Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mam problem ... |
Witam wszystkich forumowiczow . Moj problem polega na tym ze kupilem samochod ktory mial dwa ubezpieczenia a zostalem poinformowany przez zbywajacego auto tylko o ubezpieczeniu w PZU ktore rozwiazalem . Teraz dostaje powiadomienia z MTU tej drugiej ubezpieczalni ze musze placic skladke poprzedniego wlasciciela :( . Pisalem do nich ze tamten wlasciciel mnie nie poinformowal o drugim ubezpieczeniu a oni mi odsylaja ze to ich nie obchodzi i tak musze zaplacic i sypia jakimis paragrafami . Mial ktos z was taki problem ? Prosilbym o rade i odpowiedzi dotyczace tylko tematu . Dziekuje Only GoD Can Judge Me ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mam problem ... |
pjerdol ih
|
|
|
A mozesz poprzec to jakimis argumentami bo takie rady juz slyszalem :( i narazie wychodzi ze musze placic . Ciekawe czy porada prawnika cos by pomogla ? Only GoD Can Judge Me ...
|
|
Możesz spoko ich olać tylko nie ubezpieczysz już u nich nigdy nic.
|
|
W jakim sensie nie udziele im odpowiedzi na ostatnie wezwanie do zaplaty to nalicza odsetki wiem ze oni pier.... to co ja im napisze . Chodzi mi o to czy moge uniknac placenia skoro juz przedluzyli umowe na nastepny rok . U nich jest tak ze wraz ze zbyciem auta nowy wlasciciel nabywa ubezpieczenie ktore jest zaciagniete na samochodzie . Chcac nie chcac musze jakos na to zareagowac ... Only GoD Can Judge Me ...
|
|
powinienes' podja,c' szybka, decyzje, a nie bla bla
|
|
Ja miałam taką sytuację z 8 lata temu .Kupiłam auto w komisie w Zambrowie no i wszystko cacy ato było na raty więc musiałam opłacić od razu AC i OC no i traf chciał że ten facet ubezpieczał samochody wię żeby było szybciej to zrobiliśmy polisy u niego . Mija 5 lata auto już spłacone dawno a pewnego wieczorka puka do drzwi likwidator ,czy tam jakiś gościu z firmy windykacyjnej i mówi,że mamy zadłużenie w PZU amy ,że niby skąd jak od 14 lat już nie jesteśmy w PZU a okazało się że pan komisant nieuprzedził nas że ten samochód ma ubezpieczenie w pzu i sprzedał nam drugą polisę no i tak musieliśmy zapłacić 6oo zł do PZu
|
|
PZU niby polska firma a jest przeciwko POLAKOM
|
|
Z chwilą zakupu auta przejmujesz również ubezpieczenie, które obowiązuje do 14 dni (jak dobrze pamiętam) od daty zakupu. Jest to czas na przerejestrowanie auta, lecz nie jest to wiążące w żadnym stopniu z firmą, gdzie auto było ubezpieczone do tej pory, gdyż jak rozumiem to kupiłeś tylko auto, a z tamtą firmą nie podpisywałeś żadnych dokumentów, więc przy przerejestrowaniu ubezpiecz gdzie chcesz a tamtym się nie przejmuj, wtedy auto zmieni nie tylko właściciela, ale i firmę ubezpieczeniową. Powodzenia.
|
|
MTU to naciągacze i oszuści ja nawet tego nie nazwał bym firmą tylko zgrają durni co myślą że każdy sie da naciągnoć na te ich pogruszki oni dawno powinni nie istnieć
|
|
Pewnie poprzedni właściciel kupił auto od kogoś kto miał je ubezp. w MTU. Powinien wtedy albo przepisać umowę na siebie albo ją wypowiedzieć, a pewnie nie zrobił nic i ubezp. w PZU. Dlatego teraz masz problem, kiedyś ubezp. nie przechodziło na nowego właściciela teraz jest ciągłość, tylko za tamte składki powinni jego ścigać tak mi się wydaje PRZECZYTAJ
|
|
TO http://www.motofakty.pl/artykul/koniec_z_podwojnym_oc.html
|
|
ja mialem kiedys w MTU ubezpieczenie to banda h.... i zlodziejow wspolczuje ci teraz bedzie ci ciezko sie z tego odwinac ja kiedys mialem podobny problem !!! zycze powodzenia !!!
|
|
Wiem ze MTU to banda naciagaczy zaczerpnelem opini i tak jak mowicie firma sie kreci na takich ludziach jak my . Popelniamy bledy m.in. takie jak ja popelnilem chociaz nieswiadomie a oni nas za to kasuja i nie uwzgledniaja prosb ani naszych argumentow . Kasa kasa i jeszcze raz kasa :(( Bylem w ich oddziale na poczcie i kobietka mi powiedziala ze jest za mala do tej sprawy zeby cos pomoc . Dzwonilem do Sopotu bo tam maja siedzibe to czekalem na jakas odp 15 min wrescie sie wkur..... i jeb....m sluchawka . Wychodzi na to ze bede musial zaplacic skladke poprzedniego wlasciciela i po roku rozwiazac umowe . Nie polecam tej firmy !! Only GoD Can Judge Me ...
|
|
Ogólnie od momentu kupna masz 30 dni na wypowiedzenie ubezpieczenia u aktualnego ubezpieczyciela po tym czasie przeliczasz skladkie i placic musisz u Niego jezeli nie zrezygnujesz z obecnego ubezpieczyciela wterminie 30 dni od dnia kupna a podpiszesz umowe z kolejnym ubezpieczycielem niestety bedziesz placil 2 ubezpieczenia na raz ;/ jezeli nie zostales poinformowany ze samochod posiada dwoch ubezpieczycieli to jezeli firma stoi murem iz musisz zaplacic i ze ich to nie interesuje to pedz do pichu i oni Tobie pomoga!! ale w dowodzie rejestracyjnym byla tylko jedna kartka o ubezpieczneiu czy dwie ?? jak cos to scigaj kolesa od auta bo jezeli nie poinformowal o dwoch ubezpieczycielach to jego wina ale po jaka chole*** ubezpieczyl podwojnie ???
|
|
a moze wiecie jak sie ustrzec przed taka sytuacja?? gdzie mozna sprawdzic tego typu rzeczy przed zakupem auta bo jak widac sprzedajacym nie mozna ufac
|
|
Wyślij im listem poleconym pytanie czy jeżeli będę miała dwa ubezpieczenia to mogę zgłosic w dwóch firmach likwidację szkody. Wtedy oni Ci odpowiedzą że to jest niezgodne z prawem, wię wtedy na podstawie tego im podziękujesz i oznajmisz że już dawno posiadasz ubezpieczenie tam i tam a o poprzednie sprawy niech się zgłoszą do klijenta który z nimi podpisywał umowę.( to już przerabiane i skuteczne)
|
|
moja siostra miala ten sam problem hm ok rok temu wlasnie kupila samochod i miala ubezpieczenie tej firmy i oni jej sami automatycznie przedluzyli jej przychodzily pisma ze ma tyle i tyle zaplacic pisala pisma nic nie pomagalo wreszcie sie tato wkorzyl zadzwonil do nich opier.... ich porzadnie i bylo zalatwione juz wiecej sie nie czepiali i ubezpieczyla w innej firmie
|
|
Po zakupie samochodu i spisania umowy ubezpieczenie jest ważna 2 tygodnie w tym czasie ty możesz zmienić ubezpieczyciela, chodzi o to że nie możesz jeżdzić póżniej bez ubezpieczenia, klijent co Ci sprzedał powinien to im zgłosić i na podstawie umowy sprzedaży rozwiązać z nimi umowę bo w przeciwnym razie będzie musiał dalej opłacać składki. Ty o tym niewiedziałaś i nie musisz, bo to cię nie dotyczy, poza tym masz już umowę i samochód masz ubezpieczony i niech cię cmokną w d....ę.
|
|
creed ale ty glupi jesteś.. tak jak jasiu napisal olej ich... i tylko z pzu plać
|
|
wam to k....a łatwo pisac! ciekawe jakby jeden z drugim znalazl sie w takiej sytuacji .to ciekawe czy tak se olali jak oni i tak beda go nekac musi tak zrobic jak napisala fankabocianka i powinno byc ok POZDRAWIAM
|
|
Tak bym zrobil "fanka bocianka" ale moje slowa do nich nie przemawiaja . Chcac wynajac adwokata bym musial zaplacic pewnie wiecej niz ta sprawa warta. Koszta sadowe zapewne tez pewnie nie sa male . Doszedlem do wniosku ze zaplace tym naciagaczom za nastepny rok i niech sie pier...ą z koncem umowy ja wypowiem bo innego wyjscia nie widze . Dziekuje wszystkim za podpowiedzi :) Trzymajcie sie od MTU z daleka ... Only GoD Can Judge Me ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |