Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nowy pozadek swiata ... |
to jest dzisiejsza ulica 3-go maja :) tam dalej biblioteka jest :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nowy pozadek swiata ... |
Jeżeli nie można wyciąć drzewa rosnącego na jezdni, które jest zawalidrogą, to kto pozwoli wyciąć miliony drzew w skali całego kraju, przecież tam też rosną drzewa mające po kilkadziesiąt lat. Wątpię czy któryś z ministrów jakiejkolwiek opcji rządzącej zgodzi się wydać decyzję na wycinkę przydrożnych drzew. Czy mamy w Polsce nadmiar drzew? Pozdrowienia.
|
|
Mamy na forum chyba nowego kumpla ptysia91 i jasia śmietany tylko ze bartek1988 ma dopiero kilka postów. Kuźwa co to będzie jak będzie chcieć dogonić ptysia? już mi niedobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ________________________________________--
|
|
Ale skad wogole to sie wzielo ze sadzi sie drzewa kolo dorgi? Czemu ma to sluzyc? Nie chce tu cwaniakowac, ale bedac wielokrotnie za granica nie spotkalem sie z czyms takim, to jest rzeczywiscie zagrozenie dla zycia. Rok temu jechalem zima z kolega do Pisza, i wpadlismy w poslizg (zaznaczam ze jechalismy wolno 60-70 km/h, bo droga byla zasypana sniegiem), no i niestety oparlismy sie na drzewie, gdyby drzewa nie bylo poprostu wyladowalibysmy w polu. To jest chyba ewidentny przyklad, ze takie drzewa stanowia bardzo duze zagrozenie dla kierowcow. I niech ktos da jakies konkretne uzasadnienie, dlaczego sadzi sie je akurat kolo drogi, bo dla mnie to jest chore.....
|
|
Heh, cenzurka :) Zbych
|
|
Aby być kontrolerem trzeba mieć do tego predyspozycje. Trza być bezwzględnym, nie znającym litości, chłodnym i wrednym sukinkotem! No bo popatrzcie sami na czym ten zawód polega: pierony żywią nadzieję, żeby jak najwięcej ludzi w pojeździe nie skasowało biletu, a wtedy oni jak te sępy, dobiorą im się do skóry... Osobiście wolałabym ulicę zamiatać niż żyć z mandatów i z, na ogół, sklerozy biednych, zagonionych, dźwigających brzemię dnia codziennego ludzi...
|
|
Kiedy przeczytałem tytuł tego artykułu: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=6167; to się ucieszyełem jak dziecko. Przypomnialy mi się dawne szklane butelki i świeżutkie, puszne z nich mleko. Kiedy jednak wczytałem się w jego treść okazało się ze butelki będą plastikowe!!! Fuj! Gdzie najbliżej Łomży można kupić mleko prosto od rolnika, hodowcy?
|
|
czasem dobrze jest odwiedzic strone klubu www.lkslomza.9x.pl i tam poczytac sobei wiesci klubowe ;) i nie tylko Zbych
|
|
i to się zgadza jeśli chodzi o świetlówki :)
|
|
mleko w butelce szklanej - prosze bardzo: www.robico.com.pl tyle że było na tyle drogie, (ok 3zł) że sie nie przyjeło po kilku próbach wprowadzenia na rynek łomżyński. A tak wogóle to w Łomży nie ma już mleka nawet z naszej niedaleko oddalonej Piątnicy - zostało pić nam mleko z Ostrołęki...
|
|
Obecnie cała Łomża otoczona jest obszarami Natura2000. Nie jest więc istotna kwestia parku, tylko, którędy poprowadzona obwodnica będzie mniej szkodliwa dla przyrody. Zasada jest taka, że gdy droga musi przebiegać przez teren chroniony(a inaczej naszej obwodnicy nie da się zrealizować) to wybiera się zgodnie z raportem oddziaływania na środowisko wariant bardziej korzystny (ocenia się ok. 20 pkt). Czyli o przebiegu obwodnicy zadecyduje raport. Wbrew pozorom sytuacja, że miasto otoczone jest terenami chronionymi jest pozytywna, bo żaden ekolog nie zaprzeczy, że Łomży obwodnica jest niezbędna. A w przypadku wykonania raportu oddziaływania na środowisko zapadnie decyzja: opcja wschodnia, czy zacchodnia bez względu czy będzie przecinała park, czy też inne tereny chronione. Mniejsze zło ;-)
|
|
Dziwny wyraz :P Zbych
|
|
Tak juz musi być :) "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
No co Ty, markac! Zaświergoliło mnie to i mam z kim iść. Przykro mi;( A tak szczerze to bardzo się cieszę. Zbych
|
|
hehe :)
|
|
NOD32...
|
|
hehehe.... nie dziwcie się jak na szluga się chodzi do damskiego kibla ... i dalej nie powiem :)
|
|
zobacz w starym 4lan, teraz Net Ster, cenowo mają nieżle i radiowo, np 512 kosztuje teraz 42pln +VAT
|
|
mają jesze nowy nr. konta :-)
|
|
Tak Ten Napewno sobie poradzicie :), a jak coś ja Wam pomogę :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |