Nowa restauracja w Łomży
Będzie to miejsce, jakiego jeszcze w Łomży nie było: pierwsza restauracja z tak bogatym wyborem dań kuchni tajskiej oraz polskiej. Za pierwszą odpowiadać będzie kulinarny mistrz specjalizujący się w tajlandzkich potrawach, dziczyznę i inne staropolskie specjały będzie przygotowywał równie wyborny kucharz. Dotychczasowy dorobek i doświadczenie w branży kulinarnej właścicieli nowej restauracji będą gwarancją najwyższej jakości nie tylko smaku i jakości potraw, ale też wszystkich produktów wykorzystywanych do ich przyrządzenia. Obecnie trwają ostatnie przygotowania do premiery lokalu oraz prowadzony jest nabór nowych pracowników – wielkie otwarcie już jesienią!
Firma „Syta Panna” to już uznana marka na rynku tradycyjnych wyrobów i produktów garmażeryjnych, przyrządzanych według dawnych receptur. Słynny na całą Polskę jest choćby faszerowany szczupak pieczony w tataraku, nagrodzony podczas ogólnopolskich targów „Smaki Regionów”; wiele innych produktów firmy również zdobywało laury w licznych konkursach. Można je kupić w sklepie firmowym przy ulicy Sikorskiego, gdzie mieszczą się również przytulne bistro oraz restauracja. Przyszła jednak pora na jej powiększenie, dlatego nowy lokal zajmie całe piętro w siedzibie firmy, gdy na parterze pozostaną sklep i bistro.
Czynna od godzin popołudniowych do północy nowa restauracja umożliwi spokojne zjedzenie obiadu bądź kolacji tym wszystkim, którzy cenią nie tylko rozkosze stołu i smak tradycyjnych potraw, ale zwracają również uwagę na atmosferę, wystrój i elegancję wnętrza oraz poziom obsługi.
Do dyspozycji zwolenników kuchni orientalnej będzie bogata, jedyna taka w Łomży, karta dań tajskich, zawierająca nie tylko jej popisowe potrawy, jak ostro-kwaśna zupa czy kurczak pieczony w ziołach i miodzie, ale też przygotowywane specjalnie przez kucharza według jego przepisów.
Równie bogaty będzie wybór wyszukanych, staropolskich potraw, ze szczególnym uwzględnieniemdań z dziczyzny, jagnięciny czy odpowiednio długo dojrzewającej wołowiny, dzięki czemu przyrządzane z niej steki będą niepowtarzalne w smaku i jedyne w swoim rodzaju.
Podobnie będzie z zupami, wśród których nie zabraknie na przykład tradycyjnej czerniny – czarnej polewki i innych wysublimowanych smaków, sałatkami czy daniami na zimno, przyrządzanymi według liczących setki lat, dawnych receptur i z najwyższej jakości produktów. Będą przeważać wśród nich te pochodzące od lokalnych producentów, bez chemii czy sztucznych konserwantów, czyli smaczne i zdrowe, idealne nie tylko dla dorosłych, ale również dla dzieci. Przewidziano też duży wybór lodów, deserów czy świeżo wyciskanych soków, a w karcie, obok wielu innych napojów, znajdą się też tradycyjne nalewki i miody pitne najlepszych marek.
Obecnie trwa rekrutacja personelu, mającego dopełnić zespół „Sytej Panny” – poszukiwani są szef kuchni, kucharze i inny personel: osoby zarówno doświadczone, jak i początkujące w branży kulinarnej, ale kreatywne, szukające szansy rozwoju, chcące nauczyć się czegoś nowego w zgranym, nastawionym na najwyższą jakość pracy i usług, zespole.
Osoby zainteresowane taką pracą mogą więc nadsyłać CV na podany niżej adres mailowy, a łomżyńscy, i nie tylko, smakosze, zacząć już odliczanie do otwarcia nowej restauracji – jak deklarują jej właściciele będzie to miejsce, do którego każdy będzie chciał wrócić, bo smaku odpowiednio przyrządzonych z najwyższej jakości produktów, tradycyjnych potraw nie da się ani zapomnieć, ani porównać z niczym innym...
„Syta Panna”
Sikorskiego 134, Łomża
Tel. 506-071-647
www.sytapanna.pl
https://www.facebook.com/Syta-Panna-431816070261375/