na przejściu aż jezdnia się zwolni z samochodów i wtedy niech sobie przechodzi. U nas w polsce pieszy jest nietykalny czy jest na chodniku czy na drodze. nieraz musiałem hamować bo osoba stojąca na przejściu pomimo tego widząc że jechałem wchodziła w ostatniej chwili na ulice, a później pretensje do kierowcy czemu się nie zatrzymał popieprzone te prawo w polsce jest.

A krzyż w sejmie i nikczemne wypowiedzi w stylu "wszyscy Polacy są katolikami..."

Obrzyda...

DiDi

Najnowocześniejszy Bank świata, super sejf. Właściciele postanowili przetestować zabezpieczenia. W
tym celu zaprosili najlepszych złodziei świata z Francji, Stanów, Niemiec i dwóch
Polaków - znanych z tego, że ukradli księżyc.
Dla każdej ekipy postanowili zgasić światło przed sejfem na pół minuty i jeśli po zapaleniu światła
sejf będzie otwarty, ekipa może zabrać jego zawartość.
Pierwsi próbują Francuzi, światło się zapala - nie udało się.
Drudzy Amerykanie, światło się zapala - nawet sprzętu nie zdążyli wyjąć.
Trzeci ruszają Niemcy. Światło się zapala - nic, nie udało się.
Kolej na Polaków - światło gaśnie, mija pół minuty, właściciele
próbują zapalić światło-nic, próbują po raz kolejny- nic...Z mroku słychać tylko cichy szept...-
***** ... Jarek, mamy tyle kasy na **** ci jeszcze ta żarówka...?

@vorarbeiter

spowiedź wymyślali wielebni po to, żeby wiedzieć czym i za co was później straszyć ogniem piekielnym i łatwiej manipulować ludźmi znając ich słabości z pierwszej ręki.
Jeśli ktoś wierzy w boga to na *** mu potrzeby pośrednik w habicie, zdaje się, że bóg jest wszechobecny i wszechwiedzący, także zna twoje i każdego kto mu zawierzył, grzechy za nim ten je popełni.

kazdy jest dobrowolnie w kosciele katolickim; kosciół parafialny jest domem dla wspólnoty religijnej i jak w kazdym domu trzeba troszczyc sie o swój dom przeznaczając srodki finansowe na jego utrzymanie.

Pisze się "nawróć się" kato-analfabeto....

Właśnie już nawróciłem się z anachronicznej, zakłamanej i obłudnej religii Rzymsko-ginekologicznej na racjonalizm, humanizm, ateizm, które są najwyższą formą świadomości współczesnego człowieka cywilizowanego.
Gdybym miał wrócić do religii, szczególnie katolickiej, to uczyniłbym regres, powrót do postępowania p/ko rozumowi ludzkiemu, czyli recydywy podobnej jaką popełnia przestępca popełniając ponowne występki.

hahhahahahhahahhahah to co napisałeś

''Znajomy opowiedział, zdenerwowany bardzo, o tym jak ksiądz odmówił mu rozgrzeszenia z powodu tego, że żyje z kobietą bez kościelnego ślubu. Z tego też powodu nie mógł wziąć czynnego udziału w rodzinnej uroczystości kościelnej. Przypomniał mi się temat i go odświeżyłem.''

''Postanowiłem sprawdzić reakcję księży /wybrałem starszego i młodszego wiekiem/ na spotkanie nietypowego, w jednostajnym szeregu wiernych, spowiadajacego się. Nie wyłudzałem, broń boże, sakramentu, zaczynając od wyznania, że choć byłem ochrzczony to dawno żyję jak ateista, ale teraz pytam, czy mogę się wyspowiadać i zacząć żyć jak katolik.''

Jest tak fałszyw jak atteizm - wiara w goowno.

http://www.auto-swiat.pl/1-regeneracja-wtryskiwaczy-zobacz-kiedy-warto-zrobic

tak jak myślałem ****, a nie papiery...

o kaleson .. he :)

jesienny powiadasz , raczej zimowy heeee

witaj .. :)

Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem.
To pałac staje się sutenerską speluną.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

nawet ksiądz był nowoczesny na tyle, że jego wiara była zachwiana. Ale są dowody, których obalić się nie da.

http://www.youtube.com/watch?v=BlhFK2Gc1Nw

DiDi

chcesz zmienic opony to zmien je na parkingu jak co roku robisz.

Czy wie ktoś może coś na temat morderstwa w Rybnie, okolice Łomży?

Treść jest ukryta

Przychodzi Żaba do lekarza
Co Pani Jest???

Panie Doktorze Coś Mnie w Stawie J.ebie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org