Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nabór do zerówek |
Co sądzicie i jakie macie opinie na temat naboru do przedszkoli , szkół? Jakie są kryteria naboru? To jest chore jak dla mnie.. Moja córka nie dostała się do zerówki przy SP gdzie ma ja pod nosem (i to dosłownie) .. nie poruszałbym tematu gdyby nie to że odbierałem dziecko z przedszkola i posłuchałem rozmowę 2 panów , niechcący oczywiście bo auto miałem zaparkowane tuż obok.. jeden mówi \" składaliśmy do 3 placówek i do żadnej się nie dostała..” ..\" w sekretariacie mówiła że mamy mało punktów..\" drugi skomentował to tak \"nie wiesz kto się dostanie? Patologia..\" \" za to są punkty..\" Kiedyś za moich czasów poprostu rodzic składał papiery i tyle,cały blok chodził do jednej najbliższej szkoły.. a teraz punkty?! Za co??? Jakie są kryteria????? O co tu chodzi?????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nabór do zerówek |
Najlepiej gdyby dziecko zostało z matką. Takie jest moje zdanie po prostu!!! ___________________________________ Pisanie prac magisterskich z Bezpieczeństwa
|
|
Dziecko w wieku \"zerówkowym\" z matką? Pomyśl co piszesz. Co do punktowania to autor ma rację. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd, ale po rozmowie z Panią zajmująca się przyjęciami stwierdziłem to samo. Najwięcej punktów dostają samotni rodzice (lub nieformalnych związkach), trudna sytuacja finansowa, socjal itd. Także rodzina matka/ojciec, ludzie, którzy normalnie zarabiają i funkcjonują, muszą ustępować miejsca legatom i kombinatorom.
|
|
https://obywatel.gov.pl/pl/dzieci/przedszkole-i-zapisy-do-przedszkola
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |