niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Cała prawda o Łomżyńskich rondach

Zainspirowany kilkoma postami z innych tematów na temat nowych rond w Łomży, postanowiłem napisać ten temat.
Ma on na celu sprowokowanie dyskusji i wyjaśnienie pewnej grupie łomżyńskich kierowców, którzy na ronda narzekają, że trzy znaki drogowe pod rząd, to nie powód, aby zgłupieć.

Na pierwszy ogień niech pójdzie rondo na ul. Poznańskiej (to bliżej Pepesów).
Odbiło się ono negatywnie na czasie, w jakim jesteśmy w stanie pokonać ww. ulicę. Płynność jazdy napewno się nie poprawiła. Ale o to chodziło! Konstrukcja Poznańskiej i łuk, w którym teraz jest rondo, prowokowała do szybkiej jazdy. Tym bardziej, że nieopodal znajduje się miejsce schadzek mniej rozgarniętych mieszkańców pobliskich wsi, którzy swoimi "tuningowanymi" oplami vectra beztrosko po łuku suneli z prędkością uważaną przez polskie prawo za wykroczenie.
Rondo to niewielkim kosztem gwarantuje większe bezpieczeństwo pieszych. Ktoś tu na forum mówił, że mogłyby być progi zwalniające zamiast ronda. Odpowiadam mu, że jak już zrobi prawo jazdy i przesiądzie się z autobusu do własnego pojazdu, to na pierwszej przejażdżce w nocy życzę mu progu na jezdni z ograniczeniem 40km/h.

Wspomniałem wcześniej o sygnalizacji świetlnej. Ta sprawdza się na najbardziej zatłoczonych ulicach, typu Al. Legionów, czy Woj. Polskiego. Ronda natomiast sprawdzają się na ulicach, gdzie ruch jest duży w godzinach szczytu, ale niewielki poza nimi.
Rondo spowalnia ruch aut jednostajnie z każdej strony. Czerwone światło natomiast każe bezwzględnie zatrzymać się, nawet jeśli nic nie jedzie.

Gdyby zamiast Rond Hanki Bielickiej były światła, sznur samochodów kończyłby się pod "Szechuanem" (czy jak tam sie to pisze ;] ). Ronda są tam dwa, bo i są tam dwa skrzyżowania. Sprawę najlepiej rozwiązałoby jedno duże rondo, ale na takie nie było miejsca ze względu na teatr i "park" (w sumie "teatr" tez powinienem był napisać w cudzysłowiu... ;] ).

Najnowsze rondo, te przy Stokrotce, to wg mnie nie jest najlepsze rozwiązanie. Również bez niego ruch był tam płynny, a fotoradar i tak sprawiał, że kierowcy zdejmowali nogę z gazu...

Ze wszystkich "młodych" rond w Łomży najbardziej ucieszyło mnie to na wylocie do Ostrołęki (Woj. Pol - Poznańska). Teraz naprawde łatwo włączyć się do ruchu wyjeżdzając z oś. Maria lub wjeżdzając od strony Poznańskiej. TIRy grzecznie zwalniają, często bez potrzeby zatrzymywania się, a "normalni" kierowcy bez stresu wjeżdzają w Wojska Polskiego.

Ostatnie słowo do kierowców.
Nie narzekajcie na rozwiązania drogowe w Łomży, bo w porównaniu z innymi miastami, to w Łomży się jeździ jak po boisku. I nie dlatego, że jest nas mało, bo jest nas proporcjonalnie tyle, co w innych średnich miastach, ale dlatego, że gdy tworzą gdzieś się korki, to urzędnicy szybko reagują (np. budując kolejne rondo...).

P.S. Proszę o jak najmniej komentarzy poirytowanych lolek, które (którzy) wielce się mądrzą i najwięcej trąbią na ulicach, ale boją się jeździć np. po Warszawie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Cała prawda o Łomżyńskich rondach

P.S. 2
Oczywiście miało być "łomżyńskich rondach" ;P

Zgadzam sie z ta wypowiedzia prawie w 100%. Ronda to dobre rozwiazania, bezpieczne, zwalniajace ruch szkoda tylko ze nie wszyscy kierowcy umieja jezdzic po rondach (mowie głownie o dawaniu kierunkow. lub ich nie dawaniu) Napisałem Prawie w 100% bo Rondo przy Stokrotce było jak najbardziej potrzebne !! Chyba nie probowałes wyjechac w momencie jak był wiekszy ruch z ks janusza, było to bardzo trudne. Teraz jest ruch praktycznie płynny. Szkoda tylko ze niezbyt dobrze je oznakowali. Mam tu na mysli skret z Zawadzkiej jadac od Ronda Solidarnosci w prawo w ks janusza w kierunku blokow ludzie troszke sie tam gubia.

greetz.

To rondo przy Stokrotce było planowane już przy planowaniu Stokrotki. Miało uspokajać przeciwników supermarketu, którzy uważali, że ruch się drastycznie zwiększy po budowie "molocha" i będą kłopoty na bocznych ulicach. No cóż, ruch wcale drastycznie się nie zwiększył, a rondo powstało mimo to. Stąd mój krytyczny stosunek. Plusy, o których piszesz Zurcio, sa jednak nie do ukrycia...

Zgadzam się, wszystkie ronda co ostatnio powstały są jak najbardziej potrzebne i ułatwiają życie. A te głupie cip. co dla nich w lewo skręcić to jakiś koszmar, mają na temat rond zawsze najwięcej do powiedzenia...

Czy moi poprzednicy nie mają jakiś udziałów w tych rondach co tak je zachwalają?

skecz, ja mam udział, płacę podatki i jeżdżę samochodem...

Janek-kup jeszcze płytkę chodnikową na FARNEJ

Zgadzam się w całości z Zurciem. Skecz-u nie wybrzydzaj bez powodu, chyba ze Cię skręca z powodu braku udziałów.

don-key

moim zdaniem ronda są potrzebne i znacznie usprawniły ruch w Łomży... a że niektórzy nie potrafią po rondach jeździć to nic nowego

Zgadzam się w 100%. Nic dodać nic ująć.

ja też mam wrażenie , że ci Panowie zachwalający bezkrytycznie te ronda mają chyba udział w ich powstaniu. Trudno nawet laikowi nie dostrzec błędów w oznakowaniu ronda przy Stokrotce . Naprawdę trzeba być upartym aby iść w zaparte twierdząc ,że ronda przy teatrze tak poprawiły płynnośc ruchu ,że stojący codziennie w tym korku powinni byc zadowoleni bo mogło być gorzej. Tak wnikliwa ocena poparta jak sądze wnikliwą i długotrwałą obserwacją nie pozwoliła jednak koledze dostrzec faktu ,że promień skrętu na rondzie Wojska Polskieg Poznańska jest zbyt mały. Więc co sądzić o takiej wypowiedzi? A no to co napisałam powyżej i to ,że wypowiedź ta ma niewiele wspólnego z obiektywną oceną faktów.

Nasza

Cala Łomża !!! Wszedzie poszerzaja drogi, robia po dwa pasma a unas ronda jedno za drugim. Przez co przejechanie przez takie male miasto trwa dwa razy dluzej. Moze to nie wina samych rond lecz kierowcow. Krew mnie zalewa jak patrze na stojacych i czekajacych niewiadomo na co. Czy beda ronda czy nie, to malo zmieni jak ktos nie potrzafi plynnie sie do ruchu wlaczyc.

a na koniec podkreślę ,że jeżeli nikt z Was Panowie nie widzi tego numeru który odstawiony został przy skręcie z ulicy Zawadzkiej w Ks Janusza jadac od ronda Solidarności to nie mamy o czym dyskutować a całe swoje emocje i siły Panowie polecam skierować na studiowanie Prawa o Ruchu Drogowym. I nie nazywać mnie tu w niewybredny sposób bo i tak nie zniże się do tego ,poziomu Panowie?

Nasza

to się rozpiasł....

nasza, studiować prawo o ruchu drogowym? tiaaaa ludzie co to projektowali na pewno nie znają się na tym i złamali przepisy o ruchu drogowym...nie ośmieszaj się. Tobie to nawet prosto jak cepowi wytłumaczyć to za mało...

Brawo Nasza, mam podobne wnioski.
Rondo na Wojska Polskiego dopiero po przebudowaniu nadaje się do ruchu dla samochodów ciężarowych. A to na Poznańskiej powinno być większe. Wystarczy spojrzeć na ślady opon na trawnikach by stwierdzić , że coś jest nie tak.
Z rond Bielickiej wystarczyłoby jedno. To przy sądzie to sztuka dla sztuki. Poprzedni wyjazd nie był, aż tak tragiczny. Teraz przy jednym rondzie byłoby jeszcze lepiej.

Stokrotkowe jeszcze testuję :)

jak czytam niektóre komentarze "kierowców" to śmiać mi się chce...
Zamiast napisać zgodnie z logiką że tiry po mieście nie powinny jeździć, to lepiej powiedzieć że za wąskie ronda, najśmieszniejsze że żadna z tych osób tirem nie jeździ, mam też wątpliwości czy osobowym...

Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl)
najśmieszniejsze że żadna z tych osób tirem nie jeździ, mam też wątpliwości czy osobowym...

Zgadłeś, jeżdzę dostawczym czyli żadnym z wymienionych przez ciebie.

Samochody ciężąrowe jeździły, jeżdzą i będą jeździć po Łomży czy ci się to podoba czy nie. Nawet jak wybudują obwodnicę część z nich będzie nam dowozić towary i drogi powinny być budowane w sposób umożliwiający im łatwe manewrowanie. Chyba logiczne ???? Czy masz zamiar nosić wszystko od tablicy z napisem Łomża do centrum na plecach.

Nasza: Mam jedno pytanie. Z tego co tu czytam widzę, że Twoja wiedza w tym temacie jest, że tak powiem znacząca... Zatem:
Czy napisałaś i złożyłaś jakiś stosowny dokument (pismo) w odpowiednim do tej sprawy urzędzie co by władza mogła naprawić, wyeliminować nieskonałości i niedociągnięcia?
Myślę, że człowiek, który się dobrze zna na 'danej rzeczy' powinien pomóc, podpowiedzieć innemu, który próbuje coś zrobić, a nie bardzo mu to wychodzi...

Pozdrawam.

krab, gdyby była obwodnica to po Łomży przejechało by 1% tirów co teraz, fajnie że się martwisz o kierowców tych samochodów ale mają takie umiejętności że sobie dają radę. A jak pisałem lepsze takie ronda niż żadne, bo tylko na ronda o takich parametrach miasto mogło dostać dofinansowanie i produkowanie się na ten temat nie ma już sensu.
PS. mam nadzieję że swoim busikiem wyrabiasz się na tych naszych rondach? Bo ja osobówką dla zabawy często ścinam po kostce:)

Jeśli chodziło o kasę to siła wyższa.
Jedni kierowcy TIRów mają umiejętności inni nie. Czasami dochodzą jeszcze warunki atmosferyczne i ciemności. Widziałem jak ostatnie koło obciążonej naczepy TIRa najechało na krawężnik. Opona do wymiany, strzeliła i zostały tylko strzępy. Conajmniej 1500 złotych w plecy. W zasadzie niepotrzebnie.
P.S. Z wyrobieniem się na rondzie nie ma problemów, ale jak coś ciągnę za sobę to trzeba już uważać :)

Panie Cmyk Pan raczy żartować, bo po pierwsze nikt tego nie wysłucha co widać po powyższych postach szanownych Panów. Po druge jest dobrze więc o czym pisać , to też można wynioskować po powyższych postach. Po trzecie jakiej tu wiedzy potrzeba?

Nasza

nasza, policja cię wysłucha...

Pani Nasza: Proszę się nie sugerować forum ani wypowiedziami forumowiczów, gdyż forum to nie jest odpowiednim miejscem do urzędowego składania wniosków w tej sprawie. Myślę, że w odpowiednim miejscu do tego, zostałaby Pani należnie i z szacunkiem wysłuchana. A przynajmniej powinna Pani zostać tam tak wysłuchana...

Pozdrawiam.

A czy ktos z was do qrw nedzy mieszka przy tym rondzie na poznanskiej (obok Browaru tak woli scislosci). Zapewne nie. A ja mieszkam.

Wiec, nie widze tutaj zadnych zlotwo wiesniakow w vectrach (co prawda czasem przejada ale nie ciagle)

Po drugie te rondo jest wybitnie za male dla tirow. Codziennie widze jak sie nie wyrabiaja, jak wjezdzaja na trawe, czasami dostaja takich przechylow ze slychac jak im pieknie towar lata. Ale nie wielcemozny Jan_Serce kierowca z wielkim stazem wie wszystko, on tam stoi i widzi co sie dzieje. Zal mi Cie facet tyle Ci powiem. Moze i jezdzisz dlugo ale jakbys tu pomieszkal to bys zobaczyl jakie dla tirow mile jest te rondo.

to lepiej jak by tir dopier... na zakręcie i się nie wyrobiwszy wjechał w czyjś dom? Te rondo ci przeszkadza bo właściwie co? Tak szkodujesz tych kierowców że muszą uważać i wolno jeździć? Czy że w twoich uszach towar im się przechyla i budzi cię z rana? Co ty właściwie pierdo... masz moher na głowie? czy lubisz ponarzekać?

Ronda są małe , źle wyprofilowane szczególnie na ul. poznańskiej i na rogu z wojska polskiego.
Były potrzebne, to fakt, ale mogły byc lepsze.
Jak sie ci fachowcy tak znaja , to dlaczego poprawiali , te poznańska- wojska polskiego. ciekawi mnie tez na czyj koszt była przebudowa- inwestora (czytaj niczyje - urzedas podpisał), czy wykonawcy -jest prężny własciciel.
Mam wrażenie , ze chce się wywołać uzasadnienie dla tej spółki urzędas - jedna- jedyna firma która te ronda robiła. Nie dość , że się kasą podzielili , to jeszcze klapę do orderów nadstawiają. :))))))))
Nasza nie musi meldowac , ani do nikogo pisac , sa ludzie co pieniadze za to biorą, niech się i zagadnienia pilnuja. Bo jak nie , to sie kiedys ktoś za nich zabierze, niech nie mysla , ze całe zycie mozna tak bezkarnie kombinować.
Jak zapłacicie Naszej , to bedzie działać , a tak to wyraża swoje zdanie i koniec.
A i jeszcze jedno , wkurza mnie jak walce, rozściełacz i inne sprzęty jeżdżą po łomzyńskich ulicach- "w drodze na bazę". Kto bedzie płacił za kolizje, kalectwo i zniszczone nawierzchnie ulic.

Niskopodwoziówka kochani, niskopodwoziówka.
Ciekawe gdzie są nasi dzielni policjanci w tym czasie.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Te ronda... to o dupę potłuc można.

trackone jedź sobie al. Piłsudskiego w górę między 15 a 17 zobaczysz jakie tam się robią kory.
Gdzie ty tu płynność masz?
A na rondzie koło Stokrotki ktoś już i tak się pocałował. Bo zjazd do stokrotki to na Nobla zasługuję.

Ludzie się pchają jedni przez drugich żeby zjechać z ronda do Stokrotki na wyścigi z tymi co jadą Zawadzką. Istna rewelacja. I jakoś nikomu nie przeszkadza linia ciągła.

Nie wspomnę już o beznadziejnym zwężeniu które powstało przez te zasrane rondo.

A to co powstaje na Szosie Zambrowskiej... to już o pomstę do nieba woła.
Po jaki kij ta dwu pas mówka na takim krótkim odcinku?

Współczuje tym, którzy chcą jechać w stronę Sikorskiego bo będą musieli jechać najpierw w przeciwną stronę żeby znów podziwiać kolejne zajebiste łomżyńskie rondo.

A wszystkim tym którym te ronda pasują weźcie się może na rowery przesiądźcie. Ja nie kupowałem samochodu po to żeby nim 30-stką po mieście jeździć.

ale Jubei to pajac:) piszesz o rondzie solidarności? Innego lepszego rozwiązania tu nie mogło być. Jak by były światła to korki były by jeszcze większe, a po za tym w godzinach szczytu wszędzie się korki robią, nawet w hameryce... ważne jest że rondo daje bezpieczeństwo, ja mogę postać minutę, dwie czy 5, ale wjade i wyjadę z tego ronda bezpiecznie, po za szczytem nie ma korków i jest płynna jazda na bieżąco jak na wszystkich innych rondach... Gdyby były tam np. światła to po za szczytem trzeba było by czekać 2-3 razy dłużej niż teraz...
Hej pajacu a ty 30-stką jeździsz po mieście przez ronda? to myślisz że jak by rond nie było jeździł byś szybciej?

Osobiście do rond nic niemam. Na rondzie na W.Polskiego koło godziny 15 nieco długo się stoi wjeżdżając od strony Ostrołęki. Co do ronda przy stokrotce, moim zdaniem lepiej by było jakby prawy pas piłsudskiego (od strony ronda solidarności) nie przechodził w pas do skrętu do stokrotki. Do skrętu powinen być nowy(wydzielony z prawej), ale z drugiej strony, nie ma na niego miejsca. Więc zostaje przyzwyczaić się do zjeżdzania z ronda od razu na lewy pas. Co do reszty rond, nie mam zastrzeżen.

Panie Janie - gówno bo inaczej nie powiem. Cała Pana argumentacja to totalny atak z pianą na pysku na osoby mające inne zdanie niz Pan. Daj Pan sobie spokój bo nikt tu Pana już nie czyta ze względu na stronniczość niewybredne epitety i totalne nudziarstwo Pana żałosnych postów. I co byś Pan nie napisał i ile Pan byś śliny nie wypluł to i tak z Pańskiego serca zostało tylko gówno.

Nasza

Nasza, no wreszcie osiągnąłem swój cel, pokazałaś swą prawdziwą twarz:) gdzie twa kultura, ynteligencja i jak zwykle piszesz za innych :))) wiem że twoje kompleksy przejawiają się w tym aby zawsze i wszystko krytykować w tym mieście, ale to mnie nie obchodzi...
Pozdrawiam serdecznie i życzę więcej spokoju i pogodnego spojrzenia na nasze piękne i kochane miasto:)

alez Ty bezmozgi jestes. nie narzekanie tylko chcem zwrocic uwage ze te rondo jest ZA MALE !! tak jak cala poznanska za waska :/ ale to inna sprawa.

chcem? każdy wie że jest małe i co...? mi się podoba, takie okrągłe:)

Jasiu - gówno ja ci nie pokazałam swojej twarzy tylko lusterczko w którym masz się przejrzeć. Chyba ,że ty znowu nie wiesz o czym się pisze i bredziśz jak zwykle

Nasza

ale się podirytowała:))) dla ciebie mogę być i gówno, osoba z tak niską samooceną jak ty nie jest w stanie mnie zdenerwować. Ktoś kto ani razu nic dobrego nie napisał o tym mieście, musi leczyć swoje kompleksy poprzez krytykę miejsca w którym żyje i wszystkie swoje niespełnienia i zawody topić w pomyjach wylewanych na to miasto.

Data: 26-11-07 13:47

ale Jubei to pajac:) piszesz o rondzie solidarności? Innego lepszego rozwiązania tu nie mogło być. Jak by były światła to korki były by jeszcze większe, a po za tym w godzinach szczytu wszędzie się korki robią, nawet w hameryce... ważne jest że rondo daje bezpieczeństwo, ja mogę postać minutę, dwie czy 5, ale wjade i wyjadę z tego ronda bezpiecznie, po za szczytem nie ma korków i jest płynna jazda na bieżąco jak na wszystkich innych rondach... Gdyby były tam np. światła to po za szczytem trzeba było by czekać 2-3 razy dłużej niż teraz...
Hej pajacu a ty 30-stką jeździsz po mieście przez ronda? to myślisz że jak by rond nie było jeździł byś szybciej?

------------------------------------------------------------------------

Sam jesteś pajac koleś.
Rondo Piłsudskiego - Zawadzka jest kolizyjne, wiele razy były tam stłuczki.
Tym bardziej że jadąc z góry mało kto tam przestrzega znaku stopu.

I nie sraj żarem, że w pięć minut dojeżdżasz do domu.

A z jaką prędkością ja jeżdżę mogłeś wyczytać z postu gdybyś był bardziej inteligentny.

A żeby miasto cenić i nie krytykować to to miasto musi coś robić dla ludzi a nie ich irytować. No chyba ze ktoś jest po 40-stce.

A jak już uczysz innych pisowni to zwróć uwagę na swoje potknięcia "hameryce, wjade"

śmieszny pajac jesteś... Pokaż gdzie stłuczek nie ma, jak tacy kretyni jeżdżą jak ty czy nasz to nawet na drodze z 20 pasami ruchu spowodują kolizję...
Moje potknięcia?:))) ale cienias z ciebie, nawet ironii nie zauważył przy słowie "hameryka":))) a w słowie wjade to ogonka nie zauważyłeś?:))) ćwok...

Data: 27-11-07 10:29

śmieszny pajac jesteś... Pokaż gdzie stłuczek nie ma, jak tacy kretyni jeżdżą jak ty czy nasz to nawet na drodze z 20 pasami ruchu spowodują kolizję...
Moje potknięcia?:))) ale cienias z ciebie, nawet ironii nie zauważył przy słowie "hameryka":))) a w słowie wjade to ogonka nie zauważyłeś?:))) ćwok...
----------------------------------------------

Co się stało?
Ciśnienie poszło do góry :)
I co ma ironia do poprawnej Polszczyzny?

No i gdzie ta twoja inteligencja?
Argumentów zabrakło?

---------------------------------
Data: 26-11-07 17:45

Nasza, no wreszcie osiągnąłem swój cel, pokazałaś swą prawdziwą twarz:) gdzie twa kultura, ynteligencja
-----------------------------------

jubei czy łączy cię coś z jsb2? Bo takie same kretyńskie teksty:))) Co ma ironia do poprawnej Polszczyzny? a no ma, ale nie dla ciebie...

Data: 27-11-07 13:02

jubei czy łączy cię coś z jsb2? Bo takie same kretyńskie teksty:))) Co ma ironia do poprawnej Polszczyzny? a no ma, ale nie dla ciebie...
------------------------

Kretyńskie piszesz...
Zawsze tak piszesz jak ktoś ma inne zdanie niż Twoje? Na mnie twoje uwagi nie robią i tak wrażenia, spływa to po mnie.

Co ma ironia do poprawnej polszczyzny? Może to, że jest pisania zgodnie z kanonami języka polskiego?
Ja nie muszę się silić na pisanie "hameryka" jeśli chcę komuś dokuczyć.

Wytykasz innym brak kultury, której sam nie posiadasz? Nie chce mi się przeszukiwać forum żeby sprawdzać ilu epitetów używasz w każdej swojej wypowiedzi.
Nie będę Cię pytał ile masz lat bo wiem, że obycie osobiste nie idzie w parze z wiekiem.

Nie ma pojęcia kto to jest jsb2 nie rzuciło mi się w oczy.

A swoją drogą, ronda H. Bielickiej są małe (krytyka) tak samo przy Stokrotce (znów..). Uważam, że są to nieudolne próby polepszenia ruchu ulicznego. Tak samo przerabianie skrzyżowań na szersze (Sikorskiego - al. Legionów). Kto jeździe ten wie o co mi chodzi.

---
tylko w hameryce ludzie wiedzą co ma do polszczyzny ironia ;)

Mam pytanie , może ktoś wie.
Czy przy takiej pogodzie jak ostatnio można kłaść masę bitumiczną?????

Ciekawi mnie co na to znawcy.
Od poniedziałku kładziona była do dzisiaj masa na szosie zambrowskiej.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

jubei, ty się jeździć naucz bo może zygzakiem te ronda pokonujesz, skoro dla ciebie za małe. A i jeszcze jedno, może polepszy ci to nastrój, jestem nie kulturalny. Hameryka? i tak jesteś za tępy:)
Twoje uwagi robią na mnie spore wrażenie, trzeba być bowiem wyjątkowym debilem, mało takich się spotyka...

Data: 28-11-07 18:34

jubei, ty się jeździć naucz bo może zygzakiem te ronda pokonujesz, skoro dla ciebie za małe. A i jeszcze jedno, może polepszy ci to nastrój, jestem nie kulturalny. Hameryka? i tak jesteś za tępy:)
Twoje uwagi robią na mnie spore wrażenie, trzeba być bowiem wyjątkowym debilem, mało takich się spotyka...
-------------------------------------------------

Pewnie, że bez kultury jesteś, ja przynajmniej nikogo od debili nie wyzywam. I potrafię się wypowiadać bez obelg.

Jak jeżdżę nie będę się chwalił. Ale wychodzi mi to na tyle dobrze, że nie miałem wypadku, nie potrąciłem nikogo i nie dostałem mandatu.

Z tą tępotą to poleciałeś... aż mi się ciebie szkoda zrobiło a że się nie lituje nad zwierzętami ... ;)
Ale tak to jest jak komuś w dyskusji zaczyna brakować argumentów ;]

kierowca bez mandatu, to jak żołnierz bez karabinu, jak uczeń bez jedynki. Powiedz mamie żeby więcej samochód dawała...to może i na rondach zaczniesz się w końcu wyrabiać...

Data: 30-11-07 09:20

kierowca bez mandatu, to jak żołnierz bez karabinu, jak uczeń bez jedynki. Powiedz mamie żeby więcej samochód dawała...to może i na rondach zaczniesz się w końcu wyrabiać...

------

Taaa...

Jak skazaniec bez doświadczeń pod prysznicem ?

ROTFL :D

A może po prostu dobry kierowca, po kursie bezpieczny kierowca?
Ty to coś czuje, że na miejscach dla inwalidów potrafisz zaparkować.

no prosze i tu ponownie kulturalny Jan - gówno. I nie sprowokowany , nie odkrywający się taki jak zwykle na poziomie szamba intelektualnego. I Janie gówno nie zaczepiaj mnie bo moge ci przywalić dosadniej.

Nasza

nasza, proszę przywal mi!!!:)

Na cholere ta dyskusja. Popiszesz sobie na forum i napewno te ronda znikną. Puknijj się w łeb cymbale!

fistaszek to do mnie? bo mi akurat ronda się podobają, to po co mają mają znikać niedorozwoju?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org