Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Odcinek 3 KSD o Łomży... |
Daria w 17 minucie serialu dostępnego już na vod.onet.pl mówi: o Łomży "(...)to jest granica Mazowsza" ... [ciekawe od kiedy he...?!?-takie bzdury pojawią się w tvn-owskim serialu] co o tym sądzą Łomżyniacy??? (jaja z Łomży czy błąd scenariusza?)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Odcinek 3 KSD o Łomży... |
pytania nie bola,?
|
|
Mazowsze kończy się za Wizną... _________________________________________________________ ![]()
|
|
Łomża geograficznie i historycznie to Mazowsze ,więc nie wiem o co chodzi ci z tą granicą ?
|
|
To jest mapa historycznego mazowsza. ![]()
|
|
Ostatni Bastion Północnego Mazowsza!
|
|
dobrze powiedziała, autor wątku żeby się czegoś nauczyć o Łomży i jej położeniu musi oglądać ten serial...
|
|
zapraszam do poczytania ;)
|
|
Tyle że ja np. wyszułem w wypowiedzi tych pań lekką ironię i mam wrażenie że zrobiły z naszego miasta wiochę. A tak w ogólę to gdzie ona ma tutaj jeziora?:D Chyba że chodziło jej o tzw "Oczko" przy Narwi to ok:) Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
no właśnie ironią czuć na odległość
|
|
30 min i są jeziora, nie przesadzajmy, jesteśmy i na mazowszu i na mazurach prawie...
|
|
|
no tak Mazowsze ogólnie... a ja jakoś odebrałam to jako woj. mazowieckie(półprzytomnie), to przepraszam, (nie widziałam nigdy te mapki Mazowsza) no ja bym powiedziała, że Łomży to raczej jakaś reklama, że jeśli ironizują to z tymi Karakułami ale to wiadomo, że to wieś i dla takiej warszawianki to różnica spora jest dlatego dla śmiechu tak to nazywają.. ;) ok to poproszę o usunięcie tematu przez moderatora pozdrawiam wszystkich udzielających się ;)
|
|
Nie rozumiem o co te wzburzenie, przecież Łomża to jest zadupie. Każdy tu o każdym wszystko wie, z jednego końca miasta na drugi można przejść w niecałą godzinę. O kinie można powiedzieć, że go praktycznie nie ma, basen kiepski, a młodzież z braku zajęć ucieka w alkohol, papierosy i narkotyki. Problemy zupełnie jak na wsi, a jak ktoś w serialu wspomni z nutką ironii że to zadupie to wszyscy są oburzeni, że przecież mieszkają w mieście!
|
|
A tym których nie nauczyły niczego szkoły w Łomży pragnę przypomnieć, że to obiektywnie rzecz biorąc jest prawie granica mazowsza.
|
|
Łomża może i leży na skraju Mazowsza, ale należy do Kaukazu.
|
|
Łomżę wchłonął karakuły i pozamiatane :)
|
|
w tym serialu powinien być jakiś Leon co by je posprzątał
|
|
a
|