niedziela, 20 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy warto wyciągnąć rękę do zgody.?

Zaraz po wyborach wielu ludzi całkowicie nie rozpoznających okoliczności, w tym kilku duchownych, zaczęło nawoływać wyborców i polityków PiS, by wyciągnęli rękę do zgody.

Niezwykłe. Tak, jakby nie można było poczekać do zaprzysiężenia prezydenta i skrupulatnie policzyć ile kłamstw tamci wyemitują w tym nie najdłuższym przecież czasie i ile ataków przeprowadzą na prezydenta elekta i jego rodzinę.

Nie dało się tym osobom niczego wyjaśnić, albowiem w stosunku do swoich rozmówców używali oni na przemian słów – to małe, lub – to niskie. Widać zapomnieli słowa zdradka sikorskiego o dorzynaniu watachy tuż po wygranej w jakichś wyborach platfusów.

Tamci paplacy zaś bez żadnego zastanowienia zaatakowali siedmioletnią córkę Karola Nawrockiego – Kasię, która nudziła się trochę w sztabie i zaczepiała ochroniarzy, uśmiechała się do ludzi i przesyłała im serduszka.

Publiczność Trzaskowskiego orzekła, że dziecko jest niedorozwinięte i na pewno skończy w burdelu.

Możecie sobie sprawdzić jeśli nie wierzycie - zajrzyjcie choćby do miejscowego kutabasa.

Wczoraj zaś Kalisz u Schnepfowej zasugerował, że mogą pociągnąć do odpowiedzialności Martę Nawrocką. Pytanie – za co? A to już nieważne, bo chodzi o to jedynie, by w przestrzeni publicznej obecne były takie sugestie. Kalisz chce też osobiście orzekać o ważności wyborów.

Najdziwniejsze jest zaś to, że komentatorzy prawicowi uważają iż ich sprzeciw werbalny przeciwko takim postawom całkowicie i ostatecznie załatwia sprawę. Otóż nie.

Wierzcie mi, że nienawidzę komentować bieżączki, wolałbym pogadać o muzyce Vivaldiego czy budowie jądra atomowego, ale coś jednak rzec trzeba bo za chwilę okaże się, że nikt już, kto próbuje mówić normalnie i nie robić prowokacji, nie jest słyszalny.

Tym bardziej, że prezes ni z gruszki ni z pietruszki pochwalił Stanowskiego za to, że celnie wypunktował patologię i brak powagi w kampanii wyborczej. Chcę tylko delikatnie zwrócić uwagę, że nie można, bo jest to dość niebezpieczne, wskazywać braku powagi politycznej za pomocą aranżowanych sytuacji, które są niepoważne.

Ja wiem, że to kogoś może śmieszyć, ktoś może uważać, że to taka satyra na władzę i ona pomaga ludziom przejrzeć na oczy. No, jakoś Kaliszowi i Banasiowi nie pomogła przejrzeć. Podobnie jak prawie 10 milionom wyborców Trzaskowskiego.

===================================================

tak że ten tegies …

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy warto wyciągnąć rękę do zgody.?

paplak- przestań pisać jako rzekomy katolik.
Ogon szatana przeziera ci spomiędzy
wypocin rzekomego PiS-owca

...
Więc nie jest ”ten tegies”
pomocniku szatana

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

“Bez Boga człowiek ulega odczłowieczeniu”

Bardzo ładnie wąski. Cieszy mnie niezmiernie, że postępujesz zgodnie z instrukcjami (podbijaj istotne posty).

Jeżeli chodzi ci o wiadomości zdementowane, to niniejszym oficjalnie dementuję fałszywe pogłoski, jakobym miał coś wspólnego z którymkolwiek z miejscowych paplaków. Brzydzę się nimi i żadnemu ręki bym nie podał, nawet gdyby grozili mi natychmiastową śmiercią lub kalectwem.

Aha - pod żadnym pozorem nie zapominaj dodać pod każdym swoim - nie bójmy się tego słowa - postem następującej frazy: „każdy paplak to burak” z dodaniem, że jest ona mojego autorstwa.

Jeszcze raz składam podziękowania i liczę na dalszą owocną współpracę.
RAZEM ZMIECIEMY paplaki Z POWIERZCHNI ZIEMI. (Mam nadzieję!)

tak że ten tegies …

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Uprzedzająco

”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

Fajnie nam idzie, c nie? Już trafiliśmy razem na jedynkę, zwróć uwagę.

Bardzo ładnie wąski. Cieszy mnie niezmiernie, że postępujesz zgodnie z instrukcjami (podbijaj istotne posty).

Jeżeli chodzi ci o wiadomości zdementowane, to niniejszym oficjalnie dementuję fałszywe pogłoski, jakobym miał coś wspólnego z którymkolwiek z miejscowych paplaków. Brzydzę się nimi i żadnemu ręki bym nie podał, nawet gdyby grozili mi natychmiastową śmiercią lub kalectwem.

Aha - pod żadnym pozorem nie zapominaj dodać pod każdym swoim - nie bójmy się tego słowa - postem następującej frazy: „każdy paplak to burak” z dodaniem, że jest ona mojego autorstwa.

Jeszcze raz składam podziękowania i liczę na dalszą owocną współpracę.
RAZEM ZMIECIEMY paplaki Z POWIERZCHNI ZIEMI. (Mam nadzieję!)

tak że ten tegies …

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org