Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zaproszenie na forum finansowe. |
Wybieram się jutro na forum finansowe do Białegostoku na godz. 18. Mogę zabrać 3 osoby, forum jest bezpłatne. Temat: moje finanse, czy wiem jak oszczędzać, co wiem na temat pieniędzy a czego nie wiem...Zapraszam. Kasia Arbuz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zaproszenie na forum finansowe. |
A po co my tam, skoro to o Twoich finansach ? Twoje finanse, Twoja sprawa. ________ Malachit
|
|
A co Ty wiesz o Twoich finansach? Potrafisz oszczędzać czy liczysz na ZUS? Zamiast słowa: "moje" wstaw Twoje i mię i będziesz wiedział do kogo skierowane jest forum...poza tym forum jest dla tych, którzy chcą się czegoś dowiedzieć, a nie dla tych co krytykują.... Kasia Arbuz
|
|
O swoich finansach wiem to że są ok. Na ZUS nie liczę. Liczę na siebie bo umiem liczyć. Prosta arytmetyka. A Tobie Kasiu zostaje forum, bo nie wiesz co masz zrobić z tym co w portfelu. ________ Malachit
|
|
Kasia, tak z ciekawości może wiesz co to za firma doradztwa finansowego to organizuje?
|
|
Zasada jest prosta - odkładasz jakoś część wypłaty każdego miesiąca. Zapewne w przypadku tego forum będzie trzeba już na drugie spotkanie wpłacić właśnie taką cześć na ich konto :) To taka skarbonka zobowiązująca do wpłacania. Równie dobrze, każdy może zrobić to sam z własnymi pieniędzmi jak pisze Malachit. Wystarczy tylko systematyczność... Ta sama zasada tyczy się np. z planowaniem własnego czasu. Wymyślili do tego organizer lub sekretarki... znaczy asystentki.
|
|
Jak to filmowy Pawlak powiedział ? "...wymyślili te durne maszyny, bo sił w rencach nie mieli" ? ________ Malachit
|
|
Jest to forum organizowane przez ludzi, którzy chcą przekazać swoją wiedzę o finansach w ogóle. Nestety, nikt nas o tym nie edukuje, szkoła tego nie uczy, studia tylko teorii...Dzisiaj trzeba pomysleć o tym co będzie za 5, 10 lat z naszymi pieniędzmi.Na emeryturę nie ma co liczyć. Na tym forum można się dowiedzieć również co zrobić w życiu codziennym, aby zaoszczędzić w sposób skuteczny.Mówią o tym praktycy nie teoretycy. Kasia Arbuz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |