Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak dobrze sie przygotowac do matury? |
Witam w tym roku zdaje mature i chcial bym znalesc jakiegos dobrego korepetytora z przedmiotow maturalnych... Szukam korepetycji z chemi angielskiego i biologii... Powiedzcie mi kto jest w tym dobry kto dobrze mnie przygotuje i jesli mozecie to dajcie mi jakies namiary. Pozdrawiam...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak dobrze sie przygotowac do matury? |
Ze wsyztskiego korki?? No to powdzenia:P na angielski najlepiej do skzoly ale teraz juz chyba za pozno.. na chemie sa kursy maturalne w sql na wyszynskiego... chyba pani jastrzebska prowadzi wiec masz gwarancje ze cie nauczy:P uczyla mnie i kobieta zna sie na rzeczy z biologii rowniez tam :)
|
|
po co Ci korki? chodz na lekcje i fakultety i wystarczy :P "Walczmy z alkoholizmem!!!Pijmy więc więcej aby inni mieli mniej!!"
|
|
Popieram, Bastian! Co się stało ze szkołami? Przestały uczyć? Czy też nauczyciele stawiają tak kiepskie oceny i uczniowie tracą wiarę w siebie?
|
|
Nie rozmawiaj na lekcjach,nie pisz smsów, przygotuj sie do zajec,sluchaj na lekcji,rob notatki itp itd i to powinno wystarczyc ;)
|
|
Nie każda szkoła zapewnia fakultety :-P I nie każdy przedmiot jest już w klasie maturalnej :-/
|
|
Ale generalnie do matury każda szkoła powinna przygotować. Chyba, że ktoś zdaje na rozszerzonym, i po to są fakultety. A tak na marginesie, w której szkole nie chcą fakultetów robić??
|
|
Chemi i Biole zdaje na rozszerzeniu i zastanawiam sie nad tym kursem powiedzcie mi czy to jest dobre czy moze lepiej korki?...a angol na podstawie, wiem ze potrzebuje korepetycji bo jestem kiepski..moglby mi ktos poradzic ktory nauczyciel w Lomzy jest dobry?
|
|
z chemii pani Jastrzebska... uczy w mechaniku i naprawde super tlumaczy :)... a fakultetow nie ma wlasnie w mechaniaku... sa na kazda klase maturalna 3 obowiazkowe rozszerzenia angielski geografia i biologia... niewazne czy zdajesz na maturze czy nie chodzic musisz
|
|
Zgadzam się z Fretką :-) Ale może niebawem to się zmieni :-P Osobiście wybrałabym kursy, dlatego że bardziej bym się przyłożyła do nauki, bo dużo zadają do domu i uczysz się na bieżąco :-P A no i jest taniej, bo są grupy kilkunasto osobowe. Ale to już jak kto woli :-P
|
|
ja w szkole duzo zadaja to zle bo sie mszcza na uczniach bo czego oni wymagaja i na kursach bym sie uczyl/la ale w szkole to nie bo to szkola lepiej klejic durnia a pozniej placic za kursy ja zdajac na maturze geografie nie chodzilem nawet na fakultety ale geografia pasjonowalem sie od klasy 3 podstawowki ale + dla was ze nie zapytaliscie o to w wekend majowy chociaz jest tyle czasu to nie mozna sie samemu nauczyc o ile jeszcze z chemii to rozumiem ale jezeli znasz podstawy na czym to polega to pozniej mozna juz latwo wszystko przyswoic ale jesli nie znasz podstaw to moze warto jeszce zmienic przedmiot ?? o tyle biologii nie rozumiem tam przeciez nie ma czego rozumiec bo albo umiesz albo nie a zaden kurs cie lepiej nie nauczy jak praca samemu ....
|
|
jesli o chemie chodzi i o pania jastrzebska,to z calego serca polecam!! wymagajaca jak diabli,duzo sie na nia gadalo w szkole i w ogole ale po skonczeniu mechaniaka moge z czystym sumieniem powiedziec:NAJLEPSZA NAUCZYCIELKA,NAJLEPSZY PEDAGOG I WSPANIALY CZLOWIEK... ona cie czegos napewno nauczy!!!!
|
|
pani jastrzebska teraz uczy w budynku NOT na polowej w q-maturze, wiem bo ja sie tam zapisalam na matematyke z pania sacharczuk. rowniez polecam, swietnie tlumaczy.
|
|
A mogl by mi ktos dac nr tel te tej pani Jastrzebskiej?...Szukam jeszcze nauczycielki z angola powiedzcie mi kto jest dobry i moglby mnie przyjac na korki?
|
|
z chemi wybiore chyba jednak kurs...ale z angola potrzebne sa mi korki;/
|
|
"Jak dobrze sie przygotowac do matury?" jak najlepiej
|
|
Oj FretkA, to rzeczywiście jakieś dziwne zwyczaje w tym mechaniaku. A po co komuś biologia jeśli zdaje historię?? Ja zdawałam nową maturę, kiedy ponad 90% w kraju zdawała starą. Z matmy byłam niby noga, a zdałam podstawowy bez problemów na 90% (rozszerzony nie był mi potrzebny). Bez jakichś przygotowań, bo nawet na fakultecie matematyczce nie chciało się jakoś mną zająć. I byłam po klasie ogólnej, a nie matematycznej. Tak więc wydaje mi się, że maturę na podstawowym może zdać każdy przeciętny uczeń, bez korepetycji ani bez kursów.
|
|
Wiem ze podstawa to banal ale mnie interesuje rozszerzenie z chemi...Jedynie z angola chcialbym zdac podstawe i szukam korkow..ale z angola mam zaleglosci z gim nic nie umiem, zielony jestem...
|
|
oj domnisoara demolka wiesz zdac mature jak amsz program zrealizowany to nie problem.. ale jak nie amsz 1/3 chemii skonczonej to powodzenia =] chemia miala byc w 3 kalsie okazalo sie ze jej nie ma i bosko jest... a no i glupi zawsze ma szczescie
|
|
Do: Ukaz Polecam Ci Centrum Edukacyjne Logos na Wyszyńskiego. Prowadzą kursy ze wszystkich przedmiotów, chodziłem do nich w tamtym roku i matura poszła mi super. A Pani Jastrzębska też tam uczy chemii....... Hellou
|
|
FretkA: wiesz, nie uważam, żebym na maturze jakieś szczęście miała. Po prostu umiałam i tyle, więc tego typu stwierdzenia zachowaj dla kogoś innego... A swoją drogą dziwne, że ani przedmiotu nie ma w trzeciej klasie, ani fakultetu. Widać, jak nauczyciele dbają o to, o co powinni.
|
|
Ktora to taka szkola ze tak zmieniaja decyzje?
|
|
a co myslicie o pani Joanie Kaczynskiej? dobrze uczy?
|
|
Ukaz zamiast pytać jaki jest taki a taki nauczyciel - sam sprawdź!!! O każdym nauczycielu można powiedzieć różnie, źle lub dobrze, jednym pasuje sposób tłumaczenia drugim nie pasuje. Radze ci wyjdź z domu i sprawdź jak jest u różnych nauczycieli na korkach lub w firmach które organizują kursy maturalne. Wtedy będziesz miał porównanie i o wiele łatwiejszy wybór.
|
|
Bylem na kursie i nie podoba mi sie to... a o nauczycieli pytam bo slyszalem o nich troche ale nie mam do nich namiaro ...moze ktos ma nr tel do Kaczynskiej albo do jakiejs nauczycielki z 2LO?
|
|
witam:)
|
|
żegnam podbijaczu tematów
|
|
no jak to ***** jak.zamiast ***** alkocholicy krate piwa kupywac za 4 paki to here kupujta i sie uczta na fazie na mature. wy jebane obiboki
|
|
dziwię się tylko ukaz że nie wstyd mu zakładać takie tematy. W ten sposób pokazuje że ma coś z główką nie tak
|
|
A ja mam na sprzedaż pracę maturalną ustną o motywie śmierci/apokalipsy w literaturze i sztuce. Praca pisana samodzielnie oceniona na 18pkt (jeden pkt obcięty za pytania drugi za początkowe jąkanie się;) ) Praca wraz z prezentacją multimedialną, napisana językiem przystępnym, zrozumiałym jednocześnie treściwa i konkretna. :) Za 50zł udostępnię :) Siedziałem nad nią około 7 dłuugiich wieczorów :)
|
|
czy macie może jakieś namiary na nauczycieli biologi pilnie potrzebuje korepetycji z góry dzięki
|
|
Narewska z Katolika uczy bioli... pojdz do szkoly i pogadaj z nauczycielem...
|
|
Ja uważam, że korki nie są potrzebne. Wystarczy wziąć podręczniki a najlepiej vademecum (biologie mogę polecić :) ) i po mału stopniowo się uczyć tego co tam jest. Wierzcie lub nie ale informacje zawarte w podręcznikach pokrywają się z tym co jest na maturze. Ale najważniejsza jest systematycznosc. Poltorej godziny dziennie polecam, po pol godziny na przedmiot jeśli się zdaje 3 i do maja spokojnie i bez stresu będziecie przygotowani. A korki to jedna wielka sciema ! Dziękuję za uwagę :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |