sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
debil znęcający sie nad psem

Parę minut temu na strzelnicy przy ul Śniadeckiego pokazówkę odstawił jakiś debil bo inaczej tego pana nazwać nie można jak ciąga i szarpie swego psa na smyczy. Pies bardzo cierpiał i wył z bólu .Był to niewielki pies o piaskowej sierści,a pan ubrany w ciemną kurtkę i ciemna czapkę.Cały czas szarpiąc psa wszedł do I klatki do bloku za blokiem nr 8 na ul Śniadeckiego.Za takie zachowanie własciciela bezbronnego psa powinno sie uwiązac na kolczastym drucie do momentu aż zrozumie swoje zachowanie .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: debil znęcający sie nad psem

wiem o co chodzi, ten pies chwilę wcześnie ugryzł małe dziecko, ja na miejscu tego właściciela powiesil bym za jaja tego psa...

I ty bęcwole podpisujesz sie Jan Serce?

I ty bęcwale podpisujesz sie Jan Serce?

Jan Serce jeśli zabierasz głosw sprawie to nie pies powinnien byc powieszony a raczej ty i jego własciciel.Pragnę ci przypomnieć ,że za psa i jego zachowanie odpowiada właściciel,który wyprowadzil go bez kagańca.Nie dziwią mnie twoje wypowiedzi i po raz kolejny śmiem twirdzić ,że twoje poglądy w wielu sprawach pozwalają cię nazwac człowiekiem pustym jak pudełko po zapałkach , na szczęście takich jak ty ludzi jest niewielu

idoto "bez serca", to wlasnie Ciebie powinni drutem kolczastym przozdobic bo tylko tak nagradzac mozna Twoja glupote, a tego debila od psa to trzeba bylpo na buty brac, idiota psem sie "opiekuje" a to on powinien byc na smyczy jako grozny dla spolecznosci

człowiek wazniejszy

a psy za jaja wieszać hehe

Kurna mać , ten Janek wszystko wie- chyba przełożony dzielnicowych :)))))
Albo głeboko zakonspirowane, podziemne struktury ORMO. :)))))))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Jak by mój pies ugryzł kogoś to tak samo w_pier_dol by odemnie dostał !! Niech wszyscy wielcy obroncy zwierzat p_ierdolną się w łep. Z niewinnośc psa bić nie można to normalne, ale jak ugryzł dziecko to co ? pogłaskać go, pochwalić i może dać nagrode ??

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Ten kundel zerwał się najpierw ze smyczy, więc psa trzeba karać za złe zachowania. A jeśli chodzi o taką "teściową" to pewnie dla niej zwierzęta ważniejsze niż ludzie.

A ja mysle, ze psa nalezalo ukarac, ale wlasciciela chyba nerwy poniosly, jesli tak faktycznie wygladala sytuacja. Prawda taka, ze opisane zachowanie w niczym nie poprawi zachowania psa, co najwyzej jeszcze bardziej zniecheci go do smyczy... Psa trzeba umiec wychowac, a co za tym idzie karac rowniez z glowa. Pies to nie czlowiek, ze powiesz dziecku, ze rano nabroilo, wiec za kare nie wyjdzie z pokoju, pies nie zrozumie. Nalezy go ukarac bezposrednio na miejscu i tak zeby wiedzial o co chodzi. A wleczenie do do samego domu na smyczy i szarpanie, to juz tylko wyladowywanie nerwow i nic dobrego nie zdziala. To tak jakbys dziecku wymierzyl kare za zle zachowanie albo lal go po lbie przez tydzien, bo cie nerwy nosza. Jest roznica nie?

Jan Serce nic dodać nic ująć co do twojej osoby wystarczy poczytac co o tobie pisza inni,w przeciwieństwie do ciebie ja bardzo szanuje ludzi normalnych.Przykro mi ale ty sie do nich nie zaliczasz!Nigdy nie pozwoliłam i nie pozwolę na krzywdzenie zwierząt a zwyrodnialcy co to czynią zpewnością predzej czy póżniej dosięgnie ręka sprawiedliwości.

teściowa, może nie zauważyłaś ale co inni piszą na mój temat to mnie mało obchodzi. Ty drobne sprawy potrafisz wyolbrzymić, bądź nie mając wiedzy ferujesz wyroki, na podstawie doniesień skrzywionych dziennikarzy, tak jak to było w przypadku rzekomo utopionego niedzwiedzia...

"Na spacer z psem tylko powyżej 15 roku życia
W estońskim mieście Narwa będzie wprowadzony cenzus wieku dla osób wyprowadzających psy; prawo do tego będą mieć tylko osoby powyżej 15 roku życia".

Dla niektórych ras także jego posiadanie winno być ograniczone wiekiem.

ADALL

Pies zerwał się ze smyczy(sic!), a gdzie kaganiec?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Nie denerwujcie Jasia , Jasio jest chory.

No Jasiu weż lekarstewko.

mnie tez raz pogryzl pies ale nie winie psa
to wina wlasciciela, to my jestesmy odpowiedzialni za nasze zwierzeta
sama mam psa i wiem ze cos glupiego moze jej przyjsc do glowy ale od tego jest smycz i kaganiec
a po co zaraz tyle nienawisci wieszac psy za ....
to tylko swiadczy o poziomie kultury wypowiadajacych sie

ADALL ale pies jest zwykle formalnie wlasnoscia rodzicow, wiec nic by to nie dalo... Wiec te wyprowadzanie to bardzo dobry pomysl. Ile razy widywalem dziecko "prowadzace" psa wiekszego od niego, ciekawy widok, zwlaszcza jak sie przechodzi obok. Kiedys sie zreszta takie bydle na mnie rzucilo na klatce schodowej, nie bylo sie nawet gdzie odsunac... pies na oko z 50-60 kg, bez kaganca, a smycz trzymala dziewczynka moze z 6-7 letnia. Dobrze, ze sobie piesek odpuscil jednak... Odpowiedzialnosc niektorych doroslych jest powalajaca.

bazyl, ktoś tu się zdenerwował:))) to ty chcesz mojej śmierci?:)

Jaśek nie niechcę ,nie umieraj, kto by ludzi wk......?

Jan Serce ma problemy emocjonalne-pamietaj pies najwiekszym przyjacielem człowieka.

klek, skoro tak to zostań moim przyjacielem:)))

Jasiu to Ty pies, jakiej jesteś rasy.

bazyl, podrywasz mnie?:)))

Nie Jasiu nie gustuję w chłopcach, przykro co, a pewnie miałeś nadzieję.
Jak chcesz to mogę się z Tobą wódki napić.

no wiem że w chłopcach nie, ale już w psach jak najbardziej, co?:)

Ale Ty Jasiu złośliwy , jak z Tobą rodzina wytrzymuje.

...ludzie winią psy że gryzą, więc kto jest na tym forum że takie gryzienie jedni drugich odchodzi ? Może powinna instytucja kagańca funkcjonować...

________
Malachit

Ta instytucja kagańca powinna funkcjonować przede wszystkim wobec janka serce bo wszędzie kąsa na prawo i lewo, to dla naszego bezpieczęństwa.

Jan serce naprawde zirytowałeś mnie tym co napisal
1. to wlasciciel odpowiada za wychowanie psa !
2. to wlasciciel powinien psu zalozyc kaganiec
3. wlasciciel nigdy w zyciu nie powinien udezyc psa ! jezeli masz co do tego jakieś wątpliwości możesz porozmawiać behawiorysta ! - mam znajomego ktory sie tym zajmoje
4. EOT !

Sstnk nie popadajmy w paranoje. Moze i psa sie nie powinno bic, ale sa sytuacje kiedy to jednak pomaga. To tak jak i z dziecmi, czasem klapsa dac trzeba, chociaz niektorzy sa zwolennikami wychowania bezstresowego. Powiedz jak sie zachowuja psy w stadzie? Jak ktorys przegnie to tez zebami oberwie, wiec nie sadze, zeby uzycie sily bylo czynnikiem obcym psu w jego naturalnym srodowisku.
Natomiast w tej konkretnej sytuacji wlasciciel przesadzil, bo nerwy mu wyraznie puscily. Do niczego dobrego to nie doprowadzilo, chociaz ja tam sam nie wiem, czy bym sie nie wsciekl przy czyms takim.
Powiedz moze, co radzi Twoj znajomy behawiorysta w przypadku, kiedy pies dopuszcza sie ataku na czlowieka?

Sam mam psa. Powiem wam jedno: Jaki pan taki pies. Jak pan debilem to pies sie sam rozumu nie nauczy. Kazdy pies moze miec inny poziom inteligencji. Jezeli jednak ma madrego wlasciciela, bedzie sie dobrze zachowywac.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

czyli twój pies jest debilem... szkoda:)))

loosac, żartowałem, pozdrów swego psa.

loosac a ja do Twojego psa keidyś zamiauczałem to chciał mnie ugryźć :P
Jaki z tego morał? Łukasz nie lubi kotów heheh a Tomek umie miauczeć :P

Moj pies dal ci do zrozumienia, ze musisz popracowac nad miauczeniem ;)

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org