Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do użytkowników Play |
Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie jak w temacie. Zastawiam się nad przejściem do Playa. Byłem na Starym Rynku w salonie miła, fachowa obsługa, ciekawa oferta i telefony za dobrą cenę, prawie się przekonałem. Ciekawy jestem jak z zasięgiem? Czy nie ma jakiś ukrytych haczyków? Problemów z fakturami itp.? Playowcy i nie tylko podzielcie się opiniami. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do użytkowników Play |
jesli będziesz dzwonic z zagranicy do Polski to bedą naliczyć ci jako rozmowy poza abonamentem tz dodatkowa zapłata
|
|
wszytsko jest ok,PLAY rządzi ostatnimi czasy ![]()
|
|
26 września skończyła mi się 2 letnia umowa. Ogólnie polecam, zero problemów z zasięgiem, żadnych haczyków nie zauważyłem. Fakt faktem, czasami wkurza jak za smsy za granicę albo rozmowy zagraniczne liczy Ci poza abonamentem, ale da się to przeżyć. Przeszedłem do Play na kartę.
|
|
moim zdaniem przejście do playa to nie jest wcale dobra sprawa . ja jestem w playu i ogólnie nie koniecznie jestem z tego zadowlona. Ja właściwie mam na abonament ale oprócz tego mimo że abonamentu jest 40 zł to jeszcze naliczane są koszty poza abonamentem czyli tyle ile się wydzwoni . jEDYnym plusem playa są dobre telefony .
|
|
mam od roku zasieg bardzo dobry krotsze umowy ale naliczanie tragedia ciagle coś nie tak z góry naliczają dużo wczesniej dodatkowe usługi a najgorsze ze biuro obsługi klienta niedoinformowane sami nie wiedza co mówia o co pytasz to kazdy co innego Ci powie poza tym jestem zadowolony
|
|
Ja jestem zadowolony jestem w Play już ok 1,5 roku , zasięg wszędzie mam , na dodatek jestem zaskoczony zasięgiem 3g , edge bo jest czasami w takich miejscach gdzie wielka trójca nie ma zasięgu (poruszam się po województwie podlaskim), dodatkowo w abo za 70 zł dostaje 100 zł do wygadania i jak ktoś do mnie dzwoni za 2 minuty rozmowy dostaję jedną , mogę śmiało polecić.Pozatym jak się kombinuje z pakietami to i u innych operatorów będą problemy wiem bo miałem przez 8 lat telefony w Erze ,ogólnie to jeden nadal mam ale już nie długo bo napewno przeniosę ten nr do Playa.
|
|
Dzięki za odpowiedź. Nie wiem tylko czy dobrze zrozumiałem. Co to znaczy, że naliczają usługi poza abonamentem? Wszędzie jest tak, że musisz zapłacić za połączenia wykonane poza abonamentem i za dodatkowe usługi?
|
|
no tak ale az te usługi już miesiac wczesniej trzeba zapłacic jak raz zamówisz drobny szczegól ale denerwuje czyli zamawiasz raz a licza Ci dwa razy no i jeszcze zanim sie o tym dowiesz to 5 razy trzeba dzwonic do nich bo nic nie wiedza a to tez kosztuje
|
|
miałem playa 2 lata bo na tyle trzeba było podpisać umowę, i powiem krótko ... odrazu wróciłem do Orange, gdzie wcześniej byłem już z 6 lub 8 lat, nie żałuję, nigdy nie wrócę do play, i nie polecam, drogie smsy i połączenia, a o kosztach rozmów przychodzących już nie wspomnę, bo nikt ze znajomych nie chciał dzwonić, częste problemy z siecią i zasięgiem, miałem mnóstwo problemów technicznych odnośnie faktur, zawsze płacone na czas, a księgowanie na lichym poziomie, zrobisz jak uważasz, ja do playa nie wrócę ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Z Bokiem możesz komunikować się poprzez swoją stronę na stronie playa bez żadnych kosztów, a tak to każde połączenie 1 PLN.
|
|
era 4ever :P
|
|
Drogie połączenia??? Przecież są najtańsze, sprawdzałem 39gr. Dla porównania przy abonamencie za 170zł w erze płacę po 49gr. i tez już jestem tam chyba z 8 lat. Z tego co wiem w orange jest jeszcze drożej.
|
|
Czytaj ze zrozumieniem. Drogie połączenia przychodzące tzn.jak ktoś dzwoni z poza sieci play np.era ,plus ,orange to za minutę połączenia do playa naliczane jest coś ok.70 gr czyli 2 lub 3 razy tyle co do innych sieci.
|
|
Masz rację nie zrozumiałem twojej wypowiedzi tzn. zrozumiałem co napisałeś, a nie co miałeś na myśli. Z jednej strony może to i racja, że znajomi nie dzwonią. Jednak myślę, że jak ktoś ma sprawę to zadzwoni. Poza tym przede wszystkim zależy mi na tym żebym to ja płacił mniej za usługi telekomunikacyjne i według moich obliczeń tak powinno być. Dzięki za odpowiedź.
|
|
Autor: derylyn (---.adsl.inetia.pl) Data: 04-10-09 22:44 Masz rację nie zrozumiałem twojej wypowiedzi tzn. zrozumiałem co napisałeś, a nie co miałeś na myśli. Z jednej strony może to i racja, że znajomi nie dzwonią. Jednak myślę, że jak ktoś ma sprawę to zadzwoni. Poza tym przede wszystkim zależy mi na tym żebym to ja płacił mniej za usługi telekomunikacyjne i według moich obliczeń tak powinno być. Dzięki za odpowiedź. Niewiem czy zadzwoni bo wszyscy operatorzy za połączenia do pleya naliczają dodakowo poza abonamentem. Więc ja nie dzwonię do nikogo z pleya. Też podchodzę do tego tak jak ty kto ma sprawę to niech dzwoni.
|
|
od 2 lat mam abonament play nigdy nie mialam problemu z zasiegiem, ogólnie polecam, minusem jest to ze twoi znajomi z orange beda mieli do ciebie droższe rozmowy ale to juz nie twoje zmartwienie
|
|
Autor: maruda (---.introlan.pl) Data: 05-10-09 07:01 Niewiem czy zadzwoni bo wszyscy operatorzy za połączenia do pleya naliczają dodakowo poza abonamentem. Więc ja nie dzwonię do nikogo z pleya. Też podchodzę do tego tak jak ty kto ma sprawę to niech dzwoni. Kolego twierdzisz, że nie dzwonisz do Play nawet, gdy chcesz załatwić sprawę. Napisz skąd wiesz do jakiej sieci dzwonisz, jak mnóstwo osób poprzenosiło swoje numery zmieniając operatorów?
|
|
a co tak trudno zapytać kogoś w jakiej ma sieci? A pozatym wodzę na bilingach i wywalam z ksiązki nie nabijam pleyowcom minut. Proste nie? A jak jakiś pleyowiec ma do mnie sprawę to niech dzwoni na swój koszt nie na mój. pozdrawiam zdrowy rozsądek.
|
|
Masz rację. Dzięki za sugestię, tylko widzisz w tak sobie myślę, że jednak jest to większy problem osób mających telefony w innych sieciach, też i moim teraz. W moim przypadku, a pewnie nie tylko, nie da się całkowicie wyeliminować połączeń do tej sieci, gdyż jak się czyta statystyki to bardzo dużo ludzi zmienia operatora właśnie na Play. Osoby, które korzystają z Playa nie martwią się o to dzwonią do wszystkich, bo płacą jedną stawkę.
|
|
Całkowicie wiadomo że nie wyeliminujesz ale ograniczysz do minimum.
|
|
Nie chce mi się sprawdzać, kombinować i zastanawiać się czy mogę dzwonić czy nie. Chcę płacić rachunek i nie martwić się tylko korzystać.
|
|
Witam wiesz derylyn dzięki za podpowiedż, od dawna chodziłem po naszych salonach w mieście i szukałem czegoś. Skorzystałem z twojej sugestii i odwiedziłem pleya na Starym Rynku. Przeniosłem numer z Orange i Ci nowi sprzedawcy naprawdę dobrze podchodzą do klienta. Teraz mam jakieś 160min do all i 250 do pleya i świetny telefon samsung s7350. A jak jest z ich internetem może ktoś wie? Dzięki Pozdrawiam
|
|
najlepsze jest ORANGEEE
|
|
Witam Wiesz kamill może i dla niektórych tak. Ale ja będąc przez 3 lata w abonamencie i póżniej na karcie mam dosyć płacenia po 60 gr za rozmowy i rozmawiać z góra 3 osobami za 15gr. Mało tego doładować konto co miesiąc, inaczej zablokują rozmowy wychodzące. Ale każdy wybiera co jest dla niego najlepsze prawda? Odnośnie internetu w Play dowiedziałem się że jak jestem abonentem to mam 10GB za 45 pln i możliwość testowania. Trzeba to sprawdzić myślę że warto. Pozdrawiam
|
|
jakis czas tak bylo. teraz 10GB masz tylko po roku umowy. ale to i tak lepiej wychodzi niz w play. internet w lomzy z playa ma dobry zasieg i jest 3G jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Witaj Jasiu Nie rozumiem jak po roku umowy? Ja się dowiedziałem że jak już mam w Playu umowę to dostanę 10GB za 45 pln jakaś oferta dla abonentów. Mówisz że u nas w Łomży dobrze jest z zasięgiem? Pozdrawiam
|
|
Zbigi jest tak jak mówisz, 10 gb za 45zł. dla abonentów. Opierając się po części na opiniach z forum i zadowolony z obsługi na Starym Rynku stałem się abonentem Playa wziąłem telefon i internet 10gb. Zobaczymy jak będzie się z nimi "współpracować", narazie jest nieźle. Internet śmiga, aż miło, możesz brać. Postaram się dodać jeszcze coś po pierwszej fakturze. Zbigi nie wiem jak u Ciebie, ja dostałem jeszcze 60zł za przeniesienie numeru, tzn. ma to być przy pierwszej fakturze. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za podpowiedzi.
|
|
Sam jestem w playu i mogę szczerze polecić, nie miałem jak dotąd żadnych problemów z zasięgiem (2 letnia umowa niedawno przedłużałem), ceny za minutę sms niezłe jedyna wada to słabe pakiety internetowe, ale da się przeżyć. __________________________________________________________ http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.
|
|
Witam Dzięki Mariusz i Derlyn za radę faktycznie mam już neta z Playa i dział fajnie a limit 10 gb spokojnie mi wystarczy na miesiąc. W taką pogodę jak dziś mamy to super sprawa. A odnośnie obsługi na Starym Rynku faktycznie jest w porządku .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |