sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Holokaust niewiniatek

Hmm...a czy ktos byl wczesniej na Sylwku w Atomie? bo zastanawiam sie czy warto sie tam wybrac... a boje sie zeby nie spedzic nocy na w polowie pustej sali....??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Holokaust niewiniatek

Swego czasu sporo się też natrudziłem i również nic nie znalazłem ciekawego:( Jedyne co mogę polecić Tobie to odwiedzenie urzędu celnego w Łomży na Poznańskiej.

Malachit karte wydałą mi szkoła jak przeszedłem wszystkiew testy a żeby nie było watpliwości to zdałęm za pierwszym razem...

a nie lepiej wybrać cały wiersz z opisem: "Thumbnail for forums (1)" ?

Nic nie trzeba edytować, szybciej otwiera się wątek, a kto chce ten obejrzy powiększenie :)

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Dla mnie edycja to zmiana treści, także przez dodanie, bez usuwania.

Nie bardzo wiem o co biega...

Chodzi o to, że mają kiepską stronę internetową.
A te cztery lata temu jak kończyłem szkołę to było gorzej, bo jednego roku stronka była, drugiego już nie i nikt się chyba tym za bardzo nie zamartwiał.

A szkołę skończyłem bo niby kto miałby mnie przyjąć na studia bez matury?

Chyba, że I LO w latach 70-tych i teraz to dwie inne szkoły?

Daleka droga.

Pozdrowienia.

nie wiem jak było w tamtym roku w atomie ale z tego co wiem to powinno być dużo ludzi :) ja też się tam wybieram :D

Jakiś sposób na sen ?? bo jest problem taki że zasnąć nie moge=/ myślałem że piwo pomoże ale nie tym razem siedzie i się nudze a spać nie moge =/

Zbych

sam idziesz czy z kimś.... jak z kimś to baw się z nim dobrze i nie patrz na innych... jak sam... to kombinuj.... :)

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Z tego co sluchalem w TokFM to byla fajna wypowiedz, ze srednio lekarz rodzinny opiekuje sie 2000-3000 ludzi. Zamiast 5zl/miesiac chca 6zl/miesiac.
Prosty rachunek i mamy wynik - pobory. Fakt - z tego musi utrzymac gabinet itp. Ale idac dalej... Jednym z argumentow lekarzy jest fakt ze 5 zl to stawka nizsza niz w latach ubieglych - roznicy w obowiazkach jednak nie wymieniaja.
Lekarze obnizyli czas swojej pracy z calodobowej na prace w godzinach 8-18. Dodatkowo dawniej lekarz mial obowiazek wyjechac do pacjenta w weekendy. Aktualnie juz nie.
Wiem moje zdanie na ten temat jest takie - praca non-stop za 6zl/miesiac/1 pacjent albo 5 w godzinach 8-18. Co i tak jest niezlym wynikiem bo 50zl za godzine pracy (roznej jakosci).
Wogole rozdrabnianie "jednostek finansowych" ma chyba sluzyc odwoceniu uwagi od kwoty jaka ma trafiac do kieszeni lekarzy z nfz. Moze niedlugo rozdrobnimy sie do wartosci absurdalnych... typu "osluchanie" gdzie osluchanie standardowe, rozszerzone itp w zaleznosci ile razy sluchawka zostala przylozona do pacjenta.

Zuza

a na starym rynku to cos bedzie sie działo ??

PTYSIU!!!! ORTOGRAFIA!!!

ma racje dzieciak ;] po co pchać kieszeń wapsterom czy innym , mądrze myśli , dobra inwestycja

jeden dzwonek kosztuje różnie : około 3-5 a nawet 10 zł , kabel kupi to szybko mu sie zwróci

Zbych

kabel na allegro kosztuje jakieś 9 zyli + 8 przesyłka

Loool...długie blond włosy...no raczej somebody to ONA:P ale mniejsza o to:-)

Tak a zaraz połowa forumowiczów sie na mnie żuci ze Ortografia nieważne czy napiszesz komurka czy komórka to i tak i tak wiadomo o co chodzi :)

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Malachit na Allegro do noki 3510i widziałem kabel za 3.50 i 5 zł przesyłka :)

Zbych

Wystaczy zobaczyć

http://www.tvp.pl

jaka strona wam sie przypomina :) ??

Zuza

Maciek podaj link do strony z której to wszystko bierzesz te wszystkie przykazania :)

Ja poiwem tak nie chodzę raczej po barach a jak idę z kumplami na popijawę to wybieram się do kufelka:D kiedyś myślałem,że to obciach.ale teraz widzę ,że tylko tam można normalnie pogadać i wypić za niewielkie pieniądze piwko:D

Zbych

zawsze miałem krytyczne zdanie o tym klubie. Chamówa i tyle. Totalna chamówa gdyby konkurencja zaczęła mysleć coś na poważnie i zaczęła rywalizację yama poszłaby sie yeba*. 30 grudnia yłem na pivku, ludzie przy stoliku obok zmówili z 8 piv, Q*** wyprosili ich po 5 minutach bo juz kupione Qrw* bo spać się Q**** chce To jest podejście do klienta. Zygac mi się chce.

MaYkel żeby nie zauważyli tego to by czlowiek umarł :(

Zuza

W adres forum, wkradl mi się bląd, prawidlowy adres to:

http://members.lycos.co.uk/fotohobby/forum/

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Nie wiem, jak jest teraz. Ale jak jechałam w Sylwestra do Torunia, to o ile droga z Łomży do Ostrołęki była całkiem całkiem, to już na trasie Ciechanów - Płock - Włocławek było zupełnie biało. Więc u nas nie było jeszcze tak źle.

Temat mp3 budzi wiele kontrowersji. Szczególnie jeśli chodzi o rozpowszechnianie w tej formie cudzych (chronionych) utworów. Wielu osobom wydaje się, że „klasyczne” prawo nie dotyka nowej, wirtualnej przestrzeni, jaką jest Internet i otwarte sieci publiczne. Tworzy się więc mity i własne „reguły”, które mają usprawiedliwić łamanie praw autorskich w Internecie. Szczególnie, że u źródeł istnienia Internetu zawsze leżała swobodna wymiana myśli i „niekomercyjne” dzielenie się wszystkich ze wszystkimi.

Udostępnianie muzyki w Internecie nikogo nie krzywdzi, bo właściwie jest to swego rodzaju promowanie cudzej twórczości, a zatem wręcz pomaganie twórcom, a nie szkodzenie im (tym bardziej jeżeli udostępnia się cudze utwory innym za darmo) .

Jeżeli nie pobieram opłat za ściąganie z mojego serwera utworów, to moja działalność jest „legalna”.

Jeżeli wprowadzam do sieci muzykę nagraną z płyty CD, którą posiadam, nie łamię prawa autorskiego.

Jeżeli tylko „ściągam” utwory z nielegalnego serwera, albo zgrywam utwory z płyt CD do plików mp3 na moim komputerze, to nie łamię prawa, bo robię to w ramach tzw. użytku osobistego.

Reasumując, należy stwierdzić, że - ściśle formalnie rzecz ujmując - większość obrotu mp3 w Internecie, to obrót nielegalny. Bez zgody odpowiednich uprawnionych podmiotów, można ewentualnie kodować w mp3 własne płyty CD – i to dla celów własnego użytku. Chodzi o sytuację, gdy np. chcemy słuchać tej muzyki przy pracy na laptopie lub z naszego przenośnego mp3 playera.

W zasadzie każde inne działanie należy uznać za nielegalne. Narazić to nas może zarówno na sankcje karne (łącznie z przepadkiem całego sprzętu komputerowego, serwerów i innych urządzeń służących do tworzenia mp3 i ich rozpowszechniania w sieci oraz karą pozbawienia wolności – nawet do kilku lat)

apostata

Wyswietlacz cały ale coś brącha w środku jak by jakaś cześć , wszystko przez ten sylwek :/

odp.: forpol. Debilem to jestes TY cepie. I gdzie tu tolerancja Pacanie. I wy mówicie o akceptacji czyjegos zdania. Barany. W dupie mam wpływ na twoje życie. To tak jak naprawiać poloneza. Jest do dupy przy samym starcie jedyne co można zrobić to zezłomować - polonezie. To Polska pajacu a nie holandia masz ochotę wziąśc ślub z facetem to wypier*** z tąd i tyle. Nie chcę cie bić nie chcę cię bluzgać ale nie wpierd** mi co jest dobre bo dobro to Bóg, a dla Boga jedynym związkiem między dwojgiem ludzi (rodzina) jest związek między kobieta a mężczyzną . KOniec kropka.forpol napisał(a):

Zbych

Temat ten bedzie wzbudzal zawsze wiele kontrowersji. Homoseksualizm byl, jest i bedzie, wsrod nauczycieli, ksiezy,artystow,wsrod wszystkich.
Ale nie ma co sie obrzucac blotem. Temat parady zaczal sie niewinnie a skonczylo sie..........
Fakt:kazdy ma prawo do swojego zdania ale kazdy ma tez szanowac kazdego zdanie nawet jesli komus nie odpowiada

Ma zowsze Łomża

heheheh dzieki za wytłumaczenie:)
A odp. na twoje pytnie brzmi: Widoznie nie. Starosc nie radosć.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Przedsiębiorstwo Państwowej Komunikacji Samochodowej w Łomży
Al. Józefa Piłsudskiego 88, 18-400 Łomża
e-mail:pks@pks.lomza.pl

Łomża
tel. (0..86) 218 82 81
fax (0..86) 218 17 65
Dworzec PKS/Informacja PKS
tel. (0..86) 218 55 54

Dzwońcie, pytajcie

Giertych z wląsnej kieszeni wyplacił :)

Zuza

On Ci przynosi a Ty jak w kewinie dajesz mugume do żucia :) :)

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Lablaja, pomysł fajny, tylko trzeba by było mieć kontakt z większością ludzi z Łomży i Ostrołęki. I wcześniej ugadywać terminy, co nie zawsze jest możliwe. Ale spróbować można:)

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org