niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
CO ROBI POLICJA?

zadałem to pytanie bo dziwi mnie bardzo jak tak sobie może iśc paru złodziei głównymi ulicami miasta , wybiaja szyby w samochodach , okrada z radioodbiorników. Robi to w okresie wekendowym a więc wówczas gdy patroli policyjnych winno chyba być więcej. Po drugie co rejestrują te kamery są prawie wszędzie , wydano grubą kasę a efektów zero. Czy ja zadałem jakies głupie pytanie.

Pifpaf

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: CO ROBI POLICJA?

To znaczy powiem, ze takie sobie te pytanie

Pytanie może i nie jest głupie, ale na odpowiedź możesz liczyć jedynie od forumowych ekspertów-trolli

policja z pewnożcią robiła w tym czasie coś ( w ich mniemaniu) "ważnego", może warto bezpośrednio do nich zwrócić się z tym zapytaniem ?

Pomagają Dzieciom w Matematyce :)

http://www.youtube.com/watch?v=mERBtFadN7M&feature=player_embedded

hmm no cusz... policja jest jaka jest .....

policja w tym czasie byla na kolacji w chojnach !!!

policja spi po katach jak bedziesz sikal lub pil piwko to cie szybko namierza jak to dzisiaj mowia policjani nie bylo donosu obywatelskiego nie ma sprawy tak to by musieli sprawdzic jak ktos zadzwoni zeby czasem ktos za brak interwencji nie zadzwonil do komendy wojewodzkiej

Nic nowego. Często pod kubem bilardowym Centrum są wybijane szyby w galerii na buty czy jakieś inne demolki i też policji w tym momencie nie ma nigdy.

...usiadz na lawce przy koszu z kumplami i otworz puszke piwa ...wtedy...zjawiaja sie niewiadomo skad i...pracujom:p

policja jje hoddogi na bp

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Co z monitoringiem?

Zgadzam się z tym chociaż nie do końca, są są ależ naprawdę są, tylko nie tam co potrzeba. W sierpniu podjechałem pod klatkę samochodem, żeby znieść parę rzeczy do domu i nie zdążyłem wejść do domu a tu do domofonu dzwoni policjant żebym zszedł do postawionego przeze mnie samochodu. Zszedłem , wylegitymował mnie i powiedział, że to będzie kosztowało. Ale za co za 5 minut postoju przed klatką. Następnego dnia przed klatką stało 8 samochodów prawie prze pół godziny i nic. Do tej pory zawsze jakiś podjeżdża i stoi z godzinę ze dwie i też nic. Ot przypadek prawda. Był telefon , była interwencja. Teraz ja mam ochotę zgłaszać na wszystkich donosy.

moim zdaniem lokalna policja zle pracuje , według ich statystyk jest oceniana dobrze nawet bardzo dobrze. Czemu więc istnieje taka rozbierznośc między społeczna oceną a ocena statystyczną? Jaki to ma sens? Podobnie ma się sprawa z tym systemem monitoringu . Wydano grube pieniądze i zainstalowano kamery obrotowe na prawie wszytkich głownych skrzyżowaniach w mieście. Obraz z tych kamer transmitowany jest do sidzieby komendy policji , więc widza dokładnie co się dzieje na ulicach. I tu mam w związku z tym pytanie czy widział kto policjanta który by mając takie mozłiwości obserwacji ruchu szybko zaraagował na powstające codziennie korki i podjął ręczną regulację ruchem? Czy słyszał kto aby wykorzystując ten monitoring zatrzymano sprawcę przestepstwa ale nie tego co pije piwo tylko tego co okrada samochody?

Pifpaf

oni nic nie robią...

:)

Policja pilnuje, calego bydla nie upilnuje zawsze znajdzie sie czarna owca

Są ulice w łomży gdzie policja przejeżdża co minutę, niestety szkodą że legitymują przypadkowe osoby idące do pracy, i uważają ich za zlodzieji i morderców bo trzymają ręce w kieszeni i wydaje sie być wtedy podejrzany. Coraz więcej jest młodych nie doświadczonych policjantów którzy takim przykładem łapiąc każdego z ulicy chcą zdobywac jakieś doświadczenie, trafić wreszcie na przęstępce. Policjancji młodziaki lat ok 22, 25, agresja, krzywe spojrzenie , coś w stylu (powiesz coś nie tak to w morde albo na komende) . Nadużywają władzy. Skradziono mi też motocykl, przez 15 lat nie został odnaleziony bo lepiej zamknąc sprawę, i spać na polach w radiowozie. Teraz będę wam tam panowie robił zdjęcia i zanosił do waszego (szeryfa). Może praca w piekarni to będzię wasze powołanie.

jedno ze zdjec juz gotowe

Bo szanowny profesorze jak się z kimś rozmawia, obojętnie z kim, to ręce z kieszeni się wyjmuje. Kultura tego wymaga a nie policja.

czytaj ze zrozumieniem, jak sie idzie po mieście to nie mozna miec rąk w kieszeni. Ty chyba sam pieskiem jestes bo chyba widzialem jak sie udzielasz w temacie o dostaniu sie do policji i dlatego masz wąty

Autor: Profesor (---.elomza.pl)
Data: 05-10-10 11:34

Są ulice w łomży gdzie policja przejeżdża co minutę, niestety szkodą że legitymują przypadkowe osoby idące do pracy, i uważają ich za zlodzieji i morderców bo trzymają ręce w kieszeni i wydaje sie być wtedy podejrzany.

No różnie można zrozumieć to co napisałeś. Jeżeli to była inna sytuacja to sorry, ale to mi się nasunęło od razu na myśl:)) Raczej nie lubię aroganckich typów ot i tyle. I staruszkom oraz kobietom ciężarnym miejsca w autobusie też ustępuję;)
A zabierać głos w każdym temacie można, nieprawdaż?

ja też nie lubię arogancji a miejsca staruszkom nei zawszę ustępowalem , bo sam jestem czlowiekiem , mlodszym ale są przeciez dni w których sami czujemy sie zle i potrzebujemy usiąść :)

fireblade1 napisał :

"...usiadz na lawce przy koszu z kumplami i otworz puszke piwa ...wtedy...zjawiaja sie niewiadomo skad i...pracujom:p "

Dokładnie, a o to,żeby pracowali w ten sposób dbają panie takie jak ta z bloku obok parku, z 3 piętra, ta pani albo śpi albo czuwa w oknie czatując na młodych, którzy usiądą na ławce z puszką piwka chcąc się zrelaksować. A za chwilę- bach! Mylycja :D

to zalezy co sie nazywa zrelaksowaniem. Czy wypicie jednego piwa na lawce, czy przyjść z całą torbą piw a pod wieczór chichotac z kolegami głosniej niz sprzętowi audio fabryka dała mocy.

Ale ja mówię o kulturalnym wypiciu jednego piwka, nie o chlaniu, a wypiciu.

jedno chlodne piwo , zawsze robi przyjemnosc

Tu się z Tobą zgodzę w 100 %.

Czasami "kulturalne" picie piwka pod blokiem słychac na całym osiedlu. Jak ktoś nie umie kulturalnie pić piwa, to niech pije w piwnicy. Wcale się nie dziwię telefonom starszych ludzi, gdy na ławce przed blokiem lecą same k...y i h...je. Czyż nie jest tak czasami? No może teraz nie jest heheh bo monitoring działa;))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org