Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zobacz jak mogą cię okraść w bankomacie |
Myślę, że warto przeczytać ten ciekawy tekst bo nie każdy wie, że można zostać okradzionym w ten właśnie sposób. A potem nie będzie wiadomo gdzie się podziała kasa na koncie. Tekst ku przestrodze: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090924/REG00/47019481 P.S Czy w Łomży zauważyliście takie bankomaty?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zobacz jak mogą cię okraść w bankomacie |
Za granicą to tego typu działania uznane są za normę. Moim 5 znajomym w ten sposób skradziono pieniądze kupując jakieś rzeczy np. w Chinach lub też grając w wirtualnych kasynach. Na szczęście procedura i podejście banków do tego typu przestępstw jest pozytywna. W pięciu przypadkach pieniądze zostały zwrócone przez bank ponieważ za granicą karta i tego typu rzeczy (kradzież) są w pakiecie ubezpieczenia konta. Zresztą tak samo jak np. komórka, iphone, laptop, etc. - Prawdopodobnie wina leżała po stronie banku, że nie potrafi zabezpieczyć swoich bankomatów :) Ale zakładam, że pewnie w PL to cuda na kiju...
|
|
A co jak pobierasz pieniądze nie tylko w bankomacie swego banku? Myślisz, że obcy bank ci choć grosza odda?
|
|
http://szort.pl/ognistelaseczki El cóndor pasa
|
|
@tosiek86: tak, właśnie było. - Za granicą jakoś nie ma mój czy twój bankomat. I tak pieniądze wypłacane są bez prowizji. Tylko chyba banki PL mają takie złodziejskie prawo.
|
|
Buchneli mi z kredytowki 3.600zł. Robili zakupy w nokii,eurocash itd. Nie wiedzial bym nic gdyby nie biuro klientow KB. Zadzwonili i zapytali czy robilem tranzakcje o 3 w nocy w nokii itd. Powiedzialem ze nie. Dlaczego zadzwonili ??? Bo przy ktorys sakupach karta odmowila posluszenstwa :) nie bylo srodkow i ktos dalej probowal nia placic. Kasa wrocila na konto. Bank oddal ale to dluga procedura
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |