Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PIJANY PETENT !!! |
Czy ktoś wie gdzie mogę znależć ciekawe zdjęcia Łomży z lotu ptaka? Zarówno w wersji cyfrowej (strony www) i analogowej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PIJANY PETENT !!! |
|
Ja miałem na kompie tego od groma ale mialem formata :(
|
|
No to poco tam była policja ?
|
|
pieniadze------------> Wygrana
|
|
Tak jest Ptysiu - obstaw go jak Św. Michał diabła i nie bedzie sie tu wymądrzał, nie? Tu jest Polska i forum też polskie, niech więc pisze tez po polsku, a nie pieni sie jakby mydło zjadł i kremem do golenia zakąsił.
|
|
Wardriving? W Łomży? A co byś chciał wardrive'ować jak tu 3 sieci na krzyż jest. :)
|
|
Andrzej1 masz racje :D Aleksander III
|
|
No, Ptysiu, noooo..... _____________________--
|
|
Otworzyło się jakieś nowe studio fryzur na ul. Wyszyńskiego (obok Intercosmetics). Tam spróbuj.
|
|
ptysiu91: powiedz mi do **** wacława kto dopuścił, żebyś się w ogóle urodził? Mam dziwne wrażenie, że uciekłeś z wiadra po skrobance.
|
|
witam. wyscigi sa tylko jak wpadnie ok 100 autek tak jak bylo ostatnio to troche ganiania bylo pozniej jak JA pojechales to troszke motorami chlopaki poganiali sie. ponad godzinke trwalo cale zdarzenie. teraz bedzie trzeba cos wylabinowac bo powoli robi sie zimno a pozniej spadnie snieg i lipa. pozdro dla wszystkich z mc i nie tylko!!!
|
|
racja mrs, racja.... <no, ptysiu nooooo> :D
|
|
Na łyso ;-)))
|
|
Nowy lokal na Wyszyńskieko rzeczywiście jest nowy i nie mów Ptysiu jeśli nie wiesz, że jest on już dawno. Justynko, polecam Tobie właśnie Pana Adama, który tam strzyże. Jest napradę swietny, ma pomysł i umie go zrealizować. A poza tym włosy świetnie się układają i na pewno nie będziesz spędzała rano przed lustrem zbyt dużo czasu (na czesanie hi hi). Mówię to z pełnym przekonanien, bo jestem jego stałą klientką. Wcześniej Pan Adam pracaował w Trendy, teraz chyba otworzył swój salon właśnie na Wyszyńskiego. Tel. 473 09 39
|
|
p. Adam fryzurke potrafi super dobrać , ale norzyce czasami mu tną jak chca , potrafi też nieżle spie........
|
|
na wyszynskiego jest teraz niezla obsada fryzjerow . sa naprawde dobrzy i panuje fajny klimat ,doswiadczylam i polecam
|
|
Parówki wytwarzane ze wszystkiego! Co jemy w popularnych i tanich wędlinach? Na prośbę "Gazety Poznańskiej" specjaliści odpowiadają: szpik, chrząstki, dużo tłuszczu i chemii oraz... śladowe ilości mięsa. Parówek, traktowanych powszechnie jako dietetyczna żywność, eksperci nie daliby swoim dzieciom. Parówka, w której jest 35-40 proc. tłuszczu i dużo soli nie powinna być podawana małym dzieciom. A takie kupujemy i karmimy nimi niemowlęta! Studenci i ich akademiccy nauczyciele w uczelnianym laboratorium badają wędliny przynoszone ze sklepów. Kosztowna i długa procedura pozwala rozłożyć na czynniki pierwsze także to, co wypełnia naturalne jelito "parówki delikatesowej". Zwykle znajduje się w niej "mięso mechaniczne odkostnione". - Dzisiaj można parówkę nazwać jak się chce, bo nie regulują tego polskie przepisy, które ograniczają się jedynie do określenia poziomu białka, tłuszczu i soli, mówi poznański profesor. Reszta należy do maszyny, która rozdrobni mięso na miazgę podobną do budyniu. Wysysa z kości wszystkie soki łącznie ze szpikiem i oskrobuje kość z każdej odrobiny przypominającej chrząstkę. Takiej obróbce poddaje się kości dużych zwierząt i drobiu. ![]() - Kogo stać na tę technologię, może tanio robić parówki i parówkową ,a uzyskanie odkostnionej masy to dopiero połowa sukcesu: Do niej leje się wiadrami środki poprawiające smak, zapach, konsystencję. O rzeźniku coraz częściej mówi się dzisiaj "chemik". Musi dużo wiedzieć, jak z niczego zrobić coś. Mieliśmy najbardziej restrykcyjne przepisy dotyczące wędlin, ale popsuła je UE. W/g polskiej normy na 1kg szynki można było dodawać 1500 mg fosforanów. Obecnie dozwolonych jest 5 000 mg na kilogram! Fosforany mają cudowne właściwości wiązania wody, poprawiają też konsystencję. Słoje z majerankiem, czosnkiem i pieprzem zastępują butelki i kanistry z aromatami, smakami i barwnikami. Parówek nie wędzi się, jak drzewiej bywało, bo dym zastąpił płyn. Dlatego też jest później tak niska cena, czy naprawdę niska. Podtrówają nas za żywota zgodnie z normami UE. Najgorzej, że najbardziej dotyczy to dzieci. Pozdrowienia. Aleksander III
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |