niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czeczeni

Słyszałem, że niedługo mają przenieść Czeczenów z Łomży do jakiegoś innego miasta. Czy to prawda? Czy ktoś wie więcej na ten temat?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czeczeni

Czy to prawda, czy nie, nie wiem. Ale fakt przydało by się coś takiego zrobić...

Prawda, prawda... do czerwca mają opuścić swój 'hotel'....

Tak, mają przenieść tych czeczenów, którzy mieszkają w ośrodku dla uchodźców. czeczeni z pozostałej części Łomży niestety zostaną.

Dzięki za odpowiedź. Wreszcie może będzie spokój. Mam nadzieje, że ci co zostaną nie będą "nadrabiać" za tych co wyjadą z Łomży

oni mają opuścić tylko hotel a nasze wspaniałe władze miasta mają ogłosić przetarg na wynajęcie kolejnego ośrodka dla nich.więc nie cieszcie się przedwcześnie bo niedługo to będzie ich tyle tu że dla łomżyniaków miejsca nie będzie

Co racja to racja. Rozmnażają się w zastraszającym tempie ;] ale cóż... bądzmy dobrej mysli.

a co ci oni zrobili popatrz co polacy wyprawiają za granicami anglia tez niechce polaków co wy nato

Ksenofoby i rasiści. A potem płaczecie, dla czego w Niemczech czy na Wyspach uważają nas za "ludzi wschodu".

Takie opinie nie biora sie z nikad. "jak Cie widza, tak Cie pisza'', proste.

jak znam zycie przeniosa ich z hotelu na cale miasto :) pewnie do mieszkan komunalnych tych co nam by przyslugiwaly haha

mikrofon, idz do nich i ich bron, jak takis dobry: ]

a chodnikiem idziesz to nie zejda, tylko stoja barany w kilka osob i komu by tu wpierdolic *****

CWANIAKU!

Co oni mi zrobili? Wystarczy że jak wracam do domu wieczorem i stoją jeden z drugim z nożem w ręku lub za pasem i zajmą cały chodnik i muszę przechodzić na drugą stronę chodnika a oni patrzą się na mnie z wyższością. Spróbował ktoś nocą spojrzeć im w oczy? A odnośnie UK Polacy nie robią tam takiego zamieszania jak Czeczeni u nas.

mi to trochę szkoda ich:(

mi tez bylo ich szkoda, teraz niech sie paluja

Każdemu ich w jakims stopniu szkoda. Wiadomo jaka sytuacja jest na Kaukazie ale oni zapomnieli że u nas jest inaczej i zamiast sprobować się zintegrować z nami oni zachowują się tak jakby i u nas była wojna z tą różnicą że u nas to oni są przeważnie agresorem

To prawda zgadzam się z m.wawrzynski. Zamiast siedzieć cicho i się cieszyć ze jeszcze żyją to chodzą po Łomży i ludzi straszą. Co to w ogóle ma być.....

Jeśli macie negatywne z nimi doświadczenia, no to nic dziwnego, że czujecie wrogość i nienawiść. Mnie osobiście się jeszcze nie zdarzyło, żeby któryś z nich groził mi nożem, zagradzał drogę itp. a w Łomży żyję i ulicami chodzę. Jak dla mnie, niech zostają i niech mieszkają w spokoju.

własnie- SPOKOJU, tylko tego nam trzeba :)

A jest może w planach jakaś petycja lub demonstracja odnośnie tego problemu?

chyba nieee.... albo jestem niedoinformowana.

Jak będzie ogłoszony przetarg to chodzą słuchy że napewno.. polonez.. go wygra.

'' Ci, którzy zdecydują się na mieszkanie poza ośrodkiem, często mają problem z wynajęciem mieszkania. Kiedy mówią, że są obcokrajowcami, oferty okazują się być nieaktualne. Czasem uchodźcy słyszą, że są terrorystami i nikt nie wynajmie im mieszkania. Obawy znikają dopiero przy zapłacie za dłuższy okres z góry, albo po kilku miesiącach bez jakichkolwiek problemów. ''

Ciekawe z kad oni maja pieniadze na zaplate z gory na kilka miesiecy

Pomimo że z całego serca życzę wszystkim Łomżyniakom żeby ich tu nie było to szczerze rzygać się chce już od tych tematów o czeczenach...

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

A-Z od twoich komentarzy ktore nic nie wnoszą do tematu też się rzygac chce

... z to m.wawrzynski prowadzi bardzo rzetelną dyskusję, pełną trafnych i rzeczowych argumentów.

Apropos posiadania noża:
Zabójcy policjanta - bohaterowie
Czeczeni - bandyci

Takie mamy społeczeństwo...... Szkoda.

przechoda,c -chodnik dzisiaj rano zauwazylam czeczen'ska, grupe, ochotnikow -ktorzy bezplatnie zamiatali drogi,
mozna przejezdzac', L/omza kiedys' im podzienkuje

Bardzo fajny artykuł o całej tej sytuacji w nowym 'Newsweeku'.

ja tam do nich nic nie mam ale czasem czuje obawe jak ide ulica a oni z nozami na chodniku stoja i przejsc sie nie da....

Chyba nie ma już osiedla na którym by nie mieszkali.Zauważcie jeszcze jedno...że coraz więcej kupuje samochody....co ciekawsze oni chyba ich nawet nie rejestrują na siebie,gdyż z moich obserwacji jeżdżą na obcych numerach miesiącami ( np auta z Austrii Litwy oraz zarejestrowane w Polsce).Chyba jednak w Polsce nie jest im aż tak źle :)

Ty! Małgosiaaa!

ostatnio spowodowali nawet wypadek

słyszałem o tym wypadku.
zdarzył się pod ośrodkiem na Wesołej.
Jeden z naszych wschodnich przyjaciol czyścił kałacha i niechcący postrzelił żonę, która doiła kozę przy trzepaku.

od razu wszystkich uspokajam - z kozą wszystko OK.

;]

the thruth tracker

uff... no to dobrze, że chociaż kozie nic się nie stało.

tak sie panoszo jak by byli u siebie wogóle nie przestrzegajo naszego prawa. Jak my jedziemy do innego panstwa to jakby nie było przestrzegamy ich prawo.

Zobaczcie ilu jest ich salonie gier na starym miescie za co oni tam grajo ,a kasy z kąd majo zeby wsadzac w maszymy do gier. Ich tam zawsze wieczorami jest pełno.

tak hehe ;P raz stoje na starym rynku i jeden za drugim tam wchodzili do tego salonu

natknęłam sie na taki oto artykuł i faktycznie jak człowiek patrzy na to to aż serce ściska http://www.wykop.pl/ramka/468495/czeczenia-ostateczne-rozwiazanie-prawda-o-ktorej-nie-mozesz-nie-wedziec/

szkoda mi tych ludzi że muszą żyć w takich warunkach i nie dziwię się że uciekają ale z drugiej strony jeśli już jesteś nie u siebie zachowuj się a nie panoszysz i wygrażasz ludziom za których pieniądze siedzisz...są czeczeńskie rodziny które naprawdę są w porządku-pracują,dzieci się uczą,pełni kultury wiem bo w moim bloku taka rodzina mieszka ale tych z wesołej i okolic parku na woj.polskiego bym wygnała na zbity pysk!

Jestem za tym , żeby czeczeńców wysiedlić w ogóle z łomży, ponieważ Łomżę nie stać żeby utrzymać cudzoziemców za nasze pieniądze bo cierpią wtedy nasze polskie rodziny.Tylko prezydent tego nie widzi bo oni zarabiają krocie .

Wysiedlmy też wszystkich na "załatwionym" zasiłku,nie robów "pasożytów" , pijaczków,bezdomnych,kryminalistów,cyganów,żydów,chińczyków,itd.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Czeczeni vs Polaków \ Chechen vs Poles fight

http://www.youtube.com/watch?v=ioFkzrvf-DQ

fak ju meeeen czeczeny wy je biści

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org