Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nagonka na młodzież w MPK |
Nie ma nic za darmo albo się zna przepisy albo nie trzeba płacić i nie płakać że syn nie skasował bilety a co mają powiedzieć dzieci z gminy czy one są gorsze od tej pani co tak płacze że było coś czego nie dopilnowała
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nagonka na młodzież w MPK |
Lepiej jak pół roku wiadomo, że karta potrzebna, a teraz płacz i lament. Jak zwykle nikt nic nie wie albo nie wiedział - najlepiej na ostatnią chwilę złożyć i mieć pretensje że system nie wyrabia. Było sporo czasu na wyrobienie karty….najlepiej widzieć drzazgę w oku innych a kłody we własnym oku już nie…
|
|
Spoko, spoko... ja też jeszcze słynnej karty mieszkańca nie mam, póki co nie biadolę. Ale coś mi w tym wszystkim nie gra... Wrzask o tej karcie był. Tyle tylko że jakoś ominął mnie wrzask, że ta karta likwiduje inne karty. Moja ciocia seniorka zaawansowana dopiero ode mnie dowiedziała się, iż jej karta seniora już jest nieaktualna i misi wyrobić sobie inną. Po to , żeby jeździć za darmo autobusem. Bo w innym celu ciotce karta seniora nie była potrzebna. Coś gdzieś nawaliło i nie zaskoczyło...
|
|
i święta racja w tej sytuacji tez pół klubu seniora tak się dba o wyborców totalny bajzel
|
|
Ponoć do tej pory wydano 20% kart mieszkańców miasta. Czyli 80% mieszkańców z dnia na dzień pozbawiono darmowej komunikacji, twierdząc że to dla ich dobra. Dlaczego seniorom unieważniono karty seniora? Czy ktoś w ratuszu pomieniał się z koniem na łby?
|
|
Nie mieli karty (bo jeszcze nie wydana) ani skasowanego biletu i dostali kary, a teraz płaczą? Przecież wiedzieli że jadą \"na gapę\". To do kogo teraz pretensje? To tak jakby 3 stycznia 2025 r. zdali egzaminy na prawo jazdy, na drugi dzień wsiedli za kółko, dostali mandat za jazdę bez uprawnień i teraz się żalili że według nich mandat niesłusznie dostali. Ludzie, ogarnijcie się.
|
|
Co ta karta daje oprócz darmowych autobusów które powinny być i tak płatne?
|
|
to jest nagonka na seniorów którzy jeżdżą najwięcej nie kazdy ma 75 lat
|
|
Unabomber ... młody nic nie wiedzący o życiu mały emocjonalnie człowieczku. No nie tak samo, bo po pierwsze seniorzy z dniem 31 grudnia nie przestali być seniorami, większość z nich jest wykluczona internetowo i komputerowo i nie wiedzieli, że ich karty tracą ważność bo na tych kartach takiego terminu nie ma. Co do prawa jazdy też jesteś w błędzie bo jak się ma m obywatela to można jeździć już właśnie od następnego dnia po zdaniu egzaminu. Ps. Uczniowie też nie stracili statusu ucznia, który to status potwierdza ważna legitymacja szkolna a nie karta mieszkańca.... komuś tu jednak zabrakło wyobraźni.b
|
|
tomek24042004... Nieznajomość przepisów nie zwalnia nikogo z odpowiedzialności. Emeryci nie znają, to płacą. Uczniowie mają w nosie czekanie na kartę, to też zapłacą. To może pójdźmy dalej takim tokiem rozumowania jak twoje? 1. Ja nie wiem, że żeby ustrzelić sarnę w lesie trzeba mieć pozwolenie na broń i musi do tego dojść w konkretnym okresie łowieckim. 2. Broń kupiłem nielegalnie i upolowałem sarnę poza sezonem. Czy po zatrzymaniu przez policję i przedstawieniu mi zarzutów mam napisać do 4lomza z żalami, że uważam zarzuty za przesadzone? A policja robi nagonkę na obywateli? Mniej ćpać, więcej myśleć.
|
|
Trafnie to napisałeś redaktor powinien się zastanowić co pisze a nie siedzieć na nasłuch na swoim radiotelefonie
|
|
moja znajoma seniorka 3 razy dzwoniła w lipcu pytając o wyrobienie karty odpowiedziano jej że karta seniora jest ważna i nie musi nic wyrabiać no i co o tym myśleć ha....
|
|
Osobiście uważam, że młodzież powinna dalej korzystać z legitymacji uczniowskich. Po co zatem są te legitymacje?
|
|
pracownicy ratusza w natarciu, pozakładali konta i krytykują mieszkańców Imię (nazwa) użytkownika: AlienH Posty: 2 Imię (nazwa) użytkownika: unabomber Posty: 0 Imię: janek Imię (nazwa) użytkownika: Anteusz Posty: 3
|
|
jestemza 54 posty o wszystkim i niczym ;)
|
|
Najwięcej kart wydano w miesiącu lipcu - 2048 kart. Jeśli jest to szczyt możliwości wydawania, a potrzebny czas na wydanie to 1 miesiąc, gdyby wszyscy mieszkańcy miasta złożyli wnioski od 6 mają do końca listopada to jakim cudem Miasto Łomża chciało zdążyć wydać karty wszystkim mieszkańcom przed 1 stycznia 2025r. Nie podumali? Czy oszukali?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |