Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Problem z narkotykami |
Witam Co sadzicie o narkomanii w Łomży?? czy wg. was to duzy problem czy nie ma sie czym przejmowac . Wszedzie teraz w mediach trabia co jakis czac o tym. Na ulicy tez to czasem widac. Jakie sa wasze opinie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Problem z narkotykami |
Dużo większy problem to wirusy w mózgach manipulujące świadomością człowieka. Przecież tak naprawdę problem narkomanii jest problemem sztucznym, wykreowanym przez władzę, poprzez prawną delegalizację tylko części środków odurzających i uzależniających. Wg mnie nie powinno byc zakazów używania, tylko rzetelne informowanie społeczeństwa o skutkach przyjmowania takich a nie innych środków i to nie w postaci jak się nam wydaje, ale na podstawie badań naukowców i np. tak jak w przypadku alkoholu zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych po zażyciu. Ew. zakaz posiadania i handlu także alkoholem i tytoniem - żeby nie było obłudy. Zalegalizowanie ma jeszcze jeden plus - państwo ma dodatkowe źródło przychodów, które nie trafiają tylko do bandziorów. Bandziory tracą jedno ze źródeł finansowania. Acha! W Holandii w kilka lat po zalegalizowaniu srodków odurzających ilość uzależnionych spadła o 50%. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Spadła o 50% bo dokładnie połowie się pomerło :((. Mało chlejesz i nie popalasz to takie bzdury pleciecież Potrusiu na temat zakazu handlu używkami. A dlaczego nie zabraniasz rozpowszechniania kawy i "świerszczyków"? Mojego sąsiada to drugie też uzależniło !
|
|
Nikomu na siłę u nas nie wciskają narkotyków:P hihi więc problemem jest psychika ludzi a nie fala narkomanii! bigi2004
|
|
BARDZO SIE MYLICIE myslicie ze taki 14 czy 15 latek jak zacznie brac narkotyki, to sam bedzie wiedzial o skutkach ich brania i przestanie je zazywac. narkomania, nie jest sztucznym zjawiskiem, duzo moich znajomych zmarnowalo sobie przez to zycie Panstwo polskie nie zwalcza narkomani ich dzialana koncza sie na tym ze mowia jest taki i taki problem i trzeba cos zrobic. chcac pomuc znajomych kontaktowalem sie z roznymi instytucjami ktore niby maja przeciwdzialac narkomani, hehe niby maja ale wogle tego nie robia jezeli My , Polacy, Obywatele nie bedziemy przeciwdzialac tym zlym zjawiskom jakim jest nakotyzowanie sie to wiekszosc naszej mlodziezy w niedlugim czasie zacpa sie zdecydowanie NIe mozna legalizowac narkotykow, nie mozna mowic ze jedne sa miekkie a drugie twarde, narkotyk to narkotyk powinno sie wprowadzic duze kary nawet za posiadanie, a sprzedawanie powinno traktowac sie jak nieumyslne powodowanie smierci NIEEEEEEEEEE NARKOTYKOM
|
|
|
dla mnie moze nie byc papierosow i alkoholu, nie pale i nie pije, ale raczej nasza wiekowa tradycja i historia nie pozwolilaby na to zeby wesele odbylo sie bez wodki wyobraz sobie ze na weselu na czesc panstwa mlodych kazdy odpala blanta zamiast wypic kieliszek wodki paranoja
|
|
otóż to! ja bym się chętnie na takie wesele wybrał! ależ by byla niesłychana beka! hehe :]
|
|
Antysemitex wlasnie co do wesela to tak powinno byc. Jeden lubi wodke drugi woli zajarac blanta, nie widze w tym nic zlego zeby lezaly na srebrnej tacce bibulki i troszke ziolka, nikomu nie szkodzace a majacegop bardzo duze wlasciwosci wspomagajace prawidlowe dzialanie organizmu, jeden lubie rybki drugi akwarium. W dzisiejszych czasach kiedy jest ogolna wolnosc nie powinnno sie doroslemu czlowieowi niczego zabraniac, nieletnim pozniej 18 lat owszem, ale jezeli dorosly czlowiek kupywal by legalnie marihuane, w panstwowym sklepiku, gdzie od kazdego grama odciagany by byl podatek( i oplacana np. za te pieniadze sluzba zdrowia ktora jest na skraju upadku) wtedy nie bylo by zle. Do kazdej kupywanej dzialki dolaczona by byla ulotka, o szkodliwosci i negatywnym dzialaniu marihuany na organizm czlowieka. I wtedy byloby zajebiscie. To jest realne tylko polska to zacofany kraj. Na temat twardych narkotykow sie nie wypowiadam. Jeszcze jedna rzecz jaka jest absurdem dla mnie to to ze posiadanie chocby pol grama marihuany moze spowodowac z ebedziemy mieli problemy, to jest paranoja, owszem dilerow wciskajacych 14 sto latkom lapac i wsadzac za kratki, ale doroslego czlowieka ktory sobie lubi w weekend przypalic ziolka zaraz ciagac i robic mu problemy? paranoja.... pozdro :)) ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
czemu ludzie nie widza tego ze to ludzie maja kiepska psyce a nie to ze przez narkotyki popadaja w jakas niedole ?
|
|
Broblem jest duży i bedzie duży co roku jest wiekszy !!
|
|
Ludzie o czym wy mówicie narkotyki to najwieksze badziewie. Ciekawe po co nam legalizacja? Po to zeby sie ojczyzna zacpala?? A nawet gdyby to luizfernandez myslisz ze zakaz posiadania i zazywania do 18roku zycia by cos dal?? NIE spujrz na fajki i alkochol!! NIEEEEEEEEEE NARKOTYKOM
|
|
od razu po wypowiedziach widac kto bierze kto nie :D
|
|
wiesz co wcale nie tzeba brac zeby cos o tym wiedziec. Ja nie mialem stycznosci z narkotykami ale za to mialem okazje porozmawiac z luzmi z MONARu i uwiez ze wiem cos o tym.
|
|
Narkotyki- pewna śmierć!!
|
|
Jestem za pełną legalizacją narkotyków, nie tylko tych miękkich (a gdzie zaczynają sie twarde?), ale wszystkich. Powinny być dostępne w każdej aptece. Każdy narkotyk powinien zawierać ulotke ze szczegółowym opisem działania i adresami MONARU itp organizacji. Oczywiście sprzedawane by były tylko pełnoletnim. Za pieniądze z akcyzy (bardzo wysokiej) powinna być prowadzona edukacja dzieci i młodzieży w zakresie uzależnień. Jeśli pełnoletnie człowiek w pełni władz umysłowych chce się truć to ma do tego prawo!!!
|
|
dlamnie jesli ktos bierze narkotyki nawet sporadycznie jest zwyklym smieciem spojzcie chociaz na holandie, tam jest wszystko legalne i co kazdy jest zacpany, z nikm nie mozna sie dogadac, wszytsko jest jak w filmach z psycholami jak dojde do wladzy to za wszytsko co jest zwiazane z narkotykami wprowadze kary cielesne wtedy wam sie odechce cpania NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NARKOTYKOM
|
|
i co mi powiecie cpuny ?
|
|
Pijasz piwo? Sam się będziesz biczował? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
http://action.encod.org:80/ic3/faces/public/ic3?portal:componentId=breadcrumbs&portal:type=action&portal:isSecure=false&uicomponent=UILanguageSelector&op=change&localeName=pl Tyle na ten temat!!!!!!!!!
|
|
TE SXXXK POPIERASZ TO CZY TYLKO TAKO O E TO WKLEILES WIDZE ZE WIESZOSC NA TYM FORUM TO ATEISCI SKORO POPIERAC NARKOTYZOANIE SWOICH UMYSKLOW, A MOZE UWAZACIE ZE SWIAT NA TRZEZWO JEST NIE DO PRZYJECIA TAK CZY ION ACZEJK NARKOTYKI TO ZLO KTORE TZREBA ZWALCZAC WSZELKIMI SILAMI I SPOSOBAMI JESLI TRZEBA BEDZIE TO I MORDOWAC BEDZIEMY 14/88 SIEG HEIL ALL WHITE NATIONS
|
|
ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat! Pierwszy kontakt z narkotykami jest najczesciej nieswiadomy. na dyskotece, w barze itp. Dosypuja ci do napoju i nawet nie wiesz kiedy i co. słyszalem o takim przypadku w jednej z warszawskich szkol. nawet nauczycielom dodali, a jedna z nuczycielek striptiz zaczela ;))) robic. Więc nie mowcie mi o swiadomym wyborze. Nawet jesli to dotyczy to niewielkiej grupy osob. i wszystko zaczyna sie od lekkich uzywek, a potem mocniejsze i mocniejsze. W chwili gdy sie uzalezniasz nie ma mowy o swiadomym wyborze i wolnej woli. to samo dotyczy papierosow i alkoholu - roznica jest tylko taka, ze te ostatnie zabijaja wolniej. ja równiez nie stosuje zadnych uzywek, no moze poza kawa raz - dwa razy w tygodniu - i nie zamierzam tego zmienic. A wy nie ulegajcie złudnemu poczuciu, biorąc jakies dragi, ze to jest wasz samodzielny wybor. moze za pierwszym ewent. drugim razem moze trzecim jesli masz silniejszy organizm. Lecz im młodszy jest organizm tym szybciej sie uzaleznia. pozdrawiam wybacie jesli sie powtarzalem
|
|
antysemitex, ty jestes popierdolo..... normalnie jak kazda swina z faszystowskimi pogladami, a pisanie ze " nigdy nie bralem ale wiem cos o tym " to tak jak ja bym napisal ze nie uczylem sie fizyki kwantowej ale wiem cos o tym bo rozmawialem z fizykiem :] to co piszecie wlasnie bierze sie z waszej nie wiedzy na dany temat. a do wladzy to wy dojdziecie jak jezus zejdzie z krzyza :] aha pozdrawiam oszolomow biala sila hehehehehe p.o.j.e.b.y
|
|
|
po pierwsze antysemitex to - jak już zdążył szamac zauważyc - pojeb do kwadratu i nic więcej... faszystowski do tego... tffuu,*****... po drugie - jak również zauważył nieco wcześniej szamac - jak można dyskutować zawzięcie na temat,którego nie zna się "z autopsjii",a jedynie z zasłyszenia od tego czy śmego... każdy zawsze zaczyna dyskusję od słów: "słyszy się ostatnio,że...",albo "zaobserwowano,że..." bądź: "wyniki przeprowadzonych badań mówią nam,że..." (badań przeprowadzonych na ludziach co "słyszeli ostatnio,że" ?) niemniej jednak nikt nie mówi:byłem,widziałem,próbowałem itd,itp... dlaczego nie mówi?- bo w dupie był i gówno widział! Ci,którzy naprawdę mogą cokolwiek na temat narkotyków powiedzieć (a zwłaszcza na tym forum) to niewielki odsetek,który zazwyczaj się nie wpier***la w taką forumową dziecinadę,gdzie co poniektórzy postodawcy ośmieszają się raz po raz swoimi wypowiedziami Jeśli chodzi zaś o kwestię świadomego wyboru i uzależnienia,to każdy powyżej 18 roku życia jest dorosły.Ma prawo decydować o swoim życiu i swojej przyszłości.Jest takie coś jak edukacja,są informacje z drugiej ręki,cokolwiek... kwestia charakteru,obecności mózgu pod deklem,a cowięcej,używania go choćby od czasu do czasu i problem byłby znikomy.Jeśli ktoś jest z natury idiotą,to trudno... jego sprawa,nie pomoże tu nawet oświata,zakazy czy konsekwencje karne.Jak któś "życia nie umie",to ono go nauczy.I choć wbrew pozorom wcale nie jestem za tym,to mielibyśmy do czynienia ze swego rodzaju selekcją naturalna,gdzie jednostki nieprzystosowane (czyt.-debile) doprowadziłyby do samounicestwienia,oczyszczając w krótkim czasie nasze społeczeństwo,bez użycia faszyzmu,nazizmu i innych tym podobnych objawów niedorozwoju umysłowego i emocjonalnego... Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam
|
|
grabos dobzre mowisz. Twoje zdrowie ! ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
hehe moimi wrogami sa ci ktorzy nie sa za mna czyli wy, wiec cpajcie to was zabije, nie bede musial robic tego osobiscie 14/88
|
|
jak zajaranie blanta nazywacie cpaniem lub jeszcze lepiej " wstrzykiwaniu sobie " no to nie macie pojęcia i tylko same głupoty piszecie :))
|
|
Ci ktorzy porownuja palenie blanta do cpania i do tego ze czlowiek stacza sie na dno sa poprostu tepakami, idiotami i nic nie wiedzacymi glabami ktorym mamusia za malolata nagadala glupot ktore przeczytala w "pani domu" i tak im zostalo. " ... Bylo jest i bedzie jarane... " ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
pewnie, OTÓŻ TO zgadzam sie w 100 %
|
|
zacpajcie sie
|
|
Antysemitex ty jestes jakis dziwny, za duzo chyba sie trzepiesz.... ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Antysemitex ja "slyszalem" że jak skacze sie z 8 piętra na betonowy chodnik (musi byc betonowy, nie moze być żadna kostka brukowa ani asfalt) i cialo jest dokladnie pod kątem prostym do powierzchni ziemi to czlowiek przeżyje taki upadek bez najmniejszego draśnięcia. "Slyszalem" że potwierzdzily to badania telewizji Trwam (chyba twoja ulubiona). Skoro pewnie ja "slyszalem" i inni "slyszeli" to tak jest. Nie pozostaje ci nic innego jak spróbować :] Pozdr. dla norlanych co nie slyszeli a sprawdzili
|
|
zacpajcie sie
|
|
Ludzie !!! O czym tu mowa ???? Czy chcielibyscie zeby na Statoil o 3.00 nad ranem jak wracacie z Jamy ... Oprocz LM-light, piwa, hot-dogow i bolsa ..... Mozna byloby kupic "dzialke" ???? ..... walnijcie sie w czerep !!! i idzcie do spowiedzi ...... tyle zla i glupoty JUZ JEST !!! na tym Padole, a WY chcecie ..... WIECEJ ! JESZCZE WIECEJ !!!! :p cyngiel na dilera !!! :[
|
|
...Moim zaniem:kampania antynarkotykowa w szkołach jest,sama byłam na takich kilku spodkaniach :P Tak samo z alkoholem i papierosami...Na każdym opakowaniu papierosów pisze od nastu lat,że jest to szkodliwe powoduje wszelakie choroby,że jest to zagrożenie nie tylko dla osoby palącej,ale także dla otoczenia przebywającego w dymie papierosowym ,ale co z tego?coraz młodsze pokolenia sięgają po używki i wcale ich nie wzrusza nauka o ich szkodliwości...A zakazany owoc najbardziej kusi!Jestem przeciwna narkotykom,nie miałam z nimi styczności i jakoś nie widzi mi się mieć...
|
|
wreszcie komentarze jakichs normalnych ludzi
|
|
Otóż to Benia.I choć niczego nie sugeruję,to jak sama zauważyłaś zakazany owoc najbardziej kusi,a gdy przestaje być zakazany,gdy przestaje być tabu powszednieje,traci swą aurę tajemniczości,wyjątkowości... traci pociąg do siebie P.S. Antysemitex,a Ty głosowałeś zapewne na Giertycha i jego młodzież wszechpolską,nię?
|
|
na ludzi glosowalem, a nie na Oprycha i Młodzież Wszech Rzydowska
|
|
"owoc najbardziej kusi,a gdy przestaje być zakazany,gdy przestaje być tabu powszednieje,traci swą aurę tajemniczości,wyjątkowości... traci pociąg do siebie" Może i traci,ale dlaczego tak trudno zerwac kontakt z dragami?Dlaczego tak wielu ludzi,młodych ludzi nie potrafi powiedzieć w pewnym momęcie STOP? Wielka tajemnica,odpowiedź znają jedynie wtajemniczeni ;) Tak to bywa,wiatru nie ma krzak się kiwa
|
|
*momencie ;] Tak to bywa,wiatru nie ma krzak się kiwa
|
|
Mnie interesuje jedno dlaczego większość tak łatwo wpada w obłudę akceptując wódę i papierosy, które są dużo bardziej szkodliwe niż marihuana, kawa i cukierki, tylko dlatego, że ich używanie jest "uzasadnione kulturowo" i idąc dalej zrównuje marihuanę z dużo bardziej niebezpieczną heroiną, amfetaminą i innymi chemicznymi potworami? Jeżeli troszczymy sie o zdrowie i uzależnienia to wprowadźmy zakaz na produkcję i posiadanie alkoholu i tytoniu, a jeśli nie, to nie bądźmy obłudnikami!!! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
dobrze mówisz Kefas,aczkolwiek heroina jest pochodzenia roślinnego (mak) ;]
|
|
Antysemitex Ty glupi nazi kacapie nie odzywaj sie jesli nie masz czegos madrego do powiedzenia! W polsce nie potrzeba zadnej legalizacji, patrzebna jest racjonalna polityka narkotykowa. Chorym zjawiskiem jest to, ze koles ktory wraca z imprezy, zostanie skontrolowany przez policje i bedzie posiadal przy sobie niewielkie ilosci marihuany moze dostac wyrok w zawiasach, a jesli nikogo nie wyda trafia do paki. Jest to wielkie nieporozumienie. Trzeba odrozniac uzaleznionych od narkotykow i zwyklych userow palacych blanty. Nie mozna sadzac do pierdla narkomanow, bo tam sie jeszcze bardziej pograza, trzeba takiego goscia skierowac najpierw do psychologa, a jesli lekarz stwierdzi, ze jest mu potrzebna pomoc to skierowac go na przymusowe leczenie. Niestety u nas w rzadzie jest za duzo tak prosto myslacych ludzi jak Antysemitex :[ nad czym trzeba ubolewac.
|
|
http://hyperreal.info/ustawa/ "Obecna ustawa represjonuje licealistów, studentów, osoby pracujące i posiadające własny biznes z powodu rekreacyjnego palenia marihuany. " "Jedynymi instytucjami, które korzystają z rozwiązań obowiązującej ustawy jest mafia oraz policja. Mafia czerpie korzyści finansowe, a policja sztucznie poprawia sobie statystyki." --- PGG
|
|
U S T A W A z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii http://ks.sejm.gov.pl/proc4/ustawy/4024_u.htm Art. 4 " 11) narkomania - stałe lub okresowe używanie w celach innych niż medyczne środków odurzających lub substancji psychotropowych albo środków zastępczych, w wyniku czego może powstać lub powstało uzależnienie od nich;" " 25) substancja psychotropowa - każdą substancję pochodzenia naturalnego lub syntetycznego, działającą na ośrodkowy układ nerwowy, określoną w wykazie substancji psychotropowych stanowiącym załącznik nr 2 do ustawy;" Czemu w załączniku nr 2 nie ma alkoholu metylowego i etylowego, czemu nie ma tam nikotyny? Niech ktoś mądry mi wytłumaczy, ale niech nie mówi o tradycji i kulturze, tylko o medycynie, zdrowiu, faktach naukowych! --- PGG
|
|
masz racje ze takich ludzi nie mozna wsadzac do wiezenia to nic nie zmienia, ale jak by dostal na dupe 20 pal to by lepiej zrozumieli ze to jest zle Trust no one
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |