Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
lomzynski hiphop w chicago |
siema dziku dla calej lomzy kawalek mojego koncertu z chicago.piona.-28 sniadacha i jantar.JEDEN ZA WSZYSTKICH..............POZDRO http://s004.wyslijto.pl/?file_id=72854364788382241966
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: lomzynski hiphop w chicago |
Na co komu te twoje badziewie? Gosia
|
|
Gosia24_, wymiatasz :) Nie wiem kim jesteś, ale mam pewne domysły :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
markac no to powiedz kim jestem :D :D :D Gosia
|
|
Hmm, siedzisz teraz w pracy i jesteś na GG? :> Jeśli nie, no to, to nie Ty :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
dziku: nawet fajnie jedziesz... nie wszystko da się zrozumieć, ale czuć pewien wajb... kurde skądś Cię kojarzę, ale nie wiem skąd... z kim nagrywałeś w Łomży?? ja w sumie też bym chciał zagrać jakieś koncerciwo... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
piona dla prawdziwych.wrzucam to po to zeby udowodnic wszystkim ze w lomzy nie slucha sie disco polo i ze sa ludzie ktorzy maja wiekszee ambicje niz wyspiewywanie na kareoke w czwartek weselnych osmieszajacych nasz kraj melodii.ale kazdy ma prawu wyboru.ja wybralem hiphop .moi ludzie sie nim jaraja i tez to robia w lomzy.i dla tych prawdziwych ten link. A JESLI KTOS MA TO SCIAGNAC A NIE LUBI RAPU-NIECH NIE SPRAWDZA LINKU.BO NIEZNAJDZIE TAM WESELNYCH PRZYTUPAJEK. SZACUNEK DLA TYCH NIELICZNYCH,ktorzy promuja w kazdy sposob hiphop w lomzy.strzala. NIECH RAP BEDZIE Z WAMI. DZIKU.(JANTAR SKLAD).POKOJ
|
|
Szacunek Dziku, bo widać, że robisz to z serca ziomie... masz sprawdź jakąś moją twórczość: http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=70303578564990960116 druga zwrotka jest moja, mix i mastering też ja robiłem... można by coś nagrać kiedyś... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
dziku wrzuc ta nute co tam nawijasz ja ...
|
|
siema filmik odbiera w quick time.pozdro.w krotce filmik z kolejnego koncertuw detroit.piona dla ludzi co kumaja to o czym mowie w kawalkach
|
|
dziku przesłuchaj sobie ten kawałek, który podrzuciłem... wyżej masz linka... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
ponaglam swoja prosbe co do wrzutu kawalka z tego klipu
|
|
http://s000.wyslijto.pl/?file_id=04135661520323824498 to jest cala plyta.kawalek prosto w oczy.kijowe bity z deka ale tekst ten sam.pozdro
|
|
pozdro dziku i dla jantar składu i rgw eslo a o to nasza nuta chcecie to jo przesluchajcie jestesmy pod http://s004.wyslijto.pl/?file_id=91309911567022498593
|
|
niedługo KinT Produkcja Ziemie KsJ Ulica żądzi PamiętaJ Człowiek Ema!! www.kinrevolucja2006.mp3.wp.pl
|
|
Hindus....maSZ gg?? Ps.. niewiem czy dziku będzie interesował się waszym eslo-wym ((młodzieżowym)) rymem;/
|
|
haha kolejna domowa produkcja jeśli mozna to tak nazwac ;/ kolejni frajerzy którzy sie jarają tym ze robią eRAPe;/ chcecie prawdziwych produkcji i dobrego flow posluchajcie DZIKIEGO to jest szczery rap i rap prosto z serca a wy frajerzy wypisujac jakies hujostwa na forum i jeszcze swojego miasta<lol2> ja wasze (hip-hopolo) ochrzciłem RAP FRAJERÓW i o was wspomne w koljenej nagrywce <frajerzy> <Kłamstwo,Zdrada,POGARDA,DlaŚwiata TRZYY Wartosci Diałbła I Jedna Własnie Tu Widziania> Macie Odemnie Słowa Otuchy :) Rzuccie hh jeśli go nie rozumiecie ! *****;/// frajerzy ;/// <**** you KiNT> a raczej <ZERWANY GWiNT> haha ...
|
|
mam nadzieję, że to nie było min. do mnie... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
ULICZNA SLAWA KTORA DUMA MNIE NAPAWA. SIEMA.sluchajcie.kto tu jest leprzy oceni lomza.ja niebede sie przechwalal ze moj rap jest najleprzy .bo niejest.jest duzo grup w lomzy ktore rymuja dobrze,ale ludzie po co piszecie ze zadzicie.nigdy o was nikt nie slyszal,nieprzychodziliscie na zadne koncerty,nic nie robicie dla tej kultury hiphop w lomzy a wiec do tronu chociazby w lomzy to jeszcze dluga droga.ale ciesze sie ze jest nowy sklad w lomzy.spoko,naprawde.sluchalem tych nut na linku i mnie nie przekonuja,widac po opiniach ze ludziom sie podoba no to ok.ja nie lubie takiego stylu fafarafa ale to moja opinia. TO TYLE CO MAM DO POWIEDZENIA W SPRAWIE POSTU KINT. NIECH RAP BEDZIE Z WAMI.PS.ZROBCIE WSPOLNIE JAKIS KONCERT WSZYSTKIE SKLADY,POKAZCIE ZE W LOMZY NIE KROLUJE UMPA UMPA.ja staram sie promowac moje miasto opisywac przezycia bo to sie liczy.takze wywyzszanie sie pozostawiam konkurencji,a kto tak naprawde zadzi oceni najleprzy i obiektywny odbiorca-ulica i lomza.piona dla prawdziwych,**** w dupe pozerom.strzala.dziku-slu28.(jantar czekam na nagrywki,kinT NA KONCERTY,RESZCIE POZOSTAWIAM OCENE NASZYCH NAGRYWEK).PIONA
|
|
aaale gowno ten KinT. no to juz dziki byl lepszy... Gosia
|
|
moja siostra mowi ze u niej w 3 LO uczy sie jakis "rymujacy wariat" czy jakos tak. macie jakies jego kawalki? Gosia
|
|
w Choroszczy może mają :D jednym rymującym wariatem, jakiego dane mi było poznać był niejaki Adek :D dziku: kint Ci nie podchodzi czy to co ja dałem też nie? ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
eee Kaniut? ;D
|
|
Czy my pisalismy ze jestesmy najlepisi i ze ządzimy?? to ludzie sie tak wpisują pierdole to ***** dobre katy z was heh słyszałem kawałki dzika&adek Mysl racjonalnie szacunek chłopaki!! i po co te pisanie kazdy robi swoje i powtarzam nikt z nas nie pisał ze zadzimy i jestesmy najlepsi to komentarze ludzi Nigdy nie dla sławy nie dla Pieniędzy Tylko dla Dzielnicy Ema!! Pozdro Dla tych Kturzy wiedzą OCB.
|
|
Dziku: "koncertuw", "leprzy". KinT: "kturzy". To tylko potwierdza, że hip hop grany i słuchany jest głównie przez osoby mało wykształcone. Jeśli się pomyliłem co do was, to przepraszam. Zresztą, widać to po wypowiedziach niektórych osób w tym temacie. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
peedale jak jestes taki filozof to sam napisz kawalek.dzieki za szczerosc reszcie.kint spoko,widze ze niemasz do mnie urazu.robcie swoje i rozwijajcie hiphop w lomzy.tego nam wszystkim zycze.pokoj.a ty profesor mozesz tylko zazdroscic nam talentu.a jak chcesz sie przydac cieciu ****** w dupe to sprawdzaj dyktanda debilom ze swojej szkoly,cioteksie. INTELIGENT BEZ SZKOLY.POZDRO. CZEKAM NA NOWE KAWALKI I OPINIE O HIPHOPIE W LOMZY. SCIAGAJCIE KAWALKI KUPUJCIE DOBRE PLYTY WPADAJCIE NA KONCERTY BO DOSC MAM GADEK ZE W LOMZY NIC SIE NIE DZIEJE JESLI CHODZI O HIPHOP.A CO MA SIE DZIAC JESLI JEST KONCERT CZY IMPREZA A PRZYCHODZI 20 OSOB.POMYSLCIE O TYM. I JEBAC KTO JEST LEPRZY(JEDEN ZA WSZYSTKICH-WSZYSCY ZA JEDNEGO) CZEKAM NA MEGA KONCERT W LOMZY.PIONA.DZIKU
|
|
ze ktos zna ortografie nieznaczy ze jest ciota myslisz ze leprzy jestes hehe co do rapu to taki sobie kiedys ŁZM bylo lepsze,18-400 Familia tez i to z 4-5 lat temu bylo.Że przychodzi 20 osob na koncert to swiadczy o twoim poziomie - pomysl o tym.Wrzuc linka do tej piosenki z adkiem.
|
|
ta ŁZM mam na płytce gdzieś... 18-400 też mam kilka kawałków... ale oni nadal tworzą jako PSG Koneksja... Lewy coś solowego ma zamiar wydawać... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
No to ciekawe PsG Wymiata dobra by była ta solówka ja wyjdzie Sprawdz To http://s004.wyslijto.pl/?file_id=06925818452076165404
|
|
Dziku, widzę, że trafiłem w sedno? Tylko po co się tak unosić? Jak się nie ma nic na swoją obronę, to się rzuca mięsem w przeciwnika na odwrócenie uwagi od problemu, jakim niewątpliwie jest Twoje słownictwo, styl wypowiadania się i ortografia. Wydaje mi się, że to jednak bardzo ważne, jeśli chce się zostać "artystą"... Jeśli nie zgadzasz się z moim poprzednim postem, to proszę przytocz jakieś kontrargumenty. Ja bym dodał do Twoich utworów więcej "pierdole", "*****", itd. Może trafisz w ten sposób do swojego grona wiernych słuchaczy spod bloku. Oczywiście nie generalizujmy. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
prawdziwi artysci potrafia przyjac i te dobre i zle opinie, czego po was nie widac, heh
|
|
markac: ale ja się z Tobą nie zgadzam, że tylko tępi i niewykształceni ludzie słuchają muzyki rapowej... jest wielu muzyków, o których przeciętny "hiphopowiec" nie słyszał, a które prezentują bardzo wysoki poziom i mówią o czymś więcej niż palenie blantów czy *** Policji... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
markac: ale ja się z Tobą nie zgadzam, że tylko tępi i niewykształceni ludzie słuchają muzyki rapowej... jest wielu muzyków, o których przeciętny "hiphopowiec" nie słyszał, a którzy prezentują bardzo wysoki poziom i mówią o czymś więcej niż palenie blantów czy *** Policji... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
SaneOne, zgadza się! Dlatego napisałem: nie generelizujmy. Ale podtrzymuję zdanie, że tak w większości niestety jest: http://www.smog.pl/wideo/4553/raperzy_w_najslabszym_ogniwie/ :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Wiecie co.......... ? To prawda, że raperzy w większości przypadków nie są dobrymi muzykami, a już na pewno nie czytają nut, nie słuchają płyt z muzyką poważną czy jazzem i nie chodzą na koncerty do filharmonii. No bo i po co. Im chodzi o coś innego. Oni tworzą własną muzykę. Chcą poprzez kilka riff'ów i przede wszystkim tekst wyrazić to co czują. Zazwyczaj piszą o sytuacji w jakiej się znajdują, o sympatiach, antypatiach i innych rzeczach, które dotyczą nas wszystkich. Pamiętam jak Grzesiek (Dziku) nagrywał u mnie materiał. Myslałem, że uszy mi zwiędną od przekleństw. Nie wspomnę już o mojej mamie, która chcąc nie chcąc musiała słuchałać jego "twórczości". Z tym, że te ostre słowa, wyrymowane bez ogródek, dotyczą konkretnych ludzi bądź sytuacji, z którymi Dziku ma prawo się nie zgadzać. Na tej jego płytce są też i inne rzeczy. Jest np. utwór poświęcony jego dziewczynie. Napisał też tekst o nieżyjącej już babci, która była jego ostoją i podporą w trudnych chwilach. To naprawdę piękne piosenki, w których nie znajdziecie wulgaryzmów. Z tego wynika, że twórczośc raperska to nie tylko przekleństwa i pokazywanie środkowego palca. Owszem to przede wszystkim bunt, ale nie zawsze. To nic, że większość tych domorosłych artystów nie zna nut i nie potrafi grać na instrumentach (Dziku umie). Oni bronią się szczerością wypowiedzi i tak jak potrafią uzewnętrzniają swoją osobowość artystyczną. Choć nie przepadam za rapem, jestem jakby z innej epoki, to jednak nie mogę nie doceniać tych chłopaków. Powiem więcej. Sa gatunki muzyczne, w których na próżno szukać choćby źdźbła prawdy o ludziach i o życiu w ogóle. W tej muzie ona jest. A jesli chodzi o środowisko, to nie ma w tym nic dziwnego. Tak już jest, że największe ruchy kulturowe czy trędy artystyczne wywodzą się z tzw. proletariatu, czy inaczej, ludzi mniej zamożnych. Wtedy gdy ja zaczynałem muzykować trzeba było mieć gitarę. Nie wszystkich było na to stać. Dziś jak się okazuje wystarczy tylko kartka papieru, ołówek no i oczywiście talent, aby móc wyrazić siebie. To dobre czasy dla ludzi, którzy chcą i mają coś do powiedzenia. Niekoniecznie musi to być muzyka najwyższych lotów. Chodzi o szczerość i prawdę. Pozdrawiam wszystkich chłopaków. Piszcie jak najwięcej tekstów, rymujcie, organizujcie koncerty. Dziku! Ty te ż się trzymaj.
|
|
co do muzyki klasycznej - zgadzam się... niewielu słucha natomiast jęzeli chodzi o jazz - nie zgadzam się... znam bardzo wielu "raperów", którzy na codzien sluchają jazzu w duzych ilosciach... sam też slucham i jazzu i rapu... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
saneone.slyszalem twoj link i kawalek.ok.zgadajcie sie z chlopakami i zagrajcie koncert.anonimowiec-wiesz moze kiedys to bylo wiecej osob fakt,ale jak robilismy 3 koncerty w lomzy przez ostatni rok to w czwartek sami z adkiem rozwieszalismy 100 plakatow a w piatek rano na lomzy bylo moze 10-14,a wiec niewiem o co chodzi.reszta pozrywana lub spalona.w sumie to moje rymy sa szczere i wielu ma mine karpia jak ich slucha.to ze kiedys bylo wiecej ludzi na koncertach to jest prawdw tylko 2 zespoly wciaz graly i nikt wiecej.sam sie chcialem pokazac na scenie ale nikt mnie nie wpuscil ciagle potem i potem.wiesz wiec napisalem kawalek tak to bylo po ktorym ludzie uslyszeli prawde w oczy i zrywaja plakaty dzika.prosto w oczy nie wstydze sie tak to bylo i mysl racjonalnie to kawalki szczere do bolu.tak bylo i tak jest.teraz robie plytke 2 na niej przedstawie jak to jest byc biednym ale prawdziwym.dzis mam lepiej i widze jak zachowuja sie ci sami ludzie ktorzy zawsze okreslali mnie biedakiem slumsem ze sniadeckiego28.EJ TERAZ JAK PILEM HENESY W JAMIE TO CI SAMI FRAJERZY I PIZDY UTLENIONE PO DAWALI MI REKE I CHCIELI ZAGADYWAC KOKIETOWAC-PIERDOLE TO.BYLEM I BEDE SOBA.WIEM JAK BYLO KIEDYS I JAK JEST TERAZ.TYLE.a co do MARKACA-chlopaku moj rap jest dla blokow i ulicy i dla biedniejszej strony tego miasta bo z niej sie wywodze i nie wstydze sie tego.dla nich sa moje plyty.jak ci nie pasi to wlacz mezo i tancz.
|
|
Kiedys moda na rap byla teraz moda na atom gwizdki i biale rekawiczki co poradzisz.Z tymi plakatami moglo byc tak ze niewszedzie bez zgody mozna je rozwieszac i dlatego mogly zniknac .
|
|
Zgadzam się zupełnie ze Słoniem Trabalskim.Znam Dzika kiedy był jeszcze dzieciakiem i miał 6 lat.Kto nie zna Grzeska nie zrozumie wiekszosci jego tekstów.Panowie tacy jak markac (as ortografi), może lepiej niech słuchają mandaryny. A ty Dziku rób dalej swoje wkoncu nie robisz tego dla ludzi pokroju markaca. Pozdro dla wszystkich znajomych!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |