środa, 22 lipca 2026 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
parkingowy armagedon ?????????????

czytając co się w tej sprawie dzieje mam takie wrażenie. Sam pan Norowski postanowił odnaleźć się społecznie w tym temacie prosząc o tak modne społeczne konsultacje. Pytam się po co? Czy uporządkowanie tego bałaganu który do tej pory miał miejsce pod szpitalem wymaga tego? Dlaczegom wszędzie nie ma z tym problemu tylko w tym chorym mieście? Sąsiednia Ostrołęka ma płatny wjazd z parkingiem pod szpitalem od lat i nikt tam takich dram i histerii nie urządza? Może faktycznie organizacja ruchu tzn skoordynowanie wjazdów i wyjazdów z parkingu w ulicę Piłsudskiego nie jest odpowiednie. Jednak nie jest to powód do takiej dramy i histerii tylko ponownego przyjrzenia się do organizacji ruchu drogowego w tym miejscu przez upoważnione do tego organy. . Problem moim zdaniem w tkwi w pazerności lokalnych potomków roztrząsaczy gnoju którzy za złotówkę to by poszli na piechotę do Warszawy. To właśnie powoduje unikanie opłat poprzez parkowanie na sąsiadujących ulicach. Problem jest właściwie szerszy a wynika z nadmiernej ilości zarejestrowanych w miescie pojazdów bo jest tego 38 000 na 58.000 mieszkańców miasta. Miasto jest dosłownie zasypane tysiącami shrotów których właściciele wymagają od władz miasta zapewnienia im miejsc do parkowania . W rodzinach jest nawet po kilka samochodów . Niektóre samochody juz jako eksponaty muzealne okupują miejskie parkingi. Temu wszystkiemu miasto ma zapewnić miejsce i to bezpłatnie. Temu wszystkiemu ma służyć tak jak dotychczas szpitalny parking a próba uporządkowania tego jak widać spotyka się z taką dramą i histerią. Kochani czas płacić a nie liczyć jak zwykle na drapane. Inicjatywa uporządkowania tego parkingu i zrobienia z niego płatnego jest jak najbardziej słuszna i dobrze ,że to zrobiono. Jeżeli wymaga poprawek można to zrobić ale czas parkowania na krzyw ryj sie skończyły. Miasto nie ma obowiązku zapewnić każdej rodzinie odpowiedniej do ich potrzeb ilości miejsc parkingowych pod blokami zwłaszcza gdy liczba posiadanych pojazdów przybiera tak patologiczne rozmiary. To obowiązek tych którzy te domy budują i sprzedają mieszkania a jeżeli szanowni mieszkańcy uważaja ,ze to obowiązek miasta to winni za postoje na takich miejscach płacić i wówczas miasto z zebranych za to środków wybuduje parkingi ale nie koniecznie pod blokami. Miejsca parkingowe to nie przywilej czy prawo ale towar za który się płaci i czas się do tego przyzwyczaić a nie urządzać dramy i histerie.

Polska jeden dom

A GDY Się SKOŃCZĄ PISU DNI I MINIE CZAS ICH ZBAWCY
BĘDĄ DO PIERDLA CZWÓRKAMI SZLI PRZESTĘPCY I SZUBRAWCY
O ZDROWIE Dziś SZCZEGÓLNIE DBAM RODACY MOI MILI
BO JEST BEZCENNE JESLI MAM TEJ PIĘKNEJ DOZYC CHWILI.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: parkingowy armagedon ?????????????

Najpierw się remontuje i buduje nowe miejsca parkingowe a dopiero wyciąga się łapę po kasę i widać wschodnie maniery w takich przypadkach tylko DEJ DEJ... ludzie płacą podatki i się z tego remontuje drogi tak samo parkingi tym bardziej pod publicznymi placówkami, czym się różni parking pod szpitalem od tego pod policją albo przedszkolem? niedługo to wam wmówią że trzeba płacić za pierdzenie i będziecie potulnie płacić i jeszcze tego bronić nogami i zębami.
Parking oddzielny i zamknięty powinien być na terenie szpitala dla personelu żeby pani DOKTOR nie parkowała przy samym głównym wejściem do szpitala.

Ktoś mądry inaczej podniósł 10 krotnie dniówkę za parkowanie pod szpitalem i zdziwienie że ludzie szukają parkingu pod blokami. Wprowadźcie teraz 15 zł za wejście pieszo na teren szpitala to rozwiąże się problem parkowania na Kazańskiej, a może i kolejki do lekarzy specjalistów się zmniejszą.

ja widzę ,że dziadostwo i łapanie się na krzywy ryj bardzo mocno zakorzeniło się w świadomości potomków roztrzasączy gnoju w tym miescie.

Polska jeden dom

Problem moim zdaniem w tkwi w pazerności lokalnych potomków roztrząsaczy gnoju którzy za złotówkę to by poszli na piechotę do Warszawy. To właśnie powoduje unikanie opłat poprzez parkowanie na sąsiadujących ulicach.

... Pierwszai kolejna rozpoczęta godzina 5zł.
Niby nic, ale np. masz już umówioną wizytę na np. 9:00 - przyjeżdżasz a tak min. z 15min. wcześniej (no bo musisz zaparkować auto, przejść i te 100-200 metrów do szpitala, postać i z 3-5minut w kolejce do szatni, dojść na piętro do gabinetu) a tam dalej czekasz w kolejce na zabieg, diagnostykę czy wizytę u specjalisty - często od 0,5 i do np. i 2 h. + sama wizyta, porada - też z min. 15minut od i godziny. CZAS PŁYNIE ...
Fakt, summa summarum 3-4 h to tylko ok. 20zł.
Jak a jak w wieku starczym już skumulowało się wiele chorób i pacjent wymaga kilku wizyt u lekarza w jednym miesiącu - np. 100 zł. to oprócz kosztów lekarstw , jest \"dodatkowy benefict finansowy \":)))

ks. Józef Tischner są trzy prawdy "Świento prowda, tyz prowda i gowno prowda "

mendo NaszaPolska ,

dlaczego obrażasz starą generację łomżyniaków, którzy nie ustawili się na fali potomków roztrzasączy gnoju w tym miescie?

mieszczan jest tu niewielu i tych co swego czasu np. pracowali i w Bawełnie , ostatnimi czasy napływowi potomkowie roztrzasączy gnoju -
z podłomżyńskich wsi zdominowali Łomżę ale łoni tylko doraźnie korzystają z darmowych placówek NSZ,
łoni leczą się prywatnie bo ich na to stać

dupku,
widziałeś ty jakąś względnie nową furę , za 200-300 tysi.
na numerach BLM, BKL -
parkującą na osiedlowych uliczkach, tak aby uniknąć opłaty na szpitalnym parkingu ?

notabene Autor: NaszaPolska

innym ubliża a sam się nie przedstawia jako \"ten lepszy \",
co łon nie jest potomkiem roztrząsaczy gnoju z podłomążyńskich wsi :)

Oczywiście, że pazerność dyrektora szpitala.

Przytoczona tu Ostrołęka nie ma z tym problemu, bo nie ma bloków z parkingami wokół szpitala.
Za to po laskach i dróżkach też parkują.
A mają w regulaminie takie punkty jak:
-Opłata za korzystanie z parkingu dla pacjentów odbywających zabiegi w komórkach rehabilitacyjnych szpitala wynosi 6 zł/dzień.
-Każda osoba wjeżdżająca na teren parkingu w celu podwiezienia pacjenta nie ponosi opłaty pod warunkiem, że opuści część płatną w ciągu 30 minut.
-Opłata za korzystanie z parkingu dla pacjentów leżących w oddziałach szpitala wynosi 6 zł/dzień.
itd...

Ja tam się ludziom nie dziwię, ktoś kto ma chorą matkę w szpitalu i codziennie ją odwiedza to koszt. min 10-15 złotych dziennie.
30 dni i mamy 300-450.
Opłaty powinny pokrywać koszty utrzymania parkingu, a nie być źródłem dochodu szpitala.

i tu 100% za Autor: antyklakier

Czu wojewoda Paszkowski wyrównał straty jakie poniósł łomżyński szpital?

Jak go zamknął to nie świadczył usług w pełnym zakresie świadczeń.

Może tu poszukajmy pieniędzy, a nie u chorych ludzi.

Pracownicy szpitala którzy chcą zaparkować i mieć zapewnione miejsce parkingowe którego nie ma na dzień dzisiejszy, będą płacić 300zł rocznie jeszcze w 2025 ten koszt był 70zł na cały rok a co się zmieniło wciągu 2 miesięcy? NIC w której firmie jest tak że pracownik płaci za parking w okolicy miejsca zatrudnienia.

Fakt,
ile kosztuje realnie bieżące utrzymanie tego parkingu w skali roku ,

podatki od gruntu ( a Rada Miasta nie może szpitala od tego zwolnić ?)
... jeden cieć sprzątający (dwóch na zmiany )
w zimowym okresie : po przetargu firma odśnieżająca ...?( no kilkadziesiąt tysi )

... no zakładając, że tam zaparkuje max. na np. 5 h dziennie ok. 300 pojazdów po 3 zł = 1 500zł/dzień

... ale takich na 1-2h może być i z ponad 500set lekko ... ba będzie i z 1000ąć dziennie czy więcej ?

... dłużej parkujący niech proporcjonalnie więcej płacą,
a pacjenci i ludzie odwiedzający nie siedzą w szpitalu po 5 h.

Reasumując : opłata za 3-4h powinna być na poziomie 5 PLN

becelowaC ĆWOKI I NIE PODSKAKIWAĆ , JAK WAM NIE PASUJE TO NA ŁOKERY SIĘ PRZESIADAC.

Polska jeden dom

hahaha

no i gownozjad kota ogonem odwrócił :))))

tak menda widzi :Polska jeden dom

... ubliżyć większości społeczeństwa, a próżniej ogon pod dopę podkulić !

łomżyniaki jesteście ĆWOKAMI ???

identyfikujecie się z poglądami MENDY - Autor: NaszaPolska ?

Po tym opisie

Widać że komuś jest potrzebny pilnie szpital a ten w Choroszczy, wyszło gowno z worka i się rzuca zwykły ruski troll

no ciekawe, ta menda to nie TW ?
bo mi zarębami jedzie ?

TZ ...

no ciekawe ;
TZ
-
Tadeusz Zaremba - 74cio letni przegryw z kampanii wyborczych,
sam się deklarował jako \"lewak\",
pluł na prawo i lewo,
teraz na forum pisuje - jako autor Nasza Polska ?

swoją drogą, to autor NaszaPolska musi być chyba pedałem,
bo podnieca go jazda na rowerze bez siodełka i pedałowanie gdy czuje moc w tyłku :)

... a poleca tą atrakcję innym : \" wskakuj na łokiera bez siodełka i pedałuj poczujesz moc w tyłku\"
https://4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=660338&t=660338

Dyrektor szpitala jak był radnym to płakał w społecznościówkach nad losem ubogich mieszkańców a po dopchaniu się do koryta odwróciło mu się o 180 stopni. Czy te medialne błaznowanie było tylko dla kariery? Człowieku zrób pierwszą godzinę gratis, kolejne 2zł/h i tak wszyscy przepłacą za parkowanie na tym pożal się Boże parkingu.

Parkowanie przy szpitalu nie powinno być płatne.
Wszyscy w mieście mogą sobie w ramach relaksu jeździć za darmo busami, które palą paliwo, psują się, ubezpieczają, utrzymują kierowców.... A jak jedziesz z potrzebą do lekarza to zapłać za parking.
Kto to logicznie wytłumaczy?

Tego nie wytłumaczysz bo to jest metafizyka, coś co wykracza poza nasze normalne rozumowanie albo po prostu niektórym odbija po dopchaniu się do koryta, uważają się za mądrzejszych od innych i dlatego mogą decydować za innych uszczęśliwiając ich wyższymi opłatami np za parkowanie pod szpitalem. Ja jak będę mógł dojść do szpitala o własnych siłach to zaparkuje pod Kauflandem ale im nie dam zarobić nawet złotówki

Ten parking to jakaś porażka, dzisiaj rano znowu szlabany nie działały i kilku ludzi musiało je podnosić. A z drugiej strony jakim pazernym i bezdusznym człowiekiem trzeba być żeby dorabiać się na chorych i ich bliskich którzy odwiedzają ich w szpitalu. Myślą pewnie że każdy ma takie zarobki jak Oni, kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie.

Głównym winowajcą zamieszania w oczach zebranych jest jednak dyrekcja szpitala. Problem w tym, że dyrektora Dariusza Domasiewicza na spotkaniu nie było – zatrzymały go rzekomo inne obowiązki. Wysłał jedynie swojego zastępcę, który na wstępie ostudził emocje, stwierdzając krótko:

- Jestem upoważniony do tego, żeby przyjść, posłuchać. Nie mogę zabierać głosu - z-ca dyrektora ds. eksploatacyjno-technicznych Przemysław Chrzanowski.

To wywołało oczywistą irytację zebranych

Brawo panie prezyde, tfuuu panie DYREKTORZE ;-)

teraz widzicie na ko go głosujecie.

a dlaczego parking ma być za darmo !!!!!!!!!!!!! Bo co PIS kolejny raz wam da? Co liczycie znowu na drapane. D up a was boli gdy trzeba trzeba trochę kasy zapłacić która nie idzie do kieszeni pana dyrektora tylko na potrzeby szpitala. A co najważniejsze taki system porządkuje ten meksyk który do tej pory miał miejsce pod szpitalem. To nie nowa organizacja ruchu i płatny parking są problemem co większość miejscowych cwaniaków i pieniaczy chce przypiąć dyrektorowi szpitala a dwa istotne i podstawowe problemy. Pierwszy istotny i to bardzo to 38 000 shortów zarejestrowanych w mieście liczącym 58000 mieszkańców z czego dość sporo gratów muzealnych okupujących w miescie miejsca do parkowania. Wychodzi , że dość sporo rodzin ma więcej niż jeden samochód. Miejsce do parkowania nie jest obecnie prawem ale towarem za które należy zapłacić , albo sobie wykupić od dewelopera albo spółdzielni. Miasto nie ma obowiązku każdemu shrotowi w rodzince zapewnić darmowe miejsce do parkowania pod blokiem tak aby każdy miał shrota pod nosem. Miasto ma zapewnić odpowiednią i sprawnie funkcjonująca komunikację zbiorową z czego nasze miasto wywiązuje się wzorowo. Drugi problem to niebywałe skąpstwo i roszczeniowość miejscowych bo mnie się należy. Miasto zaproponowało całkiem przyzwoite i odpowiednie na współczesne czasy rozwiązanie dzierżawy gruntów za odpowiednią odpłatnością dla wspólnoty mieszkańców którzy by mogli zainwestować i stworzyć parking skrojony pod własne potrzeby. Jak widać nie wywołało to wielkiego entuzjazmu bo nie jest za darmochę. Przy okazji pan Olbryś poczuł okazję do zdobycia paru potencjalnych wyborców i jako wytrawny pisowiec zarzucił wędkę na takich ja bym wam dał , zrobił. Tak więc Kebson nie czepiaj się dyrektora bo on nie jest od tego aby szukał miejsca do parkowania dla twego shrota i twojej Karyny. Facet zrobi co trzeba i skończy się ten meksyk pod szpitalem .

Polska jeden dom

tz a napisz nam tu kiedy :

Miasto zaproponowało całkiem przyzwoite i odpowiednie na współczesne czasy rozwiązanie dzierżawy gruntów za odpowiednią odpłatnością dla wspólnoty mieszkańców którzy by mogli zainwestować i stworzyć parking skrojony pod własne potrzeby.

np. członkowie pobliskiej SM Perspektywa otrzymali jakąś lokalową propozycję z Ratusza, gdzie mogliby w pobliżu zainwestować i stworzyć parking skrojony pod własne potrzeby ?

po pierwsze nie jestem TZ . Po drugie nie wiem czy przespałeś ten fragment tekstu cyt\"Wiceprezydent Piotr Serdyński wraz z towarzyszącymi mu naczelnikami: wydziału gospodarowania nieruchomościami Pauliną Gałązką oraz wydziału gospodarki komunalnej Przemysławem Chełstowskim, przedstawił propozycję, aby wspólnoty mieszkaniowe wynajęły ten teren i same nim administrowały. Pozwoliłoby to skutecznie ograniczyć dostęp osobom z zewnątrz, na przykład poprzez montaż bramek wjazdowych. Chodzi o niemal hektar terenu wokół bloków znajdujących się za SM Perspektywa. Miasto nie może wynająć go nieodpłatnie, dlatego zaproponowano stawkę 3,2 zł za metr kwadratowy rocznie, co w skali roku dałoby około 30 tys. zł.\"

Polska jeden dom

Z pierwszych danych udostępnionych przez szpital wynika, że na parking wjeżdża około 1500–1700 samochodów dziennie. Blisko połowa kierowców wyjeżdża, płacąc 5 zł, a niemal 10 procent nie płaci w ogóle, ponieważ albo mieści się w 15 darmowych minutach, albo zgodnie z regulaminem korzysta z uprawnienia do bezpłatnego parkowania. Opłaty w wysokości 10–15 zł ponosi około 15 procent parkujących.

... blisko połowa; tzn. ok. 800 x min. 5zeta = min. ok. 4 500pln. dziennie !
x 30ści dni= ok. 135 000 tys./m-c
rocznie ok. min. 1 600 000zł.

NaszaPolska - Nie wiem kim jesteś, że tu na mnie i innych krzyczysz i próbujesz uświadamiać nam jaką to jesteś osobą bardziej oświeconą od nas...
Póki co opiekę zdrowotną mamy w PL za darmo. A ja jadę do opieki zdrowotnej i tam chcę zaparkować, proszę mi to umożliwić bo nikt mnie nie pyta czy składki zdrowotne chcę płacić czy nie. O podatki też mnie nie pytają, tylko naliczają. Skoro swoje podatki zostawiam w mieście Łomża to z infrastruktury tegoż miasta proszę umożliwić mi korzystanie. A skoro ktoś nie umie, nie potrafi bądź też z jakichś powodów nie chce rządzić dobrze dla ogółu społeczeństwa to być może do tych rządów się nie nadaje.
Nie wiem czy to dobra droga do tego aby szpitale i pracujący w nim utrzymywani byli z opłat parkingowych za które płacą chorzy, pokrzywdzeni ludzie.

Skoro wszyscy twierdzą że tak dbają o pacjentów, klientów, interesantów to może by takie szlabany zrobili za urzędem miasta. Jak się pojedzie załatwiać jakieś sprawy to niema gdzie samochodu zaparkować. Parking tylko dla pracowników, a pamiętam że wcześniej co niektórzy tak dumnie promowali jazdę na rowerach nawet do pracy.

cmyk głęboki komunizm w tym kraju się skończył. Co prawda PIS da nadal trzyma takich jak ty w głębokim komuszym uśpieniu ale przypomnę ,że NFZ nie ma w swych procedurach medycznych zapewnienie parkingu czy go za ciebie opłacanie.

Polska jeden dom

główny problem wśród przeciwników to fakt ,że za parkowanie trzeba zapłacić. A to się nie zmieniło bo za parking płaciło się wcześniej tylko system poboru był kulawy i prawie połowa kombinowała tak ,ze tej opłaty unikała. Dzisiaj to usprawniono i stał sie szczelny co spowodował ,że cześć spryciarzy uciekła na miejsca parkingowe w okolice szpitala natomiast reszta usiłuje wymusić na dyrekcji szpital aby było tak jak było czyli kto sprytniejszy i silniejszy ten lepszy. Nikt z tych osób nie odnosi się do patologicznej liczby zarejestrowanych pojazdów w mieście co powoduje ,że jedna rodzina ma po kilka pojazdów i roszczenia do władz miasta o zapewnienie miejsca do parkowania dla każdego z nich i koniecznie tuz pod ich miejscem zamieszkania. Dyrekcję szpitala usiłuje się obarczyć za efekty tej patologii która niby rzekomo wynikła z faktu ,że ta dyrekcja w końcu podjęła sie trudu ucywilizowania formy korzystania ze szpitalnego parkingu. Porządek który wprowadzono na tym szpitalnym parkingu nie ma nic wspólnego z problemami dostępu do miejsc parkowania na terenie miasta i wynika tylko i wyłącznie ze zwyczajnej złośliwości wobec nowego dyrektora szpitala który sprawnie i efektywnie zabrał sie za porządkowanie jego organizacji pracy i funkcjonowania .

Polska jeden dom

git malina , trzeba płacić - ale szpital ma na tym zarabiać ?

w tym przypadku gdy już płacimy podatki - nie powinno to mieć raczej charakteru non-profit ? - no nie, żeby szpital dokładał ale niech ustalą stawki za parking na poziomie bieżących kosztów eksploatacji -
muszą zarabiać na pacjentach ok. ok. 4 500pln. dziennie ?

... a dać stawkę np.do 3h na poziomie 2zł.
5zł. za parkowanie do np. 8-10h.
a za dobę - i z 20 zł. ( w takich przypadkach tylko gdy auto przypisane jest pacjentowi długo hospitalizowanemu )

... tych ok. 800set kierowców ZAPŁACI symbolicznie PO 2 ZŁ. i nie będzie się migać - parkować na osiedlowych uliczkach/parkingach
za 2 zeta, to NIKT dopy nie będzie sobie szkłem podcierać :)
ale już za 10-15zł. to ludzie uciekają

ot, raptem płaci ok. 800 osób po 5zeta i+.
dodać i \"uciekinierów\" - tak z 200 szt. ( tych 2wu złotowych )

... a i tak szpital przytuli ok. 2 000 pln. dziennie ! MAŁO TO ?

NaszaPolska - zmień może swoją nazwę na MojaPolska, bo nie wiem ilu znajdziesz zwolenników swego światopoglądu.
Rozmawiam z Tobą grzecznie, wyrażam kulturalnie ale nie będę reagował na Twoje odzywki. Kończę dyskusje w tym temacie z tego powodu, że rozmowa z Tobą to nie mój poziom.

Autor: NaszaPolska Data: 20-02-26 21:31

becelowaC ĆWOKI I NIE PODSKAKIWAĆ , JAK WAM NIE PASUJE TO NA ŁOKERY SIĘ PRZESIADAC.[.b]
...
Problem moim zdaniem w tkwi w pazerności lokalnych potomków roztrząsaczy gnoju którzy za złotówkę to by poszli na piechotę do Warszawy

łot i ynteligent , dziad który wyżej sra, niż dopę ma :)

hahaha
ten sam psi kutas, który kupił 2kg tuszek śledzi w Macro na wyprzedaży
a teraz płacze

https://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=848989&t=848989

odświeżam temacik

10 tysięcy ekstra miesięcznie dla dyrektora łomżyńskiego szpitala. 44 tysiące to dopiero początek? - wiadomości Łomża https://share.google/QAd2Sb5T4vEwguStn To parking można i po 30 zł. zrobić za godzinę.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org