sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ul. Kazańska

witam,
zamierzamy zamieszkać w Łomży. chciałabym poczytać opinie na temat mieszkania rodzinyz małymi dziećmi na ul. Kazańskiej.
Czy to spokojna okolica? Czy są place zabaw, sklepy, przedszkole?
Polecacie? Odradzacie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ul. Kazańska

Kazańska .. Osiedle spokojne *(zależy jakie bloki) do sklepów bardzo blisko ... kościół blisko szkoła także...

Spokojne, nawet bardzo spokojne tylko czasem pociski spadają

Polecam i to bardzo tę część Łomży. Osiedle Południe zdecydowanie różni się od reszty miasta, jest zadbane i przyjemne, blisko sklepy, szkoły (przedszkola), kościoły (chyba jak wszędzie :) ).
Gdybym miała jeszcze raz wybierać, zamieszkałabym właśnie w tych okolicach.

rowniez polecam te osiedle cisza i spokoj czasami mi sie wydaje ze nikt tutaj nie mieszka:) jak juz wspomnial ktos wyzej zalezy ktore bloki place zabaw dla dzieci rowniez sa, sklepow jak grzybow po deszczu no tylko ze wiekszosc to spozywka i jakas tam chemia ale od czego jest kaufland, biedronka badz stokrotka wszystko blisko siebie co do przedszkoli to w poblizu raczej nie ma tylko same szkoly jak sie myle to niech mnie ktos poprawi,ogolnie to polecam ta czesc miasta i znikim bym sie nie zamienil na inne miejsce

i szpital blisko

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

tylko i wylacznie centrum ! :)

Pytasz k.....wa tak jakby Łomża to było Chicago, no i mniemam że skoro planujesz zamieszkać w Łomży to pewnie ze wsi jesteś bo inaczej wybór naszego miasta byłby paradoksem - także reasumująć w mieście zawsze głosniej i mniej spokojnie niż na wsi.

Chciałeś wydymać Freda teraz Fred wydyma Ciebie.

a ja odradzam Kazańską !!! Już chata sprzedana i niedługo stąd emigruje. Tuż Kazańskiej sa pola uprawne, więc chodzą ciagniki, kombajny itp. Drogi sa zawsze odśniezane troche później, a jak lukniecie na okolicy Kazańskiej 15 to syf koło tego smietnika, że hej.
Dla małych dzielenica OK, ale jak trochę podrosną, zauroczą się tym, że tu nic sie nie dzieje i od czasu do czasu można zaobserwowac grupy wyrostków. Polecałbym już bardzie okolice: Mazowiecka, Konstytuncji, Śniadeckiego (powstaje na dawnej strzelnicy SKATE PARK, akórat za pare lat będzie jak znalazł, gdy dzieci podrosną), Niemcewicza, Janusza i te rejony.
A place zabaw i przeczkola - tego wszędzie pełno.

-----------------------------------
//////////////////////////////////

Ja osobiście nie polecam ul. Kazańskiej, polecam np. ulicę Mazowiecką czy Księcia Janusza, gdzieś w okolicach Skate Parku. A tak ogólnie to nie polecam Łomży - miasto samo w sobie nie jest ciekawe. No, chyba, że musisz tu mieszkać, to wybierz jakąś inną ulicę niż Kazańską, czy Porucznika Łagody. A najlepiej którąś z ulic zarządzaną przez Łomżyńską Spółdzielnię Mieszkaniową a nie Spółdzielnię Mieszkaniową "Perspektywa".

Właśnie chodzi o okolice bloku nr 15.
I nie jestem ze wsi tylko właśnei z duzo większego miasta, ale zycie nas zmusiło...

Jantar ;)) dużo zieleni placów zabaw ,przedszkola,szkoła gim.i podstawówka :) cisza spokój :)) a kazańska? no nie wiem :P kojarzy mi się z biało skodą xD

Wszędzie wyrostki blokowe szukające zaczepki ! Czy to Kazańska Czy Śniadeckiego :P

może osiedle domków jednorodzinnych na os. Maria?

w tych rejonach nie jest tragicznie, są gorsze miejsca
uogólniając osiedle jak na warunki łomzyńskie 4 z dużym minusem za połączenia za połączenia MPK, rumunów noclegująych czasami w śmietniku koło 15, pola uprawne oraz dłuższe czekanie np. na odśnieżenie drogi.

//////////////////////////////////

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org