środa, 22 lipca 2026 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
odnośnie planowanych predkości pociagów do i z Łomży

polecam link do tej mamy z danymi z roku 2025 bo jakoś tu coś nei pasuje z tymi predkościcmim pociagów sami popatrzcie sobie.

link https://www.plk-sa.pl/files/public/user_upload/pdf/Mapy/2025_06_18_mapa_predkosci_linie_ILK_HK.pdf

Polska jeden dom

A GDY Się SKOŃCZĄ PISU DNI I MINIE CZAS ICH ZBAWCY
BĘDĄ DO PIERDLA CZWÓRKAMI SZLI PRZESTĘPCY I SZUBRAWCY
O ZDROWIE Dziś SZCZEGÓLNIE DBAM RODACY MOI MILI
BO JEST BEZCENNE JESLI MAM TEJ PIĘKNEJ DOZYC CHWILI.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: odnośnie planowanych predkości pociagów do i z Łomży

No i mamy od 40 do 80 km/h, średnia 60. I trzy przesiadki.
Po co komu taka kolej, co z CPK?
Dwa lata rządzą i dalej jesteśmy końcową stacją.
Gdzie nasza posłanka, dlaczego nic nie robi?
Miała posprzątać.
Autobusem szybciej i więcej kursów.

a co robi w tej sprawie osłanka Olbryś ?

ks. Józef Tischner są trzy prawdy "Świento prowda, tyz prowda i gowno prowda "

słuchaj kołtunie weż koło i jebnij się w czoła zanim coś napiszesz. W ***** krowiej byłeś ****** widziałeś ale tyle masz do powiedzenia. Przejazd pociągiem jest bez porównania bardziej komfortowy zwłaszcza , że będziemy mieli na tej trasie nowoczesne zestawy trakcyjny dwusystemowe. Klimatyzacja, wygodne czyste toaleta dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych, dostęp do internetu w czasie przejazdu, automaty z napojami i kanapkami, dużo przestrzeni na nogi czy ich rozprostowanie. Pokaż mnie autobus czy auto które zaoferuje coś lepszego !!!. Prędkości które są na mapie to prędkość z czerwca 2025 roku ale jak widać ślepy z ciebie kutas albo zwyczajny populista który tego nie widzi. Na mapie intersujące jest to że linia kolejowa ze Śniadowa do Ostrołęki od granicy z województwem mazowieckim już dzisiaj dostosowana jest do prędkości maksymalnej 140 km/h. Co więcej linia ta z prędkością do 140km/h prowadzi aż do Wielbarka. By potem przejść do prędkosci do 120 przez Szczytno do Olsztyna. Nie znaczy , że pociągi polecą po całej jej długości te 140 km ale 120 km będzie prędkością przelotową. Inaczej się ma predkość na odcinku linii Śniadowo Łapy bo teraz jest to odcinkami do 120 km/h oraz 80km/h bo potem od Łap do Białegostoku i Warszawy przejść do prędkości trakcyjnej 160km/h. Trawa remont linii Ostrołęką Tłuszcz po to aby prędkość 120km/h stała sie średnia przelotową. Wniosek z tego prosty ,że we wszystkich istotnych kierunkach a więc do Olsztyna, Warszawy, Białegostoku pociągi w roku 2027 pojadą bez problemu z prędkościami 120km/h a miejscami nawet do 140 lub 160km/h. Pokaż mnie pisowska ciemnoto autobus który pojedzie z taką predkością. Jazda pociągiem jest bezdyskusyjnie bardziej komfortowa i żaden aktualnie publiczny środek transportu nie zapewnia takiego komfortu jak planowane nowoczesne zestawy trakcyjne zwłaszcza osobom niepełnosprawnym matkom z dziećmi. Żaden środek transportu nie zapewnia takiego poziomu bezpieczeństwa jak pociąg i nie powoduje stania godzinami w korkach tak jak na S7 w przypadku najmniejszej kolizji jakie sie często zdarzają na ekspresówce . Nie będę pisał o tragedii jak sie rozgrywa gdy nie można jadąc ekspresówka udać się za potrzebą do toalety bo nie ma mowy o zatrzymaniu się albo gdy jesteś w korku. Po prostu trzeba srać w gacie labo szczać do butelki. Słowem tylko debil skończony albo złośliwa pisowska menda pisze takie teksty cyt\"Po co komu taka kolej, co z CPK?\" Odnośnie CPK to po pierwsze były i są to obiecanki cacanki pisowskiej mafii które ma łykać pisowska kołtuneria zwłaszcza zawsze przed jakimiś istotnymi wyborami dla PIS. Poza tym nikt nie buduje kolei bardzo dużych prędkości po to aby pociągi zatrzymywały się co chwila w każdej pipidówie bo czas przejazdu traci sens jej budowy. Takie koleje buduje się pomiędzy dużymi centrami przesiadkowymi , miastami a linia przez Łomże do Piszu taką nigdy nie będzie. Owszem zasadne jest przedłużenie lini z Łomzy przez Kolno do Piszu ale zachowując na niej predkości do 140km/h. I na koniec dodam pisowska mafia budowała kolej do Łomży gębami juz od roku 2015 i nic nie wybudowała. Dopiero dojscie do władzy koalicji spowodowało to ,że budowa faktycznie ruszyła z kopyta i już za 4 miesiące pojedziemy z Łomży komfortowymi i bezpiecznymi pociągami po kraju a za rok popędzimy tymi pociagami jeszcze szybciej i dalej. Nie wspomniałem tu o przewozach towarów ta nowa linia kolejowa do Łomzy ale to osobny temat wielkiej szansy dla naszego pięknego i ukochanego miasta i regionu. Pokażcie mnie pisowscy szubrawcy co wy takiego istotnego zrobiliście dla miasta i regionu - zero !!!!!!! Dlatego tak gryzie was w dupę sukces takiego rządu Tuska tego wstrętnego Niemca który dał naszemu miastu trasę Via Baltica oraz nowa linię kolejową realne szanse na dobrą przyszłość. Teraz jaka ona będzie zalezy tylko od naszego prezydenta miasta i lokalnych samorzadów gminnych.

Polska jeden dom

słuchaj kołtunie weż koło i jebnij się w czoła zanim coś napiszesz. W ***** krowiej byłeś ****** widziałeś ale tyle masz do powiedzenia. Przejazd pociągiem jest bez porównania bardziej komfortowy zwłaszcza , że będziemy mieli na tej trasie nowoczesne zestawy trakcyjny dwusystemowe. Klimatyzacja, wygodne czyste toaleta dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych, dostęp do internetu w czasie przejazdu, automaty z napojami i kanapkami, dużo przestrzeni na nogi czy ich rozprostowanie. Pokaż mnie autobus czy auto które zaoferuje coś lepszego !!!. Prędkości które są na mapie to prędkość z czerwca 2025 roku ale jak widać ślepy z ciebie kutas albo zwyczajny populista który tego nie widzi. Na mapie intersujące jest to że linia kolejowa ze Śniadowa do Ostrołęki od granicy z województwem mazowieckim już dzisiaj dostosowana jest do prędkości maksymalnej 140 km/h. Co więcej linia ta z prędkością do 140km/h prowadzi aż do Wielbarka. By potem przejść do prędkosci do 120 przez Szczytno do Olsztyna. Nie znaczy , że pociągi polecą po całej jej długości te 140 km ale 120 km będzie prędkością przelotową. Inaczej się ma predkość na odcinku linii Śniadowo Łapy bo teraz jest to odcinkami do 120 km/h oraz 80km/h bo potem od Łap do Białegostoku i Warszawy przejść do prędkości trakcyjnej 160km/h. Trawa remont linii Ostrołęką Tłuszcz po to aby prędkość 120km/h stała sie średnia przelotową. Wniosek z tego prosty ,że we wszystkich istotnych kierunkach a więc do Olsztyna, Warszawy, Białegostoku pociągi w roku 2027 pojadą bez problemu z prędkościami 120km/h a miejscami nawet do 140 lub 160km/h. Pokaż mnie pisowska ciemnoto autobus który pojedzie z taką predkością. Jazda pociągiem jest bezdyskusyjnie bardziej komfortowa i żaden aktualnie publiczny środek transportu nie zapewnia takiego komfortu jak planowane nowoczesne zestawy trakcyjne zwłaszcza osobom niepełnosprawnym matkom z dziećmi. Żaden środek transportu nie zapewnia takiego poziomu bezpieczeństwa jak pociąg i nie powoduje stania godzinami w korkach tak jak na S7 w przypadku najmniejszej kolizji jakie sie często zdarzają na ekspresówce . Nie będę pisał o tragedii jak sie rozgrywa gdy nie można jadąc ekspresówka udać się za potrzebą do toalety bo nie ma mowy o zatrzymaniu się albo gdy jesteś w korku. Po prostu trzeba srać w gacie labo szczać do butelki. Słowem tylko debil skończony albo złośliwa pisowska menda pisze takie teksty cyt\\\"Po co komu taka kolej, co z CPK?\\\" Odnośnie CPK to po pierwsze były i są to obiecanki cacanki pisowskiej mafii które ma łykać pisowska kołtuneria zwłaszcza zawsze przed jakimiś istotnymi wyborami dla PIS. Poza tym nikt nie buduje kolei bardzo dużych prędkości po to aby pociągi zatrzymywały się co chwila w każdej pipidówie bo czas przejazdu traci sens jej budowy. Takie koleje buduje się pomiędzy dużymi centrami przesiadkowymi , miastami a linia przez Łomże do Piszu taką nigdy nie będzie. Owszem zasadne jest przedłużenie lini z Łomzy przez Kolno do Piszu ale zachowując na niej predkości do 140km/h. I na koniec dodam pisowska mafia budowała kolej do Łomży gębami juz od roku 2015 i nic nie wybudowała. Dopiero dojscie do władzy koalicji spowodowało to ,że budowa faktycznie ruszyła z kopyta i już za 4 miesiące pojedziemy z Łomży komfortowymi i bezpiecznymi pociągami po kraju a za rok popędzimy tymi pociagami jeszcze szybciej i dalej. Nie wspomniałem tu o przewozach towarów ta nowa linia kolejowa do Łomzy ale to osobny temat wielkiej szansy dla naszego pięknego i ukochanego miasta i regionu. Pokażcie mnie pisowscy szubrawcy co wy takiego istotnego zrobiliście dla miasta i regionu - zero !!!!!!! Dlatego tak gryzie was w dupę sukces takiego rządu Tuska tego wstrętnego Niemca który dał naszemu miastu trasę Via Baltica oraz nowa linię kolejową realne szanse na dobrą przyszłość. Teraz jaka ona będzie zalezy tylko od naszego prezydenta miasta i lokalnych samorzadów gminnych.

Polska jeden dom

Program „Kolej plus” został przyjęty przez rząd PIS w grudniu 2019 r.,
a co zrobili do 13 grudnia 2024, kiedy powołano rząd Donalda Tuska.?

... było nie było, lepszy wróbel w garści , jak gołąb na dachu :)

tam za PiS były gruszki na wierzbie, dziś śliwki robaczywki,
jedno ale ;
raczej gruszek na wierzbie nie da się hodować, a drzewo rodzące śliwki-robaczywki - można pielęgnować i stosować odpowiednie zabiegi pielęgnacyjne, by śliwa rodziła zdrowe owoce :)

słuchaj coś ci się pomerdało. Owszem program podpisał PIS ( duża w tym rola Olbrysia i Piorunka) ale absolutnie realnie mogł ale nic nie robił poza czczymi gadkami i obietnicami. . NATOMIAST REALIZACJĄ PROGRAMU FIZYCZNIE DO STAN U JAKI TERAZ WIDZIMY ROBI RZĄD TUSKA. Więc bądź uprzejmy trzymać sie faktów. Poza tym ja odnosiłem się do tezy pisowskiego kmiota ,ze kolej łomzy niepotrzeba bo lepsza jazda autem albo autobusem.

Polska jeden dom

było nie było , docelowo Łomża Warszawa ma być ok. 1ha20min.
autobus szybciej tą trasę zrobi?

kumasz ty tekst pisany ?
\"Owszem program podpisał PIS\" - a co przez kilkanaście lat zrobił ?

a odnoście tego okresu do 13 grudnia 2014 to przypomnę ci ,że właśnie przed ta datą pan Piorunek wywalczył środki na taki remont jaki dzisiaj rząd Tuska robi na tej linii do Łomży . Remont miał juz ruszać ale wybory wygrał PIS . Nowy pisowski skład sejmiku województwa Podlaskiego zatrzymał ten projekt remontu a pieniądze które były przeznaczone na ten cel wydal na remont linii kolejowej na Białoruś. Linia kolejowa na Białoruś dzisiaj praktycznie stoi.

Polska jeden dom

a tu proszę link do tego faktu o którym pisowscy nie bardzo maja ochote pamiętac

link http://www.lomza.pl/index.php?wiad=8500

Polska jeden dom

oczywiście pisowcy pismo pana prezydenta Chrzanowskiego i inne protesty koncertowo oleli i pieniążki przeleli na realizację linii kolejowej na bliską ich sercu Białoruś.

Polska jeden dom

aby autobus zrobił Warszawę szybciej niż 1 godzina 20 to musi jechać co najmniej 120km/h nierealne ze względu na ograniczenie prędkości dla tego typu pojazdu przepisami do 100km/h. Tak więc ile czasu on potrzebuje aby pokonać dystans 145 km do Warszawy a po drodze zatrzymywać się celem zabrania pasażerów no i dotarcie do centrum Warszawy. Trasa z Łomży do Warszawy liczy około 140–155 km. Podróż samochodem zajmuje zazwyczaj ok. 1 godz. 35 min – 2 godz., natomiast autobus (np. FlixBus) pokonuje ten dystans w około 1 godz. 56 min – 2 godz. 20 min. Pociąg dociera do samego centrum Warszawy bez jazdy w ulicznych korkach. Tak więc bądź uprzejmy nie pisać takich bzdur którymi się facio kompromitujesz. Nie mówiąc już o tym ,że pojęcia nie masz o przepisach ruchu drogowego.

Polska jeden dom

czasy przejazdu według Targeo

link https://mapa.targeo.pl/21.98715915,52.6971434,27,trasa,,Łomża%20(woj.%20podlaskie%20pow.%20Łomża%20gm.%20Łomża),,Rotunda%20PKO%20Warszawa?data=eyJmciI6eyJwb2ludHMiOlt7IngiOjIyLjA3NjQzMzMsInkiOjUzLjE4MDY2fSx7IngiOjIxLjAxMjM1LCJ5Ijo1Mi4yMzA0NX1dLCJvcHRpb25zIjp7InR5cGUiOjQsInBhcmFtcyI6IntcImh3XCI6ZmFsc2UsIFwidGxcIjpmYWxzZSwgXCJmclwiOmZhbHNlfSIsInRvbGxjYXQiOjF9fSwid2luIjoiZmluZC1yb3V0ZSJ9

Polska jeden dom

link https://mapa.targeo.pl/21.98715915,52.6971434,27,trasa,,Łomża%20(woj.%20podlaskie%20pow.%20Łomża%20gm.%20Łomża),,Rotunda%20PKO%20Warszawa?data=eyJmciI6eyJwb2ludHMiOlt7IngiOjIyLjA3NjQzMzMsInkiOjUzLjE4MDY2fSx7IngiOjIxLjAxMjM1LCJ5Ijo1Mi4yMzA0NX1dLCJvcHRpb25zIjp7InR5cGUiOjQsInBhcmFtcyI6IntcImh3XCI6ZmFsc2UsIFwidGxcIjpmYWxzZSwgXCJmclwiOmZhbHNlfSIsInRvbGxjYXQiOjF9fSwid2luIjoiZmluZC1yb3V0ZSJ9

Polska jeden dom

ogarnij się chłopie, kto tu PiSał ,że ta kolej powstała dzięki ówczesnym władzom PISu ?
kto neguje działania Piorunka ? a gloryfikuje działania ówczesnego sejmiku województwa Podlaskiego ?

coś ci się pomerdało albo się ewidentnie pogubiłeś :)

słuchaj jesteś w sprawie dyletantem ale na siłę usiłujesz gdzies swoją szpilę wepchnąć . Ostatni twój pomysł pokonanie trasy Łomża Warszawa autobusem mniej niz 1h20 minut jest tego dowodem .

Polska jeden dom

CZY TY BARANI ŁBIE umiesz czytać tekst ze zrozumieniem ?
toż, ci już napisałem, że
koleją docelowo Łomża Warszawa ma być ok. 1ha20min.autobus szybciej tą trasę zrobi?
NIE !

GDZIE TY BARANI ŁBIE wyczytałeś, że ja twierdzę, że autobus pokona tą trasę w mniej niż 1h20 ???

a tak realnie ;
czas przejazdu to inna bajka - jadać koleją- lądujesz w centrum miasta- tam , komunikacja miejska co kilka minut :metro, autobus, tramwaje - kupujesz całodobowy bilet i śmiasz po Warszawie, -
no dobrze, zaparkujesz auto gdzieś na płatnym parkingu, a i tak dalej musisz gdzieś dojechać, np. do lekarza itp...

...kto nie zna życia , ten nie parkował w Warszawie :)

zwracam honor nie zaważyłem tego ?

Polska jeden dom

pomyśl nim czegoś głupiego napiszesz ,
summa summarum jesteśmy po jednej stronie barykady,
nie srajmy we własne gniazdo !

notabene, wróćmy do tematu Autor: NaszaPolska

Tragedii i kompromitacji miejskich ciąg dalszy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org