Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Droga drodze nie równa |
Przeczytałem na 4lomza dwa artykuły: pierwszy o budowie 2 nitki Szosy Zambrowskiej i drugi o remoncie drogi na Ostrołęke. Zastanawia mnie jeden fakt. Dlaczego km drogi na Ostrołęke ma kosztować ok. 2,15 mln zł a budowa około 0,5 km Szosy Zambrowskiej 5,3 mln czyli 2,5 więcej. Z drugiej strony po co komu 2-ga nitka Szosy Zambrowskiej i to jeszcze kosztem WIMAXa. Może ktoś z Rady Miasta pomyśli o tym zanim podniesie rękę na jutrzejszej sesji RM.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Droga drodze nie równa |
Przedewszystkim druga nitka Szosy Zambrowskiej będzie powstawac od zera, poza tym drogi w miastach muszą mieć studzienki kanalizacyjne co wiąże się z układaniem kanalizacji, tak więc koszta rosną, natomiast droga na Ostrołękę już istnieje będzie poprostu modernizowana.
|
|
Po jaka ....... druga nitka szosy zambrowskiej !! Korkow nie ma, wypadkow tez wiec ? Nie wiedze w tym wiekszego sensu.
|
|
a moze ma to byc jakis fragment obwodnicy?
|
|
Marnowanie pieniedzy... tyle ulic w miescie nie ma jeszcze nawet asfaltu, chodnikow, kanalizacji przeciw deszczowej...
|
|
to niech ja zrobią za te 10 lat. do tej pory zdążą ją ze 2 razy naprawiać jeśli będą jak zwykle smołę z piaskiem mieszać i to wylewać na drogi
|
|
...władze miasta chyba uparły się na Szosę Zambrowską...nie tak dawno gruntowny remont a teraz druga nitka?...jest wiele innych "dwunitkowych" ulic w Łomży, które charakteryzują się większym natężeniem ruchu a o wiele bardziej tragiczną nawierzchnią...
|
|
ostatnio drogi w naszym kraju budowane są w tępie 4km na rok więc dużo minie czasu
|
|
niech tam odrazu na tych polach parking na 1000 aut zbudują bo tak samo jest tam potrzebny jak ta 2 nitka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |