Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
O co biega z tymi POmyleńcami? |
cytat: \"Prawda, nadpobudliwość Giertycha go ośmiesza. W roku 2023 przekonywał, że sfałszowanie wyborów jest niemożliwe, z uwagi na dostęp wielu osób do procedury liczenia głosów. Teraz opowiada o masowym procederze zorganizowanym przez PiS, chociaż nie ma na to cienia dowodu, a komisje, które się pomyliły, były obsadzone przez ludzi innych partii niż Kaczyńskiego.\"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: O co biega z tymi POmyleńcami? |
\"Przykładem jest tu choćby kwestia prawomocności rozpatrzenia wyborczych protestów przez tą a nie inną izbę Sądu Najwyższego - Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych. Zgłaszają się już usłużni eksperci. Prof. Marek Safjan, dawny prezes Trybunału Konstytucyjnego, a teraz członek Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej, na początku tego roku uważał, że samo potwierdzanie ważności wyborów przez sąd nie ma znaczenia. Czy będzie ono wiążące czy nie, zwycięski kandydat zostaje prezydentem. Orzekał tak w przekonaniu, że wybory wygra Trzaskowski. Teraz zmienił zdanie. W TVP ogłasza, że fakt rozpatrywania protestów przez Izbę Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Poselskich SN może oznaczać nieważność wyboru nowego prezydenta.\"
|
|
To tak na wypadek, gdyby ktoś miał wątpliwości, jak POmylone same z siebie robią kretynów.
|
|
Jedno nie wyklucza drugiego. Istnieje prawne domniemanie ważności wyborów już PO zatwierdzeniu sprawozdania przez PKW. Zostało wręczone zaświadczenie, przygotowania do zaprzysiężenia trwają zgodnie z procedurami. Problem z PiSlamską Izbą jest taki, że została zakwestionowana przez wszystkie Europejskie Sądy oraz przez cały skład SN, który nie został jeszcze skażony neo sędziami. Jakikolwiek wyrok zapadnie, każda ze stron będzie miała swoje uzasadnienia do kwestionowania. To jest bajzel wywołany deformą wymiaru sprawiedliwości w wykonaniu ziobrystów. Natomiast składanie protestów z wykorzystaniem gotowców i POwielanie tożsamych zarzutów jest głupie i naiwne. Całkowite sfałszowanie wyborów jest raczej niemożliwe, a strona Trzaska POwinna mieć też pretensje przede wszystkim do siebie, że w odróżnieniu od PiSlamistów nie dopilnowali, żeby mieć więcej tzw. mężów zaufania, którzy dokładnie przyglądaliby się procesowi liczenia i sPOrządzania protokołów co POzwoliłoby dziś mieć w rękach więcej twardych dowodów, a nie tylko POdejrzenia oparte na ujawnionych gdzie indziej nieprawidłowościach. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
\"jest bajzel\" Odkąd rudy z pomiotem zaczęli rządzić na niby.
|
|
obecna koalicja ma duży problem, bo zobowiązała się do przywrócenia praworządności (warunek odblokowania środków KPO), ale nie może tego uczynić w pełni z POwodu blokowania reform przez Pislamskich prezydentów. PO wygranej ćpającego Alfonsia już w Unii POjawiają się głosy, że kasa z KPO została odblokowana za wcześnie. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
To coś nowego: - rudy, bodnaruk, koń i praworządność. Można się posrać z uciechy.
|
|
Giertych jest podobno bardzo dobrym prawnikiem. Kto tam wie. Generalnie za wysoką skuteczność trzeba płacić. ____________________________________ https://pracemagisterskiekrakow.pl/prace-doktorskie-krakow
|
|
jak działa mechanizm fałszowania wyborów! Mafii PiS Marek Zagrobelny: 🔸 Przez 12 byłem w PiS. Kilka razy uczestniczyłem w tzw. Ruchu Ochrony Wyborów. To jednym słowem partyjny twór, który z jakąkolwiek \"ochroną\" nie ma nic wspólnego. To organ stworzony w pierwszej kolejności do nachalnej mobilizacji PiS-owskich działaczy przed wyborami. A w drugiej? Do fałszowania! \"Szkolenia\" tego czegoś odbywają się w atmosferze nieustannego nagabywania członków i sympatyków PiS do przejmowania totalnej kontroli nad obwodowymi komisjami wyborczymi. Ruch skupia się później bowiem głównie na członkach komisji. Ci ludzie zmuszani są do tego, aby zostawali przewodniczącymi i wiceprzewodniczącymi komisji obwodowych, a później w dniu wyborów do bycia \"pod telefonem\" z szefostwem lokalnych struktur PiS i wykonywania poleceń. 🔸 Ruch Ochrony Wyborów dba przede wszystkim o to, aby odpowiednio instruować ludzi w komisjach jak mają \"pomagać\" PiS, aby wynik wyborów był na korzyść partii. Nie ma tu z mojej strony żadnej przesady !!! Działania te są podyktowane przekonaniem o tym, że liberałowie, Tusk czy Niemcy i tak wybory sfałszują. A więc \"musimy to zrobić MY\". PiS działa tu czysto ideologicznie na bazie popularnych w partii spiskowych teorii. Po prostu zachęca się ludzi do fałszowania głosów. Wyszukuje się w tym celu jak najbardziej chętne do tego osoby i dosłownie instruuje o sposobach i technikach fałszowania. Oczywiście odbywa się to w dużej mierze nieoficjalnie, między słowami oraz najczęściej w rozmowach \"w cztery oczy\" lub gdzieś w przerwach podczas tych rzekomych szkoleń. Same szkolenia mają natomiast część oficjalną, która ma sprawiać wrażanie powagi, merytoryki i informować o procedurze wyborczej. Niemniej jednak dziś widząc na jaką skalę sfałszowano obecne wybory, jestem sobie w stanie wyobrazić nawet to, że odpowiednie instruktaże o falszowaniu podawano i omawiano dość otwarcie - wprost na spotkaniach. 🔸 Nie myślcie, że to wszystko się odbywa tylko i wyłącznie gdzieś na samym dole w kołach lokalnych PiS, w \"Kozich Wólkach\" czy małych PiS-owskich gminach np. tylko na wschodzie Polski. Proceder ten działa i kwitnie bardzo prężnie w całej Polsce na szczeblach wojewódzkich i krajowym. To posłowie oraz ich przedstawiciele w zarządach regionalnych i okręgowych (sekretarze, skarbnicy, członkowie zarządów PiS) są głównymi rozgrywającymi. Następnie współpracują oni ze strukturami lokalnymi PiS w powiatach i gminach. Wcześniej z kolei otrzymują wyraźne polecenia i obowiązek tego typu działania wprost z Nowogrodzkiej. 🔸 Natura i rutyna działania Ruchu Ochrony Wyborów nie jest zbyt wymagająca oraz skomplikowana. PiS-owcy takie postępowanie mają w genach. Nie trzeba ich specjalnie do tego zachęcać. Jednocześnie PiS nie stara się jakoś szczególnie powstrzymywać swych ludzi przed fałszowaniem lub pouczać o tym, że to nielegalne. Politycy PiS dobrze wiedzą, że i tak nie są w stanie zapanować nad ogromną rzeszą swoich działaczy w terenie, którzy są tak żądni krwi Tuska, iż zrobią dosłownie wszystko, aby PiS wygrał wybory. Będą fałszować tak czy inaczej, a zatem… dlaczego im w tym nie pomóc? 🔸 I na koniec ! Ja nie jestem wcale dumny z tego, że byłem tam w środku. Jest mi naprawdę przykro. Wręcz ciężko! Jednak byłem też na szczęście świadkiem i uczestnikiem wielu rozmów. Z działaczami. Z radnymi. Z posłami. To jest to co pozostaje w pamięci. Dziś przynajmniej wiem co ci ludzie mają w głowach, jak myślą, co nimi kieruje i dlaczego to robią. To temat rzeka i nie da się wszystkiego zamknąć w jednym tekście. Ale można dużo mówić i pisać… 120 lat zaborów, dwie wojny światowe, 45 lat ruskiej okupacji i 10 lat syfu kaczyzmu niczego się ten naród nie nauczyło. Niczego. Od wieków Kato-debile dają się upodlać.
|
|
Bardzo dobre rzeczy tutaj dajecie. To jest naprawdę opcja wręcz doskonała. Takie rzeczy to warto sobie dokupić teraz. Tak ja to widzę. To jest opcja doskonała. ________________________________ Cennik prac magisterskichp
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |