sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pks Łomża

Panowie Rytelewscy załóżcie sobie prywatną firmę i wtedy róbcie z niej prywatny folwark. Traktujecie pracowników jak swoich wrogów. Mam nadzieję, że załoga nie da wam się podzielić i doprowadzi do tego że stracicie ciepłe posadki. To co robicie to zwykłe draństwo. Jakim prawem wszystkich traktujecie jak złodziei. Nie oceniajcie ludzi własną miarą. I jeszcze jedno do braciszków- nie jestem związany z PKS.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pks Łomża

No właśnie, nie jesteś związany z PKS :)

Dyrektor niech zrobi tam porządek, jest to ostatnia szansa dla PKSu.

Śmieszni działacze Solidarności z jeszcze śmieszniejszym przewodniczącym, chcieliby przy okazji zaistnieć, jakąś wojenkę stworzyć. Dorobić sobie legendę kombatancką
Nic nie znaczyli i nic nie znaczą, przestańmy karmić tych związkowych leni, konformistów.

Bunt szajki świadczy, że dobrze dyrektor zabrał się do roboty. Gratuluję.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Rozmawiałeś z kimkolwiek kto tam pracuje?. To może zanim zaczniesz obrażać dowiedz się czegoś więcej. No chyba że jesteś trzecim braciszkiem.
I jeszcze jedno ciekawy jestem czy miałbyś odwagę stanąć przed tymi ludźmi i nazwać ich szajką. Jeżeli tak, to zadam sobie ten trud i mimo, że jak pisałem nie jestem związany z Pks, to Ci zorganizuję.

Wystarczy obejrzeć filmiki, zamieszczane wcześniej - jak pracownicy podbierają paliwo ze stacji. Takich zawodników już dawno powinno się rozgonić na 4 wiatry.

PKS to relikt, wymagający dobrego zarządzania i twardej ręki, inaczej pójdzie na dno.
Jak pisał \"march\" powyżej o prywatnym folwarku - prywatyzacja może uratować tę firmę, ale wcześniej musi upaść, bo związek zawodowy pracowników nie dopuści, aby utracić swoje przywileje, za które ja i podatnicy musimy płacić. Mnie się to nie podoba. Amen.

Czy 1 kierowca rusza pupę z samochodu i pomoga tak jak w innych firmach przy załadunku i wyjęciu bagażu z kufra?

Czy kierowca nie kierujący dzwoni na komórkę i informuje pasażera, że autobus stoi w korku, ale za ok. xxx minut będzie na przystanku?

Czy jest rezerwacja internetowa dotycząca róznych przystanków?

Czy są rabaty dla studentów? czy są takie atrakcje jak bilet za1 złotówkę?

Złodziei trzeba tępić i trochę więcej operatywności, życzliwości dla klienta bo inaczej inne firmy was wciągną nosem.

lomzanin

march
nie zaspokoję twojej ciekawości i darmy twój trud ;)
Nie muszę z załogą rozmawiać, aby wiedzieć, ze sytuacja w firmie jest tragiczna.
Porozmawiaj więc ty - dyskutancie, gdzie były i co robiły związki zawodowe dotychczas.
Stań przed nimi ty i zapytaj o te bańki z paliwem, dlaczego jest tak źle i ile czasu jeszcze chcieliby żyć w tych kołchozowych warunkach na koszt społeczeństwa.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Od jakiegoś czasu śledzę wiadomosci o naszym pks i nasuwa mi się pytanie czemu to mówi się tylko o nieuczciwych kierowcach i pracownikach warsztatu ? Może warto zajrzeć do dupy milosciwie tam panującym wcześniejszym prezesom?

Panowie \"związkowcy\" domagacie się bezpieczeństwa i stabilności pracy, a od lat OKRADACIE swój zakład !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cała Polska widziała w jaki sposób prowadzicie działalność związkową. Poprzedni prezes był dobry, bo pozwalał wam na to, i sam kręcił lody. Nowy zakręca wam kurek, to jest oczywiście niedobry. Oj, jaki niedobry ten prezes ...

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=28413

http://4lomza.pl/index.php?wiad=28443

http://4lomza.pl/index.php?wiad=28553

http://4lomza.pl/index.php?wiad=29014

Na Starym Rynku

kulig
No i wszystko jasne. Tego się właśnie spodziewałem. Już nie nazywasz pracowników szajką i to jest jedyny plus twoich wypowiedzi. Zgadzam się z serpico prywatyzacja to jedyne wyjście dla pks. Tylko kto wyłoży swoje prywatne pieniądze na przewozy które są nierentowne z bardzo wielu względów. A co do złodziei to powinni byc wywalani na zbity pysk.

Wszystkim wiadomo, pisano tutaj wcześniej nie jeden raz, że tylko jeden człowiek był tym złym i nie był nim poprzedni prezes, teraz uprzywilejowana wcześniej grupa traktowana jest na równi z pozostałymi pracownikami więc - zrobił się krzyk - całe życie to oni rządzili pks-em, co do tego prezesa to widać, że ratuje ten zakład pracy przed upadkiem w przeciwieństwie do swojego poprzednika za którym tęsknią związkowcy

nie wiem z kim \"march\" rozmawiał czy nie rozmawiał ale widać wyraźnie filmików z \"tankowań\" do autobusów nie oglądał

I czego się czepiacie chłopaków?, paliwko potaniało i sprzedać trzeba więcej żeby dorobić.
A reszta kasjerek z biedronki ,lidla i takich tam niech zapi........la bo związkowcom na czternastki zabraknie.

No tak,teraz związkowcy mają narażać za wszystkich dupe a jak była propozycja już x czasu temu żeby zrobić spółkę pracowniczą to pracownicy w nosie mieli bo trzeba było parę groszy wyłożyć..a teraz płacz i zgrzytanie zębów. dziś by tego nie było co jest że przyszedł z zewnątrz byle kto,kto nie ma pojęcia o zarządzaniu, i próbuje zniszczyć pracowników i cały pks. do było do przewidzenia,pierwszy prezes zacznie a drugi to dokończy. smutna prawda..

Nie od dziś mówią jaskółki, że niedobre są spółki. Ciekawe, jakie były warunki do zakładania spółki pracowniczej w PKS? Ludzie często nie szanują wspólnego dobra, ale zazwyczaj dobrze potrafią liczyć swoje pieniądze.
Wrzucasz do jednego wora obydwu prezesów, starego i nowego, a wygląda, że to ludzie zupełnie innego formatu. Poprzedni nie miał jaj, bał się zadrzeć ze związkami i przymykał oczy na patologie. Nowy zaczął ostro i nic dziwnego, bo sytuacja firmy jest trudna. No, a pracownikom nie podoba się przykręcanie śruby. Żeby tylko próba sił nie skończyła się likwidacją PKS.

Zastanawiam się, co te związki robiły i robią na co dzień ?

Oby starczyło prezesowi sił na posprzątanie tego bałaganu.
A w PKSie od dawno mówią, że czas powołać związek zawodowy przeciw związkom zawodowym już istniejącym.

Im szybciej pracownicy rozgonią tą patologię związkową z polskich firm tym lepiej dla nich.

jak zwykle panowie kierowcy widzą swój czubek nosa, aby było co do bańki spuścić, nic przyszłościowo, zwalniając dyspozytora Rytelewski wiedział co robi, gratuluje odwagi

a co to za odwaga pozwalniać starych pracowników a swoją rodzinę zatrudnić..? mam na myśli brata.. hmm...a no, może i odwaga, ja bym się nie odważył haha
A poza tym co to za polityka brać kogoś z zewnątrz, obsadzać na najwyższym stanowisku i liczyć że uratuje firmę i załogę? Podobno telekomunikacja którą zarządzał teraźniejszy prezes doprowadzona została do upadku. Teraz czas na kolejną firmę? Mądrze,brawo

Naprawdę myślicie,że coś się zmieni? Bo ja nie.

A co ma się zmienić?, ich wali czy firma zarabia pensyjka i tak się należy.
W prywatnej firmie ci z filmików dawno byliby na bruku.

PKS to potrzebuje gruntownej restrukturyzacji. Kupiłem wcześniej bilet jeszcze na dworcu Warszawa-Stadion na autobus następnego dnia. I kiedy wsiadłem do autobusu, pokazałem bilet, to kierowca do mnie że bilet już sprzedany i żebym sobie kupił bilet na inny. Po prostu wspaniale.
Z kolei Żak to co innego. Bilety przez internet, płatność kartą, kierowca ma listę wszystkich pasażerów i na dodatek zdarza się że czekają na spóźnialskich. Z bagażami zawsze pomagają, autobusy mają wygodne, internet działa. A dzięki temu wszystkiemu Żaki jeżdżą pełne, a PKSy puste.

Związkowcy jak i reszta załogi boją się porzadkow dlatego protestują. Pan prezes dobrze robi i niech skonczy z tym syfem raz na zawsze!!

Ja pracuje jako kierowca w prywatnej firmie i jak widzę co w PKS się wyprawia to ręce opadają, socjalizm już dawno się skończył i jeszcze te śmieszne związki zawodowe niech protestują dalej ,tylko aby się nie obudzili z ręką w nocniku

Ci panowie nie dadzą tak łatwo się usunąć z ciepłych dobrze płatnych stołków.. No ale miejmy nadzieję że to się uda. Jak mogą ludzie nieznający się na transporcie kierować taką firmą? Bez sensu. W Telekomunikacji rządzili i gdzie ona jest teraz..? Teraz czas wykończyć PKS Łomża.. PSL pchnął swoich ludzi tam gdzie \"powinni\" być, żal... Mądry krok haha, wyrazy współczucia dla pracowników..

Pracownicy którzy tam przepracowali po kilkadziesiąt lat są traktowani jak śmiecie, przez osobę która tak na prawdę pracuje tam kilka/kilkanaście miesięcy i bez skrupułów wysyła pisma o zwolnieniu dyscyplinarnym tylko dlatego że ci pracownicy biorą udział w referendum? takie coś tylko u nas..

lomzanin77
dobrze gadasz, mam przyjemność jeżdżenia u konkurencji więc widzę jak traktują pasażerów i tu i tu.
zawsze jeśli jest taka możliwość omijam pks Łomża głównie za to że kierowcy są niemili i podjeżdżają w ostatniej chwili.

\"gagarin23\" chyba cię przydybali na paliwie lub biletach i teraz siejesz popelinę, że prezes wysyła pisma o zwolnieniu dyscyplinarnym tylko dlatego że pracownicy biorą udział w referendum. Znajdź lepiej jakiś portal dla idiotów i tam opowiadaj swoje brednie

zord40 to idź i zapytaj pracowników to zobaczysz, niech pokażą ci pisma , ja miałem okazję się dowiedzieć więc idź i ty.
I aż założyłeś profil na 4lomza bo tak cię to trapi? Referendum strajkowe imbecylu - jak nie wiesz co to , to się nie udzielaj.. Pewnie zostaną pogłaskani po głowie albo dadzą im za to podwyżkę :) Gratuluję myślenia

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org