niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego bedziesz głosował na PIS?

ja zaczynam
1. ufam Jarkowi
2. chcą dobra mojego i kraju, w ktorym mieszkam
3. nie patyczkuja sie z niemcami
4. nie patyczkuja sie z tymi, ktorzy mysla, ze z nimi trzeba sie patyczkowac
5. denerwuja tuska, sld-owcow i leppera, co dziala jak miod na moja skolatana dusze
6. serce mi tak podpowiada
7. sa inteligentni
8. ich inteligencja dziala na nasza korzysc (a nie na odwrot, jak w przypadku rzadow SLD)

jedziemy dalej, od 9 w gore!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego bedziesz głosował na PIS?

jak to bede? hehe, a to dobre...

trackone mowisz o tych wyborach co beda czy za kilka lat ?

trackone ty żes chyba na liście sie znalazł i szkasz poparcia, ale za spoty sie płaci

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

bo coś się dzieje pozytywnego w naszym kraju:) tak jak we wcześniejszych tak i teraz będę głosował na PIS

bigi2004

Nie będę głosował na PIS bo:
1. nie ufam Jarosławowi K. i Zbigniewowi Z. itp
2. Urojone fobie więc nie wiem co sobie są w stanie uroić jeszcze, a posłuchać tekstów rządzących z prze 40-30 lat i dziś to jakoś brzmią dziwnie podobnie, no jeszcze kułaki nie padają ale myślę że to kwestia czasu
3. Amerykanie wydy.. i jeszcze oni będą się z tego cieszyć,
4. Patyczkują się z wieloma np. O.Rydzyk i inni swoi, a dla innych teatr, a nie wykonywanie dobrze roboty, bo jak się później okazuje z ich oskarżeń niewiele zostaje, jak np. u lekarza G. oddają wszystko bo facet ma faktury i tylko za Whisky będzie odpowiadał, a to znaczy że od ministra Religi powinni zacząć bo tez nie raz dostał w dowód wdzięczności od pacjentów (zresztą i słusznie, bo dobry kardiochirurg)
5. bo mino że przestępca to poszedł z Lepperem w rządy, bo nie ma zasad poza jedną sterować, bo jak Lepper był ministrem to nie śmierdział tylko pachniał a teraz śmierdzi.
A jak napisał kiedyś Lec: dno jest dnem nawet jak jest odwrócone do góry nogami.
6. serce mam dla rodziny nie drobiu
7. są inteligentni? - to chyba literówka
8. ich inteligencja działa, i zaraz wszystko inne przestanie działać

szkoda mi ciebie chlopie....ale widzac po ilosci twoich postow nie masz nic madrego do powiedzenia takze wcale ten temat mnie nie zaskoczyl

za kilka lat to juz ludzie przejrzą na oczy i PIS bedzie mial 97% poparcia wyborcow, zatem chyba logiczne, ze pytam o te wybory??

doctorr: ciebie to wogole trudno zaskoczyc, przeciez juz tyle w zyciu widziales... (wszystkie odcinki mody na sukces)

trackone
Nie każdy bedzie głosował na PiS !

bede głosowałbo:

BO MOGE

PO WYMIATA

___POLAK___TO___JA___

Ad 1. Nie ufam Jarkowi, bo to maly kretacz. Lista klamstw jest dluga i byla juz wielokrotnie zamieszczana na tym forum.

Ad 2. Dobra kraju? Chyba dobra nierobow, ktorzy licza na to, ze wszytko dostana od panstwa, kosztem innych.

Ad 3. Nooo... nawet juz nam zasugerowano, ze jak nam sie unia nie podoba, to droga wolna... swietny wynik, jak na 2 lata rzadow

Ad 4. Np. zamykaja niewinnych ludzi w swietle kamer, robia z nich przestepcow, po czym wypuszczaja po cichutku, kiedy juz wyjdzie, ze nie maja na nich dowodow. Ciesz sie, moze kiedys trafi na Ciebie.

Ad 5. Tak, Leppera bardzo zdenerwowali zapraszajac go do rzadu :) Musial byc chlop niezle wk....ny ;) Co laczy sie z punktem pierwszym, bo zapowiadali, ze z Lepperem nigdy w koalicje nie wejda ;)

Ad 6. Niektorzy do podejmowania decyzji wola uzywac glowy.

Ad 7. Czym to sie objawia? Kaleczeniem jezyka polskiego? ("som", "biskup Rzyma" itp.) Czy moze doskonalym kontaktem z rzeczywistoscia? (Irasiad i inne kwiatki). Produkowaniem ustaw, ktore okazuja sie bublami prawnymi? Chetnie sie dowiem...

Ad 8. Np, pomysl na ograniczenie samozatrudnienia do minimum jest przykladem takiego przeblysku inteligencji. Na zachodzie to najpopularniejsza forma pracy, ale u nas premier bedzie z tym walczyl... Bezrobocie i tak pewnie spadnie, bo Ci ktorzy straca zajecie wyjada...

9. Minister sprawiedliwosci juz na studiach wslawil sie donoszeniem na kolegow, z ktorymi pil wodke. Donosy powodowane byly tym, ze Ziobro nie podobalo sie podejscie do zycia kolegow. Co nie przeszkadzalo mu nadal sie z nimi spotykac. Kiedy przedstawial swoje dowody w sadzie, sad go wysmial.

Po objeciu stolka, Ziobro zemscil sie na znanej prokuratorce, ktora wystawila mu slaba ocene przed aplikacja, wywalil ja z Prokuratury Generalnej, na jakies wypizdowo i zrobil sprawe dyscyplinarna.
Prawdziwy przyklad moralnosci i praworzadnosci.

Lekarz, ktorego minister bez zadnej rozprawy, obwolal w telewizji morderca i lapowkarzem, zostal wypuszczony. Dowody jakie pozostaly na niego w prokuraturze, to butelka wodki i wina, na ktore lekarz nie moze znalezc dowodu zakupu...

10. Kurski publicznie przyznal, ze aresztowania nie musza byc zgodne z prawem, ale maja sie podobac ludziom. Jak juz powiedzial kiedys, z pewnoscia "ciemny lud to kupi"

11. Kaczynski podpisal dokument, w ktorym prosi unie, o wycofanie dotacji dla rolnictwa, a zwiekszenie nakladow na armie... Moze bedziemy druga Rosja, wszedzie nedza, ale armia ma sie dobrze...

12. W debacie politycznej:
SLD: Za naszych rzadow bylo najwiecej rozbitych gangow
PIS: Bo to wy je tworzyliscie...

Wniosek: Zgodnie z logika PiS, jesli rozbijaja uklady korupcyjne, to znaczy, ze sami je tworza.

13. PiS dopuscil do wladzy ludzi, z ktorych polowa jest zamieszana w afery... narkotyki, korupcja, przecieki itp itd. Piekna wizytowka.

14. Placa publicznymi pieniedzmi Rydzykowi za poparcie w wyborach.

15. Ich faktyczny stosunek do obywateli przejawia sie w "momentach szczerosci" : "wyksztalciuchy" , kilkaset tys. ludzi na emigracji to nieudacznicy, "ciemny lud to kupi", "spieprzaj dziadu".

Ktos chce dopisac dalej?

Jako byly zwolennik PO i Tuska jestem od kilku miesiecy zwolennikiem PiSu. A zaczęło się od niezrozumiałej decyzji PO o nie wchodzeniu do koalicji, niedawno Po zniechęciło mnie sianiem zamętu i pier... o zamachu stanu, podjudzaniem pielęgniarek i lekarzy. Zaś PiS dostal wielkiego plusa za obniżenie składki rentowej mimo protestów roszczeniowców co by chcieli dostać te pieniądze, ważne było nie poddawanie się terrorystom w białych fartuchach...

zulu gula podporą PO:))) http://wiadomosci.onet.pl/1605789,11,item.html

Dlaczego Łomżyniacy nie powinni głosować na PiS? Bo rząd nic nie robił w sprawie przejścia Via Baltica przez Łomżę , tylko pchają się by niszczyć rospudę i w dodatku stracić pieniądze z UE.

Jan_Serce, obnizyli, ale mieli obnizac jeszcze bardziej i tego nie zrobili. To raz. Dwa, ze przeciez juz teraz obiecuja sluzbie zdrowia dodatkowa kase, a nam podwyzszenie skladki zdrowotnej. Wiec jesli mowia prawde, to ten wielki plus zmienia sie w... no nawet nie wiem w co. Ciekawe za to, ze przy tym wszystkim, zatrudnili kapelanow do wszystkich izb celnych... przeciez taki ksiadz to niezbedny element kazdej instytucji... Jak widac, kosciolowi naszej kasy nigdy nie zaluja. To juz bym wolal, zeby dali sluzbie zdrowia.

Lepiej niech rozjeżdżą rozpude niż nas:))) Ja to bym tą całą rozpudę z chęcią zaorał bo jest nie warta żeby o niej cokolwiek mówić...

....
Łomża przecierz na Via Baltica zyskuje ;o i pozatym Polska zachowa fundusze z UE... Wchodzac do UE zgadzalismy sie na zasady tam panujace i powinnismy sie im podporzadkowac. To nie jest proa charakteru na ile UE moze z nami wytrzymac... Glosowales za UE?

Dran: Ja się cieszę z tego ile obniżyli, pamiętając lament niektórych grup społecznych... Te obiecanki są spowodowane wyborami i narazie nie warto ich komentować, poczekamy zobaczymy:) a o kapelanach to demagogia bo ciekawe czy oni jakąś kase wogle biorą...

No jasne, najlepiej wszystko zaorac i zabetonowac... I z takim podejsciem, ktos twierdzi, ze chce czyjegos dobra? Bo juz nawet nie mowie, ze dla Lomzy Via Baltica bylaby korzystna... i o kosztach jakie poniesiemy ze strony Unii prawdopodobnie.

Wyksztalciuch: Glosowalem za UE, a temat z rospuda zostal dawno temu zchrzaniony... Co Łomża zyska na via baltica? bardziej moze region...

Jan_Serce no jak obiecuja, to chyba powinni dotrzymywac? Co, powiesz ze to dobra sprawa, ze politycy nie dotrzymuja obietnic wyborczych? O_o

A w temacie kapelanow, to sprawdz najpierw, zanim powiesz ze to demagogia. Dostaja kase i owszem, bylo nawet podawane ile, ale nie chce mi sie juz szukac. Jest nawet zatrudniony naczelny kapelan, ktory ma koordynowac ich prace i calkiem ladna sumke dostaje...

Jak słysze słowo rozpuda to zbiera mi się na wymioty... Precz z zielonymi terrorystami!!!

Jan_Serce specjalnie dla Ciebie:

"Kapelan dostanie tyle co naczelnik izby, czyli w przedziale od 939 do ponad 5 tys. zł. Dziekan kapelanów będzie zarabiał tyle co naczelnik wydziału w Ministerstwie Finansów, czyli od 1,2 tys. do ponad 5 tys. zł. Dodatkowo otrzymają dodatki stażowe i za stopień służbowy - odpowiednio 671 i 729 zł.

A celnicy zarabiają, w zależności od stażu pracy, od 1,2 do 1,8 tys. zł."

Masz racje, precz z zielenia... My sie mamy dobrze, nasze wnuki moga sobie zdychac na zadymionych betonowych pustyniach... niech zyje postep ;) A "po nas chocby potop"... Dziwi mnie, ze niektorzy nadal uwazaja, ze nature mozna sobie bezkarnie dewastowac wedle uznania, po tym co sie od lat mowi o roli srodowiska naturalnego...

Kapelani to jakis poboczny temat dla mnie... najważniejsza jest gospodarka! W kampanii wyborczej politycy każdej formacji obiecują pełno rzeczy których później nie są w stanie wprowadzić w życie, to jest dla ludzi myślących trzeźwo i realnie, dość oczywiste... Tak jest wszędzie na świecie, wolał bym inaczej ale tak jest...

Dla Ciebie poboczny temat, a dla mnie nie. Jesli takim plusem jest dla Ciebie, ze nie dali kasy na sluzbe zdrowia, to mnie o wiele bardziej interesuje, ze rozdaja kolejne pieniadze kosciolowi... Sa lepsze cele. A jesli taka wazna jest gospodarka, to co powiesz o ograniczaniu samozatrudnienia? Chyba tylko nasz rzad chce z tym walczyc, bo w calej unii to norma. Dla mnie to zwykle ograniczanie swobody gospodarczej.

No tak w zachodniej Europie mają super drogi, autostrady a nam każą żyć w skansenie bo jakiś potok płynie przez łąkę, byłem tam i widziałem, u mojego dziadka za stodołą też są takie widoki:)

Dran jak już sprawdziłeś ile dostaje pojedyńczy kapelan to sprawdz może teraz jakie to są kwoty w skali roku dla ogułu, bo mi się wydaje że pewnie Lepper w ministerstwie rolnictwa wydawał więcej na paluszki:) A po za tym to robiłeś jakąś ankietę w śród celników? A może oni tego chcą... No cóż dla przedsiębiorców samo zatrudnienie to była dobra sprawa bo oszczędzali na pracownikach wysyłając ich do założenia własnej firmy... A dla pracowników zmuszanych do zakładania firm w celu świadczenia usług przedsiębiorcom to nie najgorsza wiadomość...

Jan_Serce, tak, celnicy bardzo sie ucieszyli, tak bardzo, ze zagrozili strajkami i odejsciem z pracy...

Wiesz co Ci powiem o finansach i gospodarce? Bogate kraje potrafia oszczedzac kazdy grosz i rezygnowac z rzeczy zbednych. Dlatego miedzy innymi sa bogate... U nas wszystko sie tlumaczy malym kosztem w skali kraju... Milion tu, 5 milionow tam... kilkaset takich "drobiazgow" i mamy kolejny miliard albo wiecej dziury budzetowej... Bo pamietaj, ze my wciaz mamy deficyt budzetowy, a wydajemy na pierdoly bo to grosze. Na codzien tez wydajesz wiecej niz zarabiasz?
Dla mnie wlasnie to co robisz to jest demagogia, wybacz. Nie sprawdzasz informacji i wymyslasz opinie, na podawane fakty.
A ile Lepper wydawal na paluszki to ja nie wiem, wiem ze np. pani Kalata wydala chyba z 8 mln zl na premie dla pracownikow, ze PiS w samym sierpniu wydal kilka mln zl na spoty reklamowe w TV... a platformy znow pyta, skad maja na billboardy... zalosne. Masz racje, to wszystko drobne, jak sie nie umie dodawac...

Samozatrudnienie to jest dobra sprawa. A ze czasem jest wykorzystywane do naduzyc, to trzeba z tym walczyc, ale na pewno nie likwiduac samozatrudnienie. Moze analogicznie zabronmy posiadania samochodow, bo sa wypadki... Wiesz ilu ludzi pracuje dzieki samozatrudnieniu, a mialoby powazne problemy w wytlumaczeniem przed urzedem, ze nie sa czyimis pracownikami? Ale pewnie, najlepiej wszystko polikwidowac, wtedy nie bedzie zadnych naduzyc, niczego nie bedzie... Glosowalbys moze na Kononowicza? ;)

Widzisz ja nie wiem na kogo ty będziesz głosował i kogo popierasz ale ja co do "swojej partii" nie mam złudzeń, nie są idealni, ale uważam że jeśli będą rządzić sami to zrobią naprawdę dużo dobrego dla Polski, przez ostatnie dwa lata byli w pewien sposób związani populistami z LPR i Samoobrony... Ja pisze o obniżce składki rentowej której wielkość w skali kilku lat to dziesiątki miliardów złotych a ty o kilku czy kilkunastu kapelanach... i to jest demagogia w takiej dyskusji... PiS nie wydał kilka milionów na spoty w sierpniu, piszesz jakieś totalne głupoty... Gdzie ty przeczytałeś że ja jestem przeciw samozatrudnieniu? :)bo naskakujesz z tym na mnie:) Będą wybory to wybierzesz taką partię która wszystko będzie robić tak jak sobie życzysz, żaden problem, już nie dlugo wybory, ja jestem realistą i nie ma złudzeń... A to o strajku celników to proszę o dowody bo nie słyszałem... Bogate kraje potrafią oszczędzać i dlatego są bogate? Troche spłaszczyłeś... Zachodnie kraje są rozwinięte a my jestesmy krajem rozwijającym się, zachodnia europa jest bardziej socjalna niż Polska i wydaje % wieksze pieniądze na różne niepotrzebne pierdoły, co jest bardzo krytykowane przez ekonomistów, a taka Francja ma wyższą inflację niż Polska, co jest wynikiem rozpasania budżetowego...

Jan_Serce, co do celnikow, to naprawde tak trudno wpisac 3 slowa w google? Musze naprawde za kazdym razem wygrzebywac i podawac informacje? Podaj mi jakies Ty, bo tylko kontrujesz, a ja mam wszystko co pisze udowadniac... Ty bazujesz na opiniach, sprzecznych z faktami i mowisz, ze ja stosuje demagogie...

Ale prosze bardzo:

"Kapelan w każdej Izbie Celnej i to na etacie w wysokości 6 tys. zł - to nowy pomysł Ministerstwa Finansów na poprawę sytuacji w aparacie skarbowym. W każdej z 16 Izb Celnych w kraju ma zasiąść jeden duchowny i to w sytuacji, kiedy celnicy masowo odchodzą z pracy, grożą strajkiem i żądają podwyżek.
(...)
Związki zawodowe celników domagają się, aby resort finansów wycofał się z tych planów. "

Co do wydatkow PiS na reklamowanie sie w TV, to sam juz poszukaj, ja naprawde nie chce spedzac po pare godzin na szukaniu takich informacji. Bylo o tym ze 2 dni temu w wiadomosciach, ze z wyliczen cena rynkowa czasu antenowego to ok. 6mln zl, czyli po wszelkich obnizkach itp itd. PiS wydal ok. 3,5 mln zl. To teraz wez dla odmiany Ty mi udowodnij, ze to ja pisze totalne glupoty. Bo Twoje opinie, jak juz napisalem podajesz z wielkim przekonaniem, a ja mam Ci wyszukiwac fakty...

Obnizka skladki rentowej miala byc tez po stronie pracodawcow, co faktycznie mogloby zwiekszyc chec zwiekszania zatrudnienia, ale sie PiS wycofal. Teraz z tego co nam "dali", zabiora nam z powrotem na skladke zdrowotna, o czym jeszcze niedawno Kaczynski mowil, ze cos takiego sie nie stanie. A dziesiatki mld zl to w skali ilu lat, ze tak spytam?

Co do samozatrudnienia, to nie wiem czy jestes przeciw, napisalem ze PiS chce samozatrudnienie bardzo mocno ograniczyc, a Ty odpisales ze to i tak sluzylo wyzyskiwaniu ludzi, wiec na tej wypowiedzi opieram to co pisze. Raczej ciezko z tego wywnioskowac, ze jestes przeciwny ograniczaniu samozatrudnienia...

Panstwa w Unii wydaja moze i na rozne rzeczy, tylko raczej ich stac... Austria niedawno zlikwidowala pare ostatnich statkow floty rzecznej, ktore stanowily niejako wartosc historyczna, bo uznali, ze nie warto ich utrzymywac i zrobili oszczednosci. My majac co roku kilkadziesiat mld zl deficytu, mamy pieniadze na wszystko, tylko nie na to co trzeba...

Ty masz przekonanie, ze PiS rzadzac zrobi wiele dobrego, a ja wcale takiego poczucia nie mam. Ciekawi mnie np. komu faktycznie sluza te wszystkie afery.... Bo np. sciganie Krauzego, bez zadnych praktycznie dowodow na niego, spowodowalo jedynie spadki notowan jego spolek na gieldzie. Osoby wiedzace o tych zatrzymaniach, mogly niezle zarobic, a mnostwo drobnych inwestorow umoczylo. Podobnie bedzie z wszystkimi innymi aferami, odbije sie to na gospodarce wlasnie, bo zagranicznych inwestorow tez nie przyciagnie chwytliwy motyw walki z oligarchami w naszym kraju. Zeby nie uprawiac demagogii, pokaz mi ile afer PiS rozwiazal, kogo winnego wsadzil do pudla? Poki co, slyszymy tylko wszedzie o mocnych dowodach, przychodzi co do czego i zostaje tylko gnoj.

Napisz mi, na czym opiera sie ten Twoj realizm, bo niebardzo wiem...

A niech strace jeszcze raz.... I mam nadzieje, ze Ty tez zaczniesz w koncu udowadniac to co piszesz...

"Kampania wyborcza formalnie nie ruszyła, dopiero w piątek Sejm zdecydował o samorozwiązaniu, a Prawo i Sprawiedliwość na głowę bije politycznych rywali w telewizyjnej reklamie. Tylko w sierpniu partia Jarosława Kaczyńskiego wydała na ten cel 6 mln zł brutto (stawki cennikowe). Cztery razy tyle co hamburgery McDonald’s, dwa razy więcej niż podpaski Always i niemal tyle samo co L’Oreal i Danone. Tym wynikiem partia w ubiegłym miesiącu weszła do pierwszej dziesiątki największych reklamodawców polskiej telewizji.

Zasilona TVP

Więcej niż połowę tej kwoty wydała na emisję spotów w trzech programach TVP, ponad 1,1 mln zł wpłaciła Polsatowi i prawie tyle samo TVN.

— Jak na sierpień, to bardzo silna kampania. 6 mln zł brutto oznacza około 3,5 mln zł netto, czyli po rabatach. Przy takich wydatkach da się wylansować każdy produkt — mówi Aleksander Śmigielski, dyrektor mediów na nasz region Europy w Unileverze.
"

Dran lubi dyskutować. Nie przegadasz go Jan_Serce, możesz już sobie odpuścić :P

Hmmmmm ciężko się z tobą dyskutuje bo widzisz tylko swoje racje... widać że jesteś zakapiorem przeciw pisowi, ja mimo że ich popieram to widze też ich wady... Na kogo będziesz głosował? Co do samozatrudnienia to wyraziłem się myśle dość jasno, podałem fakty za i przeciw ale ty byłeś już tak ustosunkowany do mnie że wniosek mogłeś mieć tylko jeden:) Co do składki rentowej i dla firm i pracowników została obniżona, jako pracodawca płacę mniej, to wiem:) http://www.egospodarka.pl/22800,Obnizka-skladki-rentowej-ile-zyskamy,1,11,1.html wystarczyło wpisać w google...:) 20 mld z obniżonej składki zostaje nam w kieszeni tylko w jednym roku:) http://www.money.pl/emerytury/wiadomosci/artykul/kosztowna;obnizka;skladki;rentowej,173,0,225197.html
Ale ty jesteś populistą, coś o statkach w Austrii piszesz:) takich przykładów znajdziesz pełno i w Polsce, a w Austrii takich o bezmyślnych wydatkach...:) Krauze miał być przesłuchny ale się nie stawił, czemu nie wraca? Jeśli chodzi o giełdę, a znam się na tym bo inwestuje trochę, to trzeba przyznać że straty na początku były dość spore, ale do czasu sprzedania tych akcji tylko wirtualne bo teraz prokom odrobił już straty na gpw, jak też inne spółki ze stajni krauzego jak Bioton naprzykład... Co do afer to są prowadzone śledztwa i jeszcze wiele może być ciekawych spraw ujawnionych, ja nie mam złudzeń że były i pewnie nadal są nieczyste powiązania na styku biznesu i polityki a pis się temu przeciwstawia... To o 6 mil to z jakich źródeł? bo wydaje się zę to tylko przepuszczenia specjalistów od reklamy... A czy nie jest tak że partia ma pieniądze ze składek, kredytów, a panstwo po wyborach zwraca tylko część tych pieniędzy, w zależności od % obsady w parlamencie...tak jest na całym świecie, to jest kampania, gra idzie o wysoką stawke i wspomnisz moje słowa że wygra PiS. Sorki za długiego posta

Na kogo bede glosowal to niestety jeszcze nie wiem, co widac chyba po moim podpisie... Samozatrudnienie - caly czas nie odniosles sie do decyzji premiera, napisales tylko, ze dla jednych dobrze, dla innych zle... Ja jestem przeciwny takim dzialaniom, a Ty?
Obnizka skladki rentowej, placisz mniej jako pracodawca? To chyba jakis szwindel robisz ;) Przeciez tam wyraznie napisali, ze dla pracodawcow maja obnizyc od stycznia 2008 ;) I te 20 mld to tez jest koszt dla wszystkich obnizek. Zdawalo mi sie, ze z tych dalszych sie wycofali, ale moze jednak beda... Jesli tak, to sie cieszyc.

Straty na gieldzie mogly byc chwilowe, ale jak takie akcje zaczna byc na porzadku dziennym, to nie bedzie wesolo. Co do afer, to ja pytalem kogo konkretnie wsadzili, bo poki co to sledztwa sa niby prowadzone... okazuje sie, ze dowody coraz marniejsze i jakos wszystko szybko cichnie...
Sprawa "doktora smierc" chociazby... Jak sie na to zapatrujesz? O Kaczmarka nie pytam, bo to temat wywolujacy duze emocje, ale ja uwazam, ze i jedni i drudzy kreca.
Tak samo jak uwazam, ze mozna by znalezc spokojnie i afery z udzialem PiS. Wiele dzialan w normalnym kraju juz dawno doprowadziloby do dymisji pewnych osob, a u nas wszystko przejdzie...

Wydatki PiS na reklame w TV:
http://biznes.onet.pl/1,1436752,prasa.html

Jestem populista? Bo jestem przeciwny bzdurnym wydatkom? :/ No to ciekawe podejscie do kwestii populizmu...

Nie wiem jak partia sie rozlicza szczerze mowiac, czytam tylko ile wydaje... I smieszy mnie nastepna afera billboardowa, biorac pod uwage, ze z poprzedniej musieli sie wycofac z podkulonym ogonem, nawet nie przepraszajac zreszta.

Odnośnie samozatrudnienia mam mieszane uczucia i tak naprawde sprawa mnie nie dotyczy więc nie zajmuje mojej głowy... Płacę swój zus mniejszy o 60 zł i to jest fakt o resztę pytaj księgową! 20 mld jak tam wyraznie pisze to suma za wprowadzane obniżki, więc się myliłeś... Doktorek G. brał łapówki i to jest fakt bo pełno ludzi się do CBA z tym zgłosiło, a że Ziobro chlapnął coś o zabijaniu to gazeta wybiórcza przeprowadziła akcje propagandową i cały ciężar przeniósł się na inną strone, robienia męczennika z tego łapówkarza. Kaczmarek zeznawał nieprawde co zostało pokazane na prezentacji prokuratury, cba zatrzymało ostatnio 7 osób związanych telefonią dialog za łapówki, i wczesniej też kogoś zatrzymywali. Ale sedno sprawy tkwi w tym że ta formacja wywiera presje na system sprawiedliwości aby bardziej intensywnie walczyć z korupcją i teraz urzędnik dwa razy się zastanowi zanim weźmie łapówkę bo pomyśli że to może prowokacja... Jesteś populistą bo przeciwstawiasz kilku kaznodziei i ich pensje do mojego przykładu kilkudziesieciu miliardów ze składki, czytaj uważnie... Piszesz że nie wiesz jak partia się rozlicza, hmmm to już ciebie zupełnie nie rozumiem:) to co w takim razie obchodzi cie ile oni wydają na spoty? a jesli czlonkowie partii oddają swoje ostatnie pieniądze na składki członkowskie żeby tylko ich partia wygrała, to co ci do tego...?

20 mld to kwota za wszystkie obnizki, lacznie z tymi ktore wejda od stycznia, wiec napisalem dobrze. Mylilem sie co do tego, ze myslalem ze tych dalszych styczniowych juz jednak nie wprowadza.
No ale jak po wyborach zrealizuja podniesienie skladki zdrowotnej to zobaczymy ile z tego zostanie... W sumie na funduszu rentowym i tak od dawna byly nadwyzki, wiec sobie zrobia przeniesienie srodkow i tyle.

A co do obnizek po stronie pracownika mialem racje. Placisz mniej za siebie, ale za pracownikow placisz tyle samo... Po stronie pracodawcy dopiero zostanie obnizona, tzn bedziesz placil mniej za pracownika, a nie tylko za siebie.

Czy doktorek G. bral lapowki, to sie okaze. Moze i sie ludzie zglosili, ale tez wiele osob go bronilo. A poki co jedyne dowody jakie pozostaly w prokuraturze, to 2 butelki alkoholu... A mialy byc niezbite dowody na morderstwo... Dla Ciebie moze "Ziobro cos chlapnal ozorem", a dla mnie zrobienie z czlowieka publicznie mordercy, a oskarzenie o lapowki, to jest duuza roznica, nie sadzisz?
Co do Kaczmarka to napisalem, ze wszyscy tam kombinuja. Kaczmarek maci, PiS tez... Raz Ziobro mowi, ze nie wywiera naciskow na prokurature, a raz publicznie mowi, ze ktos musi zostac skazany. Raz mowi, ze zadnej narady nie bylo, a premier mowi, ze na tej naradzie prosil zeby nie skuwac Blidy w kajdanki... itp itd... Jak dla mnie to kazdy kreci jak moze i byc moze PiS slusznie oskarza Kaczmarka, a Kaczmarek mowi prawde o metodach PiS.

Jak dla mnie sama walka z korupcja i czym tam zechca, nie moze sie odbywac przy lamaniu prawa, bo po cos ono jest. Jak uznamy, ze wszystkie chwyty dozwolone, to szybko sie okaze, ze wsadzic mozna kazdego i za wszystko. Jak beda przestrzegac prawa, to niech walcza z ta korupcja, na zdrowie... Tylko zeby to nie byla jedyna rzecz, jaka sie beda zajmowac przez cala kadencje.

Co do wszystkich zatrzyman i spraw, to jak napisalem, poczekajmy az kogos uznaja za winnego... poki co to bicie piany i nic wiecej.

Nie przeciwstawiam zadnych kaznodzieji do skladki, wiec mi tego nie wmawiaj. Pokazuje, ze PiS wcale nie stroni od sponsorowania pewnych grup spolecznych i rozdawnictwa. I nie zgadzam sie z pogladem, ze jak cos kosztuje "niewiele w skali kraju" to mozna rozdawac, bo takich rzeczy jest mnostwo i po zsumowaniu wychodza duze kwoty, na ktore nas nie stac.

Ja tylko sie wtrace i przypomne, ze istnieje forum Polityka.

Sadze, ze nie ma sensu wypowiadac sie dlaczego bede glosowal na PiS. Zrobilem to w wielu innych postach.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

PiS na pewno mojego głosu nie otrzyma.Jeszcze tak zakłamanych ludzi nigdy w życiu nie widziałem.Jeden z kaczek (bo ja ich nie odróżniam) przed ostatnimi wyborami zarzekał się że gdy jego braciszek zostanie prezydentem on nie będzie premierem.Po dobrych rządach Marcinkiewicza wylał go ot tak i przejął jego role w rządzie.Co najważniejsze sam Marcinkiewicz krytykuje PiS za swoje zachowanie w ostatnich miesiącach.
Do tego dochodzi ten nieudacznik Ziobro.Cudowne sprawiedliwe dziecko które za wszelką cene chce pokazać się publicznie.Krytykuje ludzi wystawiając im opinie morderców na co nie ma dowodów.I ten śmieszny układ.Jak ja to słysze to mnie na wymioty zbiera.Ziobro Don kichote chce walczyć z wiatrakami.Dziwne że ten układ ich jeszcze nie rozstrzelał.
Popierajcie dalej PiS a obudzicie się z ręką w nocniku.Ostatnie miesiące pokazały jakie nie udolne ustawy PiS chce wprowadzić w życie hamując Polske.Co będzie jak PiS wygra wybory?Utrzymają się w przekonaniu że polski plebs im ufa i dopiero się zacznie.

Fakt faktem że w obecnej chwili nie ma na kogo głosować bo każdy chce się dobrać do koryta.Z drugiej strony jeśli wygra PO lub LiD to nie będzie takich ustaw ograniczających człowieka.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

nie przezywajcie. chłopak zazartował a wy już.

do Dran: Jak wynika z twoich wcześniejszych postów to powątpiewałeś w wysokość obniżek składki rentowej... Na funduszu rentowym były nadwyżki i przeniosą tylko te środki? hmmmm widze że nie masz zielonego pojęcia o tej materii i piszesz jakieś farmazony w stylu Leppera z którymi nawet trudno polemizować:) wzrost dochodu pkb sfinansuje obniżkę składki co w jednym z podanych przeze mnie linków pisze jak wół:) Doktor G brał łapówki jak bierze wielu jemu podobnych, sam dawałem, nie bądź naiwny... a ze go bronią? jak by mi uratował życie też bym go bronił... To ze Ziobro oskarżył go o zabijanie? Sąd to rozstrzygnie... G. złożył ponoć pozew przeciw Ziobrze i miał do tego prawo bo żyjemy w demokracji, więc w czym problem... Kaczmarek mąci i kłamie a co PiS? Pis pokazuje że powstanie CBA to słuszna decyzja, bo gdyby nie to nikt nie był by wstanie udowodnić takich powiązań jak widzieliśmy, że minister leci jak piesek do biznesmena, i dalej by były tylko przypuszczenia ze cos jest nie tak, że układ działa, ale dowodów brak... a tak mamy to na taśmach, ja złudzeń nie mam... Co do łamania prawa, to gdzie ty je widzisz? jesli takie było to są sądy od tego... Pis rządził tylko 2 lata a na przykład cba działa jeszcze krócej wiec nie wymagajmy nie wiadomo czego i tak sporo pokazali, ale tu chodzi jak dla mnie o cały system wymiaru sprawiedliwości... Jesteś populistą, bo tylko tak można nazwać kogoś kto zbija argument wielo miliardowych obniżek parapodatków kilkoma duchownymi:) Nie jestem za rozdawnictwem, nic takiego nie napisałem, chciałem tylko podkreślić żeby nie zamydlać tematu paroma księżmi... Podwyższenie składki zdrowotnej to błąd, do którego mam nadzieje jednak nie dojdzie, a już na pewno nie w zapowiadanej skali, Zyta Gilowska się temu sprzeciwia...

Powatpiewalem w dalsze obnizki, co do czego sie chyba przyznalem, ze sie pomylilem ? Pisanie farmazonow to mi w kolko wytykasz, po czym wychodzi ze wiem co pisze, wiec moze troche zluzuj. Juz dawno byly wypowiedzi, ze na funduszu rentowym sa od dluzszego czasu nadwyzki, moze podaj jakies dane, jesli masz inne informacje. Bo faktycznie trudno z Toba polemizowac, kiedy na podstawie swoich przypuszczen, wydajesz osady kto pisze bzdury... Napisalem, ze dokonaja pewnego przeniesienia srodkow, skoro obnizyli skladke rentowa, a podniosa zdrowotna... Co w tym glupiego wytlumacz mi? Chyba normalne, ze obnizajac stracili czesc wplywow do budzetu, a podnoszac ta druga, te wplywy podniosa. To jest pewna rownowaga... Chyba, ze cos sie zmienilo w matematyce. A w linku napisali, ze na te obnizki pojda owoce wzrostu gospodarczego, a nie ze to w calosci wystarczy. Poza tym wzrost pkb na takim poziomie nie bedzie wieczny.

Dawales lapowki doktorowi G. ? No to zglos sie na swiadka... A oskarzenie o zabijanie, masz racje, powinien roztrzygnac sad. Poki tego nie zrobi, to zaden minister nie ma prawa nazywac kogos publicznie morderca. Moze Tobie to nie przeszkadza? Pomijajac fakt, ze zadnych dowodow nie ma i zarzut sie chyba nie utrzymal wogole...
Co PiS? Juz pisalem, tak samo kreca, w sprawach narad, czy byly czy nie, blokuja komisje sledcze itd.
Gdzie widze lamanie prawa? Sady sa od tego? No przeciez sad uznal, np zatrzymanie Kaczmarka za bezpodstawne. Na co Kurski powiedzial, ogolnie rzecz biorac, ze sad to sobie moze... Ze sad sie nie musi zgadzac z aresztowaniami, ale to ich nie powstrzyma, wazne ze sie ludziom podoba... Jednym slowem maja prawo w d...
Daruj juz ten moj populizm... Usilujesz mi wmowic cos, czego nie powiedzialem. Wyraznie napisalem, ze nie zbijam argumentu obnizek podatkow duchownymi, ile razy mam to pisac?? Podalem to jako przyklad rozdawnictwa, a Ty z koleii chcesz zbic argumenty rozdawnictwa tym, ze podatek obnizyli... i juz nic innego sie nie liczy...
Co do sprzeciwu Gilowskiej, to sprzeciwiala sie tez uldze na dzieci w takiej wysokosci i jakos jej nie posluchali. A to kolejny przyklad rozdawania kasy, z ktorej i tak skorzystaja bogaci, bo biedni tyle nie odlicza. Ale kogo to obchodzi, rozdawnictwo przed wyborami nie zaszkodzi...

PiS to faktycznie partia kulawa, ale po dlugiej ulewie zawsze jest czas na slonce. no i tym sloncem jest PIS.
jedyna alternatywa.
reszta albo nie zaglosuje (ci co najwiecej krzycza), albo zaglosuja na tuska (fe!), sld (buu) albo na PSL (buahahaha).

Czytając ciebie można się zmęczyć:))) Nadwyżka budżetowa idzie na na załatanie obniżki rentowej, fundusz rentowy?przesuniecie środków? budżet państwa dopłaca grube miliardy do zusu... http://www.szkolenia.com/szkolenia2.nsf/ead337a89cd5c532c12572e400369ee3/70c27d2208066eb7c125726700546f37?OpenDocument
Mówisz dawno się mówiło o nadwyżce w funduszu rentowym, ale co to ma do przesuwania środków, to tylko twoje gadanie, chyba że udowodnisz że jest inaczej:) Lubisz widze odwracać kota ogonem, myśle że zrozumiałeś mnie co miałem na myśli mówiąc że dawałem łapówki i nie tylko lekarzowi...
Mówisz że PIs blokuje komisje śledczą? I bardzo dobrze bo działa tu prokuratura a przed samymi wyborami komisja śledcza to już by była lekka przesada, po wyborak ok i PiS tego chce...Zatrzymanie Kaczmarka sąd uznał za niepotrzebne i co z tego skoro to kłamca i krętacz, coś mu się stało? Prokuratura uznła że może mataczyć i zamiast go zapraszać n przesłuchanie, sami go przywieźli, mnie to nie razi... skoro ty przywiązujesz wagę do tego co mówi Kurski, polityk średniego szczebla to twoja sprawa, ja go nie słucham...
Ale ty śmieszny, napisałem wyraźnie że jestem przeciwko rozdawnictwó co próbowałeś mi wmówić... W początkowych postach pisałeś mniej więcej tak że i co z tego że obniżają składke, skoro rozdają duchownym pieniądze, więc jak to nazwać jak nie zbijanie argumentów o dużej skali drobnostkami, acz kolwiek mającymi znaczenie...
Gilowska sprzeciwiała się uldze w takiej formie, a wszystkie partie ją poparły:) i na kogo teraz zagłosujesz? czy to będzie dla ciebie argument żeby nie iść do wyborów i dalej narzekać:) Przypomnę że ta ulga to nie pomysł PiS...

Chodzilo mi o to, ze jak jedna skladke obnizaja, a zaraz druga podwyzsza, to obnizka w sumie wychodzi niewielka. Co gdzie trafia to juz sprawa drugorzedna. A o nadwyzce funduszu rentowego sie mowilo, wlasnie w tym kontekscie, ze np. na emerytury brakuje, a na rentowym sa nadwyzki.
Wiem co miales na mysli, mowiac ze dawales lapowki i to jest wlasnie demagogia w najczystszej postaci. Bo mowisz, ze dawales komus, to znaczy ze i tamten doktor bral... To ja powiem, mnie kiedys okradli to i Ty pewnie kradniesz? Przeciez to bzdura... To jest wlasnie dzialanie z jakim sie nie zgadzam, znalezc kozla ofiarnego i ukarac dla przykladu, bo przeciez wszyscy wiedza, ze lekarze biora...
Tak samo z Kaczmarkiem, mozna kogos aresztowac bezprawnie, bo to klamca i kretacz... Fajne myslenie. To moze zacznijmy od razu wsadzac ludzi do pierdla bez sadu, "bo wszyscy wiedza" ze to czy tamto. Dla mnie prawo to prawo. A Ty najpierw pytasz gdzie PiS lamie prawo, a jak Ci pokazuje gdzie, to pytasz co z tego. A Kurski jest reprezentantem PiS i jakos nikt nie prostuje jego wypowiedzi, wiec zakladam ze sie partia z tym zgadza.
O rozdawnictwie napisalem w tym kontekscie, ze Ty uznales za plus, ze nie dali kasy na sluzbe zdrowia. Wiec pokazalem, ze na sluzbe zdrowia faktycznie nie dali, a w tym czasie rozdaja kosciolowi, ktory biedny nie jest. A obnizka skladek jest rzecza dobra i tego nie neguje. Tylko nie mozna nia tlumaczyc wszystkich innych dzialan, ktore dobre nie sa.

a ja zaglosuje na PO! bo juz mi sie nie chce gadac na temat "wybrykow" rzadow PiSu
nie bede glosowal na inne partie bo wole by ktokolwiek inny rzadzil,tylko nie pis,a PO ma najwieksze szanse.
PiS to ludzie z kompleksami,ktorzy non stop sobie cos udowadniaja i maja innych za debili i sie na pewno z nimi nie licza. pogadajcie ze znajomymi w warszawie jaka opinie ma byly prezydent Kaczynski. co sie dzialo w UM, kto byl zatrudniany itp. zal sluchac. to samo dzieje sie teraz w polskiej administracji. "Tanie panstwo" okazalo sie tylko haslem wyborczym, tak samo jak "prawo" i "sprawiedliwosc". Nie chce mi sie przytaczac afer i liczb ktore to moga poprzec bo ci ktorzy trzezwo mysla i nie sa w PiS zapatrzeni na pewno wiedza o co chodzi.
ehhh, szkoda tylko slow bo to co sie robi teraz... zamiast do przodu to sie cofamy to lat '80. jeszcze troche i bedziemy mieli godziny policyjne, a tv bedzie wyswietlala tylko to co "mozna".
porownujac prezydentow:Kwasniewski byl jaki byl, ale zaden kraj,zaden kraj ktory mial do czynienia z Polska za jego kadencji nie ma nic do zarzucenia.w sprawach narodowych potrafil sie odpowiednio zaprezentowac(dla tych co w tym momencie sie podsmiewaja,czasem trzeba tez wypic za dobre kontakty), a dzieki temu zyskac to co nalezy. Kaczynski... ? nc
a przypominajac ostatnie 2 nowinki: loty prezydenta samolotem na wybrzeze i spowrotem za 600tys zl oraz "tanie panstwo"-przez 2 lata liczba pracownikow w kancelari premiera wzrosla o 50% (teraz ma 120).a laczna suma etatow zamiast zmalec, wzrosla o 300 w administracji.

do Dran: strasznie wybiórczo odnosisz sie to tego co pisze, ale tak wygodniej widać... w funduszu rentowym jest nadwyżka kilka miliardów a dopłaty do zus to dziesiątki, więc o czym my tu mówimy... Demagogia? czlowieku ty chyba naprawdę jesteś naiwny myśląc że CBA nie ma dowodów na jego łapówkarstwo, gazety pisały że zgłaszały się dziesiątki osób do CBA żeby zeznawać w tej sprawie...Zaraz zapytasz a gdzie są te dowody? poczekaj do procesu, taka jest procedura... Aresztowanie było bezzasadne, tak orzekł sąd, a ty próbujesz przedstawić to jak ten szmatławiec Michnika że to jakiś zamach na demokracje... To jest wlaśnie demokracja, prokuratura mogła się pomylić, ale miała intencje zapobieżenia matactwom i ustalaniu przez tą szajkę wspólnych zeznań... co do Kurskiego, to w PiSie jest wielu polityków co mają różne poglądy i jak by każdy miał być prostowany to by dopiero było śmieszne...
Populista jesteś i potwierdziłaś to jeszcze raz, bo jak wspomniałeś, ja mówiłem i chwaliłem PiS że nie dali na podwyżki dla terrorystów w białych fartuchach, to ty zbijałeś to kilkoma duchownymi... gdzie tu miara? dla lekarzy miliardy a dla paru kapelanów tysiące...populizm w czystej postaci...
Jakoś nie widzę żebyś odniósł się do tego co napisałem o podwójnej uldze prorodzinnej... w swojej zapalczywości umknął ci fakt że to nie był pomysł PiSu a poparły go wszystkie partie... Wcześniej pisałeś i narzekałeś że pis wydał tyle na spoty, po czym sam przyznałeś że nie wiesz jak się partie rozliczają i skąd mają pieniądze, pisać aby pisać...
Zastanawia mnie na kogo zagłosujesz, sam nie możesz tego określić, widząc twoją stopke, ale ponarzekać zawsze można...

A ZUS sobie moze tak dowolnie przenosic pieniadze miedzy funduszami?
Co do dowodow CBA to zobaczymy, jak bedzie sledztwo. A sam zarzut morderstwa juz chyba nawet wypadl z gry, chociaz publicznie to juz gosc przez Ziobro zostal skazany. Demagogia jest to, ze piszesz, ze gosciu bral i argumentujesz to "bo wszyscy biora". A przy okazji uwazaj, bo z takimi co wreczaja lapowki, to PiS sie podobno chce rozliczac ;)
Ja nic nie przedstawiam "jak szmatlawiac Michnika", jako zamachu na demokracje. Jak sie prokuratura myli, to przeprasza. A tu nie tylko nie przepraszaja, ale jakis tam Kurski oglasza, ze sobie beda aresztowac kogo chca i sad ich nie powstrzyma, bo sie to ludziom podoba... I to juz jest parodia "panstwa prawa". I kto to slyszal, zeby prokuratorzy krytykowali wyroki sadu ?? To dopiero za PiS weszla taka moda, ze wszyscy sie maja Ziobry sluchac. Prokurator ma zamknac morde i sie pogodzic z wyrokiem, ewentualnie moze wnosic apelacje, a nie szastac ryjem ze glupi sad wydal glupi wyrok, bo to nie jemu oceniac. Kurski wprost przyznal, ze zlamali prawo, pod publiczke.
A Ty nie jestes populista, bo sie cieszysz, ze nie dali podwyzek na sluzbe zdrowia, za to tak krecisz, zeby pominac fakt, ze rozdaja pieniadze kosciolowi... Akurat kapelani to nie jedyny przypadek. Tak sie sklada, ze w sluzbie zdrowia to te podwyzki faktycznie bylyby zasadne, kwestia tylko czy sa na to pieniadze. Ale czemu kasa idzie dla kosciola, ktory nie bieduje, to moze jakis niepopulista mi wytlumaczy... A 16 kapelanow + naczelnik to jest kilkaset tys. rocznie. Moze i malo, ale za to mozna by bylo zrobic cos pozyteczniejszego. Brakuje np. srodkow chocby dla osob chcacych zalozyc dzialalnosc gospodarcza, co moim zdaniem byloby bardziej pozyteczne, niz dokarmianie ksiezy. A takich potrzeb znalazloby sie mnostwo. Ale ja jestem populista, a Ty nie odpowiadasz wybiorczo...
Pisalem ze PiS wydal tyle na spoty, chciales zrodla, tez podalem... chociaz twiedziles ze pisze totalne glupoty, bo PiS tyle nie wydal. Wczesniej pisalem glupoty, ze kapelani dostaja wyplaty. Ze celnikom sie to nie podoba... Chlopie, sprawdzaj informacje, a nie profilaktycznie krzyczysz, ze pisze glupoty... Mnie sie czepiasz, ze napisalem ze dalszych obnizek chyba nie bedzie po 10 razy, a sam co chwile zarzucasz mi pisanie bzdur i Ci to nie przeszkadza. Jak sie dokladnie rozliczaja partie masz racje, nie wiem, poza tym ze dostaja subwencje itp. A ze biedni poslowie oddaja z wlasnej kieszeni pieniazki na reklame w TV, to chyba chciales mnie rozbawic? Jakby to powiedzial Lepper, no wiekszej demagogii i populizmu, to juz nawet ja bym nie umial wymyslec...
Na kogo zaglosuje to sobie bede musial dobrze przemyslec i tyle. Raczej nie bedzie to PiS. A czy nie pojde do wyborow, to sa juz tylko Twoje domysly, wiec mi tego nie przypisuj prosze.

Chodzi ci o fundusze emerytalne? bo nie wiem rozumiem pytania... Dziesiątki osob zeznawalo ze brał, tak pisały gazety, wiec nie kręć że jak wszyscy to i on, tak nie pisałem tylko podałem przykład że korupcja jest a ty pisałeś tak jak by aresztowali aniołka...
Kurski chyba nie jest w prokuraturze...? bo tak by wynikalo z tego co piszesz:))) słyszałeś komentarz prokuratury? czy tylko prokuratora Kurskiego?:))) Ja pisałem że nie jestem za wydawanie pieniędzy których nie ma, czy to na księzy czy na cokolwiek zbędnego... Ale porównywanie i kontrargumenty w takiej postaci, są nieporównywalne, trzeba ważyć argumenty...
Brakuje środków dla osób chcących założyć działalność? Widzisz powtarzasz jakieś stare problemy, bo jest inaczej, pieniądze są i co ciekawe spotkałem się z zarzutami że np. w Łomży nie zostaną wszystkie wykorzystane...
A własciwie po co pisałeś o tych spotach PiS i 6 mln? Dla mnie to były głupoty, to o kapelanach, to o spotach ale tylko w kontekscie podawanych przeze mnie argumentów wielomiliardowych...
Dla ciebie PiS to tylko posłowie, no bravo:) i nie wierzysz że oddają swoje pieniądze na składki, oni akurat muszą:) a PiS ma tysiące członków, zdaje się że kilkadziesiąt tysięcy nawet i to właśnie od nich idą prawdziwe pieniądze na partię...rozumiesz już jak to działa?:)

Nie będę wcale głosował, pójdę dopiero do urny jak wejdą wybory bezpośrednie i skończy się oddawanie głosów liderom z czoła listy, i do tego będę namawiał znajomych. Układ jaki jest, to tylko sprawi ze te same wrony siądą na innych gałęziach , a to już było nie raz, i nic nie wniosło, a pisowskie machanie szabelka pod publikę i życie przeszłością gdy trzeba iść do przodu, To już było i się przejadło.
NIE PUJDĘ GLOSOWAĆ BO NIE WIDZĘ NIKOGO GODNEGO ZAUFANIA NA CZELE LIST A TYLKO CI W TYM UKŁADZIE PRZECHODZĄ.

Temid

a kto z łomzy startuje do parlamentu oprocz bylych reprezentantow??

Wcale NIE bede glosowal na PiS, jestem studentem i jakos tak sie sklada, ze wszyscy moi znajomi takze NIE beda glosowac na PiS...

Dla tych, którzy zapomnieli jaka jest prawda i komu nie można wierzyc:
1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi
do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
5. Nie będziemy więcej rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji
6. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą
się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
7. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w
wiezieniu działaczy opozycji w latach 70
8. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
9. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
10. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
11. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
12. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
13. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
14. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
15. Zredukujemy administrację państwową
16. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.
17. Mój brat widział eSBeckie papiery na samoobronę
18. Rokita popełnił najcięższy mord na demokracji ale zapraszamy go do PiS
19. Byłem w Sierpniu w stoczni, my stoimy tam gdzie wtedy, a oni tam gdzie ZOMO
20. Jest tylko jedna sfałszowana teczka - moja.
21. Słyszałem jak ojciec Rydzyk przeprosił brata i bratową
22. Wprowadzimy `tanie państwo'.
23. Umów należy dotrzymywać ~=~ Pacta sunt servanta .

Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII
2006)

"Sąd pomylił się w jednej kwestii, więc mógł się pomylić i w innych - powiedziała na konferencji prasowej w czwartek p.o. rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Marzanna Mucha-Podlewska.
(...)
W oświadczeniu prokuratury zaznaczono, że decyzja sądu jest pełna mankamentów wynikających z niewystarczającego zapoznania z materiałem dowodowym. Jak dodała Mucha-Podlewska, orzeczenie sądu zawiera niczym nieuzasadnione twierdzenia sądu świadczące o jego braku bezstronności. (...)"

Wyrwałeś te kawałki z kontekstu...Wiec ciężko się odnieść. Pisałeś że prokuratura nie może komentować, bzdura. Bardzo często prokuratorzy komentują wyroki i nie tylko w Polsce, ale na całym świecie... Przykład? często w relacjach tv po różnych wyrokach prokuratorzy wypowiadają się czy się zgadzają czy też nie z wyrokiem sądu, norma. Wręcz powinni komentować, bo przecież działają w świetle prawa i w dobrej wierze i nie piszę tylko o tej sprawie, ale ogólnie, więc jak prokurator w takiej sytuacji nie może się odnieść...

no tak taki zaglosuja na PIS a potem wyjezdza z Polski a my musimy sie wstydzic na caly swiat ehh ;(

Igusia

Iga? do kogo to bylo?

Jan_Serce: komentarz komentarzem, ale zarzucanie sadowi braku bezstronnosci to juz raczej nie jest standard na calym swiecie chyba?

Ogolnie na prawde nie wiem, czy jest sens toczyc ta dyskusje, bo raczej nikt tu nikogo nie przekona do zmiany pogladow politycznych.
O funduszach na rozpoczecie dzialalnosci napisalem, bo chocby moj znajomy jeszcze kilka miesiecy temu musial sie ostro nabiegac i naczekac, zeby pieniadze dostac i wcale nie bylo takie pewne, ze beda.
To byl przyklad, mysle ze mozna znalezc dziesiatki takich celow.
Po co o tym wszystkim pisalem? Bo uwazam, juz krotko mowiac, ze PiS stworzy podobne bagno jak i inni. Tropi afery, a im samym wiele w tym wzgledzie nie brakuje, zreszta ganiaja czlonkow rzadu... Mowia o interesach na styku polityki i biznesu, a nie jestem pewien czy sami maja w tym wzgledzie czyste rece. Nie lubie hipokryzji, a niestety tak odczytuje niektore dzialania PiS. Dlatego jestem przeciw ich rzadom.

OK, to w takim razie to mój ostatni post w tym względzie.
Bardzo często się zdarza, szczególnie w głośnych sprawach że prokuratura prowadzi polemikę z sądem. A czy my wszyscy zawsze zgadzamy się z niektórymi wyrokami sądów? zapewne nie...
Jeśli chodzi o fundusze, to wiadomoże że nie dadzą pieniędzy na ładne oczy i trzeba spełnić określone warunki i się nachodzić żeby je dostać, ale pieniądze są... Ja myśle że można setki czy tysiące różnych spraw znaleźć gdzie potrzebne są pieniądze, ale to jest państwo, a nie mała firma...
Ganiają członków rządu, bo ci lamią prawo... wole takich co tropią afery, niż takich co wszystko kryją pod dywan... A czy mają czyste czy brudne ręce to się dowiemy z czasem...
Pozdrawiam

Bede glosowal na UPR, bo przeciez nie na PIS (widac co zrobili) PO ( to samo co PIS, tylko ponoc wiecen nacji Jewish) SLD ( na tych czerwonych ktorzy tyle lat psuli Polske ).

Pytanie jest zle sformuowane

To nie jest forum polityczne!

....a na koniec będzie tak że jeden brat wsadzi drugiego, bo już sami zostaną ze swoją obsesją...

________
Malachit

Ja na wybory pójdę tylko dlatego, żeby potem miec prawo narzekania na nowy rząd :D

A ja napiszę tak:
PiS i PO to i tak złodzieje, ale PO mniejsi, więc na nich będę głosować:)
Jakoś od czasu, gdy to bracia "Kwa kwa" rządzą nie widzę żadnej poprawy, ale jeszcze pogorszenie sytuacji w Polsce. I co z tego, że PiS coś teraz robi? Każdy głupi i ślepy widzi, że to tylko na pokaz, żeby na nich głosować.
Na Jarosława Kaczyńskiego i jego brata nigdy nie głosowałam i nie mam zamiaru.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Nie będe głosował na PiS!

Jeżeli Prawo i Sprawiedliwość wygra wybory wyjeżdzam z Polski!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org