sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Droga drodze nie równa

Przeczytałem na 4lomza dwa artykuły: pierwszy o budowie 2 nitki Szosy Zambrowskiej i drugi o remoncie drogi na Ostrołęke.
Zastanawia mnie jeden fakt. Dlaczego km drogi na Ostrołęke ma kosztować ok. 2,15 mln zł a budowa około 0,5 km Szosy Zambrowskiej 5,3 mln czyli 2,5 więcej.
Z drugiej strony po co komu 2-ga nitka Szosy Zambrowskiej i to jeszcze kosztem WIMAXa. Może ktoś z Rady Miasta pomyśli o tym zanim podniesie rękę na jutrzejszej sesji RM.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Droga drodze nie równa

Przedewszystkim druga nitka Szosy Zambrowskiej będzie powstawac od zera, poza tym drogi w miastach muszą mieć studzienki kanalizacyjne co wiąże się z układaniem kanalizacji, tak więc koszta rosną, natomiast droga na Ostrołękę już istnieje będzie poprostu modernizowana.

Po jaka ....... druga nitka szosy zambrowskiej !! Korkow nie ma, wypadkow tez wiec ? Nie wiedze w tym wiekszego sensu.

a moze ma to byc jakis fragment obwodnicy?

Marnowanie pieniedzy... tyle ulic w miescie nie ma jeszcze nawet asfaltu, chodnikow, kanalizacji przeciw deszczowej...

to niech ja zrobią za te 10 lat.
do tej pory zdążą ją ze 2 razy naprawiać jeśli będą jak zwykle smołę z piaskiem mieszać i to wylewać na drogi

...władze miasta chyba uparły się na Szosę Zambrowską...nie tak dawno gruntowny remont a teraz druga nitka?...jest wiele innych "dwunitkowych" ulic w Łomży, które charakteryzują się większym natężeniem ruchu a o wiele bardziej tragiczną nawierzchnią...

ostatnio drogi w naszym kraju budowane są w tępie 4km na rok więc dużo minie czasu

niech tam odrazu na tych polach parking na 1000 aut zbudują bo tak samo jest tam potrzebny jak ta 2 nitka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org