sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uratuj Nasz Kraj!!

co sadzicie o akcji "Idą wybory. Uratuj kraj. Zabierz babci dowód " ??

... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uratuj Nasz Kraj!!

Kolejna glupota marginalizujaca, osmieszajaca i ponizajaca ludzi w srednim wieku

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Dodam, ze FORUM POLITYKA jest od takich rzeczy!

Oczywiscie chyba nie musze wspominac, ze utrudnianie albo uniemozliwianie komus glosowania to lamanie prawa. Ta cala akcja to jest zart, jezeli masz zamiar ja wprowadzac w zycie to sie dobrze zastanow.

heh wiesz nie kazdy wchoidzi na forum polityczne chcialem poznac tez wasza opinie na ten temat wiem o wszystkim co napisales i nie wprowadzam jej z zycie tylko pytam o zdanie innych urzytkow nikow forum

W pełni popieram akcje ;)

URATUJ POLSKĘ - schowaj babci dowód w dniu wyborów! ... i dziadkowi tez - tak na wszelki wypadek :P

Idea szczytna, ale możliwości realizacji - okrutne :)

Pozdrawiam.

Niesmaczny zart. Zalosne.

Jak czytam, że ktoś zachwyca się idiotyzmem wymyślonym wiele lat temu na Zachodzie, a przed tą kampanią wyborczą powtarzanym w Polsce, to tylko współczuć poziomowi rozumu.

Ten podły pomysł o ukrywaniu dokumentów rodzicom, dziadkom, powstał wiele lat temu w środowiskach anarchistycznych, a potem przejęły go niektóre środowiska lewackie, gejowski i libertyńskie, nie mające poparcia społecznego. Wiadomo, że osoby mające doświadczenie życiowe nie dadzą się nabrać na brednie głoszone przez różne dziwne ugrupowania. Ale młodzi „łykną” takie teksty, a jeśli jeszcze odpowiednio długo będzie się to powtarzać, to uwierzą, prawie we wszystko. Ale jak pozbyć się starszych przy urnach wyborczych? Wymyślono hasło z chowaniem dokumentów.

Nie poprzestano, na tym. Te same środowiska głoszą pomysł życia „lekkiego, łatwego i przyjemnego”, a z nim hasło, by osoby starsze, chore, umieszczać w domach opieki, starców itp.

Ostatnim, hasłem jest głosowanie za legalizacją eutanazji. Po co babcia, czy dziadek ma „męczyć się”? W efekcie od idiotyzmu z chowaniem dokumentów, dziś np. w Holandii osiągnięto legalną eutanazję. Nie chcę pisać jak powoduje się, że chory, nawet jeśli nawet bardzo chce żyć, podpisze zgodę na swoją śmierć.

Wszystkim, tak zachwyconym pomysłem z chowaniem dokumentów rodzicom, dziadkom, powiem, że za pewien czas ty, będziesz osobą starszą, a wówczas twoje dziecko, nie będzie miło skrupułów, wzorując się na tobie, by wyrzucić cię z mieszkania, czy oddać do Domu Starców, gdzie pomogą ci pożegnać się ze światem na „własną prośbę”. Wtedy będzie za późno na powiedzenie, że słuchałem głupot za młodu , a teraz na starość sam za to płacę!

Popieram w 100 %. Kaczynski to idiota co bylo wczoraj widac w debacie. W pełni popieram pozabierać babkom dowody i bedzie normalny kraj.

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

luizfernandez popieram w pełni i dołożę jeszcze aby dowody osobiste wydawać od 30 roku życia. (pampersy, niech się razem z babciami bawią zabawkami). Wtedy będzie normalny kraj.
Pozdrawiam!

Z punku widzenia prawnego "puszczanie" takiego tekstu jest przestepstwem :)

ja nie moge na każdym innym forum jest taki temat i ludzie sobie po prostu robią z tego żarty a tu jak zwykle banda zgredów się zasapała i srają żarem

WORD a co ty sie tak czepnales tych ludzi starszych?? czy ktos ty wspomnial o eutanazji?? czy o domach starcow... ty sie tak nie goraczkuj bo zmarszczek dostaniesz.... Wiesz to z tym dowodem to zarcik taki... wiesz co to zarcik...?
a tak miedzy bogiem a prawda... to jestem ZA :D zabierzcie zwlaszcza tym babciom w beretach:)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Gratuluje wam wszystkim madrosci zyciowej, jaka sie kierujecie. Wrzeszcza o nadchodzacym totalitaryzmie, o upadku demokracji a sami chca innym zabierac prawo glosu. Zalosna ignorancja.

Smieszni jestescie (mowie o ludziach traktujacych ten glupi zart powaznie).

Droga babciu, uratuj swoj kraj, zabierz swoim niedoroslym spolecznie wnukom dowod i oddaj jak dorosna.

Popieram akcję.

Kto nie popiera ten stary piernik.

Ehh, ja nie myslalem ze ktos to traktuje inaczej, niz w kategoriach zartu... Ja powiem tak, jako zart nawet zabawne bylo na poczatku, teraz juz nudne. A w kategorii w jakiej sie to teraz rozpatruje, to szkoda gadac, robienie afery z niczego. Bo na prawde, kto rozsadny wzial to na powaznie?

Dobre, żart, który większość podniecających sie nim na róznych forach, traktuje serio. To, że różne głąby wymyślają głupoty, nikogo nie obchodzi, ale jak czytam, na jednym z forów:
Mieszkam we Frankfurcie nad Menem, przyjadę do babki do Jeleniej Góry, zwinę dowód, a potem ruszam głosować do Szczecina, gdzie jestem zameldowany. Po wszystkim wyślę dowód pocztą do babki.
Takich opisów jest sporo. Żeby to było tylko tumanie gadanie, to niech wymyslają nawet najgłupsze rzeczy. Tu jednak wielu tumanów, zart chce wykonać na serio. Na szczęście już i prokuratura, po pierwszych próbach grożenia zabrania na siłe dokumentów ludziom strszym jak będą chcieli iśc do głosowania, zajeła sie prostakami. Jest na takie zachwanie paragraf, prawnicy mogą tu wiele powiedziec.

A, ze czesc osob, pod haselkiem zartu chce zwiekszyc szanse wyborcze wlasnej parti, to jasne, stąd jej zwolennicy, głównie postkomuny i liberałowów, namawiają młodych, do tego typu głupot.
Mnie to ani wzrusz, ani ziebi, jakby jakiś czubek chciał mi coś wmawiac, a na miejscu osób starszych, u których w domu chowa się taki głąb, który zrobi, nawet najwiekszy debilizm, bo ktos mowi, ze to cool, proponuję wniosek na policję lub do prokuratury. Żarowniś, będzie miał, ubaw, jak ta lala.. Powie, ze to zart taki buł

Mądremu dość po słowie, głupiemu i referatu mało.

Jaka przeokrutna afera sie zrobila . jedni sa za drudzy przeciw mi chodzilo tylko o wasze opinie na ten temat a tu patrze ze juz z eutanazja i domami starcow ktos wyjezdza czlowieki opanujce sie!!

Ale opinie w sprawie czego? Zartu? Jesli tak, to mowie, na poczatku byl nawet smieszny, a teraz to juz robia wielkie halo z byle powodu.

Jak pytasz o opinie w sprawie takiej akcji, to jesli ktos to bierze na powaznie, to nalezaloby stluc gowniarzowi dupe i tyle, zeby sie glupie pomysly nie trzymaly.

"Autor: Dran (---.elomza.pl)
Data: 04-10-07 02:30

Ehh, ja nie myslalem ze ktos to traktuje inaczej, niz w kategoriach zartu... "

A sa tacy ludzie :P

A sugerowanie ludziom starszym, nawet w formie zartu, ze sa niepelnosprawni intelektualnie czy ubezwlasnowolnieni -jest po prostu niesmaczne.

pfff
pierniki z pisu.

Loosac dobrze wiadomo, ze nie o to chodzi. Chodzi o rzesze babc glosujacych nie wedlug wlasnego rozeznania, tylko tego jak im ojciec dyrektor karze. Oczywiscie maja do tego prawo. A ze ktos sie smieje? No mozna sie posmiac, bo gdyby im Rydzyk kazal, to by zaglosowaly na samego diabla, wiec jak tu mowic o wlasnym zdaniu? Chociaz to ze Rydzol wykorzystuje prawie bezgraniczne zaufanie do ksiezy, do uprawiania polityki i bogacenia sie, nie jest wcale smieszne. To juz jednak ostatnie takie pokolenia, pozniej sie urwie...

Nie pierniki tylko czekoladki :> PO od PiSu dostalo czekoladki a nie pierniki :P

fakt jest faktem, ze takie zarty rozprzestrzeniaja nieprawdziwe i krzywdzace wizje ludzi w srednim wieku jako ubezwlasnowolnionych intelektualnie i stanowiacych zagrozenie spoleczne

Starsi ludzie nie sa zagrozeniem. Zagrozeniem jest natomiast Rydzyk i jego sekta. I ciekawe dlaczego z innymi sektami sie walczy, a ta wciaz ma sie dobrze. W ktontekscie ganiania bylych agentow i klepania w kolko o tym, jaka to maja wladze dzieki dawnym ukladom, zaczynam sie zastanawiac, w jakiej agenturze byl Rydzyk, ze do tej pory nikt go nie moze ruszyc, a politycy sa na jego zawolanie i biegaja do niego po pomoc jak przycisnie...

Trzeba bylo napisac: zabierz Rydzykowi dowod

ludzie chca poprawnosci politycznej a za chwile sami cos nasmaruja, co obraza i dyskryminuje innych.

Loosac, raczej: schowaj Rydzykowi nadajnik. Nie ja wymyslalem ta akcje, wiec zazalen nie przyjmuje :) Ja tylko tlumacze, ze pod pojeciem babc, zartownisie z pewnoscia rozumieli ta czesc na uslugach Ojca Dyrektora. Tak czy inaczej ja nie mam ochoty sie rozwodzic nad glupimi zartami. Bardziej martwi mnie to, co potrafia wygadywac nasi politycy, dla odmiany z pelna powaga.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org