niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MPK nowe autobusy

Dzień dobry od jakiegoś czasu widzę na mieście nowe pojazdy elektryczne MPK. Ciężko mi określić markę tego pojazdu…. ale nie o tym chciałem napisać.

Autobusy te mają jakiś problem z oświetleniem frontu pojazdu. Światła dzienne świecą bardzo mocno pod pewnym kątem, aż rażą i to w świetle dziennym, a za to kierunkowskaz przedni jest strasznie niewidoczny.

Jak to zostało dopuszczone do ruchu ? Otrzymało jakiś certyfikat Unijny ? Zaczynałem pracę lat temu na Starze czy Jelczu to były pojazdy o wiele lepiej oświetlone.

Liczę że MPk poprawi widoczność tego pojazdu zanim dojdzie do jakiejś kolizji bądź większej tragedii.

Zwróćcie proszę uwagę na ulicach Łomży na te autobusy, uważajcie na siebie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MPK nowe autobusy

Ja bym zwrócił uwagę kierowcom tych żółtych pudełek i chamskie zachowania na Szosie Zambrowskiej jadąc prawym pasem przed samym rondem wpychają się na lewy pas czasem blokując prawy pas lub wjeżdżając autobusem na całe przejście dla pieszych, już raz tam było potrącenie przez autobus i chyba nic nie nauczyło? Jak jeszcze raz zobaczę taki praktyki to nagrania zostano wysłane w świat niech zobaczy cała Polska jak się jeździ w mieście co jest więcej eLek niż taxówek.

Osobiście wybieram jednak samochód...
Mogę Wam polecić ubezpieczenie na tej stronie:
cuk.pl/doradca/c622a01df70decba4c33

co do kultury jazdy naszych łomżyńskich czerwoniakow to można dużo by powiedzieć, mnie osobiście irytuje jak ruszają z zatoki, najpierw gaz, kierownicą w lewą i dopiero kierunek, druga sprawa tak jak powyżej napisane wymuszanie chociażby na Szosie, Legionów czy Piłsudskiego, co niektórzy zapominają że na dwóch pasach nie mają już pierwszeństwa jak przy wyjeździe zatoki no i trzecia sprawa nic nie jedzie za mną ale nieee musi się wjeba..ć przed ciebie bo ciężko sekundę dłużej postać. Wiem wiem że rozkład jazdy że wożą ludzi ale miejmy też więcej empatii dla innych uczestników ruchu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org