Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
atrament do drukarki |
może ktoś napełniał to gdzie najlepiej i ile kosztowało? j23-znowu nadaje....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: atrament do drukarki |
Ja zawsze napełniam . W alien na Bema dla stałych klientów 30zł Ale jeszcze zależy jaka drukarka
|
|
niedaleko Ksieznej anny, naprzeciw miejsca gdzie bylo lodowisko w tym roku. Tam jest taki sklep chyba "Komputronik" ale nie jestem pewna nazwy. Ja za kolorowy zaplacilam 15 zl a za czarno-bialy 10. ale trzeba miec oryginalne kardidźe.
|
|
czarno-biały tusz i kardidźe hahahahahahahaha
|
|
boze... ludzie, kupujecie tobie tusz odpowiedni do drukarki, choc to nie jest przymusowe, (zestaw do napelnienia) i jest tam wszystko, wymiana 5 mint i koszt do 30 zl, ja za te cene mam 5 napelnien...
|
|
nie komputronik a xeromax jeden i drugi sklep polecam. Napełnianie w xeromaxie nawet 15-20zł za komplet tuszy dla stałych klientów.
|
|
Dokładnie. Dużo taniej jest samemu napełnić zwłaszcza, że to banalnie proste...
|
|
polecam xeromax zawsze tam uzupełniam taka jest tylko MOJA OPINIA... ;)
|
|
Tez muszę uzupełnić tusz,drukarkę mam firmy HP Deskjet F2280.Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć mi jak zrobić w własnym zakresie,potrzebuje jakiegoś specjalnego sprzętu.A czy takie napełnianie nie ma wpływu na funkcjonowanie drukarki.moja_opinia napisał(a): >
|
|
Polecam xeromax tam podejrzysz jak napełniają potem kupisz zestaw do samodzielnego napełniania i będziesz uzupełniał taka jest tylko MOJA OPINIA... ;)
|
|
laguna, to bardzo proste, podejrzewam, ze potrzebujesz tuszu czarnego 21. kolorowego tonera nie napelnisz. jesli to jest ten kolor tuszu to zaplacisz za niego 27 zl w media expercie, ma on wszystko czego potrzebujesz do samodzielnego napelnienia, jest instrukcja, plyn do czyszczenia, rekawiczki by sie nie ubrudzic no i oczywiscie tusz i strzykawka do pozniejszych prac :) zaraz opisze wiecej
|
|
http://img38.imageshack.us/img38/5808/aaaaaaaaaaaaaaaaaao.jpg masz tutaj dwie strzykawki z tuszem, starczaja na 4-5 napelnien, to niebieskie to tam wkladasz toner w zestawie sa naklejki, masz instrukcje gdzie je nakleić wszystko po polsku, toner wyjmujesz na wlaczonej drukarce, jak masz pojemnik na papier, to wyzej masz klapke, ktora pociagniesz w dol i wyjedzie toner, ten po prawej to wlasnie czarny,zeby go wyjac, zlap za brzeg i pociagnij do dolu, bez wiekszej sily, wyjmuje sie go delikatnie...odwrotnie sie go wklada. dziecinnie proste jesli po wlozeniu tonera pokaze sie komunikat o wyrownania tuszu w pojemnikach, czy jakis inny glupi, idz za wskazowkami, ktore beda wyswietlane sorki za zdjecie, bylo robione telefonem pozdrawiam
|
|
dodam, ze ja kupuje tusz firmy drekker i na pojemniku z tuszem powinien byc symbol w moim hp jest 21, moze w twoim tez bedzie taki, wiec tusz kupuj wlasnie z takim symbolem
|
|
heheh dla stalych klientow i wy na to dajecie sie nabierac
|
|
Wtorek Dziękuje bardzo,myślę ze sobie poradzę.Jak czytam faktycznie nie jest to bardzo skomplikowane.Jak już uporam się z tym dam znać.Jeszce raz dziękuję i pozdrawiam :)
|
|
laguna, mnie sie wydaje, ze jedyny klopot moze byc juz po "zatankowaniu" tuszu i wsadzeniu do drukarki, ale wszystko sie pokazuje z oprogramowania hp, krok po kroku. ja zawsze pomijam strone startowa- taka ktora potem kladzie sie na skaner ;], po to zeby rowno drukowane byly literki; ] pozdrawiam i jak bedziesz miala problem to pisz smialo czesc
|
|
Przecież to takie proste napełnić samej, polecam opisy w sieci jest bardzo dużo. Poza tym są gotowe zamienniki kartridży i tonerów, wystarczy zamówić i włożyć do drukarki. Używałam tych bardzo dobre. http://www.activejet.pl/
|
|
Napełniałam w xeromaxie, taką standardową katridż do drukarki hp'eka. 10zł za czarny tusz. _____________________ Ale to tylko moje zdanie :)
|
|
anette to stara znawczyni, na Ciebie mozna liczyc'
|
|
Autor: zebrosia (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 13-03-10 19:34 niedaleko Ksieznej anny, naprzeciw miejsca gdzie bylo lodowisko w tym roku. Tam jest taki sklep chyba "Komputronik" ale nie jestem pewna nazwy. Ja za kolorowy zaplacilam 15 zl a za czarno-bialy 10. ale trzeba miec oryginalne kardidźe. a oni naprawde maja czarno-bialy? szczegolnie bialy mnie interesuje do drukowania na czarnych kartkach.
|
|
Znajdź nazwę swojego zamiennika w ActiveJet, najlepiej wpisując drukarkę w Wyszukaj produkt: Tu sprawdzić cenę http://www.ceneo.pl/Tusze;004+stusz;017Tusze_zamienniki_P1-44268.htm
|
|
Wtorek napełniłam,wszystko ok..tylko po włożeniu tonera nie wyswietliły mi się żaden komunikat,cytuje:,jesli po wlozeniu tonera pokaze sie komunikat o wyrownania tuszu w pojemnikach, czy jakis inny glupi, idz za wskazowkami, ktore beda wyswietlane,,.Nic żadnej informacji ani wskazówek.No i zrobiłam to na wyłaczonej drukarce(może to miało jakis wpływ,nie wiem ).Jak narazie drukuje,tylko ze pokazuje mi sie komunikat o tym ,ze nie ma tuszu.
|
|
poprostu niektore pojemniki maja wbudowany "chip", ktory monitoruje poziom tuszu, byc moze twoja drukarka uzywa wlasnie takich pojemnikow. do niektorych modeli robia "gadzet", ktory pozwala na "zresetowanie chipa",do innych sa "chipy" na wymiane, ktore sie same "resetuja" po napelnieniu, jeszcze inne mozna wyzerowac w menu serwisowym. nigdy sie w to zbytnio nie zaglebialem, gdyz moja drukarka uzywa optycznych sensorow do miezenia poziomu tuszu i zawsze uzywam orginalne pojemniki {od czasu kiedy jedna drukarke szlag trafil gdy napelniany pojemnik nieco "popuscil" i tusz nie dosc ze zniszczyl drukarke, to zostawil duza plame na biurku :( }
|
|
tak ja mam tez ten komunikat, ze brak tuszu, choc on jest w pojemniku, po prostu go zamykam i juz:) na poczatku zawsze drukuje jedna strone zeby zobaczyc jak literki wygladaja, jak bedzie juz brakowac tuszy to nie wydrukujesz nic, bo literki beda malo widoczne ale tak to wszystko jest ok, tak? nie bylo problemow z "zatankowaniem" :) ?
|
|
Zupełnie nie było problemu,oprocz kilku plam na panelach i biurku:)),ale swietnie zmywa sie sama woda.Dzieki stokrotne,Tobie w szczególnosci za caly instruktaż,a zdjecie przede wszystkim.No i dla wszystkich ktorzy odpisali na moja prosbę.Pozdrawiam serdecznie.Czesc
|
|
zmywa sie woda, nawet po wydrukowaniu i zaschnieciu; ] ja zawsze podkladam gazete i zakladam rekawiczki; ] nie taki diabel straszny..... ;] pozdrawiam
|
|
Są drukarki takie jak Epson z systemem ITS http://www.epson.pl/inktanksystem gdzie producent od razu przewidział opcję samodzielnego napełniania pojemników z tuszem. Jest to banalnie proste i nie trzeba kombinować. A takie pojemniki z tuszem są dużo tańsze niż wszystkie zamienniki czy regenerowane.
|
|
To fakt, że Epsony są tanie w utrzymaniu. Teraz producent daje zapas tuszu na dwa lata więc dłuższy czas nie trzeba się martwić o zakup pojemników z tuszem. Poza tym same drukarki są też w promocji - za zakup dostaje się zwrot części wydanej kwoty - do 240 zł w zależności od modelu.
|
|
Też o tym słyszałam, sama zastanawiam się nad takim kupnem drukarek. Mają naprawdę wiele do zaoferowania. A ten tusz w pojemniczkach to jak rozdzielają na modele jakość ile do jakiej drukarki na te 2 lata?
|
|
Na allegro znajdziesz najtańsze zamienniki
|
|
|
|
ja kupuje na bestprint24.pl raz zdarzyło mi się składać reklamacje, ale i bez żadnych problemów, szybko otrzymałem nowy tusz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |