Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Student's Night @ Yam Caffe - środa 10.10 |
Wybiera się ktoś dziś, na tą impreskę.. typowo dla studentów... ?? od 20...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Student's Night @ Yam Caffe - środa 10.10 |
ja nic o tym nie wiem ale wiem ze PWSIiP organizuje impreze dla swoich studentow za tydzien w srode
|
|
Ale z ciebie "student" od siedmiu boleści: cytat: "Wybiera się ktoś dziś, na tą impreskę.. typowo dla studentów... ??" - skoro typowa dla studentów to dla Ciebie chyba jesczze za wcześnie
|
|
Nie wiem dlaczego nie sformatowało mi tekstu cytowanego, mimo że wprowadziłęm odpowiednio kody. Oczywiście chodziło mi o pisownię wyrazów: typowo i impreska
|
|
tak wiesz słownik mi się nie włączył. Raczej nie oto tu chodzi, a o szybkie info czy to co wisi na mieście ma porycie w rzeczywistości.
|
|
ja sie wybieram:) Czy sa tu studenci KULU UMCSu czy jakiejkolwiek uczelni lubelskiej???
|
|
buahaha słownik, w zeszycie tez masz slownik??
|
|
A jaki jest blad w slowie "typowo"?
|
|
pozdrawiam "studentów" z łomżyńskich uniwersytetów!
|
|
studenci dziękują za pozdrowienia i szanują Ciebie za podjęty wysiłek i wkład w rozwój polskiej kultury
|
|
w lomzy nie ma uniwersytetow jest tylko panstwowa wyzsza szkola informatyki wydzial politechniki wyzsze szkoly prywatne agrobajzel i janski i nie maja miana uniwersytetow
|
|
Dran, mam nadzieję że żartujesz. Bo jak nie widzisz błędu w wyrazie "typowo" to kiepsko z TobO.
|
|
Nie nie widze. Za to Ty chyba mylisz dwie rozne odmiany wyrazu... Mozna napisac, np. "typową imprezę dla studentów", mozna i "impreza typowo dla studentow", czy tez "typowo studencka impreza"... Pomijam czy jest to wyszukane stylistycznie, czy raczej potoczne, ale akurat w takiej formie jak to zostalo napisane, to wstawienie tam formy "typową" byloby dla mnie wlasnie bardziej bez sensu. Jak chcesz na sile wszedzie wstawiac "ą", to trzeba by napisac "to kiepską z Tobą". Przeciez to sa dwie rozne formy.
|
|
No, no cóż za polonista. Ale akurat w tym wypadku powinno być "typową" dla studentów.
|
|
I gdzie ja na siłę wszędzie wstawiam "a" człowieku? Akurat tylko w tym wyrazie, w poprzednim był inny błąd.
|
|
Mozesz mi napisac, dlaczego w tym przypadku powinno byc "typową" ? Zdaje mi sie, ze to bardzo czesto uzywany potocznie zwrot. Nie wysilajac sie, pierwsze lepsze wyniki z google: - typowo dla mezczyzn - typowo dla kobiet - typowo dla matryc - typowo dla programistow Wiec czemu nie "typowo dla studentow"?
|
|
Czytaj całe zdanie, a nie wyrywasz z kontekstu, chodziło o "typową imprezę dla studentów", chyba nie sugerujesz że powinno być w tym przypadku "typowo impreze dla studentów". Oczywiście zgodziłbym się z opcją "typowo dla studentów", natomiast tu było "typową imprezę dla studentów" a to dwie różne rzeczy. No ale ludzką sztuką jest błądzić. ;)
|
|
oczywiście szyk zdania jest delikatnie zmieniony ale nie zmienia to faktu że powinno być tak jak napisałem
|
|
No wlasnie dlatego, ze szyk byl taki, a nie inny to uwazam, ze bledu nie bylo. Gdyby byl taki jak napisales, to musialoby byc "typową". A tak to jest ok, jak na moj gust... "zapach typowo dla kobiet", a przestawiajac juz musialoby byc "typowy zapach dla kobiet". Dla mnie to taka sama konstrukcja jak tutaj. Ale chyba cale te dyskusje ortograficzne nie sluza tematowi :)
|
|
I jak zwykle OFFTOPIC. Odnosnie wszystkich imrez zapraszam na forum www.clubbing.lomza.pl wszystkiego sie tam dowiecie.
|
|
ja jestem zdecyowanie za ą
|
|
Dran, konsultowałem się z polonistą, bo nie mogłem spać przez tą "ą", i jednak stanęło na moim ;)
|
|
hahahha dobre to w Łomży są studenci? Uczniów Jańskiego i Agrobiznesu nazywać studentami to lekka przesada, to normalnie potwarz dla studentów. W Yamie byłam raz i to co zobaczyłam: zasyfione kible, brak klimy, zaduch, ciasnota...chcecie zobaczyć jak wygląda studencka impreza wybierzcie się do wawki czy białego tam są imprezy sensu stricte studenckiego, a i przy okazji sobie studentów zobaczycie:) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
a w jakim to studenckim klubie szanowna tatianko bywałaś, bo jakoś nie przypominam sobie dobrego i na poziomie bez zaduchu, ciasnoty. A może ty nie wawki tylko z jedwabnego to tam faktycznie są kluby studenckie z prawdziwego zdarzenia. A może ty oglądasz kluby z perspektywy podblatowej - czyli całą imprezkę siedzisz pod stołem i sprawiasz studenciakom prawdziwą frajdę zakichana warszawianko z prowincjonalnym rodowodem
|
|
zdjecia z tej i innych imprez (w tym np. z Sensation White 2007 PL) dostępne sa na www.clubbing.lomza.pl . Zapraszamy! :)
|
|
tatiana chyba powinnas wziazc sobie do serca swoj podpis...
|
|
Cavalera, no ja mowilem, ze moze to i potoczne, ale przeciez tego zwrotu sie uzywa bardzo czesto, a nie jestesmy na forum literackim chyba ;) A mozesz mnie oswiecic, czemu musi byc te "ą"? :)
|
|
figlarka: nie bede sie znizala do twojego poziomu, bo szkoda mi klawiatury:) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
Ty sie nie znizysz, bo sama sprowadzilas dyskusje do tego poziomu, swoimi megalomanskimi polajankami.
|
|
nie dasz rady się bardziej zniżyć od poziomu na jakim jesteś. Jesteś zwykłą szarą gąską w tej swojej wawce, z której to gąski, zapewne miejscowe kwoki mają kupę radochy. Napisz nam bo my wsiowe ludzie nie wiemy gdzie się nasza exportowa młodzież bawi. A może ty w d... byłaś i g..... widziałaś, albo wziął cię jakiś bardziej rozgarnięty warszawski biznesmen na jakąś impreskę bo to zawsze taniej niż z agencji. A **** po tych studenckich impezkach cię nie bolała, bo duszno - to już wiemy - ci nie było. Szanuj swoje korzenie miernoto.
|
|
A co Wy na tatiane wsiedliscie ???? Wasze posty sugeruja ze macie chyba kompleks przejawiajacy sie u ludzie mieszkajacych w mniejszych miastach jak np Łomża , gdzie nie kwitnie za bardzo klubowe zycie towarzyskie. Yam Cafe jest najsensowniejszym lokalem w Łomzy, co nie zmienia jednak faktu, że w takich miastach jak Białystok czy Warszawa sa lepsze miejsca. Ps. A co do Jamy to przegiecie z tym ze nie ma klimy. udusic sie tam mozna . Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.
|
|
hahaha Figlarka , dobrze potrafisz polecieć hehe Aczkolwiek naprawde, nie wiem czy jest cos w tym zlego jesli ktos uwaza ze sa fajniejsze miejsca do zabawy niz nasza jama , w ktorej jest tak duszno, ze h*j strzela. Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.
|
|
Mieszko, tu nie chodzi o to, czy w Warszawie sa lepsze kluby, bo zapewne sa... Chodzi tu o durne wysmiewanie sie z Lomzy ludzi, ktorzy ledwo co wylecieli na studia do innego miasta i juz uwazaja Lomze za prowincjonalna dziure... I tym sie wlasnie przejawiaja kompleksy, a nie tym ze ktos broni miasta w ktorym zyje. Szkoda, ze niektorzy swiatowi studenci, opieraja swoja wartosc i pozycje najwyrazniej na tym, jakie kluby odwiedzili. Widac nie maja wiekszych osiagniac, a wysmiewaja sie z poziomu innych. Mysle, ze rodzicom powinno byc przykro, bo chwala sie jak to dzieci sobie swietnie radza w tej Warszawie, placa im za studia, a dzieci maja ich gdzies, bo przeciez Lomza i lomzyniacy, to prowincja i wszystko co lomzynskie to jest wogole zalosne z zalozenia. Dla mnie na szczescie nazwy odwiedzanych lokali nie sa jeszcze wyznacznikiem poziomu czlowieka.
|
|
Hmm... w sumie to racja... Nie wzialem pod uwage jej wyważszania sie poniekąd... Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.
|
|
A Tatianko jakiej uczelni w Warszawie jestes studentką ? Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.
|
|
z pewnoscia UW. jakis wyszukany wydział. i do Cini chodzi co weekend. ze sniadaniem w Victorii ;))))) Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
a ja bym obstawiała Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego (taki warszawski odpowiednik naszego bajzlu) kierunek zapewne jakiś wyszukany i związany z agroturystyką - bo przecież zapewne, rzadko to rzadko, ale odwiedza naszę wiochę chociażby w okresach świątecznych i dusi się wtedy od tej chołoty, szarości i nicości. Ale moi drodzy jest wielka szansa na to (bo SGGW to szkoła z tradycjami), że Naszej tatiance wbiją w jej zakuty łeb, że Polacy nie dzielą się na tych z warszawki a cała reszta to prowincja, ale na mądrych i głupich. Ja osobiście życzę jej tego z całego serca bo to przecież - marnotrawna - ale jednak nasza ziomkini.
|
|
to chyba przez to ze tam wlasnie jest tak traktowana, typowa wiesniara z prowincji, kompleksy wyszly!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |