niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
STRZELNICA - co dalej?

Bo rozkopane strasznie, zryta ziemia dawno juz porosła trawą, chociaż jesienią walczono z terenem Strzelnicy cięzkim sprzętem i wydawałoby się, że pragną zakończyc prace przed latem...

I nic ...
a dzieci jak dawniej pętają się między blokami.
Wcześniej przynajmniej boisko było porządne przed blokiem nr 8 i mozna było obejrzeć mecze.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: STRZELNICA - co dalej?

No i nic a spółdzielnia się tłumaczy że robili dojazd do strzelnicy od strony wojska he... szkoda słów rozkopane i tyle z tego .

Przed wyborami "spółdzielcy" chcieli mieć głosy. Teraz poczekamy do następnych wyborów.

poczekaj annamira - jeszcze Ci się odechce strzelnicy

będzie to co na skate parku - wieczorami zbiorowe chlanie, gromady małolatów, wyzwiska, dilerka i co tylko chcesz. okna nie będzie można otworzyć. poza tym przy byle okazji festyny, koncerty i inne spędy.

do tego skate park jest na nieco większym terenie - strzelnica wciśnięta mięszy Konstytucji i Sniadeckiego - zaledwie 10 m od bloku K4 i k6 - efekt się spotęguje

na skate parku nie pomaga nawet monitoring na blokach dookoła - można kulturalnie "spożywać" i "zaprawiać się" pod samą kamerą i nikt się nie skapuje co robisz

sam praktykowałem to pierwsze to wiem

Chodzi o to, że z w miarę normalnego płata zieleni zrobiono kretowisko. Teraz to wszystko straszy swoim wyglądem, wzbija tumany kurzu.
Poza tym przy najwyższym nasypie zryto chodnik.
Ja rozumiem, że budowa bloku mieszkalnego, że "modernizacja strzelnicy"... ale do diaska ile to potrwa?

Łomża, niegyś ładne miasto, z dużą ilością zielonych przestrzeni -było do niedawna podziwiane przez ludzi ze stolicy, którzy podziwiali za to Łomżę.

Wszystko jednak zaczyna sie zmieniać. Zamiast estetyki, zielonych luźnych przestrzeni, wciska sie na maxa w każdy wolny plac brzydkie budynki, zamiast rozbudowywać miasto na zewnątrz. Zlikwidowano strzelnicę i placyk za nią. Zbudowano Stokrotkę, Buduje się bloki w każdym miejscu, gdzie ostało się odrobinę wolnej zieleni. No cóż. Chyba jednak nie osiądę już w Łomży. Ktos psuje to śliczne miasto i robi z niego betonowo-asfaltową dżunglę. Gdzie się podziali architekci miejscy? Nie da się budować na obrzeżach miasta?

Lepiej natluc na maxa nowych budynkow i wcisnąć je w jak najmniejszą przestrzen, zbey ludzie sobie na wzajem powietrze zabierali, a dzieci nie mialy gdzie podziac...

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Mnie też denerwuje, że nie rozbudowują na obrzeżach

jednak pewnie wynika to z tego, że na obrzeżach miasta są tereny rolne i przekwalifikowanie ich na działki budowlane to kupa czasu

Tańsze są koszty budowy , bo blisko są wszystkie media.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Ciekawe że większość tych co narzekają wyprowadza się do większych jeszcze miast, blokowisk itp

________
Malachit

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=13758&t=13660#reply_13758

Cytat:

http://www.lomza.info/Article2028.html

ZA TRZY I PÓŁ MILIONA ZŁOTYCH POWSTANIE ZESPÓŁ OBIEKTÓW SPORTOWYCH PRZY UL. KONSTYTUCJI 3 MAJA

Łomżyńska Spółdzielnia Mieszkaniowa, Totalizator Sportowy i budżet Miasta złożą się na budowę nowego zespołu sportowo-rekreacyjnego na terenach strzelnicy przy ul. Konstytucji 3 Maja. Już dzisiaj dokładnie wiadomo, co zostanie wybudowane, w jakim czasie i za jak duże pieniądze.

Na terenie obejmującym cztery hektary gruntu powstanie cześć sportowa z boiskami do piłki ręcznej, plażowej i boiskiem uniwersalnym, dwa korty tenisowe, kompleks „skałek” wspinaczkowych, tor rowerowy i ścieżka rowerowa na koronie wału. Przewidziane SA inwestycje sanitarne i drogowe. W części rekreacyjnej zbudowane zostaną m.in. plac i urządzenia do jazdy na rolkach, lina zjazdowa, górka saneczkowa, plac zabaw dla dzieci i zadaszona estrada. Teren zostanie w pełni uzbrojony w niezbędne media. Inwestycja zostanie zrealizowana w latach 2004-2006. Część sportowa zostanie sfinansowana w jednej trzeciej wartości przez Totalizator Sportowy, ŁSM i budżet Miasta. Natomiast część rekreacyjną w trzeciej części pokryje ŁSM, a pozostałe 70 procent - budżet Miasta.
Łomży przybędzie jeszcze jeden reprezentacyjny i nowoczesny obiekt spełniający także rolę wychowawczą i położony na terenach administrowanych przez spółdzielczość mieszkaniową.
Planowana inwestycja musi uzyskać poparcie radnych, aby weszła do zadań inwestycyjnych. Władze miasta zakładają wydanie na ten cel w bieżącym roku kwoty 944 tysięcy złotych.

a dzisiaj pieknie błocko płynęło po burzy.....

Zgadzam sie w zupelnosci. Nie wiem po cholere cos takiego w samym srodku osiedla, bedzie gorzej niz ze skate park. Mi starczylo, ze raz zrobili "koncert" disco polo, od 9 rano do 22 tlukla muzyka non stop, a ja akurat po weselu bylem ;) Nawet zamkniete okna nie pomogly. Pozniej sie jeszcze kupa malolatow wloczyla i darla mordy do polnocy. Ja serdecznie dziekuje, za takie atrakcje na codzien.
Tak jak piszecie, strzelnica jest ciasno obstawiona blokami z kazdej strony, ciekawe co jeszcze wymysla, zeby uprzykrzyc ludziom zycie.
A poki co, to wszystko rozkopane i zostawione... ciekawe po co cala jesien i zime, poki sie dalo, tam jezdzili ze sprzetem, skoro teraz nic nie robia. Rozkopane, a przejsc nie ma jak, same bloto. Albo tumany kurzu jak nie pada.
Wie ktos moze, jak to bedzie wygladalo ostatecznie? Czy bedzie nadal chodnik i przejscie kolo tych nowych blokow?
Najlepiej postawic blok przy bloku i zrobic ulice z kazdej strony... ja to sie jeszcze tak nie martwie, ale ci co maja male dzieci pewnie nie sa szczesliwi z tego wszystkiego.

"Inwestycja zostanie zrealizowana w latach 2004-2006."

Ale to już chyba ciutkę spóźniona inwestycja?

Niech zostawią jak jest bo przyjdzie się wyprowadzić. A na tych nowych dojazdach mają gdzie szaleć debile na swych dwukołowych parchach, wyją że niech ich chu* strzeli. Prze*ebane tu mieszkać. Gdzie jest Policja?

no przecie cały czas tam ziemię nawożą, mieszkam obok i cały czas jest spokój i cisza żadnych dwukołowców nie widać

________
Malachit

Za inwestycję odpowiada Urząd Miasta. Po wyborach jest, więc to już pewnie nieważne....

Co do "koncertów" urządzanych na terenie Strzelnicy - fakt, nie pomogła wymiana okien - dudniło strasznie tym disco polo.
W tym roku nie zanosi się na koncerty - nie ustawią sceny na tym pobojowisku przecież....

Bob a co ci przeszkadzają dwukołowcy, gdzie mają jeździć? Po chodnikach ? Już nidługo jesień ( lato zdecydowanie za szybko mija hehe)więc zniknie Twój problem na jakiś czas:)

annamira raz w roku można chyba wytrzymać to dudnienie ;) tym bardziej że Strzelnica głównie była i będzie wykorzystywana do zagospodarowania wolnego czasu dla naszych pociech (w tym również Twoich Aniu a przecież oboje wiemy, że Twoja dziatwa czynnie bierze w tym udział) ... w tym roku festyn odbędzie się na Osiedlu Górka Zawadzka a gwiazdą wieczoru będzie ........ zgadnijcie

Kto?:) Kto?:)

To koncert będzie, jak rozumiem. MICHAŁ WIŚNIEWSKI CZY MANDARYNA ?
A MOŻE LEPPER?

Dobrze, że mam w tym roku gdzie wyjechać ze swoją dziatwą, która chodzi spać
o godzinie 19:30. No i troszkę dalej sie będzie "niosło" dudnienie.

Co do wolnego czasu moich pociech i czynnego wykorzystywania Strzelnicy w
tych celach - w zeszłym roku nie za bardzo się udało, co ?

Ah boshe a gdzież sie podzieje moja dziatwa w tym roku?
No chyba, że będzie organizowana akcja letnia pod tytułem BUDUJEMY KRETOWISKO

Wszystko w gestii wiatru, jak powieje w innym kierunku to i okno będziesz mogła otworzyć bo nie doniesie;)

Ania nie przesadzaj, mam młodszego syna od Twoich dzieci, mieszkam o blok dalej i jakoś nie widziałem żeby budziło go dudnienie a zasypia podobnie jak Twoje dzieci po dobranocce :P
Nie odrazu Kraków wybudowano - bądź cierpliwa a o letnie zagospodarowanie czasu nie musisz sie martwić - jest cała masa alternatyw, chociażby "Wakacje z komputerem" pilotowane przez Pana Grabaniego (pozdrowienia przy okazji) :) poza tym wszystko Aneczko rozbija sie o pieniążki - może masz poimysł na jakiegoś sponsora, który zechce wesprzeć zajęcia dla (Twoich również) dzieci ?

Sponsora? A praca na obozach harcerskich to za mało?

To co w tym roku "Ptaki ..." nie przylecą?

Może ta modernizacja, to coś na kształt "modern art" i stąd te kretowiska-giganty...:)
Nie narzekaj, Anuś, fajnie jest! Zwłaszcza, kiedy deszczyk sobie obficie popada - warto wówczas przywdziać sandałki i ziuuuuuuu.... jak na lodzie!

A może sama Edith Górniak zawita na strzelnicę..?? :)

Tak się zastanawiałam, jakby tę glinę zagrabić, to by się w tym upale plaża zrobiła... tylko wody NIET.
Zeby chociaż nie zabrali tych słupków do siatkówki....

Może niektórym ten bajzel nie przeszkadza , bo tak komuna ich nauczyła. Innym to nie pasuje i całkowicie się z tym zgadzam. Pora zmienić myślenie i działania.

1. Na podstawie wyglądu i sposobu wysławiania się imć Pana Prezesa wnioskuję, że strzelnicę trzeba zalać betonem, gdyż istniejąca na niej zieleń zanadto przypominała mu niezbyt lubiane czasy dzieciństwa, gdy prawdopodobnie w jakiejś oddalonej od Łomży wiosce pasł gęsi czy inne kozy….
2. Zimą zap…rzano przy strzelnicy? Już tłumaczę! Firmy dysponujące ciężkim sprzętem, który od nich wynajęto, nie miały co robić w grudniu i styczniu. Więc spółdzielnia wyciągnęła do nich swą pomocną dłoń. Może i nawet miało to sens, bo może dzięki temu było taniej? Chociaż znając część panów decydentów ze spółdzielni podejrzewam inne, mniej chwalebne wytłumaczenie…
3. Część z nas narzeka na przebudowę strzelnicy – ja też. Mi się podobało jak było. Zakres planowanych prac mi się nie podoba i uważam, że część obiektów jest zbędna, a dla okolicznych mieszkańców – do których również się zaliczam – wręcz szkodliwa (chociaż w myśl zasady, że głupiemu połowy roboty się nie pokazuje, nie wykluczam, że po wszystkim zmienię zdanie). Ale mam jedno pytanie: gdzie wszyscy byliśmy, gdy ważyła się decyzja o przebudowie ostatniego dzikiego kawałka zieleni na osiedlu? Planów nie tworzono tajemnicy! Co jakiś czas w ŁSM są zebrania, na których administracja przedstawia plany zagospodarowania terenów. Kto z nas na nich był? Kto z nas poinformował zarząd spółdzielni o naszych wątpliwościach? Dyskutowałem o tym kiedyś z sąsiadami, sugerowałem wspólne działanie na rzecz „nieruszania” strzelnicy. Nikt nie był zainteresowany. (Nie wybielam się, bo ja oprócz gadania również nic nie zrobiłem).

Sami sobie jesteśmy winni. Mamy takie osiedle, na jakie zasługujemy.

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org