Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Katyń - rosyjscy prokuratorzy wojskowi deprecjonują nasze wnioski dowodowe |
-szary- jakie wczasy fundowane KOMU???, a na białorusi to jest oddzielna firma . Ludzie jak już cos piszecie to to trzeba mieć jakieś pojęcie .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Katyń - rosyjscy prokuratorzy wojskowi deprecjonują nasze wnioski dowodowe |
Autochton, raczej podobna do Twojej. Jeżeli wiesz, że budowałem, to i wiesz jak wygląda. Czy jest podobny do tego, który budowałem. Jesteś łomżyniakiem od urodzenia, powinieneś znać ten budynek,a być może Twoja firma przy nim pracowała. Pozdrowienia. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Re: Katyń - rosyjscy prokuratorzy wojskowi deprecjonują nasze wnioski dowodowe |
Ale bez wojska nie dostaniesz się do policjii, wojska, na ochroniarza, do straży itp. Znam takich, którzy po "złatwieniu" sobie niskiej kategorii ustrzegli się przd służbą, a teraz zwracają sie o weryfikację stanu zdrowia bo nagle ozdrowieli :-) ...No cóż , trzeba przemysleć wybór przyszłego zawodu i tyle. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
{*}{*}{*} Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
[*][*][*]
|
|
[*] Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
bigi tylko onet jest b&w a inne nie więc nie wszystkie.
|
|
Egzamin na harcerski stopień ćwika wymagał wykazania się umiejętnością wiosłowania i pływania. Egzaminy z tych sprawności przeprowadzał wyznaczony egzaminator przez okres całego sezonu wodnego. Były określone dni i godziny tygodnia oraz adres pod którym przeprowadzano sprawdziany. Harcerskich instruktorów sportów wodnych szkolono na kursach w Gdyni, Karwi i Jastarni. Szkolenie wioślarskie i pływackie realizowano w czasie roku szkolnego, podczas obozów harcerskich i wycieczek oraz startując w zawodach. Regulamin corocznego współzawodnictwa sportowego drużyn obejmował zawody pływackie. Otrzymywano za nie punkty, które wpływały na miejsce drużyny w rankingu rocznym. Zawody te rozgrywano na dystansie od 100 do 150 m.. W 1921 r. zawody takie wygrał druh Krysiak z IV drużyny. Studia Łomżyńskie nr VII Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
oo zdaje sie ze miałeś do czynienia z nimi, kuku zrobili? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Kolęda jest tradycją - pasterz odwiedza swoje owieczki. Tylko wykształciła sie druga tradycja - pasterz doi swoje owieczki. W Polsce, a szczególnie tu u nas, ciężko jest zerwać z tą tradycją przyjmowania księdza. Czytałem, że w Łodzi tylko 40% katolików wpuszcza ksiedza do domu. Musza przejść ze 2 pokolenia, kiedy już księża przestaną być obiektem kultu niemal jak Chrystus. Ja jestem za wprowadzeniem podatku kościelnego na wzór Niemiecki (i nie tylko). Każdy deklaruje przynależność (lub nie ) do jakiegoś kościoła i na niego odprowadzany jest pewien minimalny podatek. Z tego utrzymuje się dany kościół. Ale wszystkie posługi są gratis ! Byłem w Anglii. W kościele na ofiarę rzuca się 1-dno pensówki (groszaki) jako podtrzymanie tradycji. Tylko tu pytanie: dlaczego księża boją się tego systemu jak diabeł wody święconej ?
|
|
Jacko, Aha. Rozumiem. Malachit, Aha. Rozumiem. Jacko i Malachit, :-D Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
ale kilku przechodniow napewno
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |