piątek, 01 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szukam fotografa

Hej :) Chciałabym zająć się fotografią na poważnie ale brakuję mi doświadczenia. Szukam fotografa który pomógł by mi ogarnąć to wszystko czyli wytłumaczył w jakich okolicznościach użyć jakich ustawień bo czasami mi zdjęcia nie wychodzą np. kiedy robię zdjęcie osoby przy zachodzie słońca. W zamian oferuje swoją pomoc przy sesjach np. na ślubach czy też sesjach innego rodzaju.

Spodziewam się komentarzy w stylu: nie ma nic za darmo.

Wierzę że są ludzie na tym świecie, otwarci na innych, którzy pomogą innym nie oczekując w zamian pieniędzy :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szukam fotografa

som som tylko zle trafiles

chlopaki z grzybow wroca zaraz cos rozkminia

moze byc fotografka?

Dopal fleszem, ale delikatnie. O wschodzie i zachodzie słońca masz silne boczne światło, więc pół twarzy jest w cieniu. Przy portretach duży otwór przysłony (mała wartość 2 - 2.8) i czas krótki. Do portretów nie używaj szkieł o krótkiej ogniskowej (szerokokątnych). Może być 50 - 80mm (dla pełnej klatki). Patrz na to, co masz w kadrze (pierwszy i drugi plan).

jest tego sporo w internecie

gitara gra

Hej
Przede wszystkim, jeśli prosisz o pomoc należy umieścić namiary, ponieważ forum nie do końca nadaje się na tego typu dyskusje.

Z opisu wynika, że zaczynasz, dlatego proponuję poszukaj, poczytaj, pooglądaj na temat: czasu naświetlania, przysłony i czułości (ale matrycy :)

To są podstawy, bez której dalej będziesz robiła jak robisz. Przede wszystkim praktykuj, kombinuj tymi wartościami. Oglądaj, porównuj zdjęcia i dane, wykresy.... i tyle w temacie.
Jeśli to opanujesz, to zaczniesz myśleć przy zdjęciu, jeśli nie to rzuć wszystko albo napisz :)
pozdrawiam.

oba ma

fotografka ? Jak najbardziej : )

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org