Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy spółdzielnia zakłóca wam spokój?! |
Chciałbym zapytać mieszkańców bloków SMP, czy u Was przez cały dzień/noc w grzejnikach nieustannie szumi woda. Nie jest to szum przepływającej wody raczej słychać jakby zbyt wysokie ciśnienie i stłumiony odgłos silnika pompy?. Sprawa nie dotyczy ustalenia przyczyn szumu, bo to nas nie interesuje. Szumu po prostu ma nie być. płacimy czynsz i wymagamy tego by mieszkać spokojnie. -Spółdzielni problem jest znany przynajmniej od roku i nic z tym nie zrobiła.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy spółdzielnia zakłóca wam spokój?! |
a aj chcę zakazu ruchu pojazdu w godzinach 22-6, otwieram okno i wkurza mnie warkot silników. Zakaz robienia głośnego jedzenia ( schabowych) i zakaz chodzenia po klatce (22-6), chodzą i walą tymi obcasami. Jak moje postulaty nie zostają spełnione, sprzedaję mieszkanie i będe mieszkał pod mostem. Po co mam płacić za te warunki mieszkaniowe, jak takie same będę miał pod mostem? ---------------------------------------------
|
|
Gorzej jak spółdzielnia nie interweniuje.
|
|
z tym szumem to jest tak, u mnie rok temu byli nawet \"specjalisci\" weszli posluchali pokrecili i mowia \"No, szumi\" no to idziemy do kotlowni aptrza n cisnienie - cisnienie OK, wylaczoli pompe wlaczyli dalej szumi i jaka byla diagonoza - pompa do wymiany bo stary model i bedzie szumiec, pytam do kogo ma z tym isc do MPECu dzwonie a bardzo bardzo chamski kierowniczek odpowiada tak: to musi spoldzielnia zlatwic to mu mowie, ze wyslali mnie do Pana a on zebym nie szukal dziury w calym i nie zawracal mu glowy. Rozlaczyl sie. Szum jest nieznosny zwlaszcza w nocy. Winna na pewno jest pompa w moim pionie ale i w innych blokach tez, bo przeciez wszystkie zamontowane byly w jednym czasie.
|
|
Napisz pismo do sp-ni, a jak nic z tym nie nie zrobią to może przestań płacić na fundusz remontowy.
|
|
Przestać płacić to jest to dobra myśl . Jeżeli pod tym zbiorą się podpisy większości mieszkańców bloku, może przynieść to efekt, w pojedynkę jedynie zyskam zadłużenie .
|
|
A dokładniej gdzie mieszkasz przy jakiej ulicy w wieżowcu, z tymi szumami to chyba wszyscy maja problemy
|
|
To jest chyba w wiekszosci blokow SMP. Niestety ale tu wezły C.O. dawno juz nie były modernizowane i MPEC nie ma nic do tego. Ostatnio podczas remontu wymieniiłem grzejniki w mieszkaniu na nowe alu i teraz dopiero slychac ten szum.
|
|
Dla osób które nie mają tego problemu \"na szczęście\", to jest tak jak by zasypiać z szumiącym radiem.. Sp-ni też może jest na rękę,my przykręcamy zawory żeby nie szumiało , oni mniej ciepła muszą zakupić.
|
|
Najprawdopodobniej to szumi nie pompa, ale woda przepływająca przez grzejniki. Jeśli masz zamontowaną głowicę (np. danfoss, herz lub innej marki), i zawór jest nieco przykręcony - to ten szum będzie słyszalny. Związane jest to z większymi oporami przy przepływie wody poprzez przymkniętą głowicę. U mnie w pewnych położeniach aż gwiżdże, więc muszę tak ustawić zawór, aby tego nie było słychać.
|
|
a apmietacie akcje z podpisami na remot elewacji i oceplenie blokow i kwoty jakie wchodzily w gre :) Wymiana takiej pompy nawet w kazdym pionie to wydatek kilkadziesiat razy mniejszy niz te smieszne ocieplanie ale z taka inicjatyw spoldzielnia sie nie wychyla bo to jest prawdziwy zabieg a nie kombinowanie ska tutaj wizac kase i zarobic dwa razy an jednej ekipie budowlanej bo przeceiz maja do wykonczenia bloki tam pod zawadami i jestem pewnien, ze czesc kasy poszalby na tamte bloki :)
|
|
Może masz grzejniki zapowietrzone. U mnie wydaje się być wszystko ok.
|
|
nic nie jest zapowietrzone ... wszystko elegancko tylko, ze szumi :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |