Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czeczeni |
Słyszałem, że niedługo mają przenieść Czeczenów z Łomży do jakiegoś innego miasta. Czy to prawda? Czy ktoś wie więcej na ten temat?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czeczeni |
Czy to prawda, czy nie, nie wiem. Ale fakt przydało by się coś takiego zrobić...
|
|
Prawda, prawda... do czerwca mają opuścić swój 'hotel'....
|
|
Tak, mają przenieść tych czeczenów, którzy mieszkają w ośrodku dla uchodźców. czeczeni z pozostałej części Łomży niestety zostaną. _________________________________________________________ ![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź. Wreszcie może będzie spokój. Mam nadzieje, że ci co zostaną nie będą "nadrabiać" za tych co wyjadą z Łomży
|
|
oni mają opuścić tylko hotel a nasze wspaniałe władze miasta mają ogłosić przetarg na wynajęcie kolejnego ośrodka dla nich.więc nie cieszcie się przedwcześnie bo niedługo to będzie ich tyle tu że dla łomżyniaków miejsca nie będzie
|
|
Co racja to racja. Rozmnażają się w zastraszającym tempie ;] ale cóż... bądzmy dobrej mysli.
|
|
a co ci oni zrobili popatrz co polacy wyprawiają za granicami anglia tez niechce polaków co wy nato
|
|
Ksenofoby i rasiści. A potem płaczecie, dla czego w Niemczech czy na Wyspach uważają nas za "ludzi wschodu".
|
|
Takie opinie nie biora sie z nikad. "jak Cie widza, tak Cie pisza'', proste.
|
|
jak znam zycie przeniosa ich z hotelu na cale miasto :) pewnie do mieszkan komunalnych tych co nam by przyslugiwaly haha mikrofon, idz do nich i ich bron, jak takis dobry: ] a chodnikiem idziesz to nie zejda, tylko stoja barany w kilka osob i komu by tu wpierdolic ***** CWANIAKU!
|
|
Co oni mi zrobili? Wystarczy że jak wracam do domu wieczorem i stoją jeden z drugim z nożem w ręku lub za pasem i zajmą cały chodnik i muszę przechodzić na drugą stronę chodnika a oni patrzą się na mnie z wyższością. Spróbował ktoś nocą spojrzeć im w oczy? A odnośnie UK Polacy nie robią tam takiego zamieszania jak Czeczeni u nas.
|
|
mi to trochę szkoda ich:(
|
|
mi tez bylo ich szkoda, teraz niech sie paluja
|
|
Każdemu ich w jakims stopniu szkoda. Wiadomo jaka sytuacja jest na Kaukazie ale oni zapomnieli że u nas jest inaczej i zamiast sprobować się zintegrować z nami oni zachowują się tak jakby i u nas była wojna z tą różnicą że u nas to oni są przeważnie agresorem
|
|
To prawda zgadzam się z m.wawrzynski. Zamiast siedzieć cicho i się cieszyć ze jeszcze żyją to chodzą po Łomży i ludzi straszą. Co to w ogóle ma być.....
|
|
Jeśli macie negatywne z nimi doświadczenia, no to nic dziwnego, że czujecie wrogość i nienawiść. Mnie osobiście się jeszcze nie zdarzyło, żeby któryś z nich groził mi nożem, zagradzał drogę itp. a w Łomży żyję i ulicami chodzę. Jak dla mnie, niech zostają i niech mieszkają w spokoju.
|
|
własnie- SPOKOJU, tylko tego nam trzeba :)
|
|
A jest może w planach jakaś petycja lub demonstracja odnośnie tego problemu?
|
|
chyba nieee.... albo jestem niedoinformowana.
|
|
Jak będzie ogłoszony przetarg to chodzą słuchy że napewno.. polonez.. go wygra.
|
|
'' Ci, którzy zdecydują się na mieszkanie poza ośrodkiem, często mają problem z wynajęciem mieszkania. Kiedy mówią, że są obcokrajowcami, oferty okazują się być nieaktualne. Czasem uchodźcy słyszą, że są terrorystami i nikt nie wynajmie im mieszkania. Obawy znikają dopiero przy zapłacie za dłuższy okres z góry, albo po kilku miesiącach bez jakichkolwiek problemów. '' Ciekawe z kad oni maja pieniadze na zaplate z gory na kilka miesiecy
|
|
Pomimo że z całego serca życzę wszystkim Łomżyniakom żeby ich tu nie było to szczerze rzygać się chce już od tych tematów o czeczenach... Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
A-Z od twoich komentarzy ktore nic nie wnoszą do tematu też się rzygac chce
|
|
... z to m.wawrzynski prowadzi bardzo rzetelną dyskusję, pełną trafnych i rzeczowych argumentów. Apropos posiadania noża: Zabójcy policjanta - bohaterowie Czeczeni - bandyci Takie mamy społeczeństwo...... Szkoda.
|
|
przechoda,c -chodnik dzisiaj rano zauwazylam czeczen'ska, grupe, ochotnikow -ktorzy bezplatnie zamiatali drogi, mozna przejezdzac', L/omza kiedys' im podzienkuje
|
|
Bardzo fajny artykuł o całej tej sytuacji w nowym 'Newsweeku'.
|
|
ja tam do nich nic nie mam ale czasem czuje obawe jak ide ulica a oni z nozami na chodniku stoja i przejsc sie nie da....
|
|
Chyba nie ma już osiedla na którym by nie mieszkali.Zauważcie jeszcze jedno...że coraz więcej kupuje samochody....co ciekawsze oni chyba ich nawet nie rejestrują na siebie,gdyż z moich obserwacji jeżdżą na obcych numerach miesiącami ( np auta z Austrii Litwy oraz zarejestrowane w Polsce).Chyba jednak w Polsce nie jest im aż tak źle :) Ty! Małgosiaaa!
|
|
ostatnio spowodowali nawet wypadek
|
|
słyszałem o tym wypadku. zdarzył się pod ośrodkiem na Wesołej. Jeden z naszych wschodnich przyjaciol czyścił kałacha i niechcący postrzelił żonę, która doiła kozę przy trzepaku. od razu wszystkich uspokajam - z kozą wszystko OK. ;] _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
uff... no to dobrze, że chociaż kozie nic się nie stało.
|
|
tak sie panoszo jak by byli u siebie wogóle nie przestrzegajo naszego prawa. Jak my jedziemy do innego panstwa to jakby nie było przestrzegamy ich prawo.
|
|
Zobaczcie ilu jest ich salonie gier na starym miescie za co oni tam grajo ,a kasy z kąd majo zeby wsadzac w maszymy do gier. Ich tam zawsze wieczorami jest pełno.
|
|
tak hehe ;P raz stoje na starym rynku i jeden za drugim tam wchodzili do tego salonu
|
|
natknęłam sie na taki oto artykuł i faktycznie jak człowiek patrzy na to to aż serce ściska http://www.wykop.pl/ramka/468495/czeczenia-ostateczne-rozwiazanie-prawda-o-ktorej-nie-mozesz-nie-wedziec/ szkoda mi tych ludzi że muszą żyć w takich warunkach i nie dziwię się że uciekają ale z drugiej strony jeśli już jesteś nie u siebie zachowuj się a nie panoszysz i wygrażasz ludziom za których pieniądze siedzisz...są czeczeńskie rodziny które naprawdę są w porządku-pracują,dzieci się uczą,pełni kultury wiem bo w moim bloku taka rodzina mieszka ale tych z wesołej i okolic parku na woj.polskiego bym wygnała na zbity pysk!
|
|
Jestem za tym , żeby czeczeńców wysiedlić w ogóle z łomży, ponieważ Łomżę nie stać żeby utrzymać cudzoziemców za nasze pieniądze bo cierpią wtedy nasze polskie rodziny.Tylko prezydent tego nie widzi bo oni zarabiają krocie .
|
|
Wysiedlmy też wszystkich na "załatwionym" zasiłku,nie robów "pasożytów" , pijaczków,bezdomnych,kryminalistów,cyganów,żydów,chińczyków,itd. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Czeczeni vs Polaków \ Chechen vs Poles fight http://www.youtube.com/watch?v=ioFkzrvf-DQ
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |